........... Akta Hasutan - US Campurtangan ? Tak lah.... US Cuma Peringatkan Jer... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Akta Hasutan - US Campurtangan ? Tak lah.... US Cuma Peringatkan Jer...

Saturday, October 18, 201414comments

Apa perkara pertama yang terlintas di fikiran anda bila baca tajuk artikel Sinar di bawah -

- Busybody ?
- Patriot Act / Guantanamo Bay ?


Rasanya ramai yang marah dengan apa yang kita lihat sebagai campurtangan US dalam hal ehwal negara kita. Benda ni berkaitan undang2 yang menjaga ketenteraman negara Malaysia bukannya negara US jadi apahal US nak sibuk. 

Negara kita maka kitalah yang lebih tahu apa yang lebih baik buat diri kita.... kan ? 

Pihak US pun agaknya dah boleh agak respon yang macam tu dari kita jadi mereka pun gunakan alasan -

AS prihatin dengan penggunaan Akta Hasutan oleh kerajaan Malaysia. Kami juga mengalu-alukan pengumuman Najib pada 2012 berhubung niatnya untuk memansuhkan Akta Hasutan dan berharap kerajaan dapat meneruskan komitmen tersebut.



US pun pandai ....  duk menyibuk hal orang nanti kena tempelak diri sendiri jadi US pun guna pendekatan memperingatkan akan janji Najib sendiri yang mahu hapuskan Akta Hasutan.  Itu pun kira mujur US tak sebut Tema Hari Merdeka tahun lepas iaitu Janji Di Tepati !


Kita di sini pun, tak habis2 lagi duk marah pada puak2 yang bising menuntut Akta Hasutan dihapuskan. Sekali dua tu ok lah kalau nak lawan hujah tapi kalau dah selalu sangat, saya rasa target tu tak kena. Sebab yang menuntut itu mereka sekadar bersuara saja dan majoritinya merupakan orang yang sama juga yang menuntut segala tok nenek sebelum ini. Memang diorang tu peTUNTUT TEGAR. Kerja diorang tuntut jer ...

Sepatutnya yang jadi tumpuan kita yang mahu mempertahankan Akta Hasutan adalah orang ini -



Dialah yang mulakan segala polemik berkaitan Akta Hasutan !

Share this article :

+ comments + 14 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 18, 2014 at 3:01 PM

Kalau x ikut kata amerika kena buang semua gambar selfie dengan obama la camni......kena game lagi najib!!!kalau dengan rakyat sendiri yang hina perlembagaan pun kau x boleh handle ni kan pulak antarabangsa.....x payah lobi Kat parlimen tu lobi kat puteri umno Lagi berbaloi.....puihhhh

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 18, 2014 at 3:03 PM

Pbb....silap tuan penyu

....................
Reply To This Comment ...................
October 18, 2014 at 3:30 PM

Semua ini dari JIBAOK Malaysia sendiri. Siapa yang 'mohon' kepada Amerika ? Fikir kan konon nya 'Bersih' memohon kerana sukakan 'hentam belakang' walaupun benar tindakan kerajaan membuang laknat Allah SWT.

Dalam 'majlis peguam' yang di laungkan suara seperti 'yahudi zionis' sudah tentu para 'kapitalis zionis' yang muka-muka nya 'cauvinis' berkokok siang malam, cuba se habis boleh membenamkan satu-satu nya kekuatan yang menjaga Perlembagaan Persekutuan iaitu Akta Hasutan.

Apabila PM sendiri 'gatal' dengan Akta Hasutan, seolah nya 'mereka' telah di beri 'lesen besar' menuntut sehingga ke tulang hitam Melayu, walhal 'mereka' hanya kelompok minoriti yang hidup di atas 'ihsan Melayu' dari pra sehingga ke pasca merdeka. Moderat ? Ini definasi moderat dalam mementingkan 'mengambil alih Malaysia' dalam genggaman 'mereka' yang di sokong NWO...

Kenapa Melayu di hambat ? Kerana Melayu itu Islam dan Islam itu musuh nyata mereka. Amat berbeza dengan Ajaran Islam yang syumul.

Lupa diri ? Sememang nya mereka lupa diri. Kerana apa ? Kerana Melayu itu masih bodoh bangang, tidak lagi bulat air dek pomotong (pepatah adat pepatih), suka berpecah pecah kerana di pecahkan.

Biar Bapak Semenda betulkan! Apa faedah Melayu bermusuh ! Sudah sampai masa kita benamkan 'Melayu Lupa Daratan' !!!

PAU bulan Nov dan selepas nya kita inginkan 'satu pelan drastik' semua ahli-ahli Umno membaiki diri, kecacatan, keegoan dan sombong diri demi Orang-Orang Melayu dan turut menjaga rakyat lain yang cintakan Tanahair ! Kita hambat keluar yang mengagongkan negara-negara pujaan mereka !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 18, 2014 at 3:36 PM

Perdana Menteri Malaysia sekarang memang bongok tak secerdik Tun M!!

Janganlah sombong mendengar atau meminta nasihat saperti Tun M yang Cerdik dan Bijak Pandai!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 18, 2014 at 4:11 PM

Pecat ahjibgor zebra ni - jadi tak payah lah nak tepati janji kosong

kekalkan akta hasutan

kemudian hapuskan sekolah cina sarang komunis

buang BR1M mengasuh peminta sedekah

pecat kaki ampu ahjibgor zebra

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 18, 2014 at 4:18 PM

Betul ke Surat dpd embassy...skrg ni byk sgt surat2 palsu utk buat provoke pada kerajaan .

