........... Isu MB Selangor - Pas Mampu Muncul Pemenang ! Tapi Beranikah Pas ...... ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Isu MB Selangor - Pas Mampu Muncul Pemenang ! Tapi Beranikah Pas ...... ?

Sunday, August 10, 201417comments


Terpulang kepadanya untuk menyertai PAS memandangkan beliau bukan lagi ahli PKR ... - demikian kata MB Kelantan Datuk Ahmad Yakob di Kota Baru mengenai pemecatan MB Khalid dari Pkr.

Hmmm .... menarik nih. Kalau MB Khalid masuk Pas, secara otomatis Pas akan mempunyai kerusi terbanyak ( 16 kerusi ) berbanding Dap ( 15 ) dan Pkr ( 13 ) DAN juga Khalid akan bawa bersamanya jawatan MB !

Mungkin juga Sultan Selangor akan mengambilkira keadaan itu dan 'menasihatkan' DUN supaya akur dan redha dengan keadaan itu demi mengelakkan masalah lain .... contohnya seperti status MB tertangguh sehingga diputuskan mahkamah sekiranya Khalid bawa kes pemecatannya ke mahkamah atau mengelakkan dari keperluan diadakan pilihanraya negeri yang pastinya merugikan rakyat Selangor.

Logik kan parti terbanyak kerusi dapat jawatan MB ...

Pas juga dapat pertahankan maruahnya dan buktikan kepada semua yang Pas bukan balaci kepada Anwar maupun Dap. Dan tunjukkan yang Pas adalah Playmaker sebenar politik Selangor !

Menangis tak berlagu lah Anwar kalau berlaku begitu ....... 

Tapi beranikah Pas ambil kesempatan ini .....

Share this article :

+ comments + 17 comments

....................
Reply To This Comment ...................
August 10, 2014 at 8:01 PM

Elok ler tu.Presiden PAS dan Pengarah Strategi PKR org Terengganu.Diorang dah deal awal2 lagi kot.

....................
Reply To This Comment ...................
August 10, 2014 at 8:21 PM

Saya tak fikir pas sebijak dan seberani itu.Mentaliti pas adalah mentaliti pengikut jadi pas cuma berani mengikut saja.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2014 at 8:27 PM

Nk harap PAS amik peluang depan mata??

Puiiii...mmg tak la kot. Ramai pemimpin PAS yg takde telor. Yg ade telor semua dh kena pegang dgn DAP. Sapa yg berani nk tunjuk pandai semua akan dipecat.

Jadi end up yg tinggal dalam PAS ni semua yg HAMPAS je la.. nasib la kau PAS...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2014 at 8:30 PM

PAS hanya berani kat Kelantan jer..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2014 at 8:39 PM

Jgn pandang rendah kredibiliti pas, kalau pas tunjuk keberanian n tegas, sokongan kpd pas akan meningkat.

....................
Reply To This Comment ...................
August 10, 2014 at 8:39 PM

TOBAT TAK BERANI

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2014 at 8:57 PM

Bukan nk pandang rendah pada PAS tp itulah hakikat berdasarkan track record PAS itu sendiri. Asyik mengalah jer dgn PKR dn DAP. Cube senaraikan satu kes bila PAS pernah jd dominan. Prinsip asas perjuangan parti pn bole diubah, isu kalimah Allah pn semua hilang suara..that is la PAS..

Tak payah nk letak harapan palsu kat PAS utk buat kejutan sbb nnt kita jgk yg sakit hati.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2014 at 9:00 PM

PAS perlukan PKR dan DAP kerana kedua-dua parti tu mempunyai sumber kewangan yang besar. Manakala PKR dan DAP perlukan PAS kerana PAS mempunyai sumber kerahan tenaga (kuli) yang ramai. Kesimpulannya, PAS akan kekal sebagai kuli jika ingin terus berada dalam Pakatan Rakyat.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2014 at 9:12 PM

Tunggu nak air turn back ni. Ramai ahli pas dok tunggu pemimpin mereka buat u turn. Mereka sayang sangat dgn anugerah tuhan dan kalipah ahziz guan eng. Tapi peluang memang utk pas. Terbaik tp ada adun pas yg sokong juburi. Talak 3 pun tak pa la, asalkan bontotnya diliwati.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2014 at 9:24 PM

Stakat tunjuk tegas dn berani dgn UMNO ada la. Dgn Dap n pkr ada ker??

Dalam rekod PAS buat air-turn back last minute ada la.... La..la..la..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 10, 2014 at 10:34 PM

Kalimah Allah pun pas tak mampu pertahankan inikan pulak nak pertahankan TSKI

....................
Reply To This Comment ...................
PakKaduk
August 11, 2014 at 12:07 AM

Katakan Khalid sertai PAS dan masih jadi MB. Apakah PAS boleh jadi "ketua" PR tanpa rasa takut dengan keluarga Anwar/PKR atau keluarga Lim/DAP ?

Secara idealnya jika Khalid sertai PAS (16) + BN (12) + Bebas (1) baru OK.

....................
Reply To This Comment ...................
August 11, 2014 at 12:40 AM

Selagi Pas memusuhi melayu Umno, selagi itu lah parti ini dan para penghuni dan pengundi di dalam nya akan bermimpi di siang hari...

Kesimpulan nya, tiada keputusan atau " the real turning point " dalam isu TSKI !

Jika terjadi, maka Pas sudah teringin balik semula ke pangkal jalan. Mereka tidak ingin bermata satu lagi... tersiksa dan di siksa... he.. he..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2014 at 1:02 AM

pas buat gimik saja ni kononnya menyebelahi khalid, sebenar pas nak tengok mana yang lebih menguntungkan, agak tersepit cepat2 buat plan B, asal terselamat

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2014 at 1:23 AM

Ingat pas! Jangan jadi munafik kata pok nik....... Peluang tubuhkan kerajaan melayu Islam .......tinggal kapir laknat yg racist extremist tu dan tunjukkan bagaimana Islam menjaga masyarakat majmuk.....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2014 at 1:49 AM

TG Nik Aziz mesti u-turn la.... tapi TG Hadi Awang mungkin sebaliknya..... tapi tak tau lah kalau desakan dari Al-Juburi mungkin jugak. Itu sebab sekarang Cikgu Bard nak saman Hadi kenyataan PRU 13. Kenapa sekarang pulak ?? Itu adalah satu ugutan yang dirancang oleh Al-Juburi..... Kesian TG Haji Hadi dah tak ada duit dah nak bayar saman....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 11, 2014 at 10:20 PM

PAS yg untung, dpt Selangor, cash rich. Dan dapat sokongan BN....Percuma
Bijak jugak PAS ni ye.....mmmmm

Post a Comment