........... Apa Bezanya Dyana - KJ - Marina ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Apa Bezanya Dyana - KJ - Marina ?

Tuesday, May 20, 201461comments


MATCHING tak ketiga2 orang di atas diletak bersebelahan ? Tolak tepi parti, tolak tepi Prk Teluk Intan ..... Ada terasa kejanggalan tak cara pemikiran mereka bertiga jika diletak dalam satu bakul ?

Saya tengok NGAM jer .....

Ini adalah reaksi spontan saya ketika baca saranan Kadir Jasin -




Tapi bagi saya, saranan yang lebih tepat adalah Umno perlu kaji sebab Melayu semakin ramai berfikiran Liberal.

Kalau Umno itu masih kekal dengan semangat asalnya demi memperjuangkan bangsa, Melayu Liberal seperti KJ tidak punya tempat dalam Umno.

Dan Melayu jenis bagaimanakah pula yang boleh masuk DAP ? 

Nampak tak senarionya yang sedang berlaku sekarang ? Apakah mereka ini yang bakal menjadi pemimpin bangsa Melayu akan datang ?

Share this article :

+ comments + 61 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 12:21 PM

Sudah tentu KJ paling merbaya sbb dia beradan dlm jentera UMNO, Menteri pulak. Dia boleh menyelinap ke seluruh ruang dlm UMNO. Wajah talam bermuka2nya untuk mencapai cita2 jd PM paling muda Malaysia takkanlah kita telah lupa??

So beware dgn musuh dlm selimut dr musuh yg sudah dikenali di luar..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 12:39 PM

Bagaimaa UMNO mahu bergerak ke hadapan jika terus ada musuh dalam selimut.

-beruangputih

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 12:48 PM

Ini lah bezanya:Dyana terang-terang masuk DAP kemudian attack kepentingan Melayu,Kj masuk Umno tapi kepala otak dia pun sama,cuma dia masih nak dapat apa yg boleh dapat atas nama Melayu,Marina dia orang dah senang sebab binti Tun Mahahtir,kalau dia binti Pak Din mungkin dia sedang bersama Wanita Umno di Telok Intan sekarang,pakai selendang merah.Walaupun dia binti Tun Mahahtir sekarang sekarang,pandangan Tun pun dia dah perlukan lagi.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 12:57 PM

Salam tuan,nampaknya tuan suka 'menyakat' kj...
persamaan nyata mereka semestinya alergi pada ultra melayu dan islam.dyana ingin rekod mp paling muda,kj plak nak jd pm paling muda.benar komen pertama,kj lg bahaya sbb dlm umno dia bole meliberalkan umno dr dlm dgn bantuan dapster regina.bahaya,bahaya....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 12:59 PM

Geng-geng Melayu Liberal ada di mana-mana sahaja

Dalam UMNO : Najib, KJ, Saipudin, Nazri
Dalam PAS : Mat Sabu, Muhajid, Khalid Samad, Mahfuz
Dalam PKR : Anwar
Dalam DAP : Dyana Sofya
Dalam NGO : Marina

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 1:00 PM

cayalah...saya sokong kenyataan anda.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 1:23 PM

Seliberal mana pun pemimpin dalam umno, dia masih dikawal dasar2 dan polisi2 umno yang sangat conservatif dalam isu bangsa melayu dan islam, malah pemimpin liberal dalam umno juga dikawal suara seluruh ahli akar umbi. Inilah yg membezakan umno dgn pakatn kencing rakyat dan ngo2 haramjadah. Jadi, jgn buat artikel yg boleh mengelirukan, umno tak akan jadi liberal

....................
Reply To This Comment ...................
May 20, 2014 at 1:28 PM

@AnonymousItu pandangan saudara ... artikel pula pandangan saya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 1:51 PM

ramai penyokong PR suka KJ (tapi pangkah pembangkg), apa maknanya..., baguskah dia??

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 1:52 PM

Apa jaminan dasar dn polisi yg wujud dlm perlembagaan UMNO mampu menjaga imej dn reputasi umno dr menjadi liberal??
Adakah benar bahawa umno boleh 'dikawal' oleh suara seluruh akar umbinya??

Jawapannya tidak ada sebarang jaminan yg perkara2 tersebut dapat menghalang umno dr menjadi liberal kerana tradisi ahli umno yg kuat dlm mentaati pemimpin.

