........... Selamat Bercuti Najib Rosmah ! We Will Miss You ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Selamat Bercuti Najib Rosmah ! We Will Miss You !

Wednesday, December 17, 201441comments



Bye bye ....... semoga selamat pergi dan balik, ya. 

Seronoklah ada orang boleh pergi bercuti sambil melancong dan bershopping lama. Jealous rasa .....

Kita ni nak cuti anytime tapi nak pergi bercuti tu .... hehehehe .... sorry la, tak mampu. Apalagi naik kapalterbang..... pergi USA lagi ..... dekat 18 hari lagi ! Peeeeergh ..... Khabarnya bertolak 20 hb ni ...... saaaampaaaaaaaaaaaaai 7 Januari ...Best nya ! Boleh rehat2kan minda, banyak sangat masalah, serabut kepala kan....kan..

Takperlah, rezeki masing2 kan..... kalau saya kaya dan mampu, apa salahnya kan ? Malah dengan 2-3 orang gaji pun akan saya angkut bersama2 untuk bercuti. Pakat borong gitu, alang2 biar puas hati, ye tak ?

Menteri2 lain tak gi cuti sama ? Hujung tahun ni biasalah, Vacation Time.

Hmmmm .... 18 hari TPM jadi Pemangku PM, ya ..... hmmmmm ..... apakata kita beri cadangan pada TPM apa yang beliau boleh ambil kesempatan terbaik ini.... Batalkan rundingan TPPA ke, arahkan 1MDB supaya buat sesi soaljawab dengan pengkritik dan media ke, apa-apa lah ...

Apapun, SELAMAT BERCUTI kepada Najib dan Rosmah dan keluarga ! We will miss you ...... Jangan lupa jalan balik ya...

Share this article :

+ comments + 41 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2014 at 10:00 AM

Bye Najib... selamat bercuti dgn isteri tersayang.. lamanya bercuti.. duduk jela kat US tu.. tak payah balik Malaysia lagi.. bye...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2014 at 10:04 AM

bercuti dalam keserabutan

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2014 at 10:17 AM

Bye bye PM. Nanti kita suruh TPM batalkan TPPA, GST, soal jawab 1MDB dgn Media, suruh polis dan SPRM siasat kaw2 1 MDB. Balik nanti, bungkus kain baju keluar dari istana ya...PM!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2014 at 10:31 AM

Love u rosmah...we will miss u...

....................
Reply To This Comment ...................
December 17, 2014 at 10:41 AM

Kita di sunatkan tidur seketika di tengah hari. Sebaik nya lepas zohor dalam jangka setengah jam. Banyak sekali keberkatan dan hikmah nya dari segi mental dan menghindar sakit fizikal. Kajian di pihak barat mengesahkan, mengakui kebenaran sunnah Nabi SAW dan di budayakan kebanyakan oleh para koporat besar/gergasi mereka.

Maka PM bercuti satu kelaziman juga kepada manusia. Penat berkerja, siang malam, kita perlukan masa merehatkan minda, bebas sementara dari rutin harian dan bebanan kerja. Kemudian mula balik dengan harapan baru.. he..he.. jumpa balik yang nu dan yang ni... berserabut balik sebab budaya kerja masih sama...

Sebahagian nya,"udah ayeraya, mau..u uge, nak agi eli uniea ule.." - dah kayaraya masih tamak hendakkan dunia (pelat sekecil)-sahih nya haram halal sondol belaka, macam yang manipulasi kalmah Allah itu sememang nya intipati kehidupan nya.

1MDB apa khabar ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2014 at 10:42 AM

hahahaha...tak tahan....dok tersengih-sengih lagi ni

-sharifah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2014 at 11:23 AM

Rosmah tanya apa khabar?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2014 at 11:36 AM

aku setuju dengan anon 10.00 am. pakai tak balik terus lagi bagus. duduk je rumah anak kat LA tu.

aku setuju batalkan TPPA, 1MDB tapi aku setuju dengan GST

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2014 at 12:04 PM

hihihi.. ketawa bca kumen awak ni... x balik langsung lagi bagus...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2014 at 12:04 PM

Berketul bdn abam dan kak2 UTK kita angkat brg shopping kak m.....harap kak m jgn tersilap beli beg gucci@lv tertulis made in china dah le,miss you kak m,take care muah2 kali

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2014 at 12:10 PM

selamat jalan dan jgn balik2 lagi........we never miss you forever......!!!
you berdua mmg membazirkan malaysia aje....bye!!

....................
Reply To This Comment ...................
December 17, 2014 at 12:56 PM

Hmm asyik cuti manjang. Ape kata amik cuti trus? Xyah balik2 lg

....................
Reply To This Comment ...................
December 17, 2014 at 1:18 PM

kelas laa entry u bro ...i like it.

