........... MH370 - Penerbangan Mungkin Tidak Berakhir Di Selatan Lautan Hindi ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

MH370 - Penerbangan Mungkin Tidak Berakhir Di Selatan Lautan Hindi ?

Friday, April 18, 20149comments

Duk berkabung dengan kematian Karpal (!) hampir terlepas artikel dari TMI ini yang saya rasa BESAR impaknya kepada misi pencarian MH370 dan mungkin beri satu masalah besar yang perlu ditangani oleh orang Najib !

Dari artikel bertajuk - Pendekatan cari MH370 dilihat semula jika masih gagal beri maklumat konkrit, Hishammuddin berkata antara isi perbualan talipon antara Najib-Abbott pagi tadi -

"Abbott menyatakan jika dalam masa yang ditentukan bukan dari segi hari tapi dari segi apa-apa yang maklumat kami terima kalau itu sudah tidak sampai matlamat, satu pengumuman akan dibuat di mana mungkin kita perlu kaji dan timbangkan semula pendekatan yang digunakan.

 "...ini tidak bermakna kami akan hentikan operasi mencari tapi ia mengenai bagaimana pencarian dilakukan, mungkin juga di kawasan lain,"

Pendek jer ayat yang terselit dalam artikel yang panjang itu tapi kesannya ...... Apakah kenyakinan terhadap rumusan itu sudah tidak lagi 100% ?

Apa dah jadi pada  "We have very much narrowed down the search area and we are very confident that the signals that we are detecting are from the black box," seperti yang diucap oleh Abbott semasa di China pada 12 April lalu ?


Hisham tidak pula sebut apa komen Najib.

Selepas hampir 4 minggu penerbangan dikatakan berakhir di selatan Lautan Hindi, dan misi pencarian hanya ditumpukan dikawasan tersebut, apakah mungkin rumusan yang dibuat hasil maklumat Inmarsat yang menggunakan Teori Doppler akan dianggap satu kekhilafan ?

Macamana nak jawab tu nanti ?

Share this article :

+ comments + 9 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 1:08 AM

Ha, habis tu nak kata apa? Kalau ada yg lebih pandai dan tahu silalah kedepan. Tak kan nak tunggu jadi PM baru nak buat kot?

....................
Reply To This Comment ...................
April 18, 2014 at 2:22 AM

Biarlah misteri ini tetap menjadi misteri.. Hanya Allah yang Maha Mengetahui.. Cuma mohon kerajaan bertegas dalam menangani sebarang isu yang berkaitan..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 5:49 AM

Cuba tanya US, maybe diaorang tau kot apa-apa info. Kalo US enggan beri kerjasama, kita buat permohonan baru untuk mendapatkan data satelit pada 8 Mac hari kejadian. Kalo US menolak, suruh jer dia buang semua aset-aset gred A yang mereka miliki seperti satelit perisik, drone, steath,:superman dan ironman. Satu lagi memang amat pelik dan ajaib kerana google earth dan google maps pun secara tiba-tiba tak boleh mencerap imej secara real-time 8 mac.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 6:54 AM

abistu...bluefin yg bukan sharkfin akan di wrap-up semula...entah bila pula akan dikitar kembali...mungkin bluefin akan sekadar menjadi artifak muzeum...scorpene cantuman half-cut juga akan di muzeumkan juga...pong pong pong

....................
Reply To This Comment ...................
April 18, 2014 at 9:05 AM

Kita lantik anwar jd pm 1 saat untuk dia bg jawapan ttg kehilangan MH370

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 10:29 AM

Hari tu masa awal-awal dapat tahu sama ada koridor utara atau selatan, kedengaran ATM menghantar pasukan GGK ke koridor utara dengan kerjasama kerajaan negara yang berkaitan. Ada jumpa apa-apa ke kalau betul le dakwaan pihak Russia?

....................
Reply To This Comment ...................
Anti Bohong
April 19, 2014 at 12:14 AM

Itulah kehebatan Ah Jieb Gor sn sepupu nya yg kagum sgt dengan teori2 bangsawan omputih sehingga xbenarkan akademik tempatan join... ending di tempah yang xde bukti.. so skrg bape billion wang Ah Jieb nk kasi pd konsultan gagal tu??

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 20, 2014 at 5:40 PM

Jangan nak speculate n mengada-adakan cerita banyak sangat.Tak pasal pasal dapat dosa kering. Yang korang dok kutuk DS Najib, yang korang bagus sangat ke? Dosa mengumpat kena minta ampun dari orang yg di umpat baru settle bro.... Betullkah pembangkang kat Malaysia ni bangang-bangang belaka.... Otak letak kat lubang bontot macam ANU** Al Kaki Sodomi

....................
Reply To This Comment ...................
April 20, 2014 at 7:11 PM

@Anonymousnajib memang yang terbaik ! Sebab yang baik semua dia, yang tak baik semua konsultan hahahaha

Post a Comment