........... Transformasi Pas - Dari Amanat Hadi Kepada Mat Bunga | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Transformasi Pas - Dari Amanat Hadi Kepada Mat Bunga

Friday, July 11, 201414comments

Lama dah tak ambil tahu hal Pas, itu pun kalau isu yang membabitkan Mujahid dan MKPN @ RUU Keharmonian dilihat sebagai pandangan peribadi beliau. Tapi sebab Pas tak komen apapun tentang pendirian Mujahid, jadi bolehlah kita semua terima yang itu juga merupakan pandangan resmi Parti Pas.

Maknanya.... Pas telah mengalami satu Transformasi yang ... HEBAT sekali ! 

ASAL -


UBAH -


TRANSFORMASI -

KLiK

PS - KLiK dan Baca komen Pengerusi Majlis Ulama ISMA (MUIS) Prof Madya Dr Aznan Hasan terhadap pendirian terbaru Pas yang mempertahankan hak LGBT - Membiarkan LGBT berleluasa bermakna mengiktiraf golongan songsang itu.

“Menerima bahawa mereka yang melakukan LGBT sepatutnya dibiarkan tanpa sebarang tindakan, adalah umpama mengiktiraf kehendak seksual mereka yang menyeleweng ini,”

Share this article :

+ comments + 14 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 11, 2014 at 5:09 AM

Ustas Nuar suka sangat lah....mesti dia pergi jumpa Tok Guru Hadi cium tangan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 11, 2014 at 5:38 AM

Pas for lgbt...

Takbir

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 11, 2014 at 5:39 AM

Kesimpulannya..demi undi PAS tak kesah Gay ke...lesbi ke...kura..kura ka....cik gayah ke....sebabnya ada UNDI...banyak UNDI boleh menang...bila menang ada jawatan....ada jawatan boleh senang...senang jadi kaya. ...kaya berkoyan-koyan.

PAS HANYALAH PARTI POLITIK....

Seringkali tuduh UMNO perjuangan melayu...sekurang-kurangnya melayu terbela dengan UMNO.

Perjuangan PAS menegakkan Islam....dalam pakatan sendiri pun tak boleh harap...prinsip macam lalang.....sepatutnya kalau dah nampak dalam pakatan ada agenda merosakkan Islam...dah lama la angkat kaki...ini tidak...sebabnya ada kontrak UNDI.......nak menang/jawatan/senang/kaya tak gitu......kembalilah pada perjuangan asal PAS.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 11, 2014 at 6:08 AM

Kalau Yusof Rawa Masih Hidup.... Aku Gerenti... Kena Penampar ataupun Sepak terajanglah Jawabnya Mujahid Nie... Tapi Bapak dah Meninggalkan Dunia, Allahyarham Yusof Rawa sepastinya Marahkan Si anaknya Mujahid Rawa.

Puak PAS nie dah Songsang Habis, Lintang Pukang, Agama dah jadi Hak Peribadi Depa Tafsir Ikut suka hati...ikut sedap rasa yang mana mementing diri sendiri dan Parti..condong dan semakin condong jadi Islam Liberal.

Puak-puak Janggut Sejemput Tanpa Misai ini, berpandukan Hadis, Kemaskan (trim) kan misai dan simpan Janggut, maka berdongdonglah lelaki2 PAS mencukur misai dan trim Janggut.. Liberal.

Tak Jadi Orang Islam Sejati Tanpa Janggut, bukannya lagi berdasarkan KeImanan, Ketaqwaan dan Ketaatan kpd Allah dan Rasul.

Kalau Dulu nak mengenal puak PAs Tegar dengan Dahi Hitam, Bersongkok dan berserban, kini mudah, dengan Berjanggut dan Misai dicukur licin? Sunnah - Hadis kata kemaskan, trim misai, Tapi Ustaz2 Pas tafsir kepada Cukur, Maka majoriti Pengikut Pas cukur Misai Licin, simpan janggut.

Orang Cina tak akan capai Tahap Islam Sejati, sebab Orang Cina bukannya dari jenis berbulu.. Misai Tak ader, Janggut pon Tak ada..Samalah Orang orang jepun dan Korea.

Kalau Islam Agama Resmi Jepon dan Cina mahupon Korea, macam mana mereka ini nak amalkan sunah-hadis nabi ini?

Apakah Nabi hanya memikirkan Umatnya berbangsa Arab sajer? Bukannya keseluruhan Ummat?

Tak perlah, biarlah Puak Pas ini berTafsir ilut suka hati mereka sajer, yang mana sesuai dengan Nafsu Nafsin mereka.

Hadi Awang tak Ikut Trend Ala Pas, belaiau simpan janggut, trim atau kemaskan misai...
Tak pulak jadi ikutan Puak Pas pis Pus nieh heh, kenapa agoknyer?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 11, 2014 at 6:31 AM

Ramai yang Menyeru PAS Kembali kepada Perjuangan Asal...

Di sini saya ingin mengambil kesempatan untuk mengutarakan persoalan... Perjuangan Asal Yang Mana Satukah PAS sepatunyer kembali?

1. PAS adalah di tubuhkan oleh UMNO, sebagai sebuah wadah perjuangan sekiranya UMNO didapati tidak menepati asas penubuhannya menjaga hal ehwal kepentingan Orang Melayu, Raja2 Melayu dan Islam. Ini kerana banyak para ulama di dalam UMNO dulunya berpendapat UMNO mungkin tidak akan mampu membawa perjuangan Islam Hakiki, maka tertubuhlah PAS.

