Negara Gagal Di Glasgow - Menteri Sukan Cakap Banyak La Pulak ...

Saturday, August 9, 201411comments


"Perkara ini (berundur) mesti dipraktikkan dari atas (saya) sampai ke bawah. Saya menteri yang walaupun tidak berada di atas padang perlawanan, saya mesti bertanggungjawab.

"Yang lain - sama ada para atlet, jurulatih, pegawai, Majlis Olimpik Malaysia (MOM), Majlis Sukan Negara (MSN), Institut Sukan Negara (ISN) dan persatuan-persatuan sukan. Semuanya di bawah naungan saya.

"Saya bukan jenis orang yang nak memindahkan tanggungjawab dan akauntabiliti kepada orang lain,"

"Gagal tetap gagal. Tidak perlu s......... BLA BLA BLA BLA BLA bla bla bla bla .
.... (  Utusan. )

Komen Saya  - KJ  CAKAP  BANYAK !

Share this article :

+ comments + 11 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2014 at 7:15 PM

tapi dia tak kan berundur ... kerana alasannya tukang sapu sampah, jaga, peon dan driver di kementerian sukan tidak mahu berundur. doa mahu semua mereka yang ada dan bekerja di kementerian sukan berundur ... maka dia akan berundur ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2014 at 7:19 PM

tu la kj,asyik sibuk dgn hal kementerian lain,kementerian sendiri terabai.

itu belum kita kita audit pencapaiannya sebagai menteri belia.dah hebat ke belia2 kita skrg
better shut up kj and concentrate on sports development and youths achievement...dah ok then baru boleh kecoh dgn kementerian lain atau ngan polis atau mahkamah..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2014 at 7:50 PM

salam,
mau undur ker? tarak berani la ini ketua pondan umno dan bn. nanti, sapa mau ganti? mana ada yg layak. kj menang 100% undi pondan-pondan umno untuk jadi ketua pondan umno. mana ada yg berani tentang. dulu timbalan bukan main garang, sekarang terus tak tanding dah. timbalan sekarang pun diam, tak mendahului ketua. kalu lifestyle punya cara, cakap nak letak jawatan tu cara nak raih shout awards tu untuk kali kedua. ada lagi ke anugerah tu untuk tahun ni?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2014 at 7:57 PM

Komen aku pasal sukan negara.....

1. Aku peratikan dalam sukan badminton sejak kebelakagan ni majoritinya adalah dari kaum kiasu. Orang melayu memang takde bakat ke ?

2. Aku amat kecewa ngan hoki negara yang tidak mencapai tahap membanggakan seperti sebelum ni.

3. Sukan tradisi negara iaitu sepak takraw gagal berpanjangan.

4. Bola sepak ? No comment.

Dengan semua masalah di atas, mohon KJ supaya cek KPI kementeriannya sendiri. Apakah telah mencapai sasaran yang diharapkan ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2014 at 9:01 PM

Berundur? Nak berundur, buat sajalah. Pasal apa nak letak syarat mintak bukti kegagalan dia. Buktinya sasaran pingat tak kesampaian. Sebagai menteri, itu saja KPI nya untuk glasgow. So berundurlah.

Lagi satu, hari ni duk sibuk pembukaan mesyuarat Pemuda, pemudi dan sebaganya, baru lah dengar KJ sibuk mempertahankan Agung dalam isu hina menghina ni. Selama ni senyap seribu bahasa.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 9, 2014 at 11:12 PM

Mmg tak layak jadi menteri pun...

....................
Reply To This Comment ...................
Gerbang sinema
August 10, 2014 at 12:56 AM

Tak faham la apa fungsi kj ni. Apsal dia kena push gila2 sampai hari2 nak kua bulitin 3 suku. Isu yg kuar plak tah pape. Stakat hidup dua dekad lebih ni, ini la mentri sukan paling glamer. Sapa yg push dia masuk spotlight ke dia yg beria nak kua tv? Dah la ckp tah pape. Nak ckp pasal tengku mahalil ngamuk tu pun gagap. Kosa kata dan pengunaan kata yang lembik (memang pemuda umno skang suma lembik pun kn). Syiok sindri la ini mamat bang din. Takpayah tulis pasal dia kat blog ni pun sbb as the saying goes, any publicity is good publicity

....................
Reply To This Comment ...................
bluk
August 10, 2014 at 1:01 AM

apa nk buat,majoriti ahli umno suka ke"brilliant"an dy.future pm nihh..oxford mari lg...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2014 at 4:24 AM

Budak ni menteri cakap cakap aje la. Macam mana la boleh pemuda umno melayakkan dia jadi ketua yang melayakkan dia dilantik menteri ?
Cakap pun tak befikir dulu..
Kerja nak cari salah orang aje apasal ?
Ini sukan..atlet beradu.. ada menang ada kalah...memang kena terima la.
Kalau rasa nak bertanggungjawab, undur la diri sendiri dulu. Lepas tu baru mintak orang lain berundur..kan lebih molek gitu..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2014 at 8:34 AM

kj suruh org2 yg bertanggungjwb yg gagal berundur...

ape dia buat as menteri sukan lagi ? silalah berundur. dia org pertama harus berundur. berani suruh org lain tp sendiri tidak ?

tht aside, baru2 ni saya perhatikan dh ramai sama ada kuat melayu atau liberal menyokong kj terutamanya org2 atas pagar.

bagi saya perkembangan ni agak menakutkan. betul ape tun ckp melayu mudah lupa. kalau dulu org melayu sebulat suara membenci kj hari ni sejak dibwh najib seolah2 semakin popular dan disayangi.

adakah kita ni org melayu senang sgt terpesona kerana dia sering muncul dlm tv3 atau dlm utusan? bodoh sgtkah org melayu kita ? semua org sudah lupa bila kj dilaung perasuah ketika pau zaman pak lah dulu ? bagaimana di zaman paklah begitu byk jatuh ke singapura kerana peranan dia?

hari ni dia menggesa tindakan pada bkn melayu jga diambil tindakan. bagi kita yg mengenali kj semua faham kenyataan itu hanya bermuka2 tp lihatlah bagaimana dia dilaung hero. apakah semua sudah lupa betapa liberal kj sebelum ni?

apakah org melayu kita belajar dr apa2 ?



melayu hampa

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 12, 2014 at 9:10 PM

dia ni kan yang pernah memasang hajat / niat sebelum umur dia mencapai 40 tahun, dia akan / mesti jadi perdana menteri.. hahahahahahaha... tak jadi pun... KENAPA..?
semasa dia pasang hajat niat, pak mertua (pm) dia (tan tin tun) jd pm yg entah apa2.. dia fikir pm dia akan kekal sehingga umur dia mencapai 40 tahun.. kesian dia... dia ni x sedar ada banyak lagi anak bekas prime minister yg lebih bijak pandai dari dia.. dia fikir dia lulusan luar negara dah cukup bijak pandai.. kirim salam ajelah kj.. mukhriz n hishamuddin nak letak mana ha.....
aku brpendapat dia hanya layak jd menteri wanita ganti rohani...
sudah2lah kj.. kurangkanlah bercakap sebab ianya akan lebih menyerlahkan ketidak pintaran kau... kurang brckp tapi lbhkan bekerja mcm mukhriz memajukan kedah dan hishamuddin menangani mh370 n mh17 serta kementerian beliau...
kau blh dikatakn lbh kearah keglamouran....

Post a Comment