........... PANAAAAAZZZ ... Kalau Saya Jadi PM Sekarang, Saya Akan Letak Jawatan ! - Tun Mahathir | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

PANAAAAAZZZ ... Kalau Saya Jadi PM Sekarang, Saya Akan Letak Jawatan ! - Tun Mahathir

Wednesday, September 10, 201439comments

Tun Mahathir dilaporkan berkata - Jika saya yang jadi Perdana Menteri ketika ini, saya akan LETAK JAWATAN !

Tun berkata demikian ketika menjawab soalan apakah yang beliau akan lakukan sekiranya menjadi ketua kerajaan ketika ini.

Tun juga mengkritik pelbagai program transformasi kerajaan sebagai lebih kepada langkah2 populis bertujuan meraih sokongan daripada demi pembangunan negara.


Menariknya .... artikel itu saya copy dari Yahoonews kerana artikel asal di Malaymailonline tidak dapat dikesan .... walaupun baru 4 jam disiarkan.

Relaks la orang Najib pun .... Tun bukannya kata Najib kena resign, Tun cuma bercakap bagi pihak dirinya saja. 

Tun ngan Najib kan orang lain ... Prinsip dan perasaan Kebertanggungjawaban tidak sama antara Tun dan Najib.

Kalau Tun jadi PM ..... masalahnya Tun bukan PM, kan , kan, kan ?


Tak ramai yang faham kiasan pun zaman sekarang ....

Share this article :

+ comments + 39 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2014 at 6:33 PM

Jawapan Najib-ada aku kisah..Aku dan Rosmah belum puas kumpul harta lagi.Nanti-nanti lah dulu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2014 at 6:44 PM

As salam bro Din,

Saya rasa itu memang jawapan standard Tun setiap kali ditanya apa yang beliau akan lakukan sekiranya dilantik sebagai PM....bukan sekarang saja kan....

Sharifah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2014 at 6:47 PM

Salut!

....................
Reply To This Comment ...................
September 10, 2014 at 6:59 PM

He..he.. Kias Fansuri

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2014 at 7:09 PM

Salam dah jahanam tepon. Dah kata jgn letak gambar tu. Terasa nak terajang jer. Dah kena hempas dah tepon aku. Geram punya pasal bila tengok gambar tu

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2014 at 7:12 PM

Kalau saya letak jawatan, isteri saya akan jadi PM!

....................
Reply To This Comment ...................
September 10, 2014 at 7:15 PM

@Anonymouslaaa.... ingatkan gambar yang gigit jari ...ala manja2 gitu !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2014 at 7:31 PM

Tunggu bala tentera najib bersuara.....hehe....maklumle takut hilang jwtan.....antaranya hisham,zahid,Ku nan,sharizat lembu......opss sorry!!!!.....kerat jari saya kalau utusan siarkan besok!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2014 at 8:02 PM

@Anonymous

aku pun selalu juga dah ingatkan tak yah taruk gambar, tapi ada DT kesah? selagi belum hangus dada dan berapi muka belum lagi dia paham. jangan terperanjat kalau ada yang mati tergeram dan termarah bila tengokkan gambar.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2014 at 8:04 PM

Aku rasa baiklah PM-LIBERAL kita ni dibawa BERUBAT kat Pusat Perubatan Islam, oleh org-org yg. boleh dipercayai saja - aku syak PM kita ni telah dikenakan ilmu hitam ni!

Makcik Sambal Belacan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2014 at 8:04 PM

@Anonymous

ada jari lebih ker bang? kalau ada kan ker baik digunakan untuk tunjalkan gambar kat atas tuh.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2014 at 8:07 PM

Saya orang melayu beragama islam dan telah mengundi BN sejak aku dibolehkan mengundi yang terakhir pru13. Tapi hati saya tawar untuk mengundi BN pada PRU14 kerana najib tak mahu mendengar denyutan nadi rakyat dan tak mahu mendengar nasihat orang tua yang pernah mentadbir malaysia dengan jayanya selama 22 tahun. Dah lah...........enough is enough.....sorry BN you have lost 6 voters from my household.....unless najib berubah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2014 at 8:10 PM

Masalah orang sekarang muka tebal sentiasa rasa diri terbaik! Mungkin kata mereka mana pula ada salah silap program tranformasi. Masa diumumkan semua tepuk tangan dan tidak ada yang bantah! Hanya TDM sahaja yang tidak faham cara pemerintahan 'glokal' zaman moden. Maklumlah TDM berkuasa zaman dulu dulu!

