........... Imej Mangsa Banjir Terbaik Dari BernamaFoto ( 10 Gambar ) | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Imej Mangsa Banjir Terbaik Dari BernamaFoto ( 10 Gambar )

Saturday, December 20, 201425comments

Tahniah kepada jurufoto Bernama yang berjaya menangkap kehidupan suasana banjir di Pantai Timur 2-3 hari ini. Amat menyentuh perasaan .... Buat bekal tatapan mereka yang dalam perjalanan shopping holiday ke USA.

KLiK imej untuk besarkan











Share this article :

+ comments + 25 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2014 at 9:37 AM

Bila time2 mcmni la br kita dpt nilai watak sebenar siapa pemimpin kita.

Mereka yg menjadikan kalimah rakyat didahulukan dn kerajaan rakyat sebagai zikir setiap kali menjelang peristiwa besar sanggup meninggalkan rakyat yg selama ini sentiasa menyokong mereka tiap kali diperlukan..

Disini kita dpt lihat apa dn siapa sebenarnya yg mereka lebih utamakan..semoga Allah memberi petunjuk dn hidayah kepada mereka yg telah diberikan amanah sebelum ianya terlambat..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2014 at 10:39 AM

Salam,
Orang yg pi bercuti dan shoping kat usa tunggu banjir 2016 dan 2017 baru nak melawat dan bawa barang banjir. Susah bersama, senang bersama geng. Masa tu baru tunjuk cuti tak penting, rakyat lagi penting. Sekarang ambil cuti untuk 3 tahun akan datang. Masa tu cuti dah habis, baru tunjuk muka yg bro selalu siarkan. Sekarang muka yak yak yei

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2014 at 11:12 AM

"Kita mesti mendengar denyut nadi rakyat!! Rakyat didahulukan!! Tp saya nk pegi holiday dgn wife sy kat US..pandai2 la korang nak hidup..."

....................
Reply To This Comment ...................
December 20, 2014 at 11:17 AM

Salam Sdr Din.

Cuba bayangkan terjadinya banjir ni di waktu sedang berkempen pilihanraya, rasanya mokcik tua yang nyanyuk main taik pun Najib akan dukong!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2014 at 11:40 AM

Rasanya tak wajar jadikan pm bercuti sebagai satu isu. Beliau pon berhak bercuti asalkan jentera yg mengendalikan mangsa banjir bergerak. Nk buat komen2 mudah. Apa pula sumbangan kita. Xyahlah jaja komen2 ni. Faedah klu kira sendiri dpt menyumbang

....................
Reply To This Comment ...................
December 20, 2014 at 12:15 PM

@AnonymousSaya ada alasan kenapa berasa marah...
Kalau cuti biasa mungkin tak kisah sangat tapi kalau cuti nak bershopping sakan .... angkut kedua2 oranggaji Filipina sekali .... hmmmm, saudara marah tak ?

saya bising SEBELUM mereka pergi supaya dapat diberi peringatan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2014 at 12:34 PM

Orang gaji pon jadi isu...tanggungjawab sebagai pm besar...xyahle orang gaji pon jadi isu...mana2 pemimpin negara pon mcm tu...obama dtg mlaysia ... sampai bawak pengiring yg pantau laluan highway dgn anjing lagi. Kita dibawah ni nmpk mudah...bila pegang jawatan leader kita baru akan sedar ...jgn perlekeh...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2014 at 12:36 PM

Kita layak ke mengatur cuti pm... xboleh shopping... sbb tu agaknya Allah xpilih kita duduk diatas...mungkin kita lagi lupa diri....Allah beri rezeki ikut ukuran... Dia yg menghakimi... kita buat fitnah shopping sakan...

....................
Reply To This Comment ...................
December 20, 2014 at 12:42 PM

@Anonymous betul beliau berhak bercuti, tp bila ada masalah leader patut dekat depan, bukan bercuti. Tu Basic Leadership 101.

....................
Reply To This Comment ...................
December 20, 2014 at 12:49 PM

@Anonymoussaya yakin dengan maklumat yang saya terima. Terserah nak kata fitnah ke apa.... niat saya peringatkan

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2014 at 2:41 PM

Baca utusan today pm melawat mangsa banjir di kuantan.