....................
Reply To This Comment ...................
Dikudakan najib digulakan rosmah
December 17, 2014 at 1:51 PM

Kita tunggu bloggers2 bangang keluar statement mcm "tak salah bercuti nak rehatkan minda", "produtiviti meningkat bila bercuti 23 hari" dan mcm2 lagi. Pastu akan ada blog yg akan pakai ni plak "pemimpin pr bercuti 24 hari takde sapa kisah?" Standard2 bloggers bangang, dia tak jawab isu dengan jawapan tapi dia bagi balik soalan. Kita tngk dan saksikannnnnnnnn yiiiihaaaaaaaa gidayap ros gidayap jib gidiyappppppppp

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2014 at 2:20 PM

I'm sure I won't miss you sebab ada ke tak ada dalam negara macam tak ada beza. Bila isu-isu panas berbangkit, PM selalu suka mendiamkan diri daripada bersuara. Kadang-kadang macam rasa tak ada PM pun di negara ini. Jadi, suka hati PM lah samada nak balik ke tak nak balik. Life will still go on without you two.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2014 at 2:30 PM

happy holidays and try not to return PLEASE

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2014 at 2:46 PM

bang, kenapa gunakan perkataan "WE". saya rasa saya tidak dikira dalam ucapselamat ni.

agaknya dia nak bagi peluang pada TPM untuk belajar jadi PM kot? manalah tau bila balik nanti dia terus umumkan akan bersara, manalah tau kan?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2014 at 4:58 PM

dengan Cayman Islands dah tak jauh dah........... Alang-alang kat sana periksa-periksalah duit 1mdb kat sana ye.... Jangan lupa bawak balik sikit... Dengar cite dah untung dah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2014 at 6:26 PM

salam,
moga kapal terobang tak hilang daripada radar, jadi selamat sampai dan balik. kalu hilang dari radar, kita dapat cuti sehari. itu la orang yang bijak mentadbir. kasi ajer orang lain berfikir, maka kita boleh pi bercuti. kita yang risau pasal ekonomi dan keadaan dalam malaysia, pm tak ambil port pun. relak la bro. kata blogger umno, nelayan tetap pi ke laut kalu ombak tak kuat, petani tetap tanam sayur, kaki tangan kerajaan dan swasta tetap pi opis, semua berniaga cam biasa. so , pm peduli ke tentang apa yang blogger dok ambil berat ni, hal 1mdb, hutang negara bertambah, harga minyak turun, harga minyak sawit turun, harga getah turun, keuntungan syarikat banyak yang turun, harga barangan kegunaan harian tak turun, inflasi dijangka naik. tak perlu risau, pi bercuti. jangan bimbang, pemandu kan ada. mereka jer yang bekerja untuk malaysia ni.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2014 at 6:28 PM

Depa p runding nk bawak balik mh17 la . . Jgn buruk sangka . .

....................
Reply To This Comment ...................
PakKaduk
December 17, 2014 at 9:40 PM

Biarlah Ah Jib Gor nak bercuti untuk tenangkan fikiran yang keliru antara nak jadi melayu atau cina, mudah-mudahan beliau dapat ilham untuk kembali menjadi Mohd Najib semula.

Tuan Din, apa cerita melayu 25 ? OSTB pun sokong apahal ? Ini semua geng perasan bagus daripada orang lain macam kes pegang anjing hari tu, nak jadi melayu liberal lemah tak berdaya mempertahankan hak. Bosan sungguh saya!

....................
Reply To This Comment ...................
December 17, 2014 at 10:00 PM

@PakKadukSaya lihat pada kenyataan/tulisan/tindakan bukan orang. Jadi orang yang sama ada yang saya sokong dan ada yang tidak.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 17, 2014 at 11:56 PM

pergi jgn kembali lg.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 18, 2014 at 12:30 AM

Jangan lupa jalan balik ya...

Tak balik pun takpa. So keputusan Bangnon keluar masa ahjibgor cuti ka, atau lepas balik?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 18, 2014 at 5:18 AM

better, dont come back.. we dont need you anymore. have a nice day MR PM

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 18, 2014 at 8:25 AM

Salam Din, aku nak comment pasa bantuan banjir di Kelantan/Trenggannu oleh UMNO. Semalam TV 3 tunjuk UMNO hulurkan bantuan cam TV LCD kat mangsa banjir, ok le tu tapi perlukah cop 'Gambar Najib' di kotak TV tu??? Perlukan??? Perlukan?? Bukan ke kos mencetak Gambar PM tu boleh disumbangkan. Apa nasihat depa bila bagi 'hadiah' tu kat mangsa. Elok elok jaga TV ye atau 'elok elok jaga GAMBAR Najib ye, kalau boleh potong baik baik dan FRAMEKAN???? Apa dah jadi dengan UMNO? Tak sedarkan Najib untuk menanag GE14 bukan dengan popularity tapi dengan 'keberkesanan Memimpin', Malaysia are concern with the END RESULT not PM aka PRESIDEN UMNO POPULARITY. When will all this change, Ingakat lepas tukar Badawi dg Najib thing will be different but it getting worst , can I say that?? Popularity belomgs to Artist not politician.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 18, 2014 at 9:24 AM

Din aku tahu kau tk berani nak keluarkan apa yg aku cakap.
Din drpd kau bg cadangan muhiydeen bongkar 1 mdb lebih baik kau suruh rampas kuasa je.
Din umno tk perlukan cara otak phd macam kau...

