........... KJ - Perturunkanlah Segala Ilmu YB Kepada Anak Muda ... | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

KJ - Perturunkanlah Segala Ilmu YB Kepada Anak Muda ...

Wednesday, July 16, 20145comments


Saya bagi contoh pembangkang ... macam Dyana Sofea she was nothing, Nik Nazmi was nothing, Rafizi was nothing .. they all nothing. Tapi oleh kerana diberi Platform, diberi kepercayaan untuk bercakap bagi pihak parti, they become someone.

From NOBODY to SOMEBODY !

Sebab kepimpinannya bagi kepercayaan kepada mereka...





KLiK ke Youtube.

OK la tuh apa yang dikatakan oleh KJ. Parti kena beri peluang atau platform yang lebih besar kepada anak muda untuk dicungkil bakat kepimpinan mereka supaya dapat diwujudkan lebih ramai pelapis kepada kepimpinan sedia ada.

Tapi rasa macam tak cukup jer ilmu yang diturunkan KJ kepada anak muda tu .... rasa macam banyak lagi yang KJ simpan.... kan ... kan ... kalau dah ramai yang berebut platform yang sama, takkan takder shortcut kot ..

Perturunkanlah SEMUAnya YB... Anda kan IDOLA anak muda masakini. Mereka pun nak contohi YB dan jadi macam YB sekarang ... dalam masa yang sesingkat YB juga.

Pangkat, Kuasa, Harta , Shouts Award .... semua itu menjadi kegilaan anak muda Liberal sekarang ...

Share this article :

+ comments + 5 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 16, 2014 at 10:06 AM

setuju.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 16, 2014 at 12:03 PM

Nak cepat naik, kena jadi menantu kepada orang yang ada kuasa. Nanti dengan kuasa-kuasa tu jadi hak pusaka.

....................
Reply To This Comment ...................
July 16, 2014 at 1:05 PM

Salam Din,

Ilmu yang dia belum ajar...langgar keta anak tpm, pastu kawin dengan anak tpm, lepas tu guna pengaruh mertua untuk jadi exco pemuda, pastu naik jadi naib ketua pemuda, seterusnya jadi ketua pemuda - ahli parlimen dan sekarang menteri. Tak perlu platform. Hanya perlu timing bila dan dimana nak langgar kereta anak gadis tpm.

Err...anak perempuan muhyiddin tu dah kawin ka Din?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 16, 2014 at 1:40 PM

@paneh

nak tambah sikit lagi boleh kan bang. dia patutnya turunkan ilmu nak jadi kaya raya dalam masa sengkat hingga boleh menjadikan dia penganggur yang paling kaya. buka ker anak muda sekarang nih perlukan duait untuk bergaya?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 16, 2014 at 2:26 PM

Cara paling mudah untuk naik cepat, follow jer cara Anwar Ibrahim.......
Errrr...KJ tak ikut cara Anwar Ibrahim kan.....Rasanya KJ bermula dari bawah kot..... :-)

Post a Comment