Nik Aziz Tidak Sokong Keputusan Majlis Syura - Editor TMI Fitnah !

Saturday, August 9, 20148comments

Bukan saya yang tulis tapi blogger Pas dari TranungKite Online -


PS - KEMASKINI 4:30pm - Dari Mkini -

'Nik Aziz setuju 100% kekal Khalid'

Setiausaha Majlis Syura Ulama PAS Datuk Nik Zawawi Nik Salleh berkata Mursyidul Amnya Datuk Nik Aziz Nik Mat bersetuju "seratus peratus" supaya Menteri Besar Selangor Tan Sri Khalid Ibrahim kekal memimpin negeri itu.

Nik Zawawi berkata demikian bagi menafikan satu laporan portal The Malaysian Insider hari ini yang menggambarkan kononnya Nik Aziz tidak terlibat dengan keputusan Majlis Syura Ulamak pada hari Rabu itu.



Share this article :

+ comments + 8 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2014 at 12:02 PM

TMI tu antara lidah rasmi puak pembangang juga. Sekarang rasa sendiri la bila media pilihan mereka fitnah pemimpin rohani puak PAS pula.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2014 at 12:14 PM

Haha baru puak ni tau ke TMI Malaysiakini semua tu yahudi yang taja setakat fitnah sikit ja x hal lah...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2014 at 12:53 PM

SAman je... bila lagi...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2014 at 2:08 PM

Kita kena faham ,umur dan kesihatan Nik Aziz boleh menjadikan beliau berubah-ubah,sepatutnya beliau tidak lagi menjawat jawatan mursyidul Am,kerana jawatan ini penting dan melibatkan isu hukum ugama.Pendapat beliau boleh di tanya,tapi ianya hanya utk rujukan,bukan authority utk membuat keputusan.Mungkin inilah rasionalnya mengapa belaiu tidak lagi di lantik sebagai MB,ada pihak tertentu yg dah memahaminya.Saya sendiri sudah lam tidak ambil put apa-apa kenyataan Nik Aziz,baik yg menyebelahi selerak kita atau sebaliknya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2014 at 2:34 PM

Haii..takkan xphm2 lg taktik cliche dn murah puak2 PR ni.. kalo ade suara yg membangkang atau tak setuju dgn kehendak bang Non n DAP,maka ia akan dilavelkan sebagai Pendapat Peribadi wp yg bercakap tu Presiden,Mursyidul Am atau datang dari suara akar umbi pas sendiri.

Kalo dh tak bole nk cover guna alasan pendapat peribadi, maka last bullet adalah INI SEMUA FITNAH JAHAT dan PUTAR BELIT media pro-UMNO.

Allah dh tunjuk satu2 perangai hodoh mereka yg sebenarnya utk kita sbg org Melayu dn rakyat Malaysia agar berfikir. Allah masih beri peluang demi peluang utk kita betulkan kesilapan. Andai selepas ini kita masih lagi degil dn sengaja memilih kebatilan jgn salahkan sesiapa.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2014 at 2:52 PM

Mmg,tu lah kesihatan dan umurnya. Tapi dr m pon dah tuo juga tapi hati tidak la sebendengong seperti beliau.
Hateful species.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2014 at 3:20 PM

last sekali..u turn

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 13, 2014 at 8:26 PM

Ramainya penghasut2 yg seronok sangat utk melihat perpecahan umat islam ketahap yg LEBIH PARAH.Sepatutnya mereka takut kepada BALASAN ALLAH.

Post a Comment