........... Tahniah MB Azmin ! Tinggi Harapan Rakyat Selangor Pada Tuan Cuma Satu Perkara Yang Mereka Tak Mahu Lihat .... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Tahniah MB Azmin ! Tinggi Harapan Rakyat Selangor Pada Tuan Cuma Satu Perkara Yang Mereka Tak Mahu Lihat ....

Wednesday, September 24, 201415comments


Tahniah Azmin kerana telah dilantik menjadi MB Selangor. 

Pastinya amat besar harapan dan tanggungjawab yang diletakkan oleh rakyat Selangor ke atas bahu MB baru mereka ini apatahlagi setelah beberapa bulan melayan karenah Kajang Move yang telah mengkucarkacirkan pelancaran jentera kerajaan negeri berkhidmat kepada rakyat.

MB Azmin pun dilihat segera memberi beberapa janji selaku MB baru untuk menyelesaikan beberapa kemelut yang didakwa angkara mantan MB lalu seperti Kidex, alKitab bla bla bla....

Azmin pandai orangnya .... kalau tidak takkanlah mendapat pujian dari KJ, kan ? Mendapat tunjukajar pencak berpolitik dari Tun Mahathir dan Anwar, melayari bahtera bersama Umno dan kemudiannya Pkr ... semua itu pastinya mematangkan Azmin.

Apapun saya percaya rakyat Selangor akur kepada pelantikan MB baru dan menanti dengan penuh minat aksi beliau selaku MB. Dalam banyak2 pengharapan itu, ada satu harapan yang semua rakyat Selangor TIDAK MAHU lihat berlaku kepada MB Azmin selepas ini dan perkara itu boleh dijelaskan melalui imej di bawah -



Diharap perkara di atas tidak lagi berlaku kepada Menteri Besar Selangor yang baru.

Itulah punca yang menyebabkan polemik Kajang Move berlarutan ......

Share this article :

+ comments + 15 comments

....................
Reply To This Comment ...................
September 24, 2014 at 10:36 AM

Berjaya juga anuwar menabalkan adik angkat dia jadi mb.Baik punya cilok..wan jijah tak boleh kata apa,bila seteru dia naik.Anuwar kata kat jijah,''u nampak kan i punyalah nak naikkan u,tapi sultan tak mahu.Sultan yg pilih azmin bukan i''.Dap suka,pkr lega,anuwar senyum,pas ikut saja(macam biasa),kj pun tumpang bangga.Umno selangor terpinga2..Win win katanya..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 24, 2014 at 10:49 AM

puppet anwar jgk bro din. lantak selangor la. derang yg pilih pembangkang.

cuba tgk ape response pertama azmin as mb:
1) elok2 anwar khalid pecat as advisor 1 ringgit, azmin kata dia nk review balik.
2) dia kata nk bwk wan azizah as exco.

so nampaknya mcm dia sungguh2 nk amik hati anwar. xtau la kalau lakonan dia main politik wallahualam.

tp based on 2 kt atas tu, im not impress.

kita boleh tau kadang2 performance or pendirian org politik dr bende pertama derang buat bila naik.

mcm najib bila start jadi pm. ape yg dia announce ?


melayu hampa

....................
Reply To This Comment ...................
September 24, 2014 at 11:27 AM

Tepat sasaran DT..he.he.. we call it 'right move to move..'

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 24, 2014 at 11:56 AM

PETIKAN KATA-KATA TGHJ HADI SEMASA MENGGULUNG MUKTAMAR PAS KE 60:
"PAS berdasarkan perjuangan Islam, PKR sekular pragmatik manakala DAP sekular sosialis. Kita bukan satu parti. Ini kita tahalof nak tidur, makan bersama. Ini salah" CUBA Ahli PAS/PKR/DAP renungkan "kata-kata Presiden PAS ni. Bersekongkol dengan puak-puak tersebut adalah bertentangan dengan surah Al-Baqarah yg menegaskan "janganlah kamu bersahabat dengan KAFIRUN yang nyata".

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 24, 2014 at 12:24 PM

Aku cuma nak dengar komen dari Ummi Hafilda Ali jer....mesti komen yang pedas-pedas punye....
Azwan Ali punya komen tak nak dengar jugak ke ? Errrr....rasa-rasanya tak payahlah kot....hehehe

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 24, 2014 at 12:29 PM

Kejutan politik yang bertujuan menyingkirkan puak TSKI. Azmin semakin kuat dan bakal menenggelamkan populoriti presiden PKR.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 24, 2014 at 2:21 PM

Jangan kita jumpa Anwar dan Shamsida berduaan di Tivoli Bangsar

....................
Reply To This Comment ...................
Zahary
September 24, 2014 at 2:37 PM

Bro, Azmin ni lembut mcm aww la.
gaya bercakap pun menggelikan kaki.
cmna la org2 lembut mcm ni jd MB Selangor
adik dia tu pondan tua mulut laser.

Azmin sudah beri kata dua dia akan kembalikan hak abng sygnya-Nuar Al-Ketum sbg punasehat ekonomi (useless) Selangor.
Kedua Azmin otak liberal ini akan kaji semula kes rampasan Bible bahasa Malaysia.
Kenapa dia nk kacau bab tersebut? kenapa nak main isu Agama pulak?
Rampasan bible ialah kerja MAIS, MAIS dibawha Tuanku Sultan.

Sudah nama bibit2 perangai liberalisme Azmin, sama shj dgn Nuar Ketum.. dan sama shj dgn Najib laki Rosmah.

Inilah nasib Melayu.. mana2 shj sama. Pemimpin yg xboleh diharap. Cina dan kafir tetap untung

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 24, 2014 at 3:32 PM

maaf cakap, kaki ampu KJ ni tak de maruah, dia tumpang sesiapa yang yang menang dapat pingat atau dapat jawatan baru... manusia jenis ambil kesempatan mana-mana aje... mana ada perjuangan untuk agama Islam dan bangsa Melayu. tapi naik atas tiket perjuangan orang Melayu... anyway, tahniah YB Azmin jadi MB baru Selangor.... semoga berjaya mentadbir negeri yang penuh controversi ini...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 24, 2014 at 4:55 PM

Dah rezeki dia kan x apa lah .Kita orang Islam doa yang baik-2 untuk dia.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 24, 2014 at 5:31 PM

Aku penyokong tegar Umno tapi aku ingin mengucapkan ini, "Tahniah Min.."

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 24, 2014 at 5:39 PM

Jalan yang dilalui Azmin Ali penuh ranjau dan liku tetapi dia BERJAYA samapi ke kemuncak. Ini yang dinamakan politikus sejati. Cabaran dan halangan yang dia hadapi bukan alang tetapi dia tabah dan cekal untuk mara. Azmin Ali bukan politikus elitis yang biasa kita lihat saban hari di sekeliling kita. Jenis yang tunggu hidangan sampai depan mata dan nak makan pun suruh orang suapkan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 24, 2014 at 5:48 PM

Betul tu bro...dap stands to profit the most..while anwar, azmin & the gang rape the wealth of selangor, the chinese will quietely manipulate the political scenario with their agenda sampailah diorg ni sedar yg melayu makin tersepit kat selangor...by that time it will be too late dah..sema da lingkup...bible..murtad..gereja...errm...nasib melayu dibumi sendiri...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 26, 2014 at 10:44 AM

Kena kencing lagi Pas ni. Org yang dia calonkan MB cantas satu seat exco PAS. La ni tinggal 3. Memang hamPas.

Joe

....................
Reply To This Comment ...................
PakKaduk
September 26, 2014 at 9:26 PM

Mula2 sekali, tahniah Anwar sebab dah berjaya "kencing" semua. Wayang yang diarah oleh pengarah tersohor Anwar dengan DAP sebagai penerbit produksi telah pecah panggung! Anugerah pelakon lelaki terbaik jatuh pada Azmin!

PAS adalah parti paling bodoh sebab pergi calonkan nama bukan ahli PAS sebagai pilihan utama untuk jawatan MB Selangor.

Entahlah....mungkin itu parti pemerintah pilihan rakyat Selangor. Maka, biarkanlah....

Post a Comment