Sampaikan pemimpin nak cuti pun balun. Kau cawangan umno mna? Bagus sangat ke? Aktif ke?

Cawangan kau ada facebook tak? Oii sudahlah kau nilah barah umno.. Tapi bagus gak biar semua kaki sakit ati kumpul kat tempat kau drpd dok dlm umno.

Din jgn lupa tiap2 mlm doa agar bisnis TRX dan Janakuasa 1MDB linkup supaya senang sikit YTL ambil alih... Ya la YTL kat kesayangan tun..... Zaman Tun elektrik jadi bagus psal tun bg projek kt YTL la.

....................
Reply To This Comment ...................
December 18, 2014 at 9:32 AM

@Anonymoussaya kadang2 padam komen saudara sebab lari topik. Tumpukan pada topik artikel bukan pada isu lain ya. setakat nak bangkang artikel saya no hal

....................
Reply To This Comment ...................
December 18, 2014 at 9:34 AM

@Anonymoussaya tak perasan lak.... lama dah tak tengok tv.

kena cari gambar kotak tu

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 18, 2014 at 11:02 AM

Teringat pulak lagu nasyid Rabbani "Pergi Tak Kembali"....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 18, 2014 at 11:33 AM

Anon 9.24.......apa pendirian saudara? You against najib or ball carrier? Jangan dok kutuk Din as he done a good job. Sir, saya bukan orang semenanjung tapi melayu muslin sarawak. Remember, najib came to power atas ehsan BN sarawak dan sabah. Kami sepatutnya ada hak tuntut najib turin takhta dan naikkan muhyiddin. If u deny this, we shud no longer be fixed deposits for BN federal.....wallahualam

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 18, 2014 at 11:55 AM

mcm bangang je ko ckp tu,otak letak kat lutut ke? yg ko sibuk PM nak bercuti tu apa hal? biarlah PM bercuti,apa masalahnya?? mcm ko x pernah bercuti la pulak

....................
Reply To This Comment ...................
December 18, 2014 at 12:16 PM

@AnonymousHahahaha ..... nak ucap selamat pergi dan kembali pun salah ? :)

....................
Reply To This Comment ...................
December 18, 2014 at 12:25 PM

Ha bgs tu..batalkan 1MDB

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 18, 2014 at 12:54 PM

Dah mai dahhh.... keep it up bro din!

....................
Reply To This Comment ...................
PakKaduk
December 18, 2014 at 1:45 PM

@dinturtle

Tuan Din, saya pun rujuk pada artikel yang ditulis saja. Penulis saya tak kenal. Sama macam artikel ni, saya tengah2 ;)

Ada yang saya setuju tapi kalau selalu hentam orang melayu/Islam saya pun naik meluat juga.

....................
Reply To This Comment ...................
PakKaduk
December 18, 2014 at 1:49 PM

@Anonymous

Anon December 18, 2014 at 8:25 AM,

Saya pernah dapat buah kurma dalam bekas plastik bulan puasa yang diedarkan di masjid2 oleh PAS ada cop lambang PAS dan gambar YB PAS ikut kawasan.

Saya rasa kalau nak cop barang bantuan pun biarlah ada cop kerajaan malaysia saja.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 18, 2014 at 2:17 PM

Cool Bro! Kata PM 1 Malaya! Tak bole share ekk dgn org Satu Malaya apa PM buat....Bengong la lu Bro.Ha...ha..ha..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 19, 2014 at 8:41 AM

Bro Din, is there a way forward to hasten the unseating and installing of najib and muhyiddin? Anything that come from the mouth of najib lembik, zahidi retorik, hishamuddin tanpa kolaborasi, nazri blur and khairy tin kosong caused me to vomit. BN sarawak has lost 37 votes unless muhyiddin helm BN Federal

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2014 at 9:33 AM

@dinturtle salam Bro Din. kebanyakan manusia yg berakal mmg dah x percaya PM kita. mmg lebih elok dia serah pada yg pakar utk meneraju negara. tiada guna konsultan yg cuma nakmenjerumuskan negara kearah kemusnahan. saya juga x dapat cuti., x de duit lebih utkbercuti.. malah x cukup utk membiayayai anak sekolah..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 23, 2014 at 8:09 PM

Sampai hati najib...rakyat dalam kesusahan menghadapi banjir, dia pergi vacation.

Post a Comment