....................
Reply To This Comment ...................
December 20, 2014 at 3:32 PM

Aku tk skong sesiapa tp btl ke apa yg kt komen ni ? Ingt saudra semua slh komen kt dpt dosa , yg d komen plk dpt pahala . Begitu jg dengan admin

....................
Reply To This Comment ...................
December 20, 2014 at 4:16 PM

Kkdng keyakinn tu blh mmbunuh dri kt sndri . Jgn smpai orng yg kt nk kritik tu nmpk mcm musuh kt .

....................
Reply To This Comment ...................
December 20, 2014 at 4:17 PM

Niat tkn meng halalkn cara din

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2014 at 6:29 PM

Saya rasa tak salah bro din mengeluarkan artikel ini. Yelah waktu pilihanraya rakyatlah tuan, pemimpin adalah hamba yang berkhidmat . Waktu banjir rakyatlah susah kesejukan, pemimpinlah enak tidur dalam kedinginan penyaman udara......itulah dunia politik.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2014 at 6:45 PM

hi din. hari sabtu ni. tak kuar bawak anak2 jalan2 ke. macam aku ckp hari tu, yg najib kata bangang tu dah keluar. baru la terhegeh hegeh nak bekap sebab selama ni duduk dlm gua. yg aku rasa kelakar tu, puak2 bangang ni bnyk kat anak sungai derhaka. dia lawan sama puak bangang PR plak. orang yg makan gaji ngan umno ni dah salah sasar. setakat nak lawan komen, orang biasa boleh buat. derang ni tak faham, silent reader tu yg kita kena aim bukan stakat lawan caci mencaci dan buat semak kat ruang komen. orang gila je lagi nak bekap najib bila dia nak holiday hujung tahun ni. sedih la dengan yg makan gaji ngan umno ni dah la stupid. full time plak makan gaji buta.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 20, 2014 at 9:24 PM

Betui. ..pemimpin umno blah keluar negara...pemimpin pakatan pula berambut keluar negara...semua main wayang je

....................
Reply To This Comment ...................
December 20, 2014 at 9:50 PM

Cuba cek pagi esok, Najib ngan Rosmah ada tak kat Malaysia .....

....................
Reply To This Comment ...................
December 21, 2014 at 4:07 PM

Masaf la ye din ! Tp kau aku nmpk mcm ada mslh pribadi ngn najib .

....................
Reply To This Comment ...................
December 21, 2014 at 4:13 PM

Semalam kau kt njib g melancong tp semalm dia ada kt stadium . Dlm srtkhabr siap ada gmbr najib melawat mangsa bnjir . Hri lu jwb plk besok najib g bercuti . Kn aku dh kt niat tk menghalalkn cara

....................
Reply To This Comment ...................
December 21, 2014 at 4:16 PM

@Rizal ZainalYa... dengan PM bernama Najib. Begitu juga RAMAI lagi orang Melayu !

....................
Reply To This Comment ...................
December 21, 2014 at 4:23 PM

@Rizal Zainalcuba cari Najib atau rosmah hari ni ada kat mana....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2014 at 9:14 PM

Ingat-mengingati sesama kita itu baik. Pemimpin kita pun rakyat biasa macam kita semua. Kita kena selalu tegur. Jadi ahli politik kena jiwa besar. Kena mudah besar hati. Mata pun kena buka luas2. Bukan buka luas2 tembolok saja. Din dah luang masa jadi penegur pun dah besar rahmat. Korang yg tak puas hati dengan Din dah buat apa untuk rakyat kebanyakkan? Takkan kerja korang kritik Din yg kritik PM?!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 21, 2014 at 9:44 PM

Din tak payah nk layan cyber warrior Umno. Budak2 ni sebulan gaji berapa? Komen tak bernas langsung. Nampak sangat nk attack ko. Sedih.

....................
Reply To This Comment ...................
December 21, 2014 at 9:47 PM

@AnonymousSedangkan Tun Mahathir yang tegur Najib pun kena serang !

TAK BOLEH tegur atau kritik Najib

Post a Comment