Soalan saudara din kenapa semakin ramai org melayu menjadi semakin liberal sebenarnya mempunyai hubungkait yg amat rapat dgn corak kepimpinan dlm umno itu sendiri.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 1:56 PM

Saya setuju pendapat anom 1:23...Umno mekanisma sendiri dalam menentukan hala tuju perjuangannya.....salah satunya seperti mana yang bro din lakukan sekarang ..membongkar ,menyelongkar dan mematahkan cubaan meliberalkan Umno.
Hari ini kj mungkin berjaya menapak dalam Umno...esok-esok belum tentu lagi....mungkin dalam pemilihan seterusnya dia dihumban jauh kegaung.
Tang marina pula ,biarlah lama-kelamaan dia akan jadi pekasam yang dilupakan orang.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 2:12 PM

@Anonymous

Bagi aku pemimpin liberal dalam UMNO boleh merosakkan UMNO dari dalam. Tengoklah apa yang Ah Jib Gor dah buat pada warisan milik melayu turun-temurun yang kini telah dilupuskan satu persatu. Sedikit demi sedikit hak melayu dikorbankan atas nama kesamarataan. Akhirnya melayu akan terus merempat di bumi sendiri.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 2:37 PM

si sofa sogud gundek komeneh....si kj okspod proksi aljoob...si marinadet jiwa ngok liberal....different connotations...but...same orientation....hwah hwah hwah hwah hwah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 3:07 PM

kj tersangat bahaya kpd umno dan melayu.....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 3:08 PM

Tahukah kamu semua maksud "LIBERAL" secara umumnya?

....................
Reply To This Comment ...................
May 20, 2014 at 3:34 PM

@Anonymoussaya tahu Liberal kamus tidak sama dengan Liberal yang kita gunakan. Begitu juga Ekstrim atau Fanatik Agama yang seharusnya menjadi satu yang positif tapi telah di negatifkan oleh kamus.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 4:17 PM

@AnonymousLiberal dalam konteks politik bermaksud hak kiasu bukan sahaja dikekalkan, malah ditambah mana yang kurang. Pada masa yang sama, hak melayu dikorbankan dan dihapuskan satu persatu. Dasar-dasar liberal kononnya menjurus kepada samarata dan samarasa. Tapi itu hanyalah slogan bersifat teori semata-mata. Hakikatnya, ianya adalah agenda halus untuk menghancurkan dan menjahanamkan melayu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 4:19 PM

Anon 3.08pm,

Kamu tahu ke maksud LIBERAL secara umumnya? Apa kata kongsikan di sini.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 4:23 PM

soalan yg dikemuka napa ramai melayu liberal?

i) kerana peranan ahli ugama tak mampu menyaingi pendapat yg liberal, seolah kalah dgn puak semcm ni, waima dlm pas sendiri juga berlaku.

ii)peranan bapa liberal yg bertopeng dgn agama, mula2 anak muda yg mungkin insaf cuba dekati agama tertarik dgn topeng agama yg dipakai oleh bapa liberal ini, bila bapa liberal ini menyuntik pandangan liberal yg berasaskan kesaksamaan maka anakmuda yg naive menganggap ini adalah ideal sekali, arus minda terus menerus memukau anak muda ini dgn bapa liberal malaya ini, lalu hilang jati diri melayu islam yg wajib dipertahankan dlm konteks negara kita

iii) malang sekali ulama yg dikategorikan sbg 'bebas' takut atau cuak utk memperjuangkan mempertahankan islam dlm konteks negara kita iaitu tak lari dari melayu itu juga, tiada langsung kelantangan, yg ada mcm harusani akan dibunuh karekter melalui persepsi, yg mcm UAI pula semakin lantang menganjingkan org kjaan semakin ramai plak rating dia sapa nak tolak beb..

iv) UMNO plak dlm kata lain masih gagal utk berubah, mcm takut plak utk lantang mengkritik sesapa yg menghina bangsa, agama serta perlembagan. Sepatutnya UMNO ini berubah kearah corak spt pendekatan ISMA, iaitu lebih islamist dan mempertahankan bangsa sebab agama juga. Malangnya dlm umno sendiri pemimpin mereka dari acuan liberal juga.

....................
Reply To This Comment ...................
May 20, 2014 at 4:25 PM

Kalau kj masuk pr pun korang marah hehehe

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 4:34 PM

Salam
Saya berpendapat bahawa pemuda umno dah diliberalkan oleh kj. Buktinya, menang 100% undi drpd setiap bahagian. Bukan bukti ke pemuda umno sokong liberal dan rasuah. Ajk pemuda pun ber'lifestyle' dan bkn lagi membawa inspirasi pemuda melayu yg agresif bela bangsa. Tak siar kot pasal su akhbar cina. Penyokong dap dah sah bkn melayu jati jiwanya. Marina mahathir dah lama jiwa bebas melayu

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 4:38 PM

Organisasi dipimpin oleh pemimpin, jika pemimpinnya liberal dan rosak, apa pun dasar dan perlembagaan organisasi takkan bermakna. PAS adalah contohnya, perlembagaannya baik, dasarnya baik, tp lihatlah PAS sekarang, macam macam ada.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 4:43 PM

Punca jiwa liberal Melayu Islam ini ialah bila semakin senang semakin lupa asal usul. Sedikit demi sedikit cara hidup diubah. Kefahaman pd Islam dan Ketuhanan semakin lemah kerana jiwa ditanah dengan kejar kemewahan.

Liberalism di Malaysia ini bermula di zaman Tun M, suak atau tidak zaman Tun M lah banyak membuka kelonggaran terhadap nilai2 asal. Datang zaman Pak Lah dan Najib meneruskan masalah ini.

Org2 yg tahu serba sikit Agama berjaya ditarik masuk PAS, jd org2 ini tak buat kerja untuk Agama tp buat kerja ketaksuban untuk parti PAS sehingga xterbeza lg mana Agama mana satu politik kepartian..

pelbagai macam unsur menyumbang kpd liberalisme. Paling ketara ialah bila internet dan dasar IT terbuka, media tidak ditapis, bahan2 hiburan melampau dibiarkan. Ibu bapa yg liberal ini pula akan mendidik anak2 mereka seperti mereka atau malah lebih liberal.. lama kelamaan masalah ini semakin melebar sehingga menuju Pluralisme..Agama dianggap sama semuanya.. Nauzubuillah..
semua ini berkait rapat.. punca awla ialah memandang remeh 'kuman2' kecil yang melanda masyarakat Islam, dibiar lama kelamaan jd barah dan merosakkan kembali umat Islam dan Melayu. Adab dan pantang larang spt dulu tidak dipeduli lagi..

inilah generasi yg kita warisi..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 4:57 PM

@Halim BudinSama ada KJ masuk PR ke tak, sama jer. Tapi rasa-rasanya KJ lebih sesuai masuk PR kot sebab kekadang pemikiran KJ nampak lebih kurang sama atau senada jer dengan pemimpin PR. Oh, ya. KJ ni betul-betul sebijik macam Anwar Ibrahim masa muda-muda dulu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 5:18 PM

Terima kasih atas definisi dan saya setuju dan faham 100%.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 5:20 PM

liberal membawa maksud...kebebasan tanpa batas...boleh apa saja...asalkan tidak berlandaskan undang-undang islam...apa saja yg mengikut landasan islam...itu tidak liberal namanya....rasanya sofa sogood...kj okspod...marinadet...tentu amat setuju sebab begitu arif tentang topik liberal ini...

....................
Reply To This Comment ...................
May 20, 2014 at 5:24 PM

Masalahnya ialah UMNO sendiri. Sebab Melayu pendidikan tinggi dan profesional masuk DAP ialah dalam UMNO sendiri menyekat orang muda mara ke hadapan. Dalam sistem kerajaan, yang tua masih tak pencen-pencen lagi, malah segala 'perks' mereka dah sapu, tapi bila golongan profesional ini datang untuk mengganti atau tunggu giliran ini mengganti, mereka yang muda dicantas peluang oleh yang tua dan berpengaruh kerana si tua dan berpengaruh masih nak pegang kuasa. Yang tua lantik atau 'rekomen' kroninya untuk megganti jawatan dalam kerajaan.
Jadi di mana yang muda yang berpendidikan mahu 'keadilan'...akhirnya masuk 'private' di mana meritokrasi adalah lebih adil untuk mereka. Ada yang jadi anti kerajaan, kerana polisi-polisi lapuk yang masih dikekalkan oleh kroni atasan kerajaan (tak semestinya kroni atasan tu pro-kerajaan, ada juga orang PAS/PKR yang masih mahu pegang jawatan kuasa, di mana sentimen anti-kerajaan akan ditonjolkan selepas pencen)...

Siapa mereka ni... pergi ke PUTRAJAYA, hadir mana-mana mesyuarat, tengok kroni 'bermeeting', 'claim first class MAS tickets', 4 star hotel stay,,meeting satu jam, makan karipap and beehoon satu jam, fly balik, then apply cuti sebab letih kerja. Duit driver mereka sapu (of course JUSA A... JUSA B and C mash buat kerja on the ground.) By looking at 'kroni' tengok who they recommend for 'kenaikan pangkat... selalunya orang yang senang yang kerja dengan mereka ,often bukan yang cekap buat kerja.

So now this is the reason why young Malays professionals join DAP, not because DAP is an ideal party, but at least DAP offer better justice for these young Malay professionals yang tak ada mak bapa tok nenek berdarah bangsawan atau asal kaya. They have proven that they have rise above on their own merit. These young Malays aim for global recognition bukan national recognition macam UMNO or PAS, macam apa UMNO and PAS tak habis-habis bertekak...

Tak ada siapa yang nak hapuskan MELAYU atau ISLAM melainkan orang melayu sendiri... Musuh kita adalah kita sendiri.

These young Malay professionals aim for ideals such as handwork, honesty, integrity dan progress.

True, UMNO seperti TUN MAHATHIR yang kuasakan orang MELAYU. Most these young MALAYS sanjung beliau. Tapi NAJIB...alahai...

Nak salah kerajaan pun bukan, tapi orang-orang berpangkat dan pegawai kerajaan yang ada yang 'MANGKUK' 'interprete' polisi kerajaan dengan menyusahkan rakyat,... Young MAlays profesionals believe dengan 'meritokrasi', orang-orang begini dapat dikenalpasti dan pembetulan dibuat.

Young professionals semakin ramai. UMNO please take notice

Sekian.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 5:44 PM

@Anonymous

senang ajer. orang yang bawak musuh dan kemudian disorokkan dalam selimut tuh patut dihapuskan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 5:45 PM

@Anonymous

biasanya orang macam tuh boleh hidup dilaut mau pun didaratan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 5:47 PM

@Anonymous

binti Pak Din mana satu? aku rasa lebih baik jadi macam Dyana sebab kita dah kenal cara hidupnya dari jadi musang berbulu ayam.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 5:48 PM

@Anonymous

dah pun ramai MELAYU yang berfikiran liberal. pokoknya ada kah dia masih lagi relevan menjadi pemimpin dalam UMNO?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 5:52 PM

@Anonymous

dalam PKR takkan pula sorang ajer. ramai lagi tuh bang. tapi takper. yang penting mereka mereka itu sudah pun kita kenali. selisihkan malaikat daripada mengundi nama nama tuh dalam PRU akan datang walaupun mereka buat U turn.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 5:53 PM

@Anonymous

kebelakangan nih admin banyak berkongsi rasa dengan kita semua. alhamdulillah kepada mereka yang benar benar faham arti perjuangan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 5:59 PM

@Anonymous

Pendapat dan pandangan saya pemimpin liberal dalam UMNO yang mengawal suara ahli akar umbi. Mungkin tidak secara direct tetapi secara berperantara. Ini dapat dilihat pada setiap kali PAU.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 6:01 PM

@Anonymous

mereka tak kesah pun sebab mereka semuanya mungkin dah senang lenang. yang terhempit dan tersepit saja yang mula rasa gelisah dan resah.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 6:02 PM

@Anonymous

mereka suka sebab dirinya dan pangkah PR sebab pakaianya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 6:07 PM

@Anonymous

saya kira ahli UMNO sangat kuat dalam mentaati parti. disebabkan itulah mereka tak nak ambil kesah siapa calun yang bertanding. telah menjadi tradisi berkurun lamanya orang MELAYU akan memangkah parti UMNO dan trend ini masih lagi dipraktikkan. disebabkan itu juga, jika UMNO terus menerus diliberalkan, pengundi pengundi MELAYU akan lama kelamaan pupus.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 6:09 PM

@Anonymous

inilah yang dikatakan sama tapi tak serupa agaknya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 6:13 PM

@Anonymous

bagus sekali kamus kamu nih bang. tang hakikatnya tuh sangat penting dan sewajibnya diberikan perhatian.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 6:14 PM

@Anonymous

oleh kerana kita berbicara tentang politik, rasanya penerangan Anon: 4:17pm boleh digunapakai.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 6:20 PM

@Anonymous

sememangnya betul. AGAMA yang penting sekali dan menjadi tunjang dalam kemelut liberalisasi ini. menteri agama pun tak ambil peduli tentang permasaalahan ini. AGAMA ISLAM sudah diperlekehkan dan dipersendakan, juga telah dicabar. namun seolah olah tiada apa yang salahnya. sekali sekala kedengaran amaran dan nasihat. itu saja yang mampun dilakukan. selepas itu gasaklah.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 6:21 PM

