........... Ehhh .... Datuk Seri, ada 5 lagi Nama Cina Tercicir nih ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Ehhh .... Datuk Seri, ada 5 lagi Nama Cina Tercicir nih !

Wednesday, June 25, 201448comments


Melayu  Najib Mudah Lupa .....

BAYANGkan ..... pengumuman di atas dibuat sebaik saja lepas PRU13..... apa anda rasa ?

Setahun je berlalu sejak Tsunami Cina.... Melayu memang kaum yang tidak ada tolok bandingnya dari segi mudah memaafkan, mudah bertolak ansur, cepat percaya, dan suka bodek kaum lain.

Berbeza dengan Dap !

Cara mereka mengiktiraf orang Melayu kena ada syarat -

- Orang Melayu tu kena puji2 dulu Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng

- Orang Melayu tu kena serang secara terbuka dasar2 pro Bumiputera

- Melayu Celup

Tapi cara Umno memang terbuka ! Orang Cina tak perlu nak ubah apapun. Takder syarat apapun.

Boleh terus kutuk dasar2 Bumi dan hukum2 Islam. Tak perlu buktikan mereka mendapat sokongan kaum cina. Tak perlu puji2 pemimpin2 Melayu.


Ker memang trend pemimpin Umno ni cuma pandai menghargai mereka yang tidak pandai menghargai sumbangan ?

Yalah .... cuba bandingkan Penang dengan Sarawak ..... ( errr... perkara ni rakan saya dari Sarawak selalu sebut2 ! )

Takpun tengok bekas pemimpin2 Umno yang masuk parti pembangkang kemudian masuk Umno balik ......

Yang setia tak lekang dek hujan tak luput dek panas, macam ni lah rupanya -



PS - Eehhhhh ..... Datuk Seri , ada 5 nama pemimpin Cina lagi tercicir ni !  Jawatan menteri di Jabatan Perdana Menteri tu banyak lagi kosong ...

KEMASKINI 2PAGI - Bengang dengan Najib ? Sila klik artikel seterusnya -  

Group Melayu Protes Najib - Mohon Pandangan Anda !

Share this article :

+ comments + 48 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 3:26 PM

celaka. baru semalam discuss dgn family kalau berdasarkan merit satu saja cukup utk keputusan prk hari tu. ayah pula ckp mungkin 2 menteri bagi pada mca.

hahaha 6. kalau saya x kenal najib saya dh kata dia ni gila. mana bro yg defend najib dlm 3 last entry tu? mayb ade pape dia nk tambah.

jahanam bangsa di bwh najib => jhanam agama di bwh najib.

masih pada umnokah tuan2 sekalian?

ade najib kisah comment kita selama ni?

kita pn adakah hanya comment saja lepas ni.

macam tu saya start dulu, comment siapa pn boleh buat.. sebenarnya kita pn mmg keyboard warrior satu2nya yg saya setuju dgn bro entry td tu. sbb pemimpin x bermaruahkan bangsa, org kebanyakkan pula enggan berbuat apa2. jatuh dan bgn kerana kita. tp kita pilih utk duduk diam. esok anak cucu bukan saja akan mencela najib kita pn akan terkena tempias sbb x buat apa2

hari ni 6 menteri dia kasi. mca gerakan bukan saja menjadi gunting dlm lipatan tp x susah nk siasat pn yg mereka membantu dap senyap2. tp dpt reward kerusi lagi.

apa lagi cina mahu najib tanya, ckp la akan saya tunaikan semua. haha "§$%&/()=



melayu hampa

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 3:31 PM

Betolla bro DIn..spttnyer Najib lantik lg baaaaaaaaaaaaaaaaaaaanyak mnteri cina....tuh jawatan TPM bgla kat Cina krn puak itulah yg mnyebabkn Najib menang kekal jadi pm...besaq betoi jasa puak sepets pada najib...orang Melayu hapa hado...mnyemak jer asik nak emo saje...lgpon jiwa Melayu senang sgt nak di beli...time PAU nnt mnyalaklah kuat2 HIDUPPPP MELAYUUUUUUUU...semua setel..... najib ttp akan dpt undi Melayu....pthuuiiiii..............
Aku yakin seyakin2nya lepas pru 14 nnt bn( itu pon kalo msh ada) akan jadi pembangkang kalo Najib penjilat jubor cina masih kekal sbg pm....

