........... Peeeergh.... Obama Tepuk Bahu Najib ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Peeeergh.... Obama Tepuk Bahu Najib !

Thursday, December 25, 201417comments

KLiK

Peeeergh..... Presiden US Obama tepuk bahu Najib tuh !

On the 18th hole, reporters were allowed onto the course briefly. Obama missed a putt to the left off the hole, then tried to tap in but "picked the ball up before it missed again," according to a pool report. Razak also missed a second putt, but Obama consoled him with a pat on the shoulder.


Share this article :

+ comments + 17 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 25, 2014 at 11:15 AM

Senangnya hati Najib. Rakyat sedang menderita di landa banjir. Dasyatnya pemimpin islam ni. Ini la akibatnya memilih orang kaya jadi pemimpin.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 25, 2014 at 11:35 AM

Najib lebih mengutamakan bermain golf dengan Obama daripada bersama sama rakyat mengharungi kedukaan musim bajir! Inilah pemimpin, yang memengang prinsip rakyat didahulukan, kegembiraan peribadi diketepikan!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 25, 2014 at 12:15 PM

salam,
positif, tu tengah bincang wang masuk tu. tppa, pelaburan dan sebagainya. tdm tak main golf tak boleh jadi kawan baik. tengok pak lah, main golf dgn pm singapura, selesai masalah singapura, masalah malaysia jer yg tak selesai. sekarang peeee eeemmm ah jib gor main golf dgn obama, selesai masalah us, masalah malaysia tak pasti la.

tang banjir tu, tunggu ustaz beri ceramah, banyak postmortem ustaz penceramah boleh kasi. ah jib gor dah datang dengan banner dan gambar peeee eeeeeemmm yang besar. tu semua tugas yg bertanggungjawab. jangan kasi leceh la, mana mungkin peee eeemmmm nak angkat beras, susu, gula tilam, selimut. nik ajis pun tak angkat selimut kasi orang ramai, tarik selimut lagi ada la.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 25, 2014 at 12:15 PM

Habis la kita sure lepas ni dia akan setuju lock stock and barrel dgn TPPA-camno ni Tun M?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 25, 2014 at 12:39 PM

Dia dah rancang nak bercuti hujung tahun. Serupa macam kau orang juga. Tak kan nak batal kot. Apa yang dia boleh buat kalau balik kat M'sia pun. Orang2 UMNO yang berjuta dok ada tu pi lah tolong.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 25, 2014 at 1:04 PM

@Anonymous
komen yang cemerlang.
i liiiikee!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 25, 2014 at 1:10 PM

@Anonymous
macam ni lah dude.

kau dah rancang cuti bagai kat mauritius dengan bini dan anak anak kau.

tiba tiba tahun ni, banjir besar kat kampung kau. kampung kau memang selalu banjir, tapi tahun ni sangat dahsyat. ada adik beradik kau terjejas banjir.

kau pergi bercuti jugak ke? alah, ada lagi 2-3 orang adik beradik kau kat KL yang boleh tolong. diorang tolong la kan. kau dah ambik cuti tiket bagai.

boleh dude?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 25, 2014 at 1:43 PM

sebenarnya najib sedang MEREMAJAKAN diri... selaras dengan amanat yang dah telah diberikan dalam PAU yang lepas. Tahniah Najib, walk the talk ..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 25, 2014 at 2:31 PM

@ anon 1.43

"walk and talk.."
ada makna tuu...

I like...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 25, 2014 at 2:58 PM

Aku ingat PM yg kaki tidur tu bangang...rupanya ada lagi bangang dari dia. Sedih ada PM mcm ni. Di kala rakyat menghadapi musibah, dia boleh berseronok main golf. Masa utk kamu jadi PM dah suntuk ah jib gor...kami ahli UMNO dah muak dan meluat dgn pemerintahan kamu. Tunggu detik di mana kamu akan di tunjukkan pintu keluar oleh org UMNO

....................
Reply To This Comment ...................
December 25, 2014 at 3:15 PM

Saya percaya kerajaan negeri dan kerajaan persekutuan sama2 mengembeling tenaga untuk mengatasi masaalah banjir ni. Kita tak payah kritik banyak2. Kita call atau whatsapp kawan2 kita di setiap negeri (yang terjejas atau tidak) untuk hulur bantuan dari segi barangan atau kewangan kepada mereka yang terjejas teruk ini. Pihak kami sekarang ini sedang mengutip bantuan untuk klinik2 doktor swasta Kelantan dan Trengganu (kawan2 kami) yang terjejas teruk.

