........... RM32 Juta Pinjaman Tanpa Faedah Deepak - Kenapa Tidak Ada Penjelasan Dari Kerajaan ? ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

RM32 Juta Pinjaman Tanpa Faedah Deepak - Kenapa Tidak Ada Penjelasan Dari Kerajaan ? ?

Tuesday, June 3, 201418comments


Artikel di bawah dah 3 hari dan sejak itu tidak ada lagi berita susulan mengenai kes pinjaman RM32juta tanpa faedah Bank Rakyat yang diberikan kepada peniaga jutawan karpet Deepak Jaikishan.

SPRM kata tidak ada unsur rasuah, ia lebih kepada isu tadbir urus bank dan hanya akan ambil tindakan lanjut jika menerima maklumat baru.

Jadi TUTUP KES la ?


Artikel di atas mengesahkan yang kes di atas wujud dan bagi saya ia jelas menunjukkan ADA YANG TAK KENA !

Saya masih tidak puas hati. Kenapa tidak ada pihak yang menuntut pihak yang terlibat berikan penjelasan ? Ini jelas kes KRONISMA ! ( atau peras ugut ? )

SIAPA DEEPAK untuk terima keistimewaan yang langsung tidak termimpi oleh rakyat biasa ? Dan apa pula sumbangan Deepak kepada pihak tertentu untuk dapatkan keistimewaan itu ?

Takkan semudah itu Deepak dapat RM32 juta pinjaman tanpa faedah ? ? ?

RM32 juta bukan sikit woi.... kalau masuk simpanan tetap dah boleh beranakkan hampir RM1juta setahun ! Kali 10 tahun dah RM10juta buta jer Deepak dapat. Itupun kalau tak disentuh langsung dana itu.

Berapa ramai pula pembuat coklat Islam yang mampu hasilkan coklat 100% halal yang boleh diwujudkan dengan RM32 juta ?

Hasan Malek kena jelaskan apa yang berlaku sebenarnya dan bagaimana yang beliau katakan kes itu adalah mengikut dasar kerajaan ? ? ?

Satu lagi soalan penting - Apakah ada lagi kes2 istimewa sebegitu dengan mana2 individu lain ? Berapa Juta pulak ?

Yalah, kalau dah jadi dasar kerajaan, pasti ada lagi kan ....

APA ISTIMEWANYA DEEPAK UNTUK TERIMA KEISTIMEWAAN ITU DARI BANK RAKYAT ?

Share this article :

+ comments + 18 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 3, 2014 at 4:19 PM

Tanyala deepak ... dia mesti boleh jelaskan apa keistimewaan dia

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 3, 2014 at 4:22 PM

siapakah pegawai yg luluskan pinjaman RM 32 juta tersebut....SOP mana yg dia guna pakai...mungkin SOP-TEROMPAH agaknya...mana mungkin pegawai audit boleh terlepas pandang akan transaksi berkenaan...pegawai yg meluluskan pinjaman RM 32 juta perlu mengikut SOP yg telah ditetapkan....mana mungkin RM 32 juta diberikan begitu sahaja tanpa dikenakan apa-apa keuntungan...IMPOSSIBLE...VERY VERY IMPOSSIBLE~~~~cuma satu yg POSSIBLE~~~mungkin DEEPAK telah menghadiahkan CARPET PANDAI TERBANG<<>>

....................
Reply To This Comment ...................
June 3, 2014 at 4:24 PM

Mak Hai... pinjaman perumahan kerajaan pun kena 4%.. ini zero %... untung hoi jadi rakyat asing bole pinjam duit zero interest dari Bank Rakyat Malaysia...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 3, 2014 at 4:24 PM

deepak ni patut kena penyepak jer....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 3, 2014 at 5:17 PM

Betullah tu.......Kan ke Bank Rakyat mengamalkan perniagaan berunsurkan Islam yang mengharamkan riba/faedah ? Jika anda pernah buat loan dengan Bank Rakyat, anda boleh semak balik surat perjanjian pinjaman anda. tentu anda dapati tidak ada diseitkan perkataan 'faedah dikenakan'.

