........... Jawatan MB - Rakyat Selangor Harus Bangkit Bersuara Pertahankan Maruah ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Jawatan MB - Rakyat Selangor Harus Bangkit Bersuara Pertahankan Maruah !

Saturday, July 26, 20146comments


Saya kira berita hangat semalam dalam dunia politik tanahair adalah kenyataan dari Presiden Pas, Haji Hadi yang tidak bersetuju jawatan MB Selangor digantikan. 

Pastinya satu tamparan hebat kepada pengaruh Anwar dalam PR.... Umpama undi tidak percaya dari Pas kepada cara kepimpinan Anwar.

Alahai Anwar ..... walaupun nama bininya yang dicalonkan namun semua orang pun tahu bininya tidak lebih hanyalah sebagai proksi saja. 

Sepatutnya rakyat Selangor sendiri yang bangkit protes terhadap usaha Anwar memperbodohkan mereka. Takkanlah rakyat Selangor sanggup biarkan negeri mereka dijadikan ALAT untuk permainan politik peribadi Anwar ? 

Tak kiralah anda sokong BN atau PR, jika dibiarkan Anwar dengan keletahnya, nampak sangat anda dayus kerana rela diperlembukan oleh Anwar. Sebagai anak Selangor, anda harus bangkit bersuara memprotes cubaan Anwar memperlekehkan hak dan maruah anda sebagai rakyat Selangor.

Apakah anda rela Menteri Besar, jawatan politik tertinggi dalam negeri dipegang oleh patung/puppet dimana setiap gerak geri dan tindakan hanya mengikut arahan tuan nya ?

Hmmm .... mula2 Anwar gagal dalam cubaan menjatuhkan Tun Mahathir, kemudian gagal dengan PakLah, seterusnya gagal lagi dengan Najib .... kali ini untuk jawatan MB pun Anwar mungkin gagal juga. 

Kalau trend ini berterusan, mungkin lagi 5 tahun Anwar pun akan gagal dalam pertandingan merebut jawatan Pengerusi PIBG sekolah cucunya !

Harakah

Share this article :

+ comments + 6 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 26, 2014 at 8:34 AM

Kalau nak tukar MB, Tanya balik kpd rakyat Selangor, kalau tidak komplot diantara UMNO, Khalid dan Sultan akan membubarkan DUN. Rasa Nadi rakyat Selangor, kalau dapat majoriti nak tukar, baru boleh melakukannya.

....................
Reply To This Comment ...................
July 26, 2014 at 9:55 AM

Usaha ANuar untuk pindahkan pejabat Menteri Besar ke Sg Buloh yang terletak bersebelahan Penjara Sg Buloh GAGAL apabila niat nya terhalang gara-gara keceluparan mulut Hadi yang tidak bersetuju Si Khalid Gagap ditukar ganti hingga tamat penggal pentadbiran.

Adiios dan sayunara untuk Anuar moga selamat menjalani hukuman dipenjara dan bersara dari dalamnya

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 26, 2014 at 10:55 AM

https://www.facebook.com/pages/Selangor-Tolak-MB-Wanita/933127830047782

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 26, 2014 at 1:20 PM

Wan omega, ratu air mata sedunia, bersarung tangan putih dan berkipas sate kajang

Oitt org selangor malu aku kalu dia jadi MB

....................
Reply To This Comment ...................
July 26, 2014 at 2:20 PM

pengundi/rakyat hanya ujud 5 thn sekali. bila wakil rakyat dapat kuasa, jadi maharaja 24/7.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
July 26, 2014 at 2:53 PM

Mahfuz Bean masih cuba utk mempertahankan kebangangannya dgn menegaskan bahawa kenyataan Hj HAdi bukan keputusan pas. Kalau dh statement presiden sendiri pn dh tak bole pakai sbg pendirian rasmi parti, apa kuasa preside dlm pas??

Makin mengarut dn makin teruk jahanam si mahfuz bean nih..

Post a Comment