........... Cabaran Mandi Airbatu KJ - Peeeeergh ... TERBAIK ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Cabaran Mandi Airbatu KJ - Peeeeergh ... TERBAIK !

Thursday, August 21, 201421comments

Menteri MOTAC menyahut CABARAN Menteri Sukan -

Eeeee ...sejuk nyerrrrrrrr ....
Ta Daaaaaa ......

Antara tujuan ALS Ice Bucket Challenge adalah demi memperingati sumbangan allahyarham Mokhtar Dahari ! ? ?




Mungkin ini lifestyle generasi baru kot .....

Takper .... membantu industri pembikinan airbatu Bumiputera bagi menembusi penguasaan kartel airbatu orang cina............. kot.

Share this article :

+ comments + 21 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 21, 2014 at 11:34 AM

It's the in thing internationally, so mesti lah kena ikut. Escpecially menteri muda kita yang sangat hip ini. Kita tunggu bila selebriti Hollywood beriya-iya support Palestin, barulah kita boleh lihat menteri muda kita pun terikut-terikut menyanjung perjuangan Palestin.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 21, 2014 at 11:44 AM

Gila glamer, buat kerja xberfaedah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 21, 2014 at 11:46 AM

menteri menteri kayu... tak sedar yg pendatang dah nak tawan msia.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 21, 2014 at 11:50 AM

kalau nak peringati allahyarham supermokh baik sedekah fatihah atau baca yassin utk dia. dan seterusnya berusaha untuk lahirkan pemain2 yang sama bahkan lebih berkualiti drpd allahyarham. kegagalan kbs, fam dan persatuan2 negeri dalam sukan bolasepak mencemarkan memori allahyarham yang letakkan standard bola sepak pada tahap yang tinggi satu ketika dulu. tak penah pulak aku nengok allahyarham dalam hidupnya curah ais batu pada badan sendiri. kalau dia penah buat tu lain la jugak. mcm pertandingan tiru gaya p ramlee yang orang selalu buat tu. baik guna ais tu buat air sirap ais pastu jual dan dermakan hasilnya pada anak yatim dapat jugak pahala. kata skrg kena jimat air mcm yg kettha tgh kempenkan tu. tp ada pulak menteri kitol pi bazir air tgh musim panas ni. bodoh 2x...

jentayu

....................
Reply To This Comment ...................
bluk
August 21, 2014 at 12:11 PM

mmg terbaik!mnteri2 mcm ni la yg rakyat nk.sntiasa happy dn btenaga.bukn mcm pr yg xabis2 mrangka plbagai strategi nk mrampas tampuk kuasa.steady la najib!u hv the super duper best knights by urside.mcm ni br melayu brasa secure,br bukn melayu rs teruja nk sokong bn.aishhh...awat rs mcm ad kahak hijau nk tkluaq dr tekak aku ni..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 21, 2014 at 1:40 PM

Ingat pandai tapi bbbbb.......

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 21, 2014 at 3:06 PM

sakit hati sungguh aku tengok muka dua ekor ni... terutama si tua yang kat atas tuh!!!! hendaknya mereka dikalahkan dlm PRU14 walaupun oleh DAP!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 21, 2014 at 3:10 PM

Ini ke level menteri? Kalau aku la bapak aku balik rumah perangai macam budak bodoh kena buli dekat sekolah, agak2 aku hormat ke kat dia? Kj ni konon2 mcm menteri "fun" la. Dia nak jual imej dia mcm dekat dengan orang muda, peka apa orang muda nak dan layan pada satu masa.

Masalahnye, bdk2 muda bodoh sumanye. Bukan tau apa betul dan salah dan apa yg dia nak tu bukan betul lg. kita nak kena ada father figure bukan gaya bdk terencat ikut nasihat konon2 bia nampak savvy dan peka pada trend sekeliling. Yg si nazri pun dah jadi atok pun nak buat ke.

Apala pemimpin melayu ni bodoh sngt. Memalukan.

....................
Reply To This Comment ...................
wan jamak
August 21, 2014 at 3:13 PM

hebat betul cabaran ni...tak semua orang boleh buat..

briged al Qassam tentu memandang tinggi keupayaan sebegini...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 21, 2014 at 3:35 PM

@Anonymous
dalam kesebokan rakyat Malaysia bersediah menantikan ketibaan jenazahmangsa MH17 sempat jugak mamat ini bersukaria. inilah contoh menteri yang terbaik yang anda telah undi.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 21, 2014 at 4:01 PM

nampak sangat menteri tak ada kerja nak buat atau tak buat kerja. buat benda budak budak.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 21, 2014 at 5:33 PM

Member tu tak rasa sejuk sbb dia selalu peluk Lim Guan Eng....

....................
Reply To This Comment ...................
August 21, 2014 at 5:36 PM

@Anonymoushahahaha .... sempoi la komen :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 21, 2014 at 8:28 PM

yg tua tu tak sadar diri.... nak ikut cara selebriti hollywood konon. Menyampah betoi nmpk cam idiot.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 21, 2014 at 9:45 PM

Ha ha panas2..!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 21, 2014 at 9:55 PM

Bukanke yg sorang tu bergambar dgn LGE sikit punya kamcing aritu,DAP gengman!

....................
Reply To This Comment ...................
August 23, 2014 at 2:38 AM

Lambat sikit komen pasal macam tak minat nak klik entri ni bila tengok gambar orang jantan mandi.Apa kejad hamlau2 ni?Dah buang tebiat nak mam....ops meninggal dunia ke?Wah senang banyak kerja menteri..mandi manda bagai,patutlah berebut2 orang nak jadi menteri.Macam tak ada masalah aje gayanya ye yop

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 23, 2014 at 9:08 AM

Kikikikikiiiii......hanggen 2 badan...puiiii....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 23, 2014 at 11:35 AM

mandi ais adalah baik dari segi fizikal dan spiritual, bagi membuang unsur2 negatif dalam badan spt penyakit fizikal, spiritual dan emosi(ini maklumat yg pernah saya dapati, seingat saya)
Sebenarnya apa yg dibuat oleh menteri2 ubno ni bukan la sia2, cuma dibuat tanpa roh dan penghayatan atau main ikutan sahaja. Cuba mereka menghujahkan tindakan mrk dgn bijak, boleh jadi berkaitan dgn kmenterin mereka. Cthnya, bagi meningkatkan kesihatan demi sukan. Atau mempromosi industri pelancongan berunsur akuatik atau rawatan bukan konvensional. Memang kat U.S. bekas presiden dia orang join tradisi mandi ais kat sana. Mungkin, menteri2 kat sini rsa orang kt Malaysia pon boleh appreciate mcm presiden kat U.S. buat. Hakikatnye, setiap tindakan perlu dijustifikasikan secara ilmiah, walau pon di Malaysia masih ramai yang terdahulunya(first) skeptikal dan kurang ingin memikirkan kebaikan atau menggunakan daya pemikiran yang berbeza atau di luar kotak. Antara sbbnya mungkin si pelaku tsb tak ikhlas dan buat secra ikut2an jgk. Mari kita berfikir secara waras, wahai bangsa Melayu, baik menteri atau orang biasa.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 23, 2014 at 11:43 AM

Mereka tu mungkin nak buang unsur negatif dlm diri mereka sendiri a.ka.badi.. Alang2 dah buat biar promosi terus kebaikan mandi ais. Lepas ni laku lah pulak industri ais anak2 bangsa...heeeh

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 25, 2014 at 3:31 PM

Awesome la comment u ni..Nak suggest pada Din utk dorang ni mandi air budu or air belacan supaya otak jadi melayu sikit

Post a Comment