........... Kalau Tak Sokong BN, Usah Buat Tuntutan - Ayat ahjibgor Yang Sebenarnya DiTujukan Pada Orang Melayu | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Kalau Tak Sokong BN, Usah Buat Tuntutan - Ayat ahjibgor Yang Sebenarnya DiTujukan Pada Orang Melayu

Friday, October 17, 201414comments

Sengaja saya simpan kenyataan ahjibgor ini beberapa hari sebelum komen untuk lihat siapa dan bagaimana bentuk komen mereka.

“Saya hendak lakukan lebih lagi, mungkin satu hari nanti saya mampu buat lebih lagi. Tetapi saya juga perlukan masyarakat Cina untuk menyokong BN. Adillah. Kamu kena mainkan peranan kamu juga.

“Kamu tak bolehlah buat tuntutan (dari BN) tapi kemudiannya sokong DAP. Kamu minta, kamu sokonglah BN, kita akan berlaku adil kepada masyarakat Cina,” kata Najib. – 12 Oktober, 2014.

Pihak pro Umno memuji ahjibgor konon berani bertegas dengan orang cina melalui apa yang mereka sifatkan sebagai satu sindiran atau teguran. Pihak pembangkang pula hentam konon ahjibgor bersifat pilih kasih, melebihkan rakyat yang menyokong BN.


Hahahaha ..... dua2 pun salah ! Kalau ahjibgor jual mahal, buat tak layan tuntutan cina sehingga mereka meraung2 kemudian baru ahjibgor cakap macam di atas tu .... baru boleh kita katakan yang ahjibgor kasi warning sama cina, atau ahjibgor menganaktirikan cina yang hampir 95% tolak BN. Tapi ternyatanya ......


Pandai ahjibgor berlakon kan .... Orang Melayu kalau baca mesti terubat rasa geram, konon ahjibgor bertegas dengan cina sejak Tsunami Cina tahun lepas. Apalagi bila puak pembangkang bising2 .... padahal diorang bising hanya sebab kenyataan itu boleh di spin.


Yang berjaya makan umpan ahjibgor itu adalah orang Melayu yang memuji2 ketegasan beliau ....



OKlah .... KATAKANLAH ahjibgor memang sound kat cina walaupun waktu sama duk bagi juga macam2 malah ke tahap memperlembagaankan SJKC ( mengikut pemahaman cina ), bagaimana hendak buat penilaian apakah cina sudah kembali sokong BN ?

Melalui berapa banyak bilangan banner kah ?


Melalui berapa banyak Kelab ahjibgor yang ditubuhkan kah ?



Semua itu tidak ada maknanya kecuali UNDI masa PRU yang akan datang. .....lagi 3 tahun lebih baru kita boleh sahkan !

Dan sementara menunggu saat dan ketikanya itu apakah cina akan diam, tidak menuntut apa2 sebagai tanda menyesal dan bukti mereka akan kembali sokong BN ?

Hahahaha ...tinta Bajet 2015 belum kering lagi diorang dah minta bajet SJKC dinaikkan, tak cukup kata mereka ! ( KLiK )

Apakah itu tanda orang yang menyesal, ingin ubah demi mengembalikan kenyakinan orang yang pernah dikencingnya atau tanda orang yang sentiasa bersikap opportunis apatahlagi bila berdepan dengan pemerintah yang mereka anggap sebagai lemah dan mudah diperkotak katikkan ?

TRUST US !  PERCAYALAH KAMI !  Mereka akan kata ...

ahjibgor memang dah gerenti akan lebih dari percaya ..... ANDA PERCAYA ?


TMI

Tanpa disedari kini kaum cina adalah umpama anak emas di Malaysia ! Menjaga hati dan keperluan cina kini menjadi keutamaan demi politik kedua belah pihak.


Sekarang cuba baca sekali lagi tajuk artikel TMI di atas .... masih lagi seperti Najib beri warning pada cina ? ATAU sekarang ayat itu dah lebih seperti kepada BERLAKON untuk orang Melayu ?

