........... Selepas DiMurkai Sultan, Khalid Biasa jer ... Macam Takder Apa2 Pun ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Selepas DiMurkai Sultan, Khalid Biasa jer ... Macam Takder Apa2 Pun ?

Thursday, July 24, 20146comments


Saya tertanya2 ...... apa jadi dengan Khalid Samad selepas dimurkai secara direct dan terbuka oleh Sultan Selangor hampir 10 hari yang lalu ?

Ada saya baca yang Khalid utus surat nak mengadap baginda tapi Sultan Selangor masih tidak berikan sebarang jawapan. Tapi susulan kepada kemurkaan baginda itu, tidak ada apa2kah tindakan susulan ke atas Khalid ?

Kalau zaman Kesultanan Melayu berkuasa penuh dulu, rasanya paling cikai pun, orang macam Khalid ni dah kena buang negeri !

Tapi zaman sekarang dimana ramai yang melihat Sultan hanya sekadar window dressing, tidakkah dengan tidak adanya apa2 tindakan keatas Khalid hanya menguatkan persepsi itu ? Iaitu, Sultan sudah tidak lagi dihormati, sebarang titah seorang Sultan tidak lagi membawa sebarang kesan kepada kehidupan rakyat jelata ?

Saya tengok Khalid biasa jer selepas dimurkai Sultan. Jawatan tetap dipegangnya, beliau masih bebas kemana2 dalam negeri Selangor yang mana beliau telah dimurkai Sultannya...... 

Hmmmm .... apakah perlu satu tindakan drastik oleh pihak Sultan bagi mengembalikan semula hormat rakyat kepada institusi Raja2 Melayu ?

Share this article :

+ comments + 6 comments

....................
Reply To This Comment ...................
July 24, 2014 at 11:13 PM

nak buat lagu mana, kuasa pemerintah dah berpindah kepada rakyat.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 24, 2014 at 11:14 PM

Sultan Selangor patut haramkan khalid samad ni pijak bumi selangor sampai mati atau sampai dia betul2 mintak maaf kpd sultan selangor dn kemudian letak jawatan.

Sultan Selangor sultan berdaulat dn sesiapa yg sengaja cari murka baginda akan terimalah 'tulah' hasil kebiadapannya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 24, 2014 at 11:21 PM

Perlu digubal satu undang2 khusus yg menyatakan bahawa sesiapa yg dgn sengaja mempertikaikan kuasa Sultan yg seterusnya mencari murka baginda, haruslah dihukum dgn hukuman yg berat sbg menjaga ketinggian sistem raja berpelembagaan yg diamalkan sekarang

Sebenarnye ade ker undang2 mcm tu? Kalau betul ada, siapa yg patut ambil tindakan terhadap pesalah??
Ker undang2 tu sekadar perhiasan jer??

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 25, 2014 at 12:53 AM

Sepanjang setengah abad aku hidup ni, tak pernah-pernah aku lihat Sultan murka by singling out an individual to show His Highness extreme displeasure. It showed Khalid Samad had went too far in his attack on MAIS.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 25, 2014 at 1:03 PM

Mukanya setebal tembok Gereja

....................
Reply To This Comment ...................
July 28, 2014 at 12:43 AM

Di belakang Khalid Samad & Nua Al Jub ada DAP yg marahkan MB Selangor & Sultan Selangor berkenaan rampasan bible. Nasib baik Presiden PAS bolayan. Kalu Jijah jadi MB, habisla MAIS, JAIS. Kristianisasi akan berkembang tanpa halangan. Masyallah.

Post a Comment