........... DUN Terengganu Bubar - Berita PALSU ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

DUN Terengganu Bubar - Berita PALSU !

Tuesday, May 13, 201418comments

Saya ada terima mesej yang mengatakan DUN Terengganu dibubarkan -

Terkini: DUN Negeri Terengganu dibubarkan secara rasmi bermula 13 May 2014 bersamaan 13 Rejab 1435H. 

Pilihanraya Dewan Undangan Negeri Terengganu akan diadakan dalam masa 60 hari daripada tarikh DUN dibubarkan. Sebarang maklumat akan diwarwakan melalui sidang media tergempar pada petang ini. 

SUK/TRG/MNT13514:79

Saya baru menghubungi Speaker DUN Terengganu Zubir Embong dan beliau mengesahkan yang berita itu PALSU !


Speaker sendiri tak tahu menahu tentang benda ni, bagaimana boleh bubar pulak ! begitu antara komen Zubir kepada saya.

PS - Zubir juga berpesan meminta semua pihak bertenang dan jangan mudah percaya/sebar spekulasi. Sekiranya ada pembubaran, ia akan diberitahu melalui SIDANG MEDIA bukan disebar melalui internet.


Share this article :

+ comments + 18 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 1:17 PM

Alaaa sebelum ni pun cakap mat said tetap jd mb...takde cadangan tukar mb...tup tup...apa dah jadi...

....................
Reply To This Comment ...................
May 13, 2014 at 1:27 PM

@AnonymousYa mungkin juga akan dibubarkan nanti .wallahulam. Tapi yang pasti, berita di atas PALSU.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 2:05 PM

Saudara dinturtle....apa yg berlaku di tgganu bg impact negetif pd umno satu Malaysia.... rakyat sedang menilai .... lemahnya umno kerana pemimpin bercakaran rebut tahta...sedangkan akar umbi trmasuk golongan wanita bekerja keras memastikan umno menang...
... parti pembangkang kini kaut laba dr apa yg berlaku. ... mungkin saudara tak setuju dengan pendapat sy...tp ini lah hakikatnya...
...jauh di sudut sy harap adun yg keluar umno masuk semula dan perkukuhkan umno...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 2:25 PM

ketua-ketua bahagian yang betul-betul sayangkan parti,agama, bangsa,dan negara.....buatlah perubahan masa pemilihan umum umno nanti....ingat apa yang terjadi pada mat said....pilihlah ketua yang bijak,penuh pertimbangan, sayang pada islam..keras pada kafir dan pengkhianat.

....................
Reply To This Comment ...................
May 13, 2014 at 2:25 PM

Hai kenapalah Najib ni bangang sangat ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 2:33 PM

Umno dan malaysia sedang menuju kehancuran....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 3:20 PM

jap lag big PAPA datang bawak karung, settle la tieeewww..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 3:26 PM

Bkn umno dan malaysia tapi MELAYU!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 3:37 PM

political suicide. Main dgr je ckp punahsihat.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 3:56 PM

saya tak kisah sapa memerintah asalkan jaga kebajikan rakyat,x rasuah,x boros dll.yg paling penting ikut ajaran agama!bukan umno saja yang ada otak untuk memimpin dengan baik!bkn hy manusia dr umno saja yg ada otak.jd bersikap terbuka la wahai melayu...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 4:27 PM

Din..apa yg salahnya mat said ni sampai perlu ditukar? Ada apa2 kontrovesi ke mat said sebelum ni? Pasal aku takde la dgr apa2 yg besar dan buruk pasal mat said selama ni..so, kenapa perlu tukar??

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 4:31 PM

Berita terkini mengatakan TSMY dalam perjalanan ke Terengganu untuk mencari jalan penyelesaian krisis sekarang. Punca segala kemelut sekarang disebabkan seorang makhluk bernama Najib. Yang memandai2 cari penyakit makhluk ini jugak. Yang memporak-peranda satu-satu negeri itu makhluk yang sama jugak. Yang mendengar nasihat, yang memproses segala maklumat, yang membuat kata putus pemecatan Mat Said adalah makhluk yang sama. Sekarang, bila keadaan dah jadi haru-biru, hantar second-in-command sebagai wakil.

Kenapa bukan makhluk bernama Najib ini yang sendiri turun ke padang berjumpa orang Terengganu? Takut sebab orang Terengganu semua dah menyampah tengok bibir merah die? Mana pergi keyakinan makhluk ini semasa wawancara dengan Bernama dua tiga hari lepas? Bukan ke UMNO parti yang kuat, dapat sokongan majoriti Melayu?

Pemecatan Mat Said ini memang dibuat tergesa-gesa. Kenapa tiada mesyuarat MT UMNO untuk membincangkan perkara ini? Saya sebagai orang Melayu melihat tindakan anak jantan dalam mempertahankan maruahnya. Apa salahnya diberikan 3,4 hari menunggu kenduri anaknya selesai dahulu? Kenapa tiada langsung budi bicara oleh makhluk Najib semasa memutuskan hukuman untuk Mat Said?

Saya betul-betul berharap krisis ini merebak sehingga beri pukulan KO kepada makhluk bibir merah ini, konco-konconya seperti ku nan dll. Sifat orang Melayu, kalau maruah diperkotak-katikkan, dipijak2, inilah makan die.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 6:16 PM

Implikasi negatif jatuh bertepek kat dahi ah jib gor....dia dilihat spt tak ada vision yg perkara ini akan berlaku (keluar umno). Dah ler kddkn majoriti bn masa pru13 hari tu nyawa2 ikan jer. Alasan kenduri itu pd pendapat aku juga tunjukkan ah jib gor kejam. 5 hari jer lagi. Kenduri kahwin anak mmg penting bg seorang bapa. Nmpk tiada budi bicara...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 6:24 PM

Betul tu tuan Din.....kenapa MB Pahang dah kena saman tauke balak x detak jawatan ...?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 8:16 PM

Din, aku rasa ini adalah kesilapan Ah Jib Gor dalam membuat percaturan politik. Mungkin Ah Jib Gor tak menduga bahawa Mat Said bukanlah seperti pemimpin-pemimpin UMNO sebelum ni yang akur perintah presiden. Derih Jusoh dulu lain, sebab masa tu UMNO Ganu masih kuat. Sekarang ni UMNO Ganu dalam keadaan nyawa-nyawa ikang. Mana boleh perubahan secara mendadak tanpa berbincang terlebih dahulu. Patutnya Ah Jib Gor panggil semua ADUN BN bawak berbincang untuk dapatkan keputusan bersama. Ini tidak, menggunakan kuasa veto terus ajer memecat Mat Said tanpa salam dan tanpa kalam. Marah ler brader tu. Dah lah member tu nok kawinkan anak kat kediaman MB tu. Tak pasal-pasal pulok kena uboh tempat secara tergesa-gesa.

Ah Jib Gor pon satu. Tak menyempat-nyempat. Sabor jer lah dulu. Kasi chance la Mat Said jumpa pengikutnya dan memujuk supaya bertenang. Sekarang nasik dah jadi bubor. Nanti tak pasal-pasal pulak lepas ni mungkin akan muncul banner bertulis, “Kami Nak Mat Said, NAT**G!”.

p/s : Hehehe...dalam sehari dua hari ni makin sibuk la nampaknya Dinturtle nak cari info-info terkini pasal UMNO Ganu.

....................
Reply To This Comment ...................
PakKaduk
May 13, 2014 at 8:57 PM

Najib pun satu, dah Ahmad Said minta tangguh nak buat majlis kenduri kat "kediaman rasmi menteri besar" beliau tak sabar2 nak suruh letak jawatan. Tegas sangatlah pulak! Tapi ni dengan melayu la beliau bertegas. Kalau dengan geng cina, pakai baju i love pm saja terus bagi peruntukan juta2 pada sekolah jenis perkauman cina. Lembik!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 13, 2014 at 11:25 PM

Saya setuju sangat dengan komen anon2 yg bawah2 tu... Mangkok hayon mana yang suruh najib bertegas dgn mat said ni? Selalunya sebulan selepas sesuatu krisis barulah nak respon, ni tak nyempat2. Kalau aku jadi mat said pun aku akan buat benda yang sama.... Ni bukan soal sayang parti, sayang melayu atau kepentingan peribadi.... Kadang2 teramat bengang dan benci kpd tindakan bos menyebabkan seseorang akan hilang pertimbanagan. Kalau bos jenis cerdik , bijak dan berani macam TDM tak per jugak.... Ni dah terbukti Lembik mengalahkan maknyah.....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 14, 2014 at 9:04 AM

ape kene mengena kenduri dengan jawatan.... rakyat buat kenduri tak jemput vip pun sah juga nikah anak... ini semua kuasa Allah nak bagi dia sedar beza org bawahan dan org atasan....

Post a Comment