....................
Reply To This Comment ...................
June 25, 2014 at 3:34 PM

Aku pun nak jawatan menteri gak ni DT.. banyak aku sumbang, PM Najib buat tak nampak je...

tapikan, ada yang dapat undi popular, meghoyan satu dunia, tak jugak jadi dapat Putrajaya. Yang macam hampeh tiba-tiba terpilih. nak kena pancung niiih !

he..he..haghi- haghi keje gosok bola... kok keje jaga kuda Sultan Berunei, gaji pun puluh ribu gak...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 3:41 PM

Kene terima hakikat bro. Negara ni ada 40 peratus bangsa2 lain. Kita hidup dlm.masyarakat majmuk. Tiada tolak ansur kalau dap yg perintah. Itu hakikatnya.

....................
Reply To This Comment ...................
June 25, 2014 at 3:44 PM

Mintak 8 dapat 5, ok la kowtim ma!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 3:48 PM

PM sendiri yang masukkan gunting dalam lipatan. Dalam umno dah ada, dalam bn pun ada. Apa nisbah Melayu dengan bukan Melayu? Memang gali lubang kubur karier politik sendiri.

Balasan Melayu memenangkan najib, cina (kiasu) dapat 6 menteri cabinet tanpa perlu bersusah payah. Lepas ni kesemua mereka boleh berpadu dengan dap di luar bn untuk menekan umno dan Melayu. Sendiri yang menanam bibit-bibit perpecahan!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 3:50 PM

Sepatutnya jawatan Menteri Belia dan Sukan diberi kepada Datuk Lee Chong Wei, barulah sesuai. KJ bolehlah mengambil alih portfolio Menteri Untuk Semua....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 3:55 PM

Tambah, bukan rombak kabinet pun! Sah, masalah mental mamat yg guna gincu herbalife nih!

....................
Reply To This Comment ...................
June 25, 2014 at 4:09 PM

Hmmm .... apa kata kita start satu Gerakan Undi Protes! ?

....................
Reply To This Comment ...................
main WAYANG
June 25, 2014 at 4:14 PM

Ah Jib ... PAKAI NASIHAT DARI PUNAH SIHAT YANG LOW CLASS

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 4:16 PM

@dinturtle

TERBAEEEEK!!! SETUJU!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 4:22 PM

Bro Din, setuju sgt2...Undi PROTES!!!....boleh jadi gila puak melayu kalau terus macam nihh!!!

-sharifah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 4:36 PM

Dua kali kena rogol tak serik2....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 4:45 PM

najib dah gila woi. dah gila. nak jaga hati cina apa lagi haaa? siall celaka laaa!!

aku undi umno sbb xde pilihan lain woiii...pakatan lagi haram jaddah

tp umno....apasal khianati org melayu???

isma dan perkasa mungkin harapan kita????

mana lagilah org melayu nak merempatttttt

sial!

sorilah din aku pakai ruang kau ni utk melepaskan perasaan

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 4:46 PM

Assalamualaikum tuan, susah nak Undi PROTES....orang melayu kan gila kuasa...

....................
Reply To This Comment ...................
June 25, 2014 at 4:52 PM

Nantikan artikel penubuhan group Melayu Undi Protes malam nanti !

....................
Reply To This Comment ...................
June 25, 2014 at 5:09 PM

tunggu...time pilihanraya umno. tendang najib...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 5:22 PM

Kalu kau melayu, jgn harap nak dpt layanan dr pm cina kita yg pertama, ah jib gor. Dgn kehadiran mereka, ah jib gor dah ada geng kuat utk meningkatkan usaha membantu cinayg tertindas. Prk teluk intan menunjukkanbahawa cina dah sokong cina Bn kembali. Mereka tak sokong melayu yg sokong cina.

Tak sabar tunggu 4 tahun lagi, pru. Nak luahkan rasa sukanya kpd pemimpin melayu cina, ah jib gor. Pakat jual melayu kita, ikut ah jib gor dan pemimpin melayu. Jual belaka kerana undi mu cina.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 5:27 PM

busan dah cite pasal PM nie... bile la nak berundur secara terhormat..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 5:29 PM

Terima kasih najib....

Umno akan berkuasa sampai kiamat....

