........... Kerajaan BN Terengganu Hilang Majoriti ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Kerajaan BN Terengganu Hilang Majoriti !

Tuesday, May 13, 201445comments

Sekarang BN sudah HILANG MAJORITI  di Terengganu  !  Kerajaan BN Terengganu sudah tumbang..... ekorang keluarnya 3 Adun BN jadi Bebas, maka kedudukan kerusi DUN Terengganu kini menjadi 14-15-3 dengan PR pula memiliki majoriti.

Hanya di Terengganu saja ada MB SEHARI  hahahahaha ....


Pilihanraya Kecil bagi Negeri Terengganu ?

Atau Sultan ambilalih sebab serabut sangat dengan perangai ahli2 politik yang mementingkan diri sendiri ?

Najib sudah pening ...... 

PS - Berapa harga satu kerusi Terengganu ler ni ?  

Teringat kata MatSaid semalam selepas digantikan -

"Kalau sudah tidak mahu saya lagi, saya keluarlah daripada UMNO, InsyaAllah lepas ini tidak akan ada lagi kerajaan"

Share this article :

+ comments + 45 comments

....................
Reply To This Comment ...................
May 13, 2014 at 9:36 AM

Tahniah Najib!

....................
Reply To This Comment ...................
May 13, 2014 at 9:37 AM

Padan muka!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 9:43 AM

Najib adalah PM yang paling bangang dalam sejarah Malaysia. Kenapa tak boleh nak check mate dulu sebelum org lain check mate? Itulah akibat dengar cakap penasihat2 politik yg bengap. Tak pasal negeri yg kaya raya dengan petroleum jatuh ke tangan PAS. Pembangkang sorak gembira melihat betapa bodohnya tindakan seorang PM anak Tun Razak. Eloklah kalau Najib dan Tengku Nan di pecat dari UMNO. UMNO tak perlukan lagi kepimpinan Najib yg tidak menjaga orang melayu,ikut cakap bini,ikut cakap pemandu,ikut cakap penasihat,ikut cakap pembangkang. Hujung2 orang melayu yang akan merempat di bumi sendiri. Sahlah PRU 14 nanti,berakhirlah kegemilangan melayu di sebabkan tindak tanduk Najib sendiri. Najib akan di ingati sebagai jatuhnya bangsa melayu di Malaysia ini nnt.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 9:45 AM

Najib's days are also numbered lor.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 9:51 AM

Kalau pemimpin dah sama macam mental balaci, inilah hasil berindak mengikut kepentingan diri sendiri sbb itu kita kena pilih kawan2 yg boleh memberi nasihat yg membina bukan menghancurkan ikut selera saya.........

....................
Reply To This Comment ...................
May 13, 2014 at 9:53 AM

TERKINI - Khabarnya sudah 6 Adun keluar BN jadi Bebas !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 9:55 AM

Ada betul juga kata2 idris jusuh pada mat said ni. Hari ni baru nampak walau sudah lebih 5 thn mad said ambil alih dari idris jusuh.

Apa2 pon. Politik diri sendiri tidak penting. Yg mahu diselamatkan ialah umno. Arwah gaffar baba dulu jatuh lg hina nak dibandingkan dgn mat said. Tapi arwah pak gaffar x pernah bakar jambatan.

Dia dikenang sehingga akhir hayat.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 9:56 AM

With current situation, klu pilihanraya baru pun, aku tak pikir BN boleh menang.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 10:02 AM

kekuatan UMNO bukan terletak pd individu.Minda rakyat perlu ditransformasi.

....................
Reply To This Comment ...................
May 13, 2014 at 10:15 AM

Aku rasa nak maki ahjib kau2 tapi tak boleh pulak kat sini.Orang tak sekolah pun boleh jangka apa tindakan mat said kalau dibuang tiba2.Yang nak dibuang ni menteri besar bukan peon pejabat mb.Walaupun mungkin dia tak sekuat team satu lagi tapi dia tetap ada penyokong.Dia boleh bawa keluar orang2 dia sekali.6 orang sanggup ikut dia maknanya mat said tidak selemah yg disangka.

Apa ahjib boleh buat lepas ni?Tganu jatuh ke tangan pembangkang tak semena2 kerana kebodohan ahjib.Tun M pasti amat marah..pemimpin umno yg masih ada telur pasti juga marah.Ahli2 umno yg cerdik(yg bodoh lantak pi lah)juga pasti melenting...terlebih2 lagi orang2 Melayu yg tidak berparti tapi pro Melayu..

Sekarang najib nak buat apa???

....................
Reply To This Comment ...................
bluk
May 13, 2014 at 10:17 AM

inilah akibat dkelilingi penasihat2 bangang serta ketidakmampuan diri mnggunakn budi bicara slaku pmimpin no1.ini juga akibat mmiliki krajaan yg rapuh,senang diugut.syabas umno krn smakin bertransformasi.transformasi ke arah kehancuran.nasihat ikhlas utk pmimpin umno.kalo anda rasa prcaturan politik anda da ckup hebat,ketahuilah prcaturan ALLAH yg paling sempurna

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 10:21 AM

pm bodo supo batu polamyoro

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 10:22 AM

Rakyat Terengganu lebih tahu. Biar mereka buat keputusan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 10:27 AM

tindakan menikam UMNO yang selama ini memberi mat said 'katak' segala kemewahan pangkat, harta dan darjat adalah tindakan yang amat memualkan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 10:30 AM

dasar pemimpin haramjadah..x dapat jawatan, terus keluar parti..sebelum ini bukan main berdegar-degar bagitau orang kampung dia berjuang untuk alif, ba & ta..hari ini dah terbukti yang mat said ketot memang pejuang, tapi pejuang untuk kepentingan peribadi sebenarnya!

pemimpin seperti ini memang patut keluar dari UMNO..pemimpin pentingkan diri seperti si ketot ini hanya akan menjadi barah jika disimpan lebih lama!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 10:30 AM

"Alah..takde ape2 tu.. Umno terengganu masih kuat. Umno masih mendapat sokongan padu terutama dr kawasan luar bandar.
Umno akan sentiasa menyokong segala tindakan kerajaan.
Segala kata2 yg mengatakan umno semakin lemah hanya mainana pihak2 yg tidak bertanggungjawab dn strategi musuh semata2...
Sy sebagai presiden umno dpt rskan yg kita akan menang dgn lebih gemilang berdasarkan kejayaan transformasi dlm pemilihan umno baru2 ini..." najib..najib...lu punye PERASAN BAGUS mmg tahap gaban!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 10:31 AM

politik sial mat said!

hero rakyat konon!

hari ini dah terbukti yang hang ini bukan hero, tapi pengkhianat, petualang dan anjing kurap kepada perjuangan alif, ba & ta

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 10:32 AM

maat said akan dikenang bersama-sama balacinya sebagai pengkhianat bangsa dan agama!

tahniah!

....................
Reply To This Comment ...................
May 13, 2014 at 10:32 AM

@AnonymousHahahahaha .... pedih tuh

....................
Reply To This Comment ...................
May 13, 2014 at 10:34 AM

@Anonymoussaya ingat nak padam komen ni sebab ada bau2 lucah tapi saya tak faham apa itu "batu polamyoro" ...... jadi saya bersangka baik dan lepaskan !

....................
Reply To This Comment ...................
May 13, 2014 at 10:35 AM

@tobengRakyat dah buat pilihan masa PRU13 tapi gara2 orang tertentu, pilihan rakyat diperlekehkan !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 10:35 AM

kalau dah ada 'agreement' antara kau dan PM, tepati sajalah mat said oii!

yang hang pi bagi alasan bangang nak letak jawatan lepas kenduri kahwin anak hang tu apa jadahnya?!

awat?!

kalau hang x jadi MB, anak hang x boleh kahwin?!

jangan bagi alasan bodohlah mat said oii!

kalau hang berundur cara elok aku rasa ramai juga rakyat yang bersimpati dengan hang!

tapi sebab hang dah main politik kotoq macam nih rakyat bukan makin kesian, makin maki hamun lagi hang lagi dalah!

bodoh punya melayu!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 10:36 AM

Salam,
Bila ah jib gor nak letak jawatan pasal tindakan dia yh silap tu. Go ah jib go go ah jib go go ah jib go. Mb batu tak sempat duduk atas kusi mb. Memang hebat percaturan dan konsiliasasi transformasi ah jib must go. Tukar nama ah jib gor jadi argh jib must go

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 10:37 AM

Najib..najib..najib...kenapalah yg ko ni buta sgt smpi tak dpt nk beza sahabat, kawan,musuh dn lawan.

Semua org bercakap ttg najib yg depan-belakang-kiri-kanan-atas-bawah sebenarnya dikelilingi ramai musuh yg disangkanya kawan..

Disebabkan seorang, habis punah sebuah kerajaan... Takziah untuk umno..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 10:38 AM

dasar politik haramjadah versi mat said!

'biar jahanam parti asalkan aku puas'

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 10:43 AM

kerana tak dapat jawatan MB, habis jahanam UMNO terengganu..

dasar pemimpin pentingkan diri dan kroni!

sekarang kita sudah tahu siapa mat said sebenarnya

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 10:48 AM

Yahoo pdan muka najib! Baru dia tahu langit tinggi ke rendah! Ni semua soal maruah la 17 mei tu tak lama pun sekarang apa pun tak dak kah kah kah

....................
Reply To This Comment ...................
May 13, 2014 at 10:49 AM

Dengan keluarnya 6 kerusi, Pas pegang majoriti. Apakah Najib akan jadi GENTLEMAN dan serahkan Terengganu kepada Pas ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 10:52 AM

Tak apa....najib kata majoriti rakyat menyokong keputusan sy menggugurkn Mat Said.... dan majoriti rakyat masih mahukan sy menjadi pm .....majoriti punahsihat ko la najib....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 10:52 AM

aku rase kale tun m,mesti x jadi.politik ganu ni spesel skit.najib x pandai bace.pecaye ker kem deris jusoh.mat said ni berpengaruh,die pandai jage anok2 buah,orang kampung.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 10:54 AM

@dinturtle Hah...Sangka baik "batu polamyoro"...Dah nampak sangat bau lucah lagi kuat dari bau normal. hahaha

....................
Reply To This Comment ...................
May 13, 2014 at 11:00 AM

kalau depa betui2 ada teloq, prinsip & gentleman, letak jawatan saja macam shahril samad. (tapi bolehka depa bertanding semula atas tiket bebas utk kerusi parlimen atau dun atau keduanya?) depa jadi adun kerana sokongan majoriti pengundi kpd umno, bila dah keluaq umno, elaun adun pun jangan ambil. tak halal tu. selain umno & pkr, ada tak wakil rakyat dari parti lain perperangai lagu tu? if you cannot beat them, then abandon them.

umno ni dah lama bercelaru, sebab? dok kira ulangtahun dari 1946. muda lagi tapi mengaku tua..ish ish

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 11:01 AM

Kalau bertanding kalah, atau kalau dah terlalu tua utk jd MB, atau kalau prestasi merosot perlu letak jawatan. Letak la. Umno ni bukan najib, rosmah dan keluarga suku sakat dia punya atau mat said punya. Kalau esok org suruh Najib letak jawatan PM tukar jadi ahli MP biasa di parlimen. Agak2 Najib ambik macam tu je? Agak2 Najib sangup rendahkan diri jadi MP biasa je? Agak2 rosmah tak ketok kepala najib sebab setuju plan tersebut. Agak2 penasihat2 dan pemandu tak kluar analisa berbagai cerita negatif?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 11:14 AM

Najib...u r next to go...

....................
Reply To This Comment ...................
May 13, 2014 at 11:15 AM

PAS bersedia ambilalih.Dan PAS dah berebut2 nak jawatan2 exco negeri.Maka berulanglah fenomina "jatuh sebab perebutan jawatan dlm parti".

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 11:15 AM

Lemah aja BN negeri salahkan MB atau KM...Pm x salah pun? TrafomBasi dan program 1 Malaysia mendewakan kaum lain membuat umno kian lemah dgn tikam belakang anggota bn yg lain..senang cakap,ahjibgor must step down..mcm dollah..Tun M silap pilih PM..yg ada pun pun x leh harap..kangkong..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 11:21 AM

Najib harus meletak jawatan sebagai PRESIDEN UMNO dn PM dan mesti bertanggungjawab SEPENUHNYA diatas kehilangan kuasa diterengganu. Perkara ini brlaku akibat kelemahan dn kecuaian najib mentadbir dn mengurus parti dn gagal melaksanakan tggjwb pemimpin dgn baik..

Tiada apa lg yg perlu dipertahankan utk Najib. Najib ada atau tidak, keadaan akan berjalan seperti biasa.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 11:53 AM

PAS membentuk k'jaan di Terengganu??? Mat Said and the gang sokong PAS plop ke? Sebab kalu dok sokong, PAS dokleh membentuk k'jaan di Terengganu. Dok cukup separuh menang kusi DUN di Terengganu. Jadi sekang ni samada buat k'jaan campuran atau kite ngundi smula (bubar DUN).

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 12:17 PM

nih kalo ikot hukum hudud, tindakan mat said yang berbentuk pengkhianatan perlulah direjam dengan batu sampai lunyai

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 12:18 PM

dulu beria cakap kau pemimpin berjiwa rakyat..bila hilang jawatan MB, terus jadi pengkhianat!

sekarang orang dah tahu siapa kau sebenarnya mat said!

....................
Reply To This Comment ...................
May 13, 2014 at 12:44 PM

buat masa ni presiden umno masih mendahului perlawanan. pru12 dia score kat perak, 1-0, (yg ni aku tak mau kata apa), pru13 score lagi sebijik kat kedah, 2-0 (pas kalah bukan pasai umno kuat tapi depa 'mabok ayaq daun ketum' -melelong tak tentu arah) sekarang ni kat ganu pun dia score jugak tapi own goal. (mabok termakan teloq penyu bakaq - teloq belangkas kalau tak kena gaya pun boleh stim, mabok free). kedudukan sekarang ialah 2-1, permainan diteruskan. apapun, presiden umno nak dilelong atau dah kena oleh tuan2 penasihat 101%.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 12:45 PM

yang mare2 mat said ngapa, agak2 kalau surah najib letak jawatan dia hendak ke , .....

....................
Reply To This Comment ...................
May 13, 2014 at 1:45 PM

ni hudud versi mana pulak dah?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 4:39 PM

Aku ttp sokong abe id
Sebab keperibadian die hok tegas, lantang n berani..
Walaupun die kelolo n kekampungan.. die ttp mb berjiwe rakyat
Aku bkn sokong parti.. aku sokong abe id hok teraju parti..
Tanpa peneraju.. parti tadok mende2

So.. barisan nasional.. bye2 buatmu
-suare ati pemuda pemudi terengganu-

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 14, 2014 at 12:36 PM

itu ler masalah klu negeri byk duit durian runtuh dari royalti.. baik umno atau pas atau pkr akn dpt penyakit yg sama... berebut dab bercakaran.. dan akhirnya tumbang krn masalah sesama sendiri..
tindakan najib yg tegas utk menukar mb2 amat dipuji, mungkin satu cara utk membls budi org melayu yg memenangkan bn dlm pr yg lalu.. agaknya..
tindakan md said yg melihat ruang dan peluang utk begitu dikagumi.. dilabel sbg pengkhianat, tidak ikhlas berjuang dan bagai2 yg huduh2.. tp kite perlu igt.. umno di bawa najib amat perihatan dgn pengkhianat2 parti dan negara.. mereka diberi bermcm2 keistimewaan dan jawatan.. tak percaya.. cth pemimpin hindraf yg merusuh diangkat menjadi timbalan menteri..
lagi satu yg best penyakit umno sekarang.. anggap rakyat dan penyokong bawahan tak pandai dan tak tau apa2

Post a Comment