Akaun bantuan untuk klinik2 doktor swasta Kelantan dan Trengganu yang terjejas banjir:
Dr Dalilah; CIMB A/C No. 7049818143.
Penyelaras: Prof. Dr. Zarida Hambali.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 25, 2014 at 3:58 PM

Dapat tepukan bahu dari obama lg penting dr pulang ke tanah air ketika rakyat ditimpa musibah. PMO cepat melakukan damage control dgn mengatakan najib dtg atas jemputan obama utk bincang hubungan dua hala msia-us. Alangkah bagusny kerajaan bertindak cepat seperti ini dlm menbantu mangsa banjir.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 25, 2014 at 9:25 PM

@FORENSIC PATHOLOGY
dude. klinik swasta tu bisnes. takkan nak mintak public cover rugi mercedes tenggelam air kot.

nak stay kat hospital gomen, apa barang. gaji kecik. erja banyak. kontrak tamat. cabut la. buka klinik. boleh caj lebih. masyuk. public kena queue lama kat klinik sebab tak cukup doktor, bukan masalah kita. nak cepat, datang la klinik kita. bayar la lebih sikit. tak kena menunggu lama.
bila rugi. kita minta derma public tolong cover. kalau untung. kita beli merc.

agak agak la.

....................
Reply To This Comment ...................
PakKaduk
December 25, 2014 at 10:13 PM

Obama pun tangguh lawatan sebab masalah dalaman negara. Ini Ah Jib Gor lah mana boleh tangguh YES!

Kalau hari tu banjir tak teruk ok. Tapi sekarang negara di landa musibah banjir teruk. Saya rasa Ah Jib Gor kena balik SEGERA !!

....................
Reply To This Comment ...................
December 25, 2014 at 10:33 PM

Mr Anonymous Dude. Kita letak maklumat kat sini bukan untuk minta bantuan dari "Public", apa tah lagi nak suruh cover merc???? (seperti telahan Anonymous Dude) Kita minta kawan2 kita (doktor2 dan bukan nya public) yang mengenali kita serta alumni masing2 untuk menghulur bantuan seikhlas mungkin kat kawan2 kita yang terjejas teruk di klinik2 swasta Kelantan dan Trengganu. Ada yang tenggelam peralatan ultra sound (untuk pemeriksaan wanita hamil), peralatan X-ray, oxygen tanks, ubat2an, komputer/rekod dan lain2 lagi. Hai..... Tak kan nak tolong kengkawan pun tak boleh? Untuk kita kalau kengkawan pakai mercedes.... Alhamdulillah (kurang seorang rakyat marhaen yang perlu ditolong atau perlu bantuan zakat.... malah mereka boleh keluarkan zakat untuk orang lain pula). Waktu mereka susah kita tolong... sekurang2nya perkhidmatan perubatan mereka kepada rakyat marhaen kurang terjejas. Ameen.

Anonymous Dude.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 25, 2014 at 11:58 PM

@FORENSIC PATHOLOGY
kalau nak bantuan dari doktor sahaja, cakap biar terang.

pertama. bukan semua kat sini doktors. bahkan sebahagian besar posters kat sini bukan doktor.

kedua. merc tenggelam air adalah sarcastic. takkan tak faham kot. point sebenar adalah. itu bisnes. kalau bukan bisnes. takde la aku komplen. nak cover kos x-ray machine, MRI, CT-Scan bagai tu, bisnes la tu cik kak oii.

ketiga. cuba rujuk balik posting jam 3.15 pm. dekat mana, can you please point out, explicitly or implicitly, cakap, rayuan ini untuk doktor doktor sahaja untuk membantu doktor doktor klinik swasta? boleh tolong point out tak?

[quote]
Pihak kami sekarang ini sedang mengutip bantuan untuk klinik2 doktor swasta Kelantan dan Trengganu (kawan2 kami) yang terjejas teruk.
[/quote]
sapa sapa baca pun, akan baca,

Pihak kami (kawan kawan doktor klinik swasta di kelantan dan terengganu) sekarang ini sedang mengutip bantuan (dari ? kalau letak kat blog public, dari public lah kan?) untuk klinik2 doktor swasta Kelantan dan Trengganu (kawan2 kami) yang terjejas teruk.

dan ayat "perkhidmatan perubatan untuk rakyat marhaen" tu tak tahan tu. macam saya cakap tadi. kalau nak berkhidmat kepada rakyat marhaen, kenapa berhenti kerja gomen sampai hospital gomen understaffed. rakyat marhaen pergi spital gomen dude. takde duit nak bayar caj klinik swasta.

money talks.

duh.

....................
Reply To This Comment ...................
December 26, 2014 at 9:35 AM

Melayu asyik salah faham. Nak macam ni kot???

RBA CELAKA kata Selangor & P.Pinang TIDAK perlu bantu Mangsa Banjir Kelantan kerana mereka degil hendak Laksana Hudud

http://celahgelegar.blogspot.com/2014/12/rba-celaka-kata-selangor-ppinang-tidak.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+celahgelegarblogspotcom+%28CELAH+GELEGAR%29

Post a Comment