........... Betul Ke Pemilik Old Town White Coffee RASIS ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Betul Ke Pemilik Old Town White Coffee RASIS ?

Sunday, August 3, 20149comments

Pemuda Umno nak boikot-boikot ? Hahahahahaha .......


Tak Progresif dan Tak Liberal laaaa... - KLiK.


PS - Oya, betul ke pemilik franchise Old Town White Coffee bersikap RASIS dengan tidak membenarkan orang Melayu memiliki franchise nya ? Hanya bangsa Cina saja boleh jadi franchisor. 

Ada tak orang Melayu yang jadi pemilik franchise Old Town ?

Share this article :

+ comments + 9 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 3, 2014 at 8:42 AM

ramai juga orang melayu bersantai kat restoran tersebut....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 3, 2014 at 9:52 AM

Ini concept yang lari dari tatacara menjalankan francisi franchisor, tak palah kot kalau dalam policy dia.....no hal...tapi dapat juga HALAL dari jakim, dan ada juga orang melayu kerja dan makan di situ....HMmm.m. Bangang dan tak ambil kesah....no hal lah kan, asalkan tak ganggu anak pinak aku cukup ! lue orang lain apa peduli...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 3, 2014 at 11:10 AM

Apabila pihak Aqsha Sharif mendakwa bahawa McD adalah antara penyumbang utama kepada Zionis. McD Malaysia dengan pantas menepis dakwaan tersebut dengan mengatakan bahawa memboikot boleh menjejaskan sebilangan besar pekerja mereka yang terdiri daripada melayu Islam. Jelas sekali pekerja melayu Islam dijadikan perisai meskipun ramai mengetahui bahawa pemilik McD Malaysia majoritinya adalah bukan melayu.

Berbalik kepada Old Town White Coffee (OTWC). Mereka akan menggunakan modus operandi yang sama seandainya premis mereka diboikot. Memang diakui bahawa ramai anak-anak melayu yang bekerja dengan mereka. Melayu diambil bekerja sebagai membuktikan bahawa mereka tidak rasis. Selain boleh menarik perhatian pelanggan melayu yang lebih selesa dilayan oleh pekerja melayu.

Selain itu, dekorasi OTWC jugak seolah-olah menyamai atau serupa dengan restoran kat hotel 5 bintang. Ini menjadikan makan dan minum kat OTWC macam ada class sikit dan boleh berlagak macam orang kaya. Rasa best yang tak boleh dapat kat restoran mamak atau kedai makan melayu.

Walau apa pun, hakikat yang harus diakui ialah pemilik OTWC adalah bukan melayu, bukan Islam dan juga merupakan seorang pemimpin DAP.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 3, 2014 at 1:31 PM

kita kene tgk siapa owner kedai ni. kalau x silap ngeh ape bende ntah, wakil dap.

isu ni dh lama dan saya x terkejut pn.

bangsa ni sememangnya bersikap racist dr dulu


melayu hampa

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 3, 2014 at 1:36 PM

Cuba check sape pemiliknya. Saya dimakumkan kepunyaan china dap. Betul ke ada status halal dr jakim?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 4, 2014 at 2:29 PM

Agenda,mereka strategic. Mereka sengaja ambil pekerja,melayu sbb apabila pilihanraya budak2 ni tak dapat pergi mengundi.
Yg tak faham2 org melayu.
Melayu buka kedai Kopi Jantan Kopitiam.

....................
Reply To This Comment ...................
PakKaduk
August 4, 2014 at 8:51 PM

Saya amat hairan macam manalah UMNO boleh lantik pemimpin yang tak tahu hal ehwal semasa dan tak membaca ?

Apa tujuan bagi sokongan pada DAP ? Nak lahirkan seekor lagi si kitul baka Nazri Aziz lagikah ?

....................
Reply To This Comment ...................
August 5, 2014 at 4:21 PM

Umno pas pkr sama je....bukan nak jaga hati orang melayu... yang jaga ualah perut sendiri...... woi......orang melayulah majority......dengar tak

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
August 6, 2014 at 2:52 AM

aku dan keluarge aku dah lama boikot tak kira lah cina dap ka cina mca ka gerakan ka, bagi aku sama je semuanya anti melayu

Post a Comment