........... MH370 - Kedutaan Amerika Nafi Konspirasi Diego Garcia Tapi Kenapa Artikel Sinar DiTarik Balik ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

MH370 - Kedutaan Amerika Nafi Konspirasi Diego Garcia Tapi Kenapa Artikel Sinar DiTarik Balik ?

Friday, April 11, 201410comments


Artikel Mkini semalam ada menyiarkan penafian dari seorang wakil Kedutaan Amerika di Kuala Lumpur akan konspirasi Diego Garcia. -


Saya cuba cek dengan sumber yang dirujuk dari Sinar dan dapat link ini - http://www.sinarharian.com.my/semasa/as-jawab-teori-diego-garcia-1.269037 tapi bila diklik, ini yang keluar -





Kenapa Sinar tarik balik artikel itu ? Ayat mana yang salah lapor ?

Saya tertarik dengan ayat terakhir dari Mkini di atas -

Jurucakap itu menambah bahawa ia hanya memberi maklumat atas permintaan dan Malaysia tidak meminta data dari satelit Amerika yang terletak di Pine Gap, Australia.


Malaysia tidak minta maklumat radar Pine Gap ? Rasanya bulan lepas ada saya terbaca yang kerajaan Malaysia ada meminta data radar dari beberapa negara termasuk yang di Pine Gap. Ini di sahkan oleh portal Australia, Canberratimes bertarikh 20 Mac -




Malaysia ada minta data dari Pusat Radar Amerika di Pine Gap tapi maklumat itu ditahan. Semalam wakil kedutaan Amerika kata Malaysia tidak minta, dan sekarang artikel itu dah hilang.


Ada atau tidak data radar dari Pine Gap ? Kalau betul belum minta, maka mintala ! Tak perlu bertekak samada dulu ada minta atau tidak.

Kalau dah minta tapi tidak diberikan, pasti orang akan tertanya2 kenapa.

Sekali lagi, kenapa Sinar tarik balik artikel ?

PS - Link Sinar itu mungkin sudah ditukar ...... tapi kenapa ada percanggahan maklumat samada kerajaan kita ada minta atau tidak maklumat dari radar Pine Gap ?

Share this article :

+ comments + 10 comments

....................
Reply To This Comment ...................
April 11, 2014 at 12:32 PM

Apakah kehilangan MH370 konspirasi terancang? Anwar dakwa dia tau MH370 kat mana.

....................
Reply To This Comment ...................
April 11, 2014 at 12:41 PM

@Mat KelubiAda konspirasi yang tak dirancang ? :)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 11, 2014 at 1:25 PM

Buat penafian, tapi tak disertakan dengan bukti. Susah orang nak percaya kalo macamtu. Lebih-lebih lagi apabila aset yang dikerah untuk SAR kebanyakannya bukanlah dalam kategori gred A. Kenapa US taknak guna aset-aset gred A ? US hanya menimbulkan 1001 persoalan sejak dari hari pertama tragedi ini berlaku.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 11, 2014 at 2:54 PM

Why made all four hijacked planes on 9/11 long detours? How did the hijackers know about "radar holes"? How could they conduct key hijacking events simultaneously all within 10 minutes? Who controlled the planes?

Inside 9/11 -Who controlled the planes?

http://www.youtube.com/watch?v=WC9KZ2Yy5g4&app=desktop

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 11, 2014 at 3:12 PM

Kecut perut juga Sinar kat amerika ni. Sanggup tarik balik....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 11, 2014 at 4:16 PM

bila kita persoal amerika, amerika akan jawab kenapa tak mohon, atau napa tak mohon bantuan atau maklumat first class. maknanya ada nilai pada setiap bantuan yg diperlukan, lagi banyak mohon bantuan bermakna lagi banyak permintaan US terhadap malaysia dlm semua perkara, mcm ceti atau along lah ni,
jelas perangai amerika, sbb tu msia tak peduli dgn amerika, msia berbangga dgn 26 negara tu je, walhal penjahat no one dunia dok tergelak atau dok hina msia, sbb msia masih degil utk tak mahu jadi boy@ cofee boy? amerika. Nilah pokok perkara utama sekarang, nasib baik china sedar siapakah dalang utama, sbb tu la kita lihat tekanan dr kjaan China tak ada, nasib baaik...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 11, 2014 at 10:11 PM

Bukan sinar sahaja yang tarik article....malaysiakini pun tarik article ni.....kerajaan kita sahaja yang berkuasa berbuat demikian,,,apa yang di sorok

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 13, 2014 at 1:05 AM

@Anonymousbetul!!!

kerajaan kita (UMNO/BN) cukup berkuasa hingga boleh sorokkan maklumat ttg mh370 bukan sahaja dari penyokong PR tetapi dari semua negara2 besar dunia yang mempunyai asset perisikan berpuluh kali lebih canggih dari Malaysia.

Teringat semasa tinggal di California dulu. Bila saya sakit dan pergi mendapatkan rawatan di klinik kesihatan (klinik aje... belum lagi hospital) kat university, peralatan dan prosedur yang digunakan cukup advanced. Padahal saya cuma demam je. Bila balik Malaysia, dan saya pergi hospital kerana sakit, rasa kesian tengok doktor2 kita yang bekerja dengan peralatan yang 20 tahun ketinggalan dari apa yg digunakan di Amerika.

Tapi.... kerajaan kita masih lg boleh 'sorokkan' mh370 dari dunia ya???

hmmm....penyokong PR dah terlebih puji nih... :-)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 13, 2014 at 10:21 AM

@AnonymousHa ha ha !!! tengok makruk sintok PR punya stetement... Kerajaan mengarahkan Malaysiakini menarik balik artikel.... ha hha ha!! sejak bila Malaysiakini menurut arahan kerajaan?
Ternyata, bila nafsu dan kejahatan menguasai diri, mereka jadi teramat tak rasional... Iblis menguasai segenap penjuru hati dan pemikiran... sesuai untuk golongan penyokong/umat sodom.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
May 26, 2014 at 4:07 PM

Yg sebenarnya, yahudi telah hantar jin ifrit untuk tahan mh370, jin tu sebelah kaki dia kat vietnam, sebelah kaki lagi kat filipina. Jin tu tahan mh370 di udara, semua penumpang masih hidup lg masa tu.. 1 org wali Allah ni (org tabligh) dapat tahu, terus dia lawan jin tu.. Jin tu kalah, Mh370 jatuh kat dasar laut, kapal terbang sikit pun x pecah, macam keadaan asal, cuma sayap kanan sahaja yg patah sedikit... