........... MH17 Konspirasi Negara Penyiasat - Bagaimana Mungkin Pihak Bertanggungjawab Di Heret Ke Muka Pengadilan ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

MH17 Konspirasi Negara Penyiasat - Bagaimana Mungkin Pihak Bertanggungjawab Di Heret Ke Muka Pengadilan ?

Sunday, August 31, 201412comments

Dah lama saya tidak sentuh mengenai tragedi MH17. Tidak ada info atau spekulasi tambahan jadi saya lebih suka ikuti perkembangan dengan senyap. Berbeza dengan MH370 yang misteri kehilangannya mengundang pelbagai spekulasi, tragedi MH17 ...... lain sikit banyak.

Baca artikel astroawani ni semalam ..... 


Tanpa mahu banyak komen, saya juga ada terbaca ini -

Globalresearch 23/8


di mana dilaporkan negara2 penyiasat MH17 - Ukraine, Belanda, Australia dan Belgium, ada menandatangani satu perjanjian 'Kerahsiaan' atau bersepakat tidak akan mendedahkan apajua maklumat hasil siasatan MH17 KECUALI mendapat persetujuan/konsensus semua. Setiap satu negara itu punya kuasa veto bagi menghalang sebarang info dari didedahkan.


DAN juga laporan ini -

KLiK

Jadi .... bagaimana hendak dikenal pasti kejadian sebenar dan pelaku nahas MH17 untuk dibawa ke muka pengadilan jika terdapat konspirasi sebegitu dikalangan negara2 penyiasat ?


Semalam TMI juga melaporkan pihak Rusia telah menuntut maklumat dari kotak hitam didedahkan !

Share this article :

+ comments + 12 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 31, 2014 at 8:48 PM

Tak cuma MH17, MH370 pun sama. Tengok Australia pun terlibat. Baru-baru ni dalam media yang memperburukkan MAS pun dari Australia jugak!

Yang paling kurang ajarnya, Malaysia yang jadi mangsa, tapi tak termasuk pun dalam perjanjian tu?Apa maknanya?Mereka tak menganggap Malaysia langsung.

Lepas ni kalau ada keluarga penumpang tak puas hati, jangan saman MAS, jangan saman Malaysia, saman 4 buah negara tu.

Terutamanya Ukraine.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 31, 2014 at 10:52 PM

Kesan dan jejak bnyk mnghala kpd diorg ni..takkan diorg nk peluk tubuh je bro sbb perangkap yg diorg pasang untk Russia tak mngena plak...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 31, 2014 at 10:56 PM

Percayalah kes MH 370.17 ibarat seperti tiupan angin....selepas beberapa Bulan orang akan terus melupakan Dan yang akan terus diingati selamanya adalah kejayaan najib berunding terus dengan ketua pemberontak disamping P.C diuruskan 'menteri pertahan'....terbaik

....................
Reply To This Comment ...................
August 31, 2014 at 11:25 PM

Saya rasa tidak banyak kerajaan boleh lakukan :-

1. Penyiasatan tidak boleh di umum hasil nya. Sudah terikat. Malaysia ? Sudah ternafi hak keadilan antarabangsa, kecuali dua kusa besar campur tangan

2. Negara mana boleh menjadi proksi ? Jika boleh, Malaysia tidak mampu beri ganjaran. Malaysia Negara Melayu beragama Islam. Bukan mudah untuk jangka waktu singkat. Menuntut hak Pulau Batu Putih pun tidak memihak kita kerana jamaah 'mereka' majoriti

Hanya PM Najib yang tahu bagaimana atau terpaksa berdiam sahaja...
( luahan ini hanya pandangan kedai kopi sahaja )

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 31, 2014 at 11:35 PM

Ini mesti ada muslihat dan tujuan nak lindung negara yang bertanggung jawab atas kejadian pesawat MH17. Kalau ini caranya negara yang terlibat dan ada pula kuasa Veto sampai bila2 pun laporan dan siasatan MH17 tak akan dapat diketahui umum. Sunggoh pelik Malaysia yang terlibat secara langsung keatas pesawat MH17 tidak di libatkan dalam pakatan mereka. Mungkin ada rahsia besar yang mereka nak sembunyikan.

....................
Reply To This Comment ...................
September 1, 2014 at 12:24 AM

Zionis punya kerja ni. Malaysia ni lantang mengutuk Zionis kerana membunuh beribu2 org awam Palestin. Tapi MAS guna kapalterbang Zionis (Boeing). Depa boleh remote control je MH370 dan masuk laut perlahan2 supaya tiada debris & minyak. MH17 pilot dah ada backup plan, jadi bila remote control tak berjaya (masih berjaya mengubah haluan MH17 200km dari laluan asal sebelum pilot manual overide). Tapi geng Zionis muncul dgn 2 jet pejuang dan menembak jatuh MH17. Ini adalah sebahagian dari perang dunia ke3, yg bermula dari 911. Perang ni dah tak pakai rule of engagement biasa. Apa pun boleh dilakukan, termasuk pembunuhan org awam. Diharapkan hanya pada ISIS sahaja utk mengimbangi kejahatan Israel ni.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 1, 2014 at 2:46 AM

Apa maksudnya ini ?
Ini lah akibatnya jika pentadbiran tertinggi negara kita teguh dan tegas. Dahulunya pentadbir kita amat berwaspada dalam soal hubungan luar negara. Suara Malaysia begitu lantang mewakili negara berkecuali dan negara negara Islam.

Apa dah jadi ?
Tak kan boleh diam aje ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 1, 2014 at 3:17 AM

Sebab itu pemimpin tertinggi mana2 negara mestilah yg tiada LIABILITI atau RAHSIA peribadi yg dia takut bocor.

Jika ada, dia akan mengusahakan cover-up mengguna jentera dan kewangan institusi yg dipegangnya agar tetap di atas.

Malah, dia akan tunduk pada permainan pihak luar yg tahu rahsianya jika itu akan membuat ia kekal di atas tanpa rahsia terbongkar.

Hatta yg pernah diampun atau minta ampun pada isteri kerana kes skandal bocor, contoh jika ada, pun tak boleh jadi pemimpin kerana tidak berani mengambil risiko dan tidak bertanggungjawab. Maruah lelakinya sebagai pemimpin sudah jatuh.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 1, 2014 at 6:53 AM

najib memang suka sangat malaysia tidak terlibat dalam penyiasatan MH17 sebab nak playsafe.. najib lebih suka 1world kata dia bagus dari berani bertegas untuk menegakkan kebenaran. 1malaysia kenal najib..pm playsafe dari dulu..kini dan selamanya.. semakin hari negara semaaaaaaakin hancuss..orang playsafe tiada pendirian..pentingkan populariti diri sendiri dan amat tidak layak menjadi pemimpin no.1 negara.

....................
Reply To This Comment ...................
September 1, 2014 at 8:59 AM

Sebab tu lah gerak hati saya mengatakan yang Ukraine sebenarnya menembak jatuh pesawat MH17 ini tapi menyalahkan puak pemberontak semata mata kerana puak pemberontak ni "kurang disiplin" ketenteraan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 1, 2014 at 9:47 AM

@azid barja
oppps. awal ulasan aku setuju. tapi bila sentuh bab ISIS @ ISL, aku semacam kurang setuju. cuba cari maklumat siapa ketua pemerintah ISIS dan dari mana asal usul beliau. di mana latihan yang beliau perolehi dan apa motifnya ISIS ditubuhkan. mudah cerita, mengkucar-kacirkan negara dan pemerintahan Islam hasil tangan orang Islam sendiri yang termakan tipu daya yahudi.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
September 1, 2014 at 12:48 PM

ISIS adalah rekaan yahudi/israel bro..bajet & senjata diorg yg supply..motifnya cukup bnyk..bunuh & bunuh sesama bngsa/agama..huruhara & sengketa brpnjangan...tak blh aman..ni sema sekaligus burukkan islam dan arab..ketua lanun Isis tu sndiri prnah ckp yg israel bkn musuh utama diorg tpi org arab yg tak sehaluan dgn mereka...

Post a Comment