........... Puak Ekstremis Tuntut Abu Chin Peng Di Bawa Pulang | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Puak Ekstremis Tuntut Abu Chin Peng Di Bawa Pulang

Tuesday, December 2, 20149comments

“Saya fikir ini ada kaitan dengan perkauman,”

Ni apa citer tentang hasrat pembangkang nak bawa balik abu Chin Peng ? Tak habis lagi citer tentang Bapak komunis tu ? Apakah kita nak berdebat sekali lagi dakwaan kononnya komunis itu juga memperjuangkan kemerdekaan ?

Kenapa si Ramasamy ni kaitkan dengan isu perkauman pula ? Kononnya kerana Chin Peng bangsa cina maka tidak boleh sementara Rashid Maidin dan Shamsiah Fakeh dibenarkan pulang sebab mereka Melayu ? 

Pundek la Ramasamy !

Chin Peng tu BAPAK KOMUNIS MALAYA ! Saya sokong pendirian Putrajaya yang tidak membenarkan abu nya dibawa pulang atas dasar sensitif terhadap perasaan keluarga mereka yang dibunuh atau diseksa oleh PKM dulu.


Saya terjumpa satu artikel menarik dari Mesintaipburuk ( KLiK ) yang mendakwa Chin Peng BUKAN warganegara Malaysia dan tidak pernah memohon menjadi warganegara, dan beliau pula merupakan Bapa Saudara kepada pemimpin Dap Perak Ngeh dan Ngar ! Tak pasti kebenaran perkara itu.

Kalaupun Chin Peng masih punyai status warganegara sewaktu mati, kerajaan seharusnya menarik balik status itu .... orang putih kata secara PostHumous yakni selepas kematian.

Kerajaan jangan layan tuntutan puak Ekstremis ini !KLiK

Share this article :

+ comments + 9 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 2, 2014 at 1:12 PM

Bro Din, dulu masa darurat, komunis guna pemberontakan bersenjata nak berkuasa di Tanah Melayu. Pemberontakan mereka gagal sebab ideologi komunis tu sendiri bertentangan dengan fitrah turun temurun orang Melayu iaitu kehidupan beragama yakni mengabdikan diri kepada Yang Maha Esa.

Makanya, pemberontakan komunis tak dapat sokongan rata-rata orang Melayu pada masa tu kecuali beberapa kerat spesies freethinker yang terpengaruh dengan fahaman komunisme ni.

Komunis sedar untuk berkuasa di Tanah Melayu hanya dengan slogan kesamarataan sosial tak berkesan. Sebabnya budaya feudalisme sejak zaman kesultanan Melayu menjadi pengikat orang Melayu dengan raja/sultan. Sultan dan rakyat berpisah tiada.

Zaman sekarang, DAP ganti komunis. Tetapi tukar sedikit daripada komunis kepada demokratik. Walaupun wajah dah bertukar, isinya tetap sama. Malang sekali bagi kita apabila anak-anak Melayu sudah mula terpengaruh dengan propaganda demokratik puak ini. Dan lebih malang pula di saat ini orang Melayu berpresidenkan presiden yang bangang.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 2, 2014 at 1:14 PM

Rasanya abu Chin Peng lebih sesuai di bawa kembali ke negeri China sebab itu tempat asal usul keturunan bapa dan neneknya di Kwangtung..Kalau Ramasamy nak sangat..boleh juga di bawa ke India ..abu tersebut boleh di simpan di kampung datuk nenek Ramasamy..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 2, 2014 at 1:25 PM

Nak bawak abu balik tu cuma alasan semata-mata. Ada agenda tersirat sebenarnya. Katakanlah kita benarkan bawak abu tu balik Malaysia. Secara tak langsung sebenarnya kita dah mengiktiraf KOMUNIS. Bila komunis dah dianggap sebagai SAH, akan adalah puak-puak tertentu yang mendesak supaya komunis dibenarkan menjalankan operasi di negara ini. Sebelum ni, Pasukan Peronda Sukarela (PPS) diwujudkan di Pulau Pinang secara haram. Bayangkan kalau komunis sudah bertapak di Pulau Pinang, sudah tentulah organisasi haram pro komunis akan muncul nanti.

Lagipun kerajaan cuma nak menjamin keselamatan sesiapa jua yang menyambut abu tu nanti. Saya tak dapat bayangkan kalau bekas-bekas perajurit negara dan ahli-ahli keluarga mereka serta NGO-NGO melayu berkumpul beramai-ramai di lapangan terbang untuk menghalang kemasukan abu tu. Ketika itu, kerajaan pun tak berupaya nak menghalang sebarang provokasi atau tindakan luar jangka yang mungkin boleh membahayakan sesiapa jua yang menyambut kedatangan abu tersebut.

Oleh itu, demi menjamin keselamatan rakyat negara ini, dinasihatkan tak usahlah sibuk-sibuk nak bawak balik abu tu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 2, 2014 at 1:32 PM

Klu abu dia dibenarkanmasuk Tanah Melayu maka abu dia pun patut masuk JEL.

Bg

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 2, 2014 at 1:35 PM

apa kata kita kencingkan abu mayat ching peng jika masuk malaysia.... kasi kencing sama dia...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 2, 2014 at 1:37 PM

Salam 1 bangang....ni Kalau orang melayu tak bising ni percayalah bapa pembangang akan tunaikan permintaan mereka,tuntutan sebegini membuat telinga bapa pembangang bernanah berbeza dengan tuntutan orang melayu yang mengikut balingan dadu.nasib lah wahai orang melayu!

....................
Reply To This Comment ...................
December 2, 2014 at 3:30 PM

Kerajaan pimpinan Najib hanya pandai mengula-gilakan orang melayu umno dengan pelbagai cerita dongeng ciptaan punasihat sedangklan apa sahaja kelaukan aneh dan tindakan provokasi melampau yang dibuat oleh pembangang dan pembangkang hanya perlu dilihat , apakah masih ada dasar berbaik sangka dan pengecut dalam diri dan jiwa pemimpina melayu umno.

Seperti kata Muhyiddin ... confirm kalah dalam PRUI14

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 2, 2014 at 3:38 PM

Agenda membawa abu ching peng ke malaysia bersamaan dengan membawa idialogi perjuangan komunisme.Yang semakin orang melayu tak faham, mengapa ideologi perjuangan Pas yang di bawa oleh mat sabu, boleh jadi sama dengan ideologi komunis atas nama perjuangan parti. Kalau kita Google untuk memahami fahaman ideologi,ia terdiri daripada Islam,sosialis,kapitalis dan komunis.Seolah2 mat sabu,boleh pukul semua samarata utk jadi sama rasa.Memang lawak.Perjuangan untuk membebaskan tanahair adalah penting.Tetapi kesinambungan kemerdekaan,memerlukan pengisian kefahaman/ideologi juga amat penting.

....................
Reply To This Comment ...................
PakKaduk
December 2, 2014 at 8:43 PM

Jawapan yang mudah! Sebab ISA sudah dimansuhkan oleh PM 1Bangang. Maka ideologi komunis dan elemen2 pengganas, dadah, pelacuran, pencerobohan dsbnya dengan mudah boleh menerjah masuk meresap ke setiap jiwa rakyat negara ini.

Bangang betullah!

Post a Comment