....................
Reply To This Comment ...................
Madah berhelah
September 10, 2014 at 8:26 PM

Brim tambah 300 lg. makna x + 300 = brim 2015 ke? Gila najib ni. Kau nak tau tak din, ada ahli keluarga aku baru ni nak renew roadtax tak lepas. Ada saman 1998 ngan 1999. Mencurigakan. Dah 15 tahun baru kua kat system. Ni ke sumber brim? Sampai mcmni punya sengkek kerajaan najib ni (sbb bg brim kot). Pembangunan hampeh, graduah susah dpt keja. Aku nak tanya la jib, sapa punya idea bodoh nak uitm kuarkan suku juta graduan stahun? Kalau bukan idea kau oun, asal kau lepaskan? Bahasa melayu tak diangkat, ketegangan kaum makin teruk (peliknye benda ni aku tak penah rasa melampau mcmni tmasuk zaman pak lah lelap skalipun). Kau bajet kau kawan ngan mat saleh kau bagus ke najib? Tengok kaler telur kau tu, coklat mcm kami jugak, bangkitlah jib sblm telambat

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2014 at 8:34 PM

Tapikan bang din, kenapa sejak dua menjak ni ramai pulak orang kena tangkap psl hasutan yg selama ni dah lama tak dengar and tak tau wujud ke tak akta tu, kenapa agaknya ek?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2014 at 8:49 PM

PM Liberal aka Pm Tranformasi aka Pm Rebranding aka Pm Glokal aka Pm Penghapus Akta2 Pelindung Keselamatan Negara aka Pm Menyapu Hak Ekonomi Orang2 Melayu dan banyak lagi aka etc...... Termasuk barisan handalan pemimpin UMNO di dalam dan luar cabinet yang sudah kena beli, Suara tak keluar, teloq dah hilang... Dari D S Najib Ah Jib Ngok termasuk yang lain, is buying time to sell-out all our Melayu Rights... Semua ni berpura-pura menjadi pejuang; sebenarnya mereka lah bapak Trojan horse menunggu masa menjadi si Kitol..... Kesedaran orang-orang Melayu diluar bandar dan dibandar2 perlu segera bangkit membantah penipuan demi penipuan oleh regime DSNajib dan barisan pemimpin yang ada sekarang ini... Me--- a pissed-off umno supporter.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2014 at 8:51 PM

Tuan penyu TD tgk tak tv3....time bkk t.v tu le najib tgh ckp berapi2 yang tak tahannya Ada suatu keberanian tahap naruto JD musang berekor sembilan bantai anwar....he he....Dan persoalannya sekarang kenapa baru sekarang timbul keberanian tu?????omar ong Baru dapat gj ke?????

....................
Reply To This Comment ...................
September 10, 2014 at 9:34 PM

@Anonymous ssssssssshhhhhh, persidangan dah dekat! najib nak try joke barunya....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2014 at 9:42 PM

@Anonymous

aku pulak pikirkan dia nih tersalah makan ubat atau pun terlupa makan ubat atau pun dah terlalu banyak makan ubat.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2014 at 9:46 PM

@Anonymous

statement kamu yang terakhir tuh aku sangkal. walau pun dia berubah, tak akan dapat memujuk hati aku lagi. kalau pun dia berubah aku tak percaya ikhlas dan aku yakin ianya adalah helah dan punyai agenda. aku paling setuju kalau dia tuh BERUNDUR.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2014 at 9:51 PM

@Madah berhelah

aku lagi suka dia tak yah bangkit dan kalau boleh terus tido. senang sikit nak buang kat laut. kalau dah hidup menyusahkan orang lain nak buat apa?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2014 at 9:54 PM

@Anonymous

aku berpendapat mungkin PDRM nak buktikan akta tersebut masih lagi relevan untuk menjamin keselamatan serta menjamin keharmonian diantara kaum. dengan itu tak usahlah nak dihapusgantikan dengan akta yang lain.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2014 at 10:03 PM

bro din,

suspicion kita benar tentang pm. atau najib patut jwb segera:

http://zamkata.blogspot.com/2014/09/benarkah-pm-bantu-kempen-star-menentang.html

mohon bro din war2kan segera melalui ruangan yg ada.


melayu hampa

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2014 at 10:20 PM

Memang tak faham lah,PM punya steament di tv.Jenuh pk,angel mana dia nak tuju berkaitan pemansuh akta.Ibarat tayar angin kereta di pancitkan.Mungkin nak turun bukit yang curam kot atau sebab2 lain yang tak tercapai dek akal pemikiran tahap global.Yang mcm tu pnya tahap pemikiran,aku angkat tangan la.Masaalahnya,yng menonton tv semua di kalangan majoriti berlatar belakangkan pengalaman dan berpendidikan tinggi.Yang mampu mengulas pendapat mereka dengan lebih baik.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2014 at 10:39 PM

Mungkin buat pertama kali dlm sejarah, PM dan TPM tiada dlm negara serentak yakni 11-12/9/2014. PM ke Azerbaijan lawatan jemputan, TPM ke Laos, mesyuarat menteri pendidikan ASEAN. No2 program tentu dah plan lama, yg no 1 tetap nk pergi atas tiket jemputan. Siapa pemangku dlm masa 2 hari tu? Zahid? Hasan Malek, Shafie Apdal, Nazri atau Ismail Sabri? Menteri Amaran di Ukraine..😟

Joe

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2014 at 10:49 PM

ko pi la undi pakatan haram tgk la nanti macam mana nasib negara ni

....................
Reply To This Comment ...................
September 10, 2014 at 11:07 PM

Tak perlu buang masa tulis komen yang hentam Tun sebab saya tak akan siarkan. Malas nak layan...

jangan komen pakai huruf besar semuanya

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 10, 2014 at 11:18 PM

Bro Din, ayat 'malas nk layan' sama mcm ayat najib la.

....................
Reply To This Comment ...................
September 11, 2014 at 1:57 AM

Malas sbb tujuan mrk hanya menyerang kredibiliti Tun... mcm biasa. Serangan peribadi yg dah selalu keluar dan selalu dijawab sama. Jadi no point disiarkan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 11, 2014 at 3:30 AM

"makcik sambal kata najib mungkin terkena ilmu hitam"..sebenarnya dia memang pakai ilmu putih..ilmu ikut cakap orang putih saja yang betui..termasuklah putih mate sepet gak.. sebab itu lagaknya lebih dari abg non ketum. abg non mr mansuh vs ajib mr pemansuhan..nasib baik seat pm tu atas tiket presiden umno..jika tidak umno sendiri pun nak dimansuhnya ganti dengan parti 1malaysia..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 11, 2014 at 7:23 AM

@Anonymous

itu sebab ramai yang masih sokongkan Najib sebab mereka tak faham apa yang dia cakapkan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 11, 2014 at 7:28 AM

@Anonymous

dulu kan dah cuba dan siap bukak makmal lagi untuk buat kajian. entah tak tau pulak citer lepas tuh.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 11, 2014 at 8:40 AM

Tunggu bala tentera najib bersuara.....hehe?? Tunggu le pas seminggu, sebulan baru depa dapat idea nan kata apa

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 11, 2014 at 9:55 AM

Brim....mmg bangang najib...tahun ni dkat 5 bil...tahun depan 6 bil....seterusnya 8 bil lebih...buang duit...belum kira lg rebet tel...tayar teksi...baucer buku etc....bilion2...duit ke mana...tu sebab berlambak mesin slot dgn pusat maksiat/zina...duit BRIM 60% hangus ke maksiat !!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 11, 2014 at 12:04 PM

Tu la penyokong membuta tuli... orang bagi pandangan ikhlas terus cantas dengan kata2 kesat. Bukannya nak terima teguran pun sebaliknya mengugut pula. Inikah kualitii yang kita cari pada parti yang sepatutnya memimpin. Muhasabah diri saudara...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 11, 2014 at 3:01 PM

@Anonymous

Peh. Aku undi BN hari tu, tapi result sama juga. Ada beza? Apa bezanya? Cuba cakap sikit kita nak dengar.

....................
Reply To This Comment ...................
BudakMakmal
September 11, 2014 at 10:17 PM

@Anonymous

betul2.. aku pelik.. aku budak sains pikir makmal ni utk keje2 saintifik je. Keje2 menipu mcm Najib ni kena buka makmal bape juta RM pulak dihabiskan?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 12, 2014 at 8:15 PM

mohon terasa ... :3

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 18, 2014 at 10:09 PM

masa nak jadi pm dulu bukan aku nk sangat. dh orang bagi aku ambiklah so perintah negara ikut suka akulah

Post a Comment