We love ah jib gor&rosmah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 5:47 PM

Celaka,celaka ,celaka ini UMNO hahahhaha jgn marah..macam kenal je ayat tu kan?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 5:51 PM

Laik undi protes....buat cepat cepat...jgn lambat...carasssss sama punahsihat...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 6:31 PM

90% cina tolak bn, undi prk teluk intan pn xbyk beza dgn undi pru13..dr ura2 2 jwtn dpt 6 jwtn..apa yg brlaku ni..org melayu tgh rancak dgn perniagaan,xperlu byk sgt cina yg akan hlg ekonomi melayu.umno x serik ka diperbodohkan cina pru 12 dan pru13..agak2 nanti ada parti baru menjelma kot..pakatan dh out,jgn la umno pulak..

....................
Reply To This Comment ...................
June 25, 2014 at 6:41 PM

Ape kite nk buat ni....harap isma jadi makin kuat..sbb sy xrase nk undi umno,a petah lagi pas lepas ni...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 7:35 PM

Lepas ni hang jadi ketua pembangkang la ajib ooooi.

....................
Reply To This Comment ...................
June 25, 2014 at 8:01 PM

Apa nak tunggu lagi,anjur undi tak Percaya untuk Najib yang kita semua ketahui very incompetent Prime Minister.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 8:41 PM

Din ... Kalu Diyana masuk semula dalam umno konform jawatan senator dalam tangan

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 8:43 PM

@Anonymous

CINA lagi yang kamu nak masukkan? takat KJ tuh aku setujulah, menteri tak berjabatan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 8:45 PM

@dinturtle

dah macam macam dah kamu buat tapi Najb tak berubah gak. macamana dengan MELAYU SPRING?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 8:46 PM

@main WAYANG

pasal dia pun tak der class.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 8:48 PM

@Anonymous

akak nak buat undi protes macamana? protes kat najib, UMNO atau BN?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 8:54 PM

@dinturtle

pass!!!! tak yah tidur nampaknya nak tunggu group MELAYU. nak jemput najib buat perasmian ker bro atau KJ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 8:55 PM

@kebuk emas

UMNO nak tendang najib? ko nih mimpi disiang harilah bro.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 9:08 PM

@Anonymous

aku rasa kalau ada parti MELAYU baru, mungkin juga najib tarik brek. tapi kalau nak ada parti MELAYU baru pun lagi baik dari sekarang.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 9:51 PM

Keterlaluan... Melampaui Batas... Menongkahi Arus....

Ku Ingatkan Anwar Ibrahim Kaki Liwat, Penipu, Pendusta, Pemain Kata-Kata...

Rupa-rupanya Ah Jib Gor.... lebih teruk takut dengan CINA ....masyaAllah.


....................
Reply To This Comment ...................
June 25, 2014 at 9:54 PM

Tubuh kn lg 1 parti melayu..gna dasar2 yg kukuh..tu je jln utk melayu trus survive..najib dh buta dgn bngsa sndri..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 10:24 PM

Najib lupa nama Lim Kit Siang, Teresa Kok dan Tony Pua, boleh bagi Mat SAbu jadi PM.....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 10:53 PM

Buat lar parti sendiri untuk bele nasib sendiri....lagi cun. Saya bagi satu undi....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 25, 2014 at 11:48 PM

Terbaaaaaaaikkkkkk din... ini yg kami tunggu2...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 26, 2014 at 12:00 AM

Aku harap korang yg hampa kecewa dgn tindakan terbaru ah jib gor ni...marilah kita sama2 berdoa dia berundur secara terhormat sblm pru14 nanti. Doa setiap ksli lepas solat. Be specific mintak kat Allah swt supaya ah jib gor undur dan dipelihara nasib kita ini.
Jangan hanya beri komen aje sebab kita tak ada kuasa nak paksa ah jib gor baca protes kita. Hanya Allah Maha Berkuasa.
Kita mampu buat...betul tak?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 26, 2014 at 1:24 AM

Makin melingkoooppp laaaa Melayyyyuuuuu.......teori RAHMAN.....akan mejadiiii kenyataannn selepas pru 14 nanti......anak cucuu kita org Melayuu akan teruss layyuuuuu......dan merempatt di bumi sendiriii....aku tidakk akan memaafkan kauuu wahaii najib.....kerana telah byk hatii org Melayuuu yg merajukk & tergurisss dgn tindakan bodohh dan bacul muu ituuu....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 26, 2014 at 2:11 AM

Inilah perjuangan UMNNO? Ramai orang Melayu yang menang Parlimen apasal tak di lantik menteri? Kabinet yang lemah, kerana gabungan dengan orang orang yang kalah
Apa tunggu lagi, cabut.......