Share this article :

+ comments + 14 comments

....................
Reply To This Comment ...................
lufang
October 17, 2014 at 10:03 PM

Wa , tatak kisah itu Ajib Gor atak kasi ,tatak kasi , itu Ajib sutak cekap itu pelembagaan SJKC atak wujud .
Ajib Gor pasti kasi itu bantuan maa aa ,kita kasi sama DAP kita punya undi Ajib Goor lagi kuat kasi loo rr .

Cina manyak untung ,manyak pandei main itu tali maa aa ,Bulayu pon mau main tali balu bolih untong maa aa , tapi manyak kesian apa Bulayu mau pilih eeh aa ?.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 17, 2014 at 10:22 PM

usah dilayan lagi orang cina yang tidak menyokong kerajaan. minta dorang buktikan dulu sokongan mereka baru boleh percaya. sampai habis harta negara pun takkan mereka sokong keajaan. najib apa tau? pernah dia turun padang dan bercakap dengan pengundi cina dibawah? kalau dia turun dan bercakap dengan orang cina pun, tetap akan mereka katakan sokongan pada bn. hakikatnya mereka tetap menipu untuk mendapatkan untung. macam kata seorang kawan cina yang berniaga, kalau tak tipu bukan cina namanya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 17, 2014 at 10:24 PM

You I've always wondered about "lobbyist" and "sponsors", if they exist in the Malaysian political scene like in the US. Kan politik Malaysia ni bagai meniru politik Amerika?
Perhatikan ahli politik Amerika yang ditaja oleh lobbyist. Mereka akan memperjuangkan apa yang lobbyist mahu di Congress tapi pada masa yang sama memperkatakan sesuatu yang berbeza kepada pengundi mereka.

Jika politik di sini selari dengan di US, mungkinkah pemimpin Umno kita ditaja, jadi selalu menyejukkan hati Melayu tetapi masih berbuat yang menguntungkan mereka yang memegang kunci peti wang?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 17, 2014 at 10:26 PM

najib... aku dh start.. boring dgn hang.. aku pasti satu ketika nnt bumi Malaysia bukan Melayu lagi.. dan yg pasti aku, engkau dan org melayu yg hidup kini dh tiada lagi ketika melayu menjadi minoriti dalam majoriti.. Melayu menjadi kuli kepada pendatang...

....................
Reply To This Comment ...................
October 17, 2014 at 11:54 PM

Ingat cerita pengembala biri-biri dengan serigala ?

Siapa Pengembala, siap biri-biri, siapa serigala dan siapa tertipu datang menolong, terpulang kepada analogi politik masing-masing.

Sudah di katakan sekali air bah, sekali pantai berubah. Jika takut di hempas gelombang jangan berumah di tepi pantai. Jika memilih Pemimpin, pastikan yang benar belaka ! Jika memilih bini, cukupkan empat syarat nya(tahukan?) InsyaAllah bakal di rahmati.

Sakit kepala makan panadol...he..he..Tun M makan panadol... paling ampuh berdoa untuk kebaikan...

....................
Reply To This Comment ...................
October 18, 2014 at 2:00 AM

Najib telah buktikan Malaysia sangat popular di PBB sehingga menang Kerusi Tidak Tetap PBB. Ini adalah hasil usaha beliau yang banyak ber'selfie' dengan Obama serta dapat membuktikan sebagai penyokong kuat Amerika. Dia sudah tidak peduli lagi kepada para pendokong untuk mengekalkan Seditious Act dan ISA yang mengundinya pda PRU yang lepas....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 18, 2014 at 3:31 AM