2. Melaui pelbagai proses penukaran Ketua Pucuk Pimpinan di dalam PAS menyaksikan PAS cenderong kepada Islam Ektrimist dan keluar daripada UMNO dan bertindak bersendirian and akhirnya Melawan UMNO pada Pilihanraya lampau.

3. Bila dilihat akan adernyer pepecahan kelompok Melayu di antara Pas dan UMNO, maka adanya suara supaya PAS bergaung dengan UMNO, akhirnya PAS kembali bersatu dengan UMNO.

4. Di waktu ini juga dengan bantuan ghaib daripada UMNO (UMNO nie nampak sekular tapi kot belakang beri bantuan (sama macam bantuan UMNO-Tun M kepada Nik Aziz untuk Rakyat Kelantan) UMNO-Hishamuddin untuk Rakyat Islam Selatan Thai, ramai anak muda yang cenderung kepada agama mendapat peluang belajar di luar negara, seperti Mesir-AL Azhar, Hadramaut di Yamen, Syiria, Libya dsbnya, apablila tamat, mereka ini pulang ke tanahair untuk memberikan pengajaran apa yang dipelajari di sana.

3. Malangnya, apabila mereka pulang, mereka membawa dakyah, menanam sifat kebencian mutlak kepada kepimpinan UMNO apabila kepulangan mereka tidak mendapat tempat sewajarnya, mendapat pekerjaan di dalam institusi Kerajaan di bawah pemerintahan UMNO yang kuat pada masa itu.

nak antar anak sekolah dulu.. bersambung...

....................
Reply To This Comment ...................
July 11, 2014 at 7:23 AM

Tak yah susah DT. Mujahid sokong LGBT, kristian dan sekularis/ liberalis / pluralis kemudian di gabung dengan Islam, maka siksa dan padah pada diri sendiri, pengikut dan paling terseksa ibu ayah di alam barzah.

Kenapa ? Tidak kah salah satu di nyatakan anak yang soleh/solehan (terutama anak lelaki) doa nya terus merahmati ibu bapa ? Ini janji Allah.

Bukan kita hina yang ponen. Cuma kita tidak mahu mereka menyebar kemungkaran, maksiat dan menjadi kaum sodom atau lesbian atau gay atau apa saja berlawanan fitrah manusia. Perlakuan terkutuk juga melibatkan yang waras tetapi gila seks termasuk melalui jalan dubur yang di haramkan.

Beliau seorang berilmu tetapi amat berbeza pendekatan nya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 11, 2014 at 7:29 AM

Ha..ha..ha....

Terbaeek giler lah posting bro penyu kali nih! Aku siap bagi tunjuk posting nih kat member yang 'die hard PAS fan club'.... Dia cakap dia nak ke laut, bawa tongkang besar ngan jala skala laut dalam punya, nak tangkap semua penyu-penyu kat Terengganu...

Ha..ha..ha.... Padan muke member aku tuh!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 11, 2014 at 8:17 AM

Pas pun dah pecat ahli yang pergi berjihad (katanya ekstrimis). Tapi ahli 'bakal ekstrimis' syiah dibiarkan memegang pucuk pimpinan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 11, 2014 at 8:57 AM

Salam,

Nanti ada ustaz pas yg jd kaki liwat jd imam dan bertakzkirah kisah kaum nabi lut. Ada pulak yg transgender jd imam utk ahli pas jadi makmum kerana hak mereka. Ahli lgbt bebas bersama ahli pas bergaul. Yg pasti, jgn bawa lebih org dlm bilik, nanti ada saksi. Ada cctv atau tersembunyi, no hal krn tak boleh jd bukti. Patut la mat sabu naik jd timbalan, dan pak mus kekal su agung krn dah tukar aliran. Kesian ahli masih lagi lena dgn nyanyian perlembagaan ala pas.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 11, 2014 at 9:46 AM

@Anonymous

bro...UMNO mana lg nak bela Melayu sekarang...UMNO baik dari ahli2 biasa yang kurap sampai la kepada pemimpin2 tertingi yang kayaraya hanya dok jaga perut masing2 jer...janji masyuk...apa nak berlaku pada orang Melayu...pada agama Islam...tak ada sapa nak ambil peduli lagi...yang dok menyalak hanya beberapa ekor blogger jer mcm DT, APA, ABITW, SatD dan lain2...so mampos la orang Melayu...tk ada tempat nak bergantung lagi...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 11, 2014 at 1:16 PM

Mujahid tak BERSALAH .. MALAUN MALAUN YANG MENGANGKAT.. MUJAHID MENJADI WAKIL RAKYAT YANG BERSALAH ..
TANGGUNG DI MUKA BUMI..
JAWAB DI DEPAN ALLAH DI AKHIRAT NANTI
...

....................
Reply To This Comment ...................
kumbang
July 11, 2014 at 6:02 PM

Pengundi parlimen parit buntar bertanggungjawab singkir mujahid anak yusuf rawa jadi wakil parlimen kerana pikiran songsang natang ni

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 11, 2014 at 11:43 PM

Ahli umno nak bela pemimpin yg boleh suap mereka dgn wang besat. Ramai yg dok tunggu habuan menyokong. Projek jutawan. Tu yg hasil kerja lingkup pasal dok rembat duit lebih

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 12, 2014 at 6:17 AM

@Anonymous

Ahli PAS pulak bela pemimpin yang suap orang kafir dengan tanah, sekarang suap buntut pulak.

Best tak?

Post a Comment