....................
Reply To This Comment ...................
June 3, 2014 at 5:22 PM

@Anonymousadik ni baru lepas sekolah ya ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 3, 2014 at 5:41 PM

cina yang najib sayang pun kena faedah pinjam macam mana paria ni dapat keistimewaan sebegitu rupa?....adakah deepak ni menantu bapak ayam hassan malek?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 3, 2014 at 5:44 PM

Seriously? Hahahaha

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 3, 2014 at 5:54 PM

owwhhhhh...mentang-mentang BANK RAKYAT memperolehi laba besar setiap tahun...dgn sewenang-wenang jer kasik pinjaman tanpa untung kat DEEP PARKINSON oops tersilap SOP...yg sebetulnya ialah DEEPAK JAIKISHAN makhluk yg kemungkinan besar mendapat tender pasang carpet kat semua cawangan BANK RAKYAT tanpa mengenakan sebarang bayaran...DEEP DEEP DIDIDI-DIPLODO...DIDIDI-DIPLODO...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 3, 2014 at 6:12 PM

saya mawu birniaga karpet jiugaaa...tapi...mawu pinjiam sama yitu veng rakiat...banya susa jiugaa...saya birniaga karpet...slaloow kina kincin jiugaa...sikarang mawu vira pon susa jiugaa...yitu veng rakiat yitu kici kici sayiz jiuga tavuli tulung jiugaa...yini masiam musti mawu dil sama yitu dipak jiugaa...dipak vule vikin kridit dilling jiugaa...surupa dipak dilling sama yitu veng rakiat jiugaa...tapi tara sampai yemaun tigapulu dua jiuta jiugaa...

....................
Reply To This Comment ...................
June 3, 2014 at 7:04 PM

Masa aku pinjam bank rakyat dulu lambat bayar kejar nak sita rumah, padahal baki sebanyak RM 1,900. Pinjaman bank rakyat kepada kakitangan kerajaan sebenarnya adalah pada kadar faedah 22% setahun (hidden interest), tak percaya kira....Ini Deepak dapat pinjaman 32 juta interest free, wowwww I curse you Bank Rakyat!!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 3, 2014 at 8:00 PM

Bukan si Deepak ini yang duk jaja cerita pasal Rosmah dahulu bersama pembangkang sebelum PRU13. Baik betul Menteri ayam kita ini mengarah bank bagi interest free loan.

Kalau businessman bumiputra dah lama kena legal action untuk membuat nya Bankrap.

Kalau Deepak simpan $32 juta dalam FD bank dengan 5% bunga,satu tahun bank bagi Deepak makan bunga sebanyak $1,600,000. Untung kalau ada 'connection' dengan Rosmah, loan senang dapat dan payment pulak 'payable when able'. Best lah kalau kenal bini Ahjibgor.

alfie

....................
Reply To This Comment ...................
June 3, 2014 at 8:39 PM

Pinjaman mudharabah...berkongsi untung.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 3, 2014 at 8:44 PM

(JIKA BENAR)........woooii.........., Bank Rakyat tu bank koperasi, Aku dan kawan2 aku ada saham sikit dalam bank tu. Itu orang ahli koperasi/bank rakyat ke? kami ahli pun kena charge faedah oleh b/Rakyat bila buat pinjaman. Lembaga Pengarah B/Rkyt kena perhati atau berhadapan dengan ahli dalam mesyuarat agong nanti.......

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 3, 2014 at 10:03 PM

Sesedap rasa je pinjam 32 juta tanpa faedah. Kitorang pinjam beberapa ribunje dh kena interest berganda. Tadbir urus banklah apalah. Hasan Malek, besar betul kuasa anda ye. Tahniah la sementara ni...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 4, 2014 at 11:43 PM

Din Penyu,

Kau tak raser Ada kena mengena dgn krisis kat Kuwait finance x? Krisis ni dalaman tau tp x ramai org tau rasernyer. Tp ni bkn kerajaan link bank anyway

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 5, 2014 at 10:29 PM

Salam,
Jgn jadi melayu, tp jadi india. Pinjam duit berjuta, bayar pakai cek tarikh depan. 10 cek, pinjam bulan 1, cek bulan 1 tahun dpn. Khas pinjaman tanpa faedah. Tapi pastikan anda ada kait dgn pemimpin ah jib gor. Kalu idak, cara islam, mudarabah, interest 4%.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 8, 2014 at 7:12 AM

yg kayo bertambah kayo.....so imigran jugak yg untung....err ada yg tersirat tu, loan interest 0% keuntungan kongsi 50%.....

Post a Comment