Aku sedih betul melihat nasib bangsa melayu sekarang. Ibarat melukut di tepi gantang ditanah air sendiri. Bangsa melayu cuba di hapus secara perlahan perlahan ditanah air sendiri. Akhirnya nnti ,terpaksa lari balik semula ke hutan .... jadi orang asli semula ...dihalau keluar dari bandar. Dah lah Condominiums, rumah berharga ratusan ribu /juta ... \tak mampu dibeli oleh orang melayu. Pada aku DAP ke atau MCA sama saja. Cita cita mereka untuk menjadi TUAN di tanah melayu. Mereka akan mengguna segala cara untuk merealisikan cita cita meraka. Kita orang melayu sgtlah baik hati dan kasi muka kt bangsa cina . .. skrg eknomi depa pegang, nk pulak sekolah cina.. klu ikut sejarah melayu,, kegemilangan melaka dan tanah melayu pun atas usaha dan kebijaksanaan org melayu sendiri dan pemerintah ketika itu bukan bangsa pendatang . Pada DSN .. cukup cukuplah membelai bangsa pendatang nie. . Apakah cita cita DSN untuk menjahamkan bangsa melayu ,,, dan dgn bangga menjaadikan bangsa melayu sebagai bangsa penerima bantuan saja?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 18, 2014 at 8:08 AM

Cuba fikirkan dengan logik akal kenapa Ahjibgor lebih suka bagi ikan (BR1M) kat orang melayu daripada bagi pancing. Ini kerana Ahjibgor lebih suka melayu berterusan meminta-minta dari kerajaan. Ianya tak lain tak bukan sebagai satu alat untuk terus memastikan orang melayu kekal menyokong bn kerana duit. Biarlah orang melayu menjadi pengemis di tanah air sendiri asalkan undi sentiasa dalam genggaman.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 18, 2014 at 10:51 AM

Bangsa melayu cuba di hapus ? Bukan, Bangsa melayu di beri 'cabaran' supaya lebih baik dari bangsa lain terutama CINA especially dari segi EKONOMI, Pendidikan kalau tak ,duduk je diam diam. Jika economy dan pendidikan Melayu KUAT anda fikir beranikah mereka..come on la. Melayu terlalu mengharap. Look okay, Cina bagi rasuah Melayu amik, Pengedar dadah CIna penagih banykan nya melayu, Cina buka kedai runcit melayu pi sana beli GAM jadi penghidu Gam, Cina antar anak anak pi Australia, USA belajar engineering dll sedangkan Melayu gah hantar anak anak pi Yaman, Mesir nak jadi Ustaz, paling teruk pi hantar kat ISIS. banyak lagi mister. Belajar Enginering sambil belajar Agama, Jadi Ustaz yang multi talented, Agama boleh Engineering pun boleh, balance kan antara Dunia dan Akhirat,why not? Cuba fikir. Jangan salah kan CIna je, tau tak berapa ramai anak muda CIna tak fasih cakap dan tiulis Mandarin tapi cekap Bebahasa Malaysia dan English dan pegang jawata tinngi. Melayu masuk Universit ada subject Mandarin tapi keluar Universit habuk tade tak de , yang dia tau cakap wo pu shi tau, I dont know. Come on la brother and sister semua. Think. Sorry ye kalau komen ni menghiris perassan. Minta maaf ye .

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 18, 2014 at 11:24 AM

dulu baru pegang jawatan pak najib dah bawa keluarganya kechina...apa nak hairan dihatinya plih china dan bila pru dan berkuasa baru nampak kaum melayu yg dah semakin layu perpaduannya

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 18, 2014 at 4:05 PM

ahjibgorzebra ni akan mengalami YANG DIKENDONG BERCICIRAN, YANG DIKEJAR TAK DAPAT

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 18, 2014 at 8:13 PM

macam mana dengan kaum yang menyokong tapi tuntuan rtidak dilayan.. kesimpulan yang boleh dibuat PRU akan datang humban najib ke jamban :3

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 20, 2014 at 2:34 PM

Cina jadi tokan, distributer dsb melayu jadi machai dan kalau kena gaya nya sanggup bunuh bangsa nya sendiri atas arahan tokan cina ni....

Yg penting duit....mesti ada kalau melayu ada maruah dan pegang agama mungkin berbeza

Yg penting duit

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
November 10, 2014 at 1:36 PM

Betul lah kata Tok Najib tu. Kalau tak sokong mana ada locus standi nak demand. Tak malu ke? Tak ada maruah ko? Cuba orang pulau pinang demand dengan pemimpin Lim Guan Eng. Ada pemimpin tu kisah cuba cakap..cakap...Lu bukan kita punya olang jangan bising la.

-Boyong-

Post a Comment