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 26, 2014 at 5:00 AM

bro din... bro ni memang mudah lupa... kan puak cina dulu pernah bawa sepanduk sebelum pru13.... ala yang tulis we love pm tuh.... tak ingat dah ke? sebab tu dia bagi jawatan kat geng mca dan gerakan.... kalau dap tak masuk pakatan rakyat mungkin ngan cina dap sekali dia bagi jawatan menteri atau timbalan menteri asalkan kata we love pm, memang dia perasan orang sayang dia hahaha

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 26, 2014 at 7:47 AM

Saya setuju dengan semua komen sebelum ini. Buat setakat ini, sokongan saya dah semakin cenderung kepada NGO Islam seperti ISMA dan Perkasa. Memang dah sampai masa kita, secara serius, menyampaikan mesej kepada Ah Jib Gor bahawa dah semakin ramai orang Melayu yang dah tak sukakan cara kepimpinan dia. Sekarang ini, dah langsung tak ada rasa kebanggaan mempunyai PM macam dia.

Laksa Johor

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 26, 2014 at 8:41 AM

makin besar kepala cina kat malaysia ni! dulu kata melayu bawah tapak kaki mereka dan harga 50 sen aja sekarang kat mana melayu nak diletak gaknya?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 26, 2014 at 1:08 PM

Lim kau sia
Lim gilo engkau
Teresa berkokok
Ambiga
Wardina ...
Patut dilanttik menjadi menteri penuh dibawah kepimpinan ah jib gong uang memegang falsafah if you cannot beat them be freind with them and follow them ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 26, 2014 at 11:49 PM

Kita perlu akui bahawa masyarakat Cina sentiasa bersatu ppadu sesama mereka tetapi orang Melayu yang sering berpecah bergaduh sesama sendiri disamping dengki yang tiada penghujungnya sesama Melayu..MCA telah menyatakan bahawa mereka tidak akan menyertai kabinet. Itu adalah perkara yang menakutkan bagi pemimpin tertinggi Melayu kerana itu menunjukkan bahawa MCA berkemungkinan akan bersetuju ideologi dengan DAP. Contohnya di dalam isu Hudud, MCA bersatu dengan DAP menolak Hudud dalam keadaan UMNO menerimanya. bagi mengelakkan MCA dan Gerakan tertarik dengan DAP yang semakin kuat pengaruhnya ke atas orang CIna, maka saya memahami mengapa PM memutuskan untuk melantik mereka dari MCA dan Gerakan menyertai Kabinet..hakikatnya Melayu memerlukan sokongan bukan Melayu untuk terus memerintah...di dalam Pakatan Rakyat jelas DAP adalah Head yang menguasai yang mempengaruhi keputusan PKR dan PAS di dalam sesuatu isu...PAS lebih banyak mengikut sahaja atu berdiam diri...Tetapi di dalam BN, kita masih melihat UMNO sebagai head yang menentukan banyak perkara dan diikuti oleh MCA dan MIC yang menyokong.. sekiranya UMNO hilang sokongan MCA dan Gerakan, UMNO Melayu Islam hilang kuasa...sepertimana PAS di dalam Pakatan Rakyat... MCA dengan Gerakan dengan senang hati boleh menyertai Pembangkang melihat kepada keadaan DAP dan pembangkang yang semakin hari semakin kuat...bagi mengekalkan kuasa Melayu Islam, yang semenangnya berpecah...inilah yang terpaksa dilakukan...Sewajarnya Melayu harus berhenti membenci sesama Melayu dan bersatu demi memastikan Malaysia boleh terus diperintah oleh orang Islam...supaya Melayu tidak perlu bergantung kepada sokongan bukan Melayu dan bukan Islam...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 30, 2014 at 12:22 AM

Salam Bro, ini yang di katakan melayu lupa segala2nya. Cakap pu dalan bahasa kapir inggeris, tak tahu berbahasa Melayu Kebangsaan. Mana ada penambahan me atau apa2pun dalam bahasa inggeris. Contoh Melobi, atau mengeksport. Hancur Bahasa hancur bangsa.
Melayu.. layu..layu.

Post a Comment