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 18, 2014 at 6:50 PM

Inilah "bayaran" ke atas sokongan mereka untuk bantu M'sia jadi ahli UN Security Council.

....................
Reply To This Comment ...................
October 18, 2014 at 9:50 PM

Suka jugak kalau akta hasutan di mansuhkan. Lepas ni bolehla berceramah dengan lantang dan tak lagi berlapik cakap Cina adalah pendatang . Lepas tu tengok segala cina yang ada apa respon mereka. Nak report polis ke?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 19, 2014 at 9:42 AM

DASAR BINATANG BUAS rejim US/Barat/UN/WHO/WB/IMF/ICC-ICJ yg. dikuasai ZIONIS-KEPARAT! Si US/NATO/Barat-ISrael boleh buat apa mereka suka termasuk dlm. membunuh umat Islam dlm. GENOSID yg.meningkat di Palestin, Iraq, Syria, Afrika; Malaysia dsbnya termasuk menyebarkan Virus-BIOWARFARE , termasuk AIDS, DENGGI-GMO (perlu Statistik, pesakit denggi ni, majoriti bangsa apa dan di kawasan perkampungan/perumahan bangsa apa yang majoriti di negara kita ni) serta Virus-EBOLA-GMO, untuk MENGHAPUSkan umat Islam GLOBAL, bermula dengan warga ISLAM dari Afrika Barat, untuk menguasai negara Islam Guinea yang amat kaya minyak-gas, tetapi yang paling penting URANIUM, utk. pembuatan senjata Nuklear (lihat di http://www.liberianobserver.com/security/ebola-aids-manufactured-western-pharmaceuticals-us-dod , Ebola, AIDS Manufactured by Western Pharmaceuticals, US DoD?, By: Dr. Cyril Broderick, 09/09/2014; di - http://21stcenturywire.com/2014/10/08/rockefeller-foundations-futurist-paper-details-ebola-plot , Rockefeller Foundation’s Futurist Paper Details‘Ebola Plot’, October 8, 2014 By 21wire; dan di - http://www.presstv.ir/detail/2014/05/05/361346/bioweapons-could-lead-to-apocalypse/ , Bio-weapons could lead to ‘apocalypse’, By Dr. Kevin Barrett: May 5, 2014.

Dan lihat juga Professor Yahudi DAJAL ini sejak tahun 2006 lagi, yang mencadangkan 90% penduduk dunia untuk dihapuskan di bawah program Eugenics Ebola ini – lihat di http://newsweekly.com.au/article.php?id=2439 , Scientist calls for death to humanity, by John Ballantyne, News Weekly, April 15, 2006; dan di -
http://whale.to/c/professor6.html , Professor's "Kill 90% of Population" Comments Echo UN, Elite NGO policies: Mainstream media first spike, then distort reality of the story, Steve Watson / Paul Joseph Watson & Alex Jones, April 4, 2006!

Makcik Sambal Belacan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 19, 2014 at 12:10 PM

Dasar luar Amerika akan mengekploitasi demokrasi untuk campurtangan. Polis dunia la katakan. Amerika dah lama kritik dan hasut rakyat Malaysia menolak Akta ISA dan menghasut. Amerika tak mengaku zalim ketika melunyaikan negara Irag, Afganistan dan sekarang bmengeksploitasi militan IS sebagai lesen untuk mereka menjatuhkan bom keatas bumi arab. Sedangkan kita tahu pergolakan bumi arab adalah geo poltik bangsa arab yang terdiri arab kurdish, arab turkish, arab khawarij, arab muktazillah dan berpuluh puak arab yang sememangnya memilih peperangan untuk berkuasa sejak sebelum zaman Rasulullah sa. Malah Rasulullah sa sendiri pun menyertai perang.
Tetapi Malaysia bukan arab. Pemerintahan berjaya mengekalakn keamanan dan menjaga keharmonian orang Malaysia yang berbilang kaum kerana kita mengambil langkah pencegahan di bawah isu keselamatan negara. Kalau mansuh akta hasutan, akan ada penggiat politik dan NGO termasuk pertubuhan peguam yang rasa mereka bebas untuk berseloka atas kepentingan pihak tertentu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 19, 2014 at 1:17 PM

Tungu pau nov kita turunkan najib......semuanya sudah siap sedia .......kj pun tidak ketingalan..........

....................
Reply To This Comment ...................
October 19, 2014 at 5:02 PM

@AnonymousMakcik Sambal bukalah blog... banyak maklumat tuh

....................
Reply To This Comment ...................
pemerhati politik malaysia
October 19, 2014 at 5:48 PM

Aku sokong hapuskan semua akta yang ada kat malaysia ni sebab melanggar hak asasi manusia seperti hak nak husap dadah, hak bak meliwat, merogol dan sebagainya. Lepas ni bolehlah pakat ramai ramai pegi rogol minah yang demo aritu..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
October 20, 2014 at 2:14 AM

Najib dah ingatkan kita bersederhana atau wassatiyah omputihnya liberal, moderate (macam apa ke bendenye Global warming?)

KJ pun sokong pe...

Post a Comment