........... PAU 2014 - Kentut Wangi Yang Di Hidu ! ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

PAU 2014 - Kentut Wangi Yang Di Hidu ! ?

Sunday, November 30, 20149comments

WISDOM YANG TIDAK DI HIDU?

01. Mengapa Tun Dr Mahathir Tidak Di Beri Peluang Memberikan Usul ?

02. Adakah Ada Perkara Yang Baru Di Bincangkan Dalam PAU14 ?

03. Isu-Isu Yg Di Bangkitkan Sudah Lama Kita Maklum, Faham dan Tahu. It Is An Open Secret !

04. Ianya Sering Menjadi Tinta Sejarah Apabila Pemimpin Kita Kekal Tidak Mahu Mengakuinya dan Berbincang Secara Ikhlas Bersama Orang Melayu Semasa Bersidang Bersama Perwakilan.

05. Contoh Terbaik Ialah MECD dan ISA. Kedua-duanya Ini Merosakkan dan Merugikan Orang Melayu. Ianya Di Mansuhkan Oleh Pemimpin UMNO Tanpa Berbincang Di Dalam Mana-Mana PAU.

06. Maka, Mengekalkan Akta Hasutan BUKAN Tindakan Pejuang ! Ianya Adalah Perkara WAJIB Bagi Menjaga Kepentingan Orang Melayu !

07. Tidak Mengambil Tindakan dan Meletakkan Beban Pelaksanaan Akta Hasutan Kepada Peguam Negara Merupakan Alasan Politik Paling Hina Kerana UMNO Ada Menteri Yang Menguruselia Ehwal Kehakiman dan Menteri Ini Melapor Kepada YAB PM Yang Juga Presiden UMNO.

08. Tiada Siapa Membawa Isu dan Cadangan Penambahbaikan Kepada UMNO Selangor Seperti Yang Di Tegur Oleh YABhg Tun Dr Mahathir.

09. Tiada Siapa Menghidu Wisdom Tun Dr Mahathir Yang Mahu Menyentuh KPI Ketua-Ketua UMNO Yang GAGAL Dalam PRU.

10. Keris 2314 Di Nobat Sebagai Senjata Baru ? Walhal Kita Tahu Pemimpin UMNO Itu Sendiri Hanya MAMPU Bertari Pencak dan Tiada Ilmu Menggunakan Keris Yang Selalu Di Sarung Kembali Apabila Di Tegur Oleh Bangsa Lain !!

11. Bilakah Keris UMNO dan Keris Yang Di Gunakan Pada Agensi Kerajaan Menikam Dengan Berbisa ?

12. Keris Ini GAGAL Menikam Pengkhianat dan Dalang Lahad Datu. Keris Ini Juga GAGAL Menikam Towkey Dadah, Towkey Judi Haram, Kongsi Gelap dan Pelacuran ! Keris Ini Juga GAGAL Menakutkan Tekong Pendatang Asing !! Malah Mungkin Demam Denggi Yang Di Bawa Oleh Nyamuk Aedes Juga Tidak Hairan Dengan Keris Ini. Apatah Cartel 'Ali Baba' Yang Menjadi Anai Anai Dalam UMNO Itu Sendiri!!

13. Ilmu Berpencak, Cuma Retorik Yang Boleh Mengkhayalkan Dengan Jeritan Pekik Lolong Dalam Bersilat. Ianya Menjadi Khayal Bila Di Palu Gendang Silat dan Serunai Nobat Keramat. Namun BILA PERTARUNGAN Itu Mahu Bermula ? Namun Yang Pentingnya Adakah Darah Musuh Dapat Di Jilat Pada Keris Yang Menikam Siapa ? Atau Seluruh Penonton Di Biarkan Membuang Masa ?

14. Salah PAS ? Salah PKR ? Salah DAP ? Salah MCA ? Salah MIC ? Salah GERAKAN ? Salah British ? Salah Melayu Sendiri Yang Terpukau Dengan Permainan Politik Katak Dalam Botol ?

15. Kalau Kita Belum Merdeka dan Belum Berkuasa Maka Boleh Kita Terima Bahawa Kita Berpolitik Bagai Katak Bawah Tempurung. Namun Kita BUKAN Di Aniaya Sesiapa. Kita Jelas Melihat Keadaan Sekeliling Melalui Botol Namun Kita Terpesona Kerana Kita Di Tahap Tolol.

16. Tiada Apa-Apa Yang Baru Dalam PAU. Usul-Usul Penting dan Kritikal Kerana Mempunyai Nilai Strategik Tidak Di Hidu Dengan Bijaksana Oleh Empunya Takhta.

17. Semua Yang Di Bawa Oleh Anwar Ibrahim Di Cerna Semula Dengan Gubahan Dendangan Halwa Telinga Baru Agar Melupakan Bau Tengik Melantung Yang Di Bicarakan Dari Hidung Tun Dr Mahathir.

18. Bau Busuk Di Kalangan Pembusuk Itu Menjadi Tegal Biasa Dan Menjadi Wangi Pula. Dan Bau Busuk Tengik Ini Mahu Di Nobatkan Sebagai Bauan Wangi Setanggi HARUM Agar Golongan Muda Bersama Sama Mengatakan Ianya Wangi Dengan DOKTRIN MEREMAJAKAN UMNO ?

19. Bau Kentut Itu Tetap Busuk Cuma Style dan Makanan Untuk Menghasilkan Kentut Itu Sahaja Yang Berbeza.

20. Di Masa Mendatang, Akan Berubah Peradaban Melayu Yang Tidak Pandai Bermain Keris Itu , Keris Tiada Di Gunakan Lagi Untuk Menikam Musuh. Cukup Dengan Retorik Pantun Seloka Gurindam Senda KETAWA . Maka Kentut Di Khalayak Ramai BUKAN Lagi Perkara Yang Kurang Sopan ? Ianya Kentut Wangi Keramat Yang HARUM Dan Wajar Di Beri Tepuk Sorak Hingga Berdiri Sekelian Hadirin.

Siapa Yang Bijak Dia Akan Menghidu.

Siapa Yang Sedar Dia Akan Terkedu.

Siapa Pula Yang Tertunduk Malu?

Kalau BUKAN Bangsa Melayu...


Idea Di Garap Dari Minda Zairi Guru Dalam SIDANG GAMIT.

( DT - Saya copy dari grupWatsup )

Share this article :

+ comments + 9 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 30, 2014 at 6:36 PM

Pembangkang langsung tidak bersalah dalam segala isu kerana memang tugas mereka,yang jadi masalahnya yang pegang kuasa dan tak mahu gunakan kerana takut kritikan orang yang menolak dirinya 100%....berapa banyak benda haram yang mereka makan?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 30, 2014 at 6:55 PM

nanti pulak najib salahkan blogger yang menembak ke arah UMNO. nanti pulak najib salahkan blogger yang bangang kerana jasa tak dikenang. ajib sentiasa dan terus menerus akan salahkan mereka yang tidak membodek dia. najib rasa apa yang dilakukan itulah yang terbaik dan apa perlunya minta pandangan orang lain? ajib tak boleh ditegur dan najib tak boleh di sentuh. napa? sebab najib rasakan segala apa yang dilakukan adalah untuk kepentingan orang Melayu.

....................
Reply To This Comment ...................
November 30, 2014 at 8:12 PM

Realiti nya DT, kepada yang berfikir selangkah kehadapan ! Umno, PAU kali ini kebelakang ! Kemelut yang di buat sendiri, di suruh pembangkang menyelesaikan, pelik bukan ? Pemansuhan undang-undang yang mengundang 1001 satu masaalah baru kepada Melayu Islam sehingga tdak memungkinkan Melayu bergerak bebas di negara sendiri.

Hati semua kita memang marah.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 30, 2014 at 8:53 PM

Menanti saat tumbangnya umnobn pd pru akan datang..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 30, 2014 at 9:54 PM

salam,
dalam wasap isteri, banyaknya gambar pewakilan yang gagah perkasa memperjuangkan bangsa, agama dan negara terkulai layu melayari mimpi dan membina air liur basi. perjuangan tidur. sempit kot kat hotel, tidur berhimpit atau pi cari pelabur untuk mengundi jawatan di waktu malam.

....................
Reply To This Comment ...................
November 30, 2014 at 9:59 PM

Abg din apa pendapat anda?http://www.suara.tv/2014/11/30/jangan-ulangi-kesilapan-tun-mahathir/ aku rasa Najib ni dia perasan dia lagi hebat dari Tun Mahathir...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 1, 2014 at 12:06 AM

UMNO akan rosak selagi ada pemimpin dalam UMNO yg PEKAK

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 1, 2014 at 3:39 AM

ARTIKEL yg. BERNAS. DT! Adakah SETIAP idea-idea akar umbi di PAU ini akan diTELITI dan dilAKSANAkan kalau perlu?! Kita tunggu dan lihat!

Awatlah YAB PM kita ni boleh menggelarak blogger pro-UMNO ‚BANGANG‘ - aku syak beliau diHASUT PUNAHsihat-LIBERAL-BANGANG yg. tengah BERDENDAM membara, akibat dikutuk dan didedahkan si para blogger pro-UMNO yg. JUJUR, BERANI, TEGAS dan TIDAK TAMAK KUASA/PUJIAN (BUKAN PEMBODEK-mcm-KULI)!

Aku tak setuju MO ‘attack‘ hanya pd. PEMBANGKANGTERKANGKANG, tapi juga perlu pd. mana-mana si MUSUH ISLAM/umatnya dari dlm. UMNO/BN sendiri serta pemimpin UMNO-LIBERAL/TAMAK KUASA-PENGKHIANAT-BANGANG, kerana yg. diperjuangkan utamanya oleh PENCINTA-UMNO-TULEN, adalah ISLAM/umatnya, sbg. “TIANG TUA“ UMNO, supaya “RUMAH ADAT“ UMNO TIDAK diROBOHkan puak PENGKHIANAT ni (lihat makna "Tiang Tua" dlm. adat Melayu berzaman kita ni di - http://kesenianrahmat.blogspot.com/ , Rumah Adat Melayu, 11 Desember 2011)!

Tapi kalau pemimpin UMNO ANGKUH yg. TAK nak MENGHARGAI jasa dan peant-lelah blogger-blogger pro-UMNO yg. JUJUR/IKHLAS/BERANI, tapi asyik nak TUNDUK pd. HASUTAN DALANG-DUA-MUKA-Islam/Melayu LIBERAL serta kaum Pendatang KAPIRDAJAL RASIS termasuk dlm. BN sendiri – percayalah, akan hilang terus KEPERCAYAAN pd. UMNO sedangkan UMNO bukan kepunyaan depa dan KETURUNAN depa saja, tetapi adalah kepunyaan SELURUH umat Islam/Melayu, untuk MEMPERTAHANkan ISLAM serta hak mereka dari mana-mana PENGKHIANAT agama/bangsa/negara!!

Dan mulai sekarang, JANGAN lagi dok PERTAHANKAN lagi pemimpin UMNO yg. asyik diKEJI puak PENGGANAS Siber DAPBANGKAI/PKRSODOM kecuali pemimipin Islam/Melayu-UMNO TULEN– biaq pemimipin UMNO-BANGANG, pi terus layan-mcm-“anak emas“ si puak MUDA-LIBERAL yg. KONONnya “generasi-proaktif-X/Y-DIGITAL“ dan mendabik dada-dgn-angkuh “I-moden/moderat/cergas/progresif- jenis liberal-tau you“, namun asyik terus TIDOQ/BERZUMBA/BERGLAMER-termasuk-bersosial-ala-omputih-di ‘CAFE‘ mcm. biasa, bila ejen-ejen si PENDATANG KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM dan TUAN Barat-Zionisnya, terus MENYERANG bertubi-tubi ISLAM/umatnya yg. termasuk Kesultanan Melayu kita, serta hak Bumiputera, kat sosial media!

Nenek TUA Sambal Petai.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
December 1, 2014 at 1:04 PM

Saya mencari makna di sebalik ungkapan "Blogger Bangang". Pada siapakah ungkapan tersebut ditujukan dan kenapa ia diungkapkan. Saya harap Dinturtle bukanlah dikalangan blogger yang dimaksudkan itu. Blogger Bangang mungkin merujuk kepada blogger yang diupah atau yang dibayar semata-mata untuk defend UMNO dan menyerang pembangkang. Tapi sebaliknya mengkritik pemimpin UMNO sendiri.

Tapi, meskipun ada sesetengah blogger dibayar, takkan nak diamkan ajer apa jua yang tak sedap di mata. Kita kritik kerana kita sayangkan UMNO. Contohnya, apabila Ah Jib Gor memanjakan, membelai dan membodek kaum kiasu secara berlebih-lebihan, takkan buat derk jer. Biar jer sehinggakan menyakitkan hati ahli-ahli UMNO di peringkat akar umbi.

Antara tugas blogger ialah menyampaikan apa jua yang tersirat dalam lubuk hati penyokong UMNO di peringkat akar umbi. Seperti yang kita maklumi, pemimpin UMNO ni kebanyakannya jarang turun ke akar umbi untuk memahami isi hati rakyat marhean. Segala maklumat tentang luahan akar umbi hanyalah diperoleh daripada mereka yang berada di sekeliling pemimpin UMNO. Kadang-kadang maklumat yang diberikan itu tidak tepat demi menjaga hati bos. Bloggerlah yang menjadi medium utama bagi rakyat marhein mengadu nasib kepada pihak atasan UMNO. Majoriti blogger berpegang kepada etika bahawa setiap berita yang disampaikan adalah benar meskipun pahit untuk ditelan.

Oleh itu, saya berpendapat istilah Blogger Bangang patut ditujukan kepada blogger yang suka mengampu, membodek, mengipas dan memuji-muji pemimpin UMNO meskipun rakyat biasa rasa meluat dengan perangai sesetengah pemimpin UMNO. Blogger sebegini adalah blogger yang mudah dibeli kerana sanggup mengubah haluan bila-bila masa asalkan dibayar. Sebagai contoh, jika dulu blogger ini membenci seseorang pemimpin UMNO, tapi kerana dibayar, dia boleh berubah kepada menyokongnya pula. Blogger sebegini akan mempertahankan dan membela bosnya habis-habisan jika bosnya dikritik. Ini sebenarnya blogger yang patut digelar sebagai Blogger Bangang.

Post a Comment