@Anonymous

aku sokong statement kamu. masuk atau tak masu tidak langsung dapat memberikan kebaikan kepada MELAYU.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 6:24 PM

@Anonymous

sebenarnya ramai mereka tak pun kenal lawan KJ serta dengan barisan bironya. mereka terkeliru dan disinilah peranan yang dimainkan oleh KP bahagian penting.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 6:25 PM

@Anonymous

gerabak akan tetap mengikut kepala keretapi tuh.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 7:34 PM

Ye ke. Dh byk dasar2 baru umno yg semakin melanggar perlembagaan. X ada beza umno dn pr. Sama2 liberal. Hanya lantang ckp hidup melayu depan org melayu je

Melayu hampa.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 7:35 PM

Lagipn mcm mana org liberal mcm kj sampai boleh jadi ketua pemuda dlm umno parti yg kononnya masih memperjuangkan org melayu?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 9:04 PM

Yup. Kj dah liwat otak2 pemuda sama lah dgn peliwat pak nuar sbb keinginan serupa nak jadi PM.

....................
Reply To This Comment ...................
May 20, 2014 at 11:19 PM

I like KJ

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 20, 2014 at 11:48 PM

Agree!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2014 at 12:07 AM

untuk KJ

http://www.youtube.com/watch?v=uk5Yx7ORyb8

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2014 at 6:33 AM

Maknanya semua boleh. Free thinker maaahh..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2014 at 6:35 AM

Me no like. Very sly. Can see thru him.

Tulip....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2014 at 8:56 AM

UMNO Perlu berubah. Perlembagaan UMNO dah lapuk. Sains dan Mathematik dan Technologi terlalu penting untuk maju . Orang melayu masih lagi beperanan Pak Kaduk. UMNO tak perlu ikut rentak PAS/DAP. UMNO Perlu ikut rentak kemajuan dunia dan ahkirat. Presiden, Naib Presiden dan MT UMNO masih berfikiran PAK KADUK PAK PANDIR kerana itu golongan Professional pilih PAS/DAP sebab pintu sentiasa terbuka. UMNO masih bebudaya CANTAS MENCANTAS sebab itu Bolasepak Malaysia masih MURUNG. Walluhalam

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2014 at 9:46 AM

sofa sogood masih dara pingitan...kj okspod baru isi satu quota...marinadet bukan sekali tetapi dua kali~~~~itulah di antara perbezaan di antara trio bongo el bimbo....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2014 at 12:14 PM

Kalau UMNO tak leh liberal. Umno akan mampos

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 21, 2014 at 10:47 PM

yang Libral tu cuma pemimpin....tapi UMNO masih berpegang pada dasar perjuangan...Pemimpin boleh kita buang.....Tapi untuk membuang parti cuma tengku razaligh yang tahu cara nya .

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 22, 2014 at 8:40 AM

@Anonymous

nk buang mcm mana kalau pemimpin2 UMNO yg merosak ini berakar umbi dlm UMNO.. mencengkam perjalanan UMNO ikut selera liberal mereka.. contoh terdekat ialah Presiden UMNO sndiri.. lihatlah dasar 1Malaysia.. satu kaum kena korban utk kaum kiasu.. dan kaum yg maki kita celaka 3 hari lepas..

so xsedar diri lg ke? cmne tindakan kita semua?
mau anak cucu kita menderita di mana depan? mewarisi kerosakan ini???
so?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 22, 2014 at 3:54 PM

aku paham maksud dan hasrat ko din,
cuma aku rasa ko tak paham apa maksud sebenar liberal. boleh aku tau apa yang ko faham tentang maksud 'liberal' dalam BM?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 22, 2014 at 7:52 PM

tuan. melayu dikatakan bfikiran liberal.antaranya krn tidak tahan dgn sikap melayu yg suka bersifat judgemental dan hipokrit melampau.melayu yg berasal dr budaya kawin campur tlg menerima kehadiran org bukan islam sbg keluarga.bagaimana golongan ini diminta membelakangi keluarga mrk demi kaum melayu yg menyisihkn mrk dari mulanya?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 22, 2014 at 7:56 PM

apatah lg bila pengalaman mrk mbuktikn kaum bukan melayu/islam yg tlh menerim mrk dgn terbuka,mbantu di saat perlu, forgiving, dan mpunyai sahsiah diri yg baik berbanding pnglmn mrk dgn org melayu lain.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 22, 2014 at 7:59 PM

kj dan marina mbesar dlm environment multi cultural..ramai rakan baik mrk bukan melayu/islam..dyana is one confused young lady perhaps too trusting..gullibel

Post a Comment