........... Kemelut Politik Terengganu Selesai ... Bermulanya Era Razif. | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Kemelut Politik Terengganu Selesai ... Bermulanya Era Razif.

Wednesday, May 14, 201425comments


Baguslah semuanya dah settle ..... dah! Jangan gaduh2 lagi .....  Artikel ini sebagai penutup kemelut .....


Dan ....errrr ...... sebagai pembuka lembaran baru politik Terengganu di bawah MB Datuk Razif Abdul Rahman.

Share this article :

+ comments + 25 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 14, 2014 at 6:55 PM

aku harap tabiat mencium tangan smpi mcm tu skali diubah..zaman 80 an 90 an boleh la..zaman skang org muda meluat tgk gaya mcm tu..org kata gaya mengampu mcm tu..

....................
Reply To This Comment ...................
May 14, 2014 at 7:09 PM

Semoga MB baharu membawa lebih pembangunan di Terengganu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 14, 2014 at 7:26 PM

jgn dinegatifkan segala hal....jgn cium mulut udah ler....

....................
Reply To This Comment ...................
May 14, 2014 at 7:44 PM

Mat said mengamuk, rakyat terengganu dah agak sejak PRU13 lagi dah.

Razif ker sapa ker tak jadi hal. Lebih kurang jer. Gaya sama belaka. Cuma tukar bakul jer.

Tapi yg menarik adalah first move razif. Razif lantik Kamarul al-amin. Kamaru ni bagi aku satu-satu nya TCS yg baik. Harap Kamaru boleh ubah cara oentadbiran terengganu. Razif patut beri peranan lebih kpd org mcm ni.

Langkah humban wan ahamad dan kaum kerabatnya dlm peti sejuk adalah yg terbaikk. Kita tunggu langkah razif seterusnya. Idea org politik molek pun kalu pelaksana jadi tukang kacau, tak guna gak. Kasi cuci wisma darul iman dulu baru kita boleh cakap pasal transformasi.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 14, 2014 at 7:46 PM

Tunduk sikit sikit cukup le.....!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 14, 2014 at 8:21 PM

Ini semua gara2 malaon2 dari UMNO yg nak gasak duit royalti yg akan turun ke T'ganu tak lama lagi. Sebelum Ahmad Said balas melalui kroni2nya, lanun2 UMNO telah mencantas utk mereka berleluasa menyapu bersih fulus.
Tetapi Ahmad Said pun boleh tahan juga strategi dia. Dgn berapa juta agaknya dia dipujuk utk menyertai UMNO kembali?
Rakyat marhaen taklah bodoh sangat utk tidak dapat melihat mainan politik lanun2 UMNO ini.
Kan Melayu mudah lupa?
Di PRU14 nanti, kita lihatlah bagaimana nasib BN.
Tunggu dan lihat .........

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 14, 2014 at 9:15 PM

salam,

nampak gaya salam dan cium tangan tu, nak pi tandas pun minta izin pm. memang dapat betul yang angguk2 ni. itu berdasarkan gambar la. akan datang tak tahu la. kot lebih bagus daripada yang lama. apa pun, moga pemimpin dapat bertindak mendahulukan rakyat dan bukannya kroni dan kamceng. ramai dah dok ngaku sedara dan kawan baik masa sekolah, masa u, masa kerja, masa kecil, jiran lama dan sebagainya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 14, 2014 at 9:27 PM

Lum selesai lagi.... kenapa pulok Datuk Wan Ahmad ditukarkan ??? Haaa... mesti ada sebabkan. Terengganu Today mesti tau.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 14, 2014 at 9:31 PM

Macam2 la songeh kau........juta la malaun la.kam dah malu.Sudahlah insaf dan balik kampung.

UMNO bukan parti PAKATAN la UMNO sudah 68 tahun ada faham..
Bg yg berlagak macam UMNO special pi makan tomyam chiangmai lagi baik.Jangan kacau UMNO la.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 14, 2014 at 9:46 PM

Buang yg keruh, ambil yg jernih.
Lupakan segala sengketa.
Dendam dan benci tak bawa bahagia.
Kemaafan membawa ketenangan.
Hidup biar ceria.
Mati mudah mudahan ke Syurga.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 14, 2014 at 10:21 PM

Din
Apa macam tak nak ke puji Najib.Selesai sekejap je?

Perak tutup mata je ambil alih........Terengganu tukar MB sempoi je.....Apa macam ada tak pemimpin yg berani macam ini?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 14, 2014 at 10:50 PM

Aku setuju. Tak perlu lah sampai cium-cium ni. Salam dan tunduk dah kira okay. Hormat tak semestinya merendahkan diri sedemikian rupa.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 14, 2014 at 10:51 PM

oops ambo silap...yg tujuble aribule tu kenuri menyambok pihok jante...jange maghoh...kocek ambo najek doh sumbak penoh doh....keh keh keh keh keh

....................
Reply To This Comment ...................
May 14, 2014 at 10:56 PM

@AnonymousHajat memang nak puji tapi ....... rasanya macam ada perkara yang tidak dihebahkan terutamanya mengenai CARA Najib pujuk MatSaid.

Kalau MatSaid boleh tampil dan bersumpah laknat yang kemasukannya balik ke Umno tidak melibatkan sebarang imbuhan, ya,saya akan puji !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 14, 2014 at 11:23 PM

THAT'S MY BOY~~~~~kecup kecup kecup kecup~~~~nak lagi ke tok-sri~~~~~kecup kecup kecup kecup~~~~cukup ke tok-sri~~~~THAT SHOULD BE ENOUGH FOR NOW MY BOY~~~~~kecup kecup kecup kecup~~~~ARE YOU DEAF OR WHAT---I SAID ENOUGH IS ENOUGH~~~~~okay okay tok-sri ini baru kasi warm-up jer~~~~your wish is my command~~~~~EAT YOUR HEART OUT---AL HARDY DE BLACKSMITH~~~~~

....................
Reply To This Comment ...................
Otak geliga
May 14, 2014 at 11:53 PM

@Anonymous
sudah jatuh, ditimpa tangga....
sudahlah muka terlumur tahi, malang pula tahi masuk ke mulut...
itulah nasib yg menimpa PAS apabila gagal dlm move mereka utk menyamun hasil royalti yg UMNO nak guna utk kepentingan rakyat Ganu.
Rakyat majoriti berasa lega kerana move PAS telah digagalkan oleh tindakan Mat Said.

....................
Reply To This Comment ...................
Otak geliga
May 15, 2014 at 12:00 AM

kalau UMNO cium tangan sampai tunduuuuuuk ruku'
kalau biaDAP cium kat kaki
kalau PAS yg penuh Syiah mmg cium mulut ke mulut leee
kalau PKR tak tau la cium tang mana....hohoho....:)

mmg dah pe'el org UMNO ni cium2 sampai gitu ke? harap2 dgn mak ayahpun buat gitu la....yg itu lebih afdhal.
Ubah2 la UMNO dr cium mencium tahap gitu. BURUK benar nampaknya walaupun tak berdosa.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 15, 2014 at 12:41 AM

Moga moga MB baru akan membawa lebih banyak kebaikan dan kemajuan kepada rakyat terengganu.

....................
Reply To This Comment ...................
May 15, 2014 at 7:36 AM

Saya tak suka tgk gaya bersalam cium tangan sampai tunduk2 begitu. Tapi betul ke org muda benci tgk? Saya ni umur 40 dah, tp seingat saya dulu masa sekolah bila bersalam dgn cikgu dan org tua, tak pulak cium tangan mcm tu. Sekarang ni tunduk dan cium tangan menjadi amalan di kalangan pelajar. Malah dgn saya pun bila berjumpa dgn budak2 di sekolah lama saya mereka bersalam cium tangan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 15, 2014 at 9:46 AM

orang yg benci salam tunduk dan cium tu sbb typical org melayu penuh dgn sangkaan, sangka buruk la, perangai sangkaan buruk ada dlm minda org melayu merupakan saka baka dr dulu lagi, aspek inilah yg di eksploitasikan oleh ahli politik yg bijak terutama yg mendpt latihan luar negara bukannya latihan dr janda baik, mereka ni ramai dlm jemaah anwar. Akibatnya boleh lihat apa yg berlaku disekeliling kita, yg buruk org lain. yg jahat org lain, yg dibenci juga org lain iaitu musuh2 mereka, malangnya yg tak ada apa2 pun tumpang bijak semangkuk, nasib pak kaduk bangsaku, hilanglah bangsa melayu nanti hilang jua Islam di bumi msia akhirnya.....

masjid lama bandr jengka

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 15, 2014 at 11:47 AM

Jika org berumor muda tak pa le ni dah tuo agak2 lebih 30 tahun tak yah le. Dgn adik beradik saudaramara tak pe la. Tanda hormat. Mcm gambar d atas tu yah le. Gerli pulak aah...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 15, 2014 at 11:50 AM

Hahaha. Tak pa la syukur alhamdulillah ada maturity. Thats we want dlm party.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 15, 2014 at 11:57 AM

Pandai la kau. Yg lim guan eng upah melayu harbi d PP merobohlan gerai melayu kau lupa ye. Melayu harbi mcm kau yg mudah,lupa.
Hobi korang ni mmg reka fitnah. You wait n see nasib pkr pru14. You n karpal hv cause enough havoc in msia.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 15, 2014 at 1:01 PM

Banner I LOVE PM ? Kita perlu sayang PM atau PM PERLU SAYANG KITA RAKYAT YANG MENGUNDI ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 16, 2014 at 7:06 AM

Cuba tya dia tangan ibu Dan ayah ada cium x ..?

Post a Comment