........... Budak 11 Tahun Tegur KJ ( Pemimpin dan Pemuda Umno Kena Baca Nih ! ) | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Budak 11 Tahun Tegur KJ ( Pemimpin dan Pemuda Umno Kena Baca Nih ! )

Monday, September 15, 201429comments


Dua minggu lepas Ketua Pemuda Umno telah melancarkan buku biografi Dr Denison - Faith in Society, bertempat di gereja DUMC. 

Tidak ada sesiapa yang mahu melaporkannya .... kenapa ek ?
( DUMC ..... hmmmm .... macam pernah dengar nama tu .... takperlah )

Yang pastinya, KJ BANGGA dengan dirinya bila dijemput untuk ke majlis itu.

Yang amat menghairankan saya ..... takder siapa ke orang Umno yang mahu menegur KJ ?  Apakah orang Umno semua turut berbangga dengan perlakuan KJ itu ? Kalau ya .... kenapa tak sebarkan berita itu ? Kalau tidak, kenapa dibiarkan ... ?

Ke korang takut  ? Takuuuuuut heeeeeeeh ...... Takut nak tegur bos heeeeeeh ......

Gini ah, apa kata saya biar seorang budak berumur 11 tahun mengajar Umno cara nak menegur KJ !

Beri perhatian dan belajar - budak ni tulis omputeh lagi, takut KJ tak faham... Budak bernama Ahmad Ali Karim ini menggariskan 3 point -


  1. Dr Denison is one of COMANGO‘s activists.
    So why must Khairy launch a biography of an activist who is fighting against the Federal Constitution and the policies of Khairy’s political party, especially ‘ketuanan Melayu’ and Islam as in the 2011 DUMC case, kalimah Allah issue, bible issue, Article 3(1), Article 121(1A), Article 153, Article 160 and others? Khairy COMANGO has lots of agendas against the government and is fighting for the opposition party to take over the Malaysian government.

  2. DUMC is a church.
    Why in the world a Muslim leader like Khairy Jamaluddin must go inside a church, just to launch such a book? If Khairy does not bother about the sensitivity and feelings of the Malays who are represented by UMNO and who voted for Khairy’s party in the GE13, why can’t Khairy, as a Muslim ask for the book launch to be held in another place instead of a church?

  3. And why DUMC?
    Has Khairy forgotten the DUMC case where on the 4th day of Ramadhan 1432/2011, JAIS received a report that there were Muslims attending a church program at DUMC and they were having dinner even before Maghrib? So JAIS went there to investigate, but were stopped by the church’s people. JAIS, UMNO and the government were badly condemned and blamed by the Christians, opposition parties’ leaders and also activists who are now involved in COMANGO, when according to the law JAIS did the right thing.

Siap dengan satu pertanyaan sempoi -

Is Khairy an UMNO leader who really does not care about the dignity of Islam, the feelings and the sensitivity of the Muslims who voted for UMNO which made it possible for him to become a minister?

( saya terjemahkan - Adakah Khairy seorang pemimpin Umno yang langsung tidak pedulikan akan maruah agama Islam, perasaan dan sensitiviti umat Islam yang telah mengundi Umno sehingga memungkinkan beliau jadi seorang Menteri ? )

Baca sepenuhnya apa kata ADIK Ahmad Ali ini - KLiK.

Oya, kepada adik Ahmad Ali, pakcik nak minta tolong sikit..... boleh tak ADIK komen satu lagi perangai KJ yang berzumba seperti dibawah -
.


Video Menteri bernama KJ berzumba boleh ditonton di  sini - fb

PS - Betuuul... budak nih ! Umur baru 11 tahun tapi amat pintar dan mampu menulis dengan baik sekali. Ada gambar2 adik ini di blognya dan blog kakak2nya kalau tak percaya. Kepada orang KJ - Tolong jangan serang budak kecil, ok.

Share this article :

+ comments + 29 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 15, 2014 at 7:59 PM

apa nak jadi dengan KJ nih. yang peliknya semasa pelancaran tuh dibuat blog blog UMNO senyap sepi saperti nak menyorokkan berita ini dari pengetahuan umum. apa dah jadi dengan blogger UMNO nih. mungkin mereka pun dah jadi liberal juga agaknya. apa saja yang pemimpin buat semuanya betul belaka. malu sungguh jadi Melayu macam tuh.

adik Ahmad nih aku ada juga ikut blog beliau yang diperkenalkan oleh Akak Helan Ang. aku sememangnya kagum dengan adik sorang nih. aku doakan agar adik nih dapat mencapai cita cita hidupnya.

budak sebesar ini dah pulak tegur pemimpin. tidak kah kj berasa malu atau pun berbangga dah dapat peminat baru?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 15, 2014 at 8:02 PM

Dh xbleh buat apa dah.. Tun M tegur pun mereka xmau dengar..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 15, 2014 at 8:33 PM

hancurr....pemimpin UMNO seperti apa yg Tun M dah cakap...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 15, 2014 at 8:33 PM

Jasa jasa k.j sebagai pm yang ke 5 wajib dikenang setiap rakyat malaysia

Budak tingkat 5

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 15, 2014 at 8:47 PM

Patutnya campak je dr tingkat 4 masa pak mertua dia jd pm dulu....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 15, 2014 at 8:56 PM

Jelmaan KETUM.


Joe

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 15, 2014 at 9:26 PM

adik nih bercita cita jadik ahli politik...elok lah dilentur adik nih tuk jadik pemimpin kita yg seterusnya.....dibimbing supaya jatidirinya semakin mantap rigid kuat semangat tidak mudah berputus asa org nak tipu dia dia bley tipu org tu balik kalau tak sebijik mcm ayahanda tm 90% pon jadiklah...aq tabik kat adik nih errr...anak nih....setua ini pon aq tak pandei berblog bg komen pinnnnnntaaaaaaar....he he he.....

....................
Reply To This Comment ...................
tebing tinggi
September 15, 2014 at 9:47 PM

UMNO sebagai sebuah parti yang diasaskan olih orang Melayu ,telah hilang ke Melayuanya.

Seharusnya orang Melayu wajib mencari alternative .

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 15, 2014 at 10:13 PM

Salahkan bahagian2 UMNO yg pilih dia la..dia dh mmg mcm tu

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 15, 2014 at 10:51 PM

Menteri yang punya kepimpinan paling teruk bangang sebangangnya.

....................
Reply To This Comment ...................
September 15, 2014 at 11:36 PM

Dear Uncle Din Turtle,
Thank you, Uncle Din. Uncle really made my day :)
Saya sayang UMNO. Saya tak mahu UMNO jadi macam PAS, ikut PKR dan DAP. Kalau tidak, siapa lagi akan fight untuk Islam, Melayu dan negara kita? UMNO perjuangkan agama, bangsa dan negara. Article 160 Perlembagaan Persekutuan mengatakan orang Melayu mesti beragama Islam jadi kenapa KJ mesti lancar buku aktivist human rights yang lawan Islam di DUMC?
Datuk Dr. Denision Jayasooria dalam NUCC yang nak ganti Akta Hasutan dengan RUU Harmoni. Mereka spin Article 10 pasal freedom of speech.
http://ahmadalikarim.wordpress.com/2014/09/15/is-muhyiddin-racist/
Mereka juga spin Article 11,hina Melayu, Islam dan macam-macam lagi. KJ ialah Ketua Pemuda UMNO, jadi KJ mesti pertahankan orang Melayu yang undi UMNO. KJ tidak boleh hurt hati orang Melayu. Orang bangsa lain ramai undi PR dan tak akan undi BN until UMNO jadi macam PAS.

....................
Reply To This Comment ...................
September 15, 2014 at 11:53 PM

@ahmadalikarimThe MAN himself ! You made my day, kid :)

Adik ni jauh lebih matang dari kebanyakan orang Umno hehehe ...

Penyakit taksub dan tidak mahu mengaku silap yang selalu dilemparkan pada orang Pas sudah berjangkit pada orang Umno.

Apa jua perubahan harus bermula dengan pengakuan akan silap sendiri. Kalau diri tak mahu mengaku salah tapi bising kata nak ubah... tak kan ke mana.

You are the next generation ... and i am happy/proud to know that someone like you is around..

Take care, bro.

....................
Reply To This Comment ...................
September 15, 2014 at 11:57 PM

@dinturtleoya, satu lagi .... do visit and drop ur comments/ideas here ...saya percaya adik dah ada ramai peminat sekarang :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 16, 2014 at 12:40 AM

DAH LAMA DAH....
bak kata ayahanda TUN Mahathir semasa meletakkan jawatan di perhimpunan agung umno dulu..
sejak kisah tragedi langgar belakang keta NURI abdullah badawi dulu lagi kita dh tau siapa KJ ni... nk nampak belia konon (mentang2 menteri belia & sukan).. dia sanggup buat apa saja..
wahai para pemimpin2 umno... klu kau org sayangkan parti keramat ini, lakukan sesuatu atau sekat sesekatnya org bernama KJ.. dia ni x ada benda pun pada umno.. percayalah, dia ni akan merupakan masalah paling paling paling besar buat umno nanti...
keep u eyes on kj ya...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 16, 2014 at 12:45 AM

Sukar nak percaya seorang budak umur 11 tahun tulis mcm tu. Respek.
Thanx bro Din sbb share.

FMMZ

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 16, 2014 at 2:41 AM

Cara kj tu dapat menarik golongan muda thdp umno. Tu la cara desperado utk terus kekal dlm arus tekini. Ini nama nya mainan persepsi. Bukan semestiny buat perkara yg betul tapi nampak macama yg blh diterima. umno mmg desperado, di telan mati emak, di buang mati bapak? tapi, ini lah hakikat menarik golongan belia, spt di ipta.
bila kj pergi sana, memang dieorang kat sana, giler habis, suka. itu la mainan persepsi, tak tau la orang muda sekarang..melihat secara luaran atau tak tau apa yang mk inginkan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 16, 2014 at 3:01 AM

KJ zumba ikut rentak PM ..iringan orkestra pimpinan idris jala ..gubahan oleh pudin tempoyak ..lesen beso dari PM..boleh pakai redah sampai mabokk ketum..
p/s: pemuda umno sekarang dah lama mati..kalau ada yang masih bernyawa pun dah nak tumpo..harapkan pulus utk penyambung hayat,,

....................
Reply To This Comment ...................
September 16, 2014 at 6:46 AM

another "Hang Nadim"... please alert

sejarah mungkin berulang

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 16, 2014 at 7:05 AM

Dah tiba masa MERAMPAS balik UMNO dari PENGUASAAN si LIBERAL-PENGKHIANAT terutamanya golongan elit yg. dilahirkan dgn. "sudu emas“ yg. tak habis-habis MENGGADAI hak/tanah PUSAKA nenek moyang BUMIPUTERA kita ini! Lihatlah si mamat-kari-LIBERAL ni terus mcm. biasa, "ENJOY, ENJOY.....!"-bersenam Zumba mcm si galak dan lepas tu, boleh pula aerobik sebelah si BETINA-pakai-short-punya pendek dlm. Berita Harian hari tu! Bagaimana Menteri Islam/Melayu dari UMNO boleh perangai tak bermaruah mcm. ni, kat NEGARA ISLAM ini - tak bolehkah si BETINA tu pakai seluaq panjang?! Lepas tu ada pula si mamat-kari ni ada hati berangan nak jadi PM spt. yg. diidamkan pemujanya dari jenis si PENDATANG KAPIRDAJAL EvangeliSStar?! GELInya aku!

Sedangkan, BUMIPUTERA Islam/Melayu serta BUMIPUTERA lain, masih ramai MERANA-MISKIN; mahupun yg. pertengahan pun, tak mampu miliki tanah/rumah; apalagi jenerasi muda akan dtg. sebab TANAH PUSAKA nenek moyang kita ini asyik TERGADAI kat PENDATANG/warga asing KAPIRDAJAL terutamanya bawah program -KEJADAH "Rumah Keduaku” (patutnya prog. PENIPUAN ini diDAKWA di Mahkamah oleh NGO-NGO Islam/Melayu)! Sedangkan pemilikan TANAH/rumah sebenaqnya adalah antara aset plg. terpenting untuk setiap insan, sebab itu jugalah kenapa si PENJAJAH ZIONIS/Israel-JAHANAM sampai asyik MERAMPAS tanah pusaka BUMIPUTERA ISLAM Palestin!

Lihat anak-beranak BUMIPUTERA Islam/Melayu kita yg. amat miskin ini termasuk bapa terlantar sakit, dua anaknya OKU, serta dua anak lain terpaksa berhenti sekolah, yg. terpaksa MENUMPANG kat rumah sewa – mana RUMAH MAMPU MILIK pd. mereka mahupun bantuan PERCUMA -PERUBATAN-BIASISWA, serta juga bantuan OKU?! Mengapa mereka terpaksa MENUMPANG/MENGEMIS di bumi PUSAKA nenek moyang sendiri sedangkan bangsa PENDATANG/warga asing terutamanya yg. kaya-raya boleh hidup begitu MEWAH di sini?! Lihat di - http://www.utusan.com.my/utusan/Dalam_Negeri/20140908/dn_22/Akibat-kemiskinan-Nur-Fatin-Islamiah-lupakan-alam-persekolahan , Akibat kemiskinan, Nur Fatin Islamiah lupakan alam persekolahan!

Sudah tiba masanya legasi PENIPUAN dari zaman PENJAJAH-PUAKA British-ZIONIS ditentang habis-habisan dan diperbetulkan, terutamanya dlm. ROMPAKAN hak/tanah pusaka nenek moyang kita – supaya tidak akan ada lagi seorg. pun BUMIPUTERA yg. terpaksa MENGEMIS/MENUMPANG di bumi PUSAKA kita sendiri ni, termasuk setiap jenerasi akan datang!

Datuk-nenek aku kerja kat sawah padi/toreh getah – meninggal waktu muda akibat kerja keras bangunkan Tanah Melayu ni; tapi bangsa BUMIPUTERA Islam/Melayu boleh dituduh ‘malas‘ oleh si PENJAJAH/PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL?! Dasar si BINATANG-BUAS!

Makcik Sambal Belacan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 16, 2014 at 8:31 AM

KJ ini ibarat PARASIT dalam UMNO.
Inilah akibatnya bila KETUA nya mengidap penyakit "L".ia itu
LEMBIK , LEMAH , LONGLAI , LESU , LEPAK , LAIDBACK

....................
Reply To This Comment ...................
September 16, 2014 at 11:51 AM

YG PALING MENGECEWAKAN USTAZ UFB PUN TAK BERAPA BERANI TEGUR ,DIA PUN SEKADAR ULAS CARA PLAY SAFE, MACAM ALA ALA NAJIB JUGA LA.SIAPA LAGI YG NAK KITA HARAP KAN?? INI ULASAN UFB http://www.youtube.com/watch?v=zFA_B6qZ94k

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 16, 2014 at 11:59 AM

Bapa dia tulis kot, walau apa pun saya setuju, KJ dia bermimpi seronok terbang di angkasa tapi dia tak tahu dia boleh jatuh bila-bila masa saja.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 16, 2014 at 12:17 PM

Itu la ketua pondan umno, kj. Mendapat sokongan penuh pondan umno lifestyle seluruh negara. Depan ahli umno yg tua dan bodoh sombong, dia tentang lgbt, belakang dan depan pondan umno sokongan berubah. Kj , ketua pondan umno memang mendapat sokongan kuat blogger penyokong kj. Bab main ping pong, heboh dijaja menang. Yg bg menang tu bodek. Majlis kat dumc tu mungkin terhide, tak sempat nak rakam ucapan dan tulis kehebatan kj menyokong comango. Sebagai ahli pondan umno,maka pondan umno kena lifestyle jaga badan,kena la berzumba. Tak jumpa pula yer pondan umno berselfie kat dumc tu ek. Hidup pondan umno bersama kj, ketua pondan umno

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 16, 2014 at 12:53 PM

Aku fikir sudah tiada lagi harapan. What with the current lineup of umno leaders yang lembik; mudah ikut cakap bangsa lain; bangsa Melayu sendiri dipinggirkan. KJ ni, aku kira dah writeoff sebagai pembela ISLAM, Melayu dan hak-hak orang Melayu. Tetapi, bila terbaca teguran anak muda ni, Yaa ALLAH, ada harapan lagi, ada anak-anak macam ni pemikiran lebih "advance'' dari kepala otak KJ lah. I am very excited. Semoga anak kecil ini dan ramai lagi macam dia tampil menjadi future leaders membela nasib bangsa Melayu akan datang. In sya ALLAH. Aku by that time will be gone six feet under...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 16, 2014 at 5:05 PM

Mau budak pandai ni kena sabotaj dalam upsr tahun depan..soalan bocor pun dia orang takkan bagi..

....................
Reply To This Comment ...................
September 17, 2014 at 12:24 AM

Masuk FB jumpalah dengan chai-chai dia punya komen.Aku rasa nak terberak.Oh KJ pemimpin harapan bangsa.....My future PM.

PtuiiiiHHH....!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 17, 2014 at 8:44 AM

Kan aku cakap sly eyes mamat sorang nih. Pak mertua dan dia dah jadi barua atok nuar nih. Body language dan mata dia bercakap kpd org ramai aku dah tau pe'el dia. The eyes dont lie..

....................
Reply To This Comment ...................
September 20, 2014 at 1:24 PM

@dinturtle
Dear Uncle Dinturtle,
May be KJ thought that Zumba is the WOW Factor that Tan Sri Muhyiddin is looking for :)
Uncle Din, please read my new post...
https://ahmadalikarim.wordpress.com/2014/09/20/apakah-wow-factor-yang-dicari-oleh-ts-muhyiddin/

....................
Reply To This Comment ...................
September 22, 2014 at 12:06 AM

Assalamualaikum, Uncle Din.

Thanks for sharing adik Ali's post and sebutkan kakak-kakak dia ada blog juga. Bersama-samalah kita cuba sedaya upaya untuk selamatkan Malaysia daripada dirampas oleh mereka yang mabuk kuasa dan selamatkan Islam daripada mereka yang iri hati dengan agama kita.

Sebenarnya, saya memang suka baca blog uncle sebab ada gif Pocoyo cute kat atas tu. Mungkinkah, Uncle Din sengaja letak gif tu sebagai pelaris blog?

Salam perjuangan, Aeshah Karim

Post a Comment