........... Terbaik Dari Teresa Kok ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Terbaik Dari Teresa Kok !

Friday, April 11, 201417comments


Tengok, apa salahnya baju saya? 

Tak cantik ke?


"Gila ahli-ahli Parlimen lelaki BN ini,"




Share this article :

+ comments + 17 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 11, 2014 at 4:04 AM

Nie Nak Pie Pasar Beli Ikan ke Nak Pie Parlimen... Masyallaah... Betul lah teguran Bung Mokhtar tuu..

Makin Boddoh lah Pembangkang Nieeh..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 11, 2014 at 6:35 AM

Kalo kat parlimen memang ada dress code termasuk pelawat luar pun kena patuh. Tapi untuk bangsa kiasu ada pengecualian sikit. Siapa masih ingat lagi pasal Namewee yang berpakaian ala rappers ketika mengunjungi parlimen suatu ketika dulu. Masa tu Nazri Aziz yang menyambut kedatangan Namewee. Sebab itulah saya cakap, orang cina diberi lebih kelonggaran dalam apa jua keadaan sekalipun, termasuklah soal kewarganegaraan. Aku pun tak tau kenapa harus tunduk ngan bangsa ni.

....................
Reply To This Comment ...................
April 11, 2014 at 7:37 AM

Cuba relaks dan tolak sekejap politk, dan baca sebagai stand alone komen , jangan kaitkan dgn apa yg berlaku di parlimen.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 11, 2014 at 7:52 AM

Cina sekarang dah gila babi tak mau ikut undang2 dan peraturan dah. Dalam hati mereka apa kerajaan melayu blh buat kalau melanggar undang2 cuma anaran saja. Mmg bertuah jadi cina d malaysia ini mereka d layan macam penduduk pribumi. Orang melayu pulak yg macam pendatang takut melanggar undang2. Ya kau berilah kekuatan bangsa melayu islam malaysia dari tekanan org kapir bangsa pendatang agar generasi melayu akan dtg tidak merempat d tanah air sendiri

....................
Reply To This Comment ...................
April 11, 2014 at 8:15 AM

Aku bimbang nanti tiba masanya anak anak nak kesekolah pun mula minta nak kenakan seluar jeans sebagai ikutan puak DAP ni semua. Pakaian perlulah bersesuaian dengan tempat yang hendak dikunjung - apa kata kalau peguamcara masuk mahkamah berpakaian sedemikian ? tentunya akan dihalau keluar hakim mahkamah dan ini pulak contoh yang ditunjuk oleh MP salah seorang pengubal undang undang - hmmn....

....................
Reply To This Comment ...................
dontortoise
April 11, 2014 at 8:44 AM

adakah pakaian merah menyala seperti menyambut tahun baru cina itu tidak menyalahi dress code di parlimen? jika tidak, tak mengapalah..tapi jika pemakaian seperti itu tidak dibenarkan, nampak tak betapa makin besar kepala pemimpin2 pakatan rakyat itu? sedangkan peraturan simple tentang tatacara pemakaian pun suka2 nak abaikan, apatah lagi peraturan dan undang2 lain..

oh ya..berapa harga pakaian dan beg dia tu agaknya?

....................
Reply To This Comment ...................
April 11, 2014 at 9:08 AM

Assalam Bro

Dah macam nyonya nak jual clorox

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 11, 2014 at 9:30 AM

Teresa ni nak ceriakan parlimen...sebab tu pakaian nya santai, warna merah putih lagi tuh. Macam warna bendera Singapore. Tapi itu kebetulan aje.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 11, 2014 at 9:32 AM

Kalu zizie yg pakai mcm tu pigi masuk parlimen, insya-Allah, bung karno Sabah nih tarak tegur punyer.... he.he.he... Siap puji lagi tu adalah!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 11, 2014 at 9:43 AM

macam ini cantik ? patutla tak kawin kawin !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 11, 2014 at 10:11 AM

bukan bung karno bro...bung mokhtar

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 11, 2014 at 10:48 AM

Melah melah melati, putey putey delima, siapa yang sukak babi, pasti ku telimaaa..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 11, 2014 at 10:49 AM

Salam,
Lain kali tulis perlembagaan dan peraturan dlm bahasa mandrin. Kalu tulis dlm bhs kebangsaan, rasis tu, utamakan utk banfsa melayu jer.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 11, 2014 at 10:54 AM

haiyaa amoi tua...apa pasat lu talak kawin...lu mau tunggu sampai leput ka amoi tua...nanti sulah leput talak buleh mikin maa...lu punyia nama sulupa olang sulah ala ekspiliyen punyia maa...haiyaa

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 11, 2014 at 12:03 PM

terbaik dari ladang. ladang 'nature', tak bertebas.

....................
Reply To This Comment ...................
April 11, 2014 at 9:46 PM

Bongkak sombong punya ahli parlimen. Kalau dibiar lain kali dia bungkus babi bakar bawa masuk Parlimen.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 15, 2014 at 5:26 PM

Terasa Akok .... Hihihi

Post a Comment