........... MB Khalid Terbukti Khianat ? Saya Cakap Sekali Sahaja ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

MB Khalid Terbukti Khianat ? Saya Cakap Sekali Sahaja ?

Sunday, August 17, 201427comments


Errr ... mana pergi pendirian yang MB Khalid BELUM TERBUKTI khianat dalam menjalankan amanah kepada rakyat ?


 errr .... saya cakap SEKALI JER ? ?


forever, ever and ever .....


Bukan satu keputusan yang memeranjatkan kerana SEMUA orang dah agak pun skripnya akan jadi begitu ....kan ?

Share this article :

+ comments + 27 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 17, 2014 at 3:20 PM

Parti takde pendirian. ..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 17, 2014 at 3:43 PM

Betul din turtle.
Itu ada lah U-turn tapi di buat dgn zig-zag dulu.
Nasib baik lah aku bukan orang pas, klu tak mau mabuk kereta dgn ziz-zag dan u-turns. Campur pulak lagi dgn mabuk ketum. Mau lunyai!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 17, 2014 at 3:48 PM

Oh tadi terlupa, jadi nak add:
Lepas ni klu ada demo, pas akan hantar pasukan yg sebesar-besar nya. To regain love and affection from beloved friends, kan?
Kesian Pas.

....................
Reply To This Comment ...................
August 17, 2014 at 3:51 PM

Stail PAS yang ingin Melayu di jajah. Kita tahu permainan mereka. Akhir nya mesti sujud dan cium kaki Anwar, Lks dan guan eng.

Malukan Melayu Islam ke martabat paling hina...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 17, 2014 at 3:53 PM

kalau dengan cakap PAS yang berpusing pusing akhirnya kelak kita berjalan kepala kat bawah dan kaki kat atas sebab mabok. kalau inilah Islam yang hendak diturapkan, rasanya tak yah lah. dah nyata ianya songsang. kalau ikut hukum hudud, dah kena kerat lidah pun.

....................
Reply To This Comment ...................
August 17, 2014 at 3:54 PM

betul kata DAP..PAS parti munafik? sekarang boleh join satu kapal, sama-sama munafik!

....................
Reply To This Comment ...................
August 17, 2014 at 4:01 PM

Hj Hadi tak layak digelar Tuan Guru. Orang beragama tinggi mulutnya tak bercakap putar-putar alam.Kalau orang biasa dibahasakan "lidah bercabang" tapi kalau Hadi ni boleh digelar MUNAFIK !!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 17, 2014 at 4:09 PM

kan dari awal lagi aku dah kata..ini semua hanya SANDIWARA PAKATAN RAKYAT..

....................
Reply To This Comment ...................
August 17, 2014 at 4:30 PM

Sebab itu UMNO kena ikut cakap MCA(kuda tungangan) barulah kaum cina akan mengundi BN.....simple calculation jer ni.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 17, 2014 at 4:45 PM

Mana ada ketua dikalangan orang Melayu sekarang.
Ketua berani berjuang untuk apa yang dia fikir baik dan betul untuk pengikutnya, bukan buat apa yang pengikutnya hendak dia buat.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 17, 2014 at 4:55 PM

Parti kiPAS yg suci telah dipenuhi najis. Apa bezanya sekarang dgn umno yg kononnya tong taik

Tak payah sibuk pasal palastein lah kalau sendiri sesama islam pun berpecah.

Dewan syura pun sudah boleh dibubarkan setelah dihina sebegini rupa oleh para parasit

....................
Reply To This Comment ...................
Melayu Kampung
August 17, 2014 at 5:01 PM

BN nampaknya kena tibai sampai lunyai bila PAS buat U turn. Dalam situasi terbaru ni, sokongan terbuka BN adalah faktor yang jadi duri dalam daging PAS dalam membuat keputusan untuk terima bini Nuar jadi MB. Kuasa penentu PAS dalam krisis MB Selangor terhakis bila BN masuk campur. Orang-orang yang kecewa dengan keputusan PAS adalah orang-orang BN. Puak PR melonjak gembira.

Karikatur yang bro Din sertakan dalam artikel akan terus jadi kenyataan. PAS dah kena check-mate dengan BN. Peluang mereka berkuasa di dalam PR dah terbuang dengan sia-sia saja. Sekalipun PRN diadakan, BN tak mungkin dapat balik negeri Selangor. PAS mungkin hilang separuh kerusi mereka kepada UMNO tetapi Selangor akan tetap jadi milik PR.

Zaman dulu BN boleh letak kayu atau batu sebagai calon tetapi tetap akan menang. Zaman sekarang PR boleh letak batu dan kayu sebagai calon dan akan menang sebab cina tetap akan undi PR.

Aku lebih selesa kalau PAS yang kuasai Selangor. Selangor adalah hotbed dimana Islam dipermainkan sekarang ini. Kalau MB Selangor datangnya dari PAS, setidak-tidaknya kita ada pendinding untuk mempertahankan Islam. Kalau ada yang ketawa baca kenyataan aku ni, soalan aku satu je. Korang masih percaya ke pada Najib @ Ketua BN untuk mempertahankan maruah Islam?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 17, 2014 at 6:12 PM

Din.
Seperti dijangka. Tiada yg pelik pun. Cakap org takde maruah. Yg pelik ye org pr gelak org umno kena tipu. Dorang belum tau lagi musibah yg akan datang. Org selangor tengok je sambil pegang telur.

Yuyu

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 17, 2014 at 6:19 PM

Munafiq dgn Allah.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 17, 2014 at 7:03 PM

PAS...Parti Angguk Saja...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 17, 2014 at 7:05 PM

ikut dia la, itu satu permainan politik ,hanya umno saja yg tak tahu

....................
Reply To This Comment ...................
August 17, 2014 at 9:31 PM

Saya berterimakasih kepada Saudara DinT kerana nampak kesilapan besar PAS yang tidak waajar berlaku. Allah juga yang akan menghukum mereka kerana pengkhinatan bukan saja kepada UMMah tetapi kepada nilai-nilai Islam, amanah, adil dan tidak bersekutu dan pejahat penyamun dan tidak bermoral.
Kalau PAS tidak balik kepangkal jalan mereka akan hancur ditolak oleh orang Islam yang ingin mereka wakili. Nasib baik MBKI tidak memohon menjadi ahli PAS!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 17, 2014 at 9:54 PM

Pas menang dengan undi C.I.N.A kan kan kan. DAP baru je ugut nak jenttk teloq pas bukan 'kerat' lagi dah kecut! tu le namanya melayu tak de pendirian. Kena baih bila bertanding tidak auto cerai berai la ha ha ha.. punya teruk otak PAS . Teringat Hang Tuah kata Takkan Melayu Hilang di Dunia tapi Jebat menyampuk 'Malayu Akan Hilang jugak bila PAS Berkuasa dengan DAP jadi mentornya. betul ke atau aku yang bermimpi? Pas oh Pas cakap je lebih , ura ura je,, bila mesyuarat teloq simpan kat umah oo Pas oo Pas Ooh PAS ni SHIOK SENDIRI..

....................
Reply To This Comment ...................
PakKaduk
August 17, 2014 at 9:55 PM

@Melayu Kampung

Tuan Melayu Kampung,

Saya fikir PAS lagi tak boleh harap. Nak pertahankan kalimah Allah pun tak mampu. Walaupun saya kutuk Najib dalam bab mengampu cina tapi dalam isu mempertahankan Islam saya rasa Najib masih boleh diharap berbanding pemimpin2 PAS.

Tengok Sinar Harian pun ada tulis: http://www.sinarharian.com.my/najib-kerajaan-akan-tetap-pertahan-kalimah-allah-1.136819

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 17, 2014 at 10:10 PM

nesyuarat presiden pakatan rakyat dah selesai. hanya satu nama akan diangkat menghadapi ke bawah duli tuanku sultan selangor iaitu nenek jijah.
pas dah setuju. settle masalah. cumaniya nak bohong orang kampung agar sokong nenek jijah
1. khalid alwalid pun pernah dipecat walaupun tiada salah laku inikan pula khalid ibrahim orang kampung ternganga percaya

2. bab gabenor aka mb wanita . saidina aisyah pun pernah jadi pemimpin angkatan perang melawan syiah. settle hujah

3 bab kroni . . dalam dakwah nabi utamakan saudara terdekat jadi tak salah lah bini ketum dilantik sebagai mb

pas dulu kini dan selamanya akan gunakan agama untuk kepentingan politik kepartian.

....................
Reply To This Comment ...................
PakKaduk
August 17, 2014 at 10:13 PM

1) PAS memang parti yang menggunakan agama untuk mencapai cita2nya.

2) Wang adalah segala2nya bagi PR (PAS, DAP, PKR).

3) Cina di Selangor tak akan undi BN. Itu pasti.

4) Tapi, melayu/bumiputera di Selangor mungkin akan berubah fikiran apabila fikirkan nasib mereka yang jadi tak menentu di bawah pemerintahan PR.

5) Gerakan Asal Bukan UMNO (ABU) yang disokong melayu liberal a.k.a. melayu tak ada pendirian mungkin juga akan menyukarkan BN menerima mandat di Selangor.

6) Tapi cara paling baik ialah serahkan pada rakyat Selangor untuk buat keputusan.

7) Sekiranya keputusan masih memihak pada PR di Selangor maka BN perlu bersiap sedia secara positif bukan negatif.

7) Negeri2 dikuasai BN perlu bersiap sedia untuk memancing pelabur2 di Selangor yang menghadapi masalah semasa pemerintahan PR.

8) UMNO tak boleh menang sentiasa tapi UMNO boleh menang dengan strategi yang bagus serta tidak terpesong dari matlamat asal perjuangan kerana Agama, Bangsa dan Tanahair..

....................
Reply To This Comment ...................
Melayu Kampung
August 18, 2014 at 12:46 AM

@PakKaduk Saya bukan penyokong PAS. Yang ini kena betul-betul jelas. Seperkara lagi ialah Selangor milik PR dan bukan milik BN.

Suasana sebelum ini, PAS cuma 15 kerusi manakala PKR/DAP 29 kerusi. Dah tentu bila buat pengundian sesama PR (terhadap perkara-perkara yang berkaitan dengan Islam), PAS akan kalah.

Sebelum BN campurtangan, PAS memegang kunci kepada kerusi MB. Mereka boleh tekankan banyak perkara sebelum memberi persetujuan untuk Khalid disingkirkan. Tapi sekarang ni, kekuasaan itu berkubur begitu saja.

Saya hanya bercakap tentang kuasa pemerintahan di Selangor saja. Bukan di peringkat nasional. PR adalah pemerintah kerajaan Selangor. Bezanya bila MB dari PKR atau PAS. PKR terang-terangan tidak peduli tentang maruah agama. Mereka hanya mahukan kuasa. Seburuk-buruk PAS, mereka masih lagi mempercayai agama.

Sama seperti PRU 13 dahulu. Melayu bukan undi UMNO. Melayu memilih yang lebih elok dari dua puak yang sama-sama teruknya. Situasi di Selangor sekarang pon sama. PKR memang burok. PAS pon burok. Kita tolak yang paling burok dan ambil yang tak seberapa sangat buroknya.

....................
Reply To This Comment ...................
August 18, 2014 at 2:05 AM

Pas..kena gertak sikit oleh dap......dah terus gelabah....sedih. pejuang islam malaysia cuma pak turut kafir.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 18, 2014 at 8:23 AM

UMNO patut pancing Khalid dan jadikan dia UMNO Selangor chief , pasti orang melayu UMNO dulu dan sekarang, merajuk akan merujuk dan UMNO will win Selangor with Malay votes. Dan it be a message to the Chinese, Malays dont need them!. Apa lagi Najib, make the bold move and forget Noh Omar, He can joined PKR , DAP or PAS PIS PUS! the 'Freezer' .Omar.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 18, 2014 at 10:49 AM

HJ HADI KALAH UNDIAN DALAM MESYUARAT..HANYA 10 ORANG SAHAJA BERSAMA HJ HADI...

....................
Reply To This Comment ...................
PakKaduk
August 18, 2014 at 2:48 PM

@Melayu Kampung

Tuan Melayu Kampung,

Komen saya cuma menjawab soalan terakhir Tuan.

"Korang masih percaya ke pada Najib @ Ketua BN untuk mempertahankan maruah Islam?"

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 25, 2014 at 4:17 PM

Tak nmpk yg pas boleh bg keyakinan kpd kita org melayu hnya dpt dilihat sokongan yg kuat sesama islam shj. alhamdulillah..harap org2 melayu islam bg peluang sesama kita kerana disini tanah melayu.. jangan senang2 sangat bg kpd kaum lain..

Post a Comment