........... SJKC Sulah Dalam Pellembagaan... Tapi RM50 juta Manyak Sikit Loh, ahJib.... Kasi UP Lagi la .... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

SJKC Sulah Dalam Pellembagaan... Tapi RM50 juta Manyak Sikit Loh, ahJib.... Kasi UP Lagi la ....

Thursday, October 16, 20149comments

ahJibgor ah .... sikalang ah, SJKC sulah ala dalam itu Pellembagaan ah... wa manyak happy ! Thank you, Thank you ahJibgor !

Tapi ah ..... ala satu hat lagi .... ala, kecil punya hat la... sap sap suei .... itu RM50juta ah, lu kasi UP lagi, boleh ?

Manyak sikit oooo .... apa boleh beli ma ? ... IPhone 6 pun sulah belapa sikalang ?

Kasi UP la ahJibgor ..... nanti kita kasi sama lu UNDI.... Mau ka ?

Butut ciakap... lu kasi lebih wang, kita kasi undi sama lu .... OK ? 

Tengok ... PLU lambat lagi tapi kita sulah kasi angkat itu banner -



Musti kaotim punya la .... dun wolly la ... TRUST US !

Kalau lu mau ah, Losmah pun kita boleh kasi masuk itu Pellembagaan ... mau ka ?

KLiK
PS - Sekolah cina TIDAK ADA dalam Perlembagaan tapi ramai orang cina percaya ia ada ekoran ucapan Najib yang mengelirukan baru ni  ( KLiK ). Jadi artikel ini adalah dari perspektif orang cina

Share this article :

+ comments + 9 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 16, 2014 at 7:56 PM

selagi najib jadi perdana menteri, selagi itulah orang Melayu tak boleh tidur lena. najib telah memporak perandakan segalanya sehinggakan bangsa Melayu dah jadi macam tak ada maruah lagi.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 16, 2014 at 10:04 PM

cer tengok kat yg pegang banner tu, ramai muda atau dah tua. inspirasi untuk minta lebih tanpa memberi apa-apa pun. tak perlu masuk umno, tapi cina dah mengetuai orang melayu melalui melayu tukar nama ke nama cina, terus dia tukar budaya dan fahaman sekali.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 17, 2014 at 1:47 AM

Tengok gambar di atas teringat masa kempen PRU yang lepas mereka bawa sepanduk "I Love PM" disusuli pula dengan "jamuan makan besar" untuk menangkan hati mereka......last-last undi Melayu jugak yg berjasa.

MELAYU MUDAH LUPA...!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 17, 2014 at 8:42 AM

Love Ah Gib more ang pau kasi lagi we love you Ah Gib, 3-4 bulan lagi laya cina kasi ang pou POW punya we love Ah Gib. Jangan leupak ah we love ah gib, Nore Ang Pau POW lagi we love Ag Gib. GE 14 lagi kasi Ang Pau POWER Punya WE SURE LOVE LOVE LOVE Lim Kit SIang family lor ha ha We Love Ah Gib senang kena tipu lor..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 17, 2014 at 9:09 AM

Tun M tak pernah cakap mcm ni ajibgor aja.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 17, 2014 at 9:21 AM

Ini kes aa bukan melayu mulah lupe oo, ahjib gor solang la sulah lupe... Lia manyak syiok waa...

....................
Reply To This Comment ...................
October 17, 2014 at 10:11 AM

sekolah pondok punya fund kena potong 50% jadi 25 juta je.

In contrast, melayu undi dia dapat 25 juta (kena potong tau!), cina tak undi dia dapat 50 juta.

Terima kasih Najib! Melayu memang sanggup hidup susah untuk kebaikan Negara, Pemimpin2 dan Cina!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 17, 2014 at 12:31 PM

Sori off topic jap Din...

Ni nak citer pasal Hasan Malek. Sebelum ni heboh pasal....

"Kalau ayam mahal, beli daging..."

"Cendol boleh turun 20 sen walaupun minyak dah naik 20 sen...."

Yang terbaru ialah kempen bawak bekal...nampaknya lepas ni bolehlah perbelanjaan untuk makanan dijimatkan apabila kempen ni dilaksanakan.

http://2.bp.blogspot.com/-yTVwLh0ItiY/VECFRXKj2zI/AAAAAAAAD94/Gg1pdBCaXAs/s1600/bekal.jpeg

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 17, 2014 at 5:03 PM

Mintak Din tolong kupaskan lagi artikel panas dan berapi dari Helen Ang ni...

http://helenang.wordpress.com/2014/10/17/sifat-buta-perlembagaan-mca-wajar-dibahas-perwakilan-dalam-pau-bulan-depan/

Post a Comment