........... Najib Saman ahPua.... 1MDB Juga Harus Bertindak Sama ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Najib Saman ahPua.... 1MDB Juga Harus Bertindak Sama !

Sunday, November 23, 20144comments

Hmmm .... tak boleh nak berehat sekejap, ada saja perkembangan baru dalam dunia politik negara kita. Yang ini dah dua hari berlalu tapi saya catatkan di sini sebab bagi saya ia penting dalam kita memperkatakan isu 1MDB yang hangat ketika ini.

TAHNIAH! kepada PM Najib yang akhirnya bertindak juga terhadap Tony Pua dengan mengemukakan notis saman berkaitan ucapan ahPua yang beberapa kali saya timbulkan sebelum ini.

Agak lambat .... hampir 3 minggu berlalu dengan pelbagai persepsi negatif dibiarkan tersebar, namun sekurang2nya Najib bertindak. Jadi sama2lah kita tunggu apakah hasilnya, apakah segala pertuduhan yang dilemparkan oleh ahPua terhadap Najib akan terjawab.

Bagaimana pula dengan 1MDB ? 1MDB lebih banyak yang disebut oleh ahPua, jadi saya berharap sangat pihak 1MDB juga akan kemukakan saman yang sama terhadap Tony Pua. Bukan apa, saya cuma nak lihat segala isu yang dibangkitkan akan diperjelas di mahkamah, bukan setakat yang melibatkan nama Najib saja. 

Oya, setakat artikel ini ditulis, video itu masih ada di Youtube.


Notis yang dilihat oleh Malaysiakini menyebut, ucapan Pua di satu majlis anjuran DAP Petaling Jaya pada 3 November itu juga didakwa menunjukkan Najib tidak layak mengetuai pentadbiran negara.

Notis berkenaan menuntut agar Pua memohon maaf dan menarik balik kenyataan yang mendakwa “Najib mencipta skandal terbesar dalam sejarah Malaysia” itu.

Ia turut menuntut agar rakaman ucapan berkenaan, yang disiarkan oleh media pro-Pakatan Rakyat, Media Rakyat, dikeluarkan dari dalam talian Youtube
.


Mkini
Saya percaya rakyat cuma mahukan kebenaran saja. Kalau dah main tuduh2 yang macam2 sepertimana yang dibuat oleh Tony Pua, maka pihak yang kena tuduh haruslah tampil mempertahankan diri. Kalau orang biasa atau isu biasa, tak payah layan la tapi ini isu yang besar yang mampu memberi kesan yang amat negatif terhadap kerajaan dan juga 1MDB.


Menariknya Lim Guan Eng tidak gentar dengan tindakan Najib itu dan berkata Dap akan terus mengorek dan mempersoalkan 1MDB. Makanya 1MDB juga harus bertindak sama.

TMI

Share this article :

+ comments + 4 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 23, 2014 at 8:53 AM

salam,
saman akan dikemukakann selepas 14 hari, selepas pau. so, masa pau, ahli mcaumno dah tak boleh tanya pasal ah jib gor dah jawab. saman jika ah pua tak tarik balik kenyataan ah pek pua tu. macam dinkluang cakap la, ah jib gor dah jawab semua persoalan. so tunggu la point daripada tdm dan otsb yang mengulas pulak dengan ilmiah. setuju gak m1db saman pua juga

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 23, 2014 at 4:13 PM

Dah jadi macam aljubb... saman hanya untuk menutup mulut .... bila dah clear, tarik balik lah saman tuh...

....................
Reply To This Comment ...................
November 24, 2014 at 12:00 AM

Mungkin satu cara untuk menutup mulut ahli untuk bincang tentang 1MDB semasa PAU takut akan di katakan sub-judice

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 25, 2014 at 4:04 AM

Kalau Ahli UMNO takut tak bincang pasal 1MDB...baik tak payah datang.. duduk ajer kat kampung...main telor DUA Bijik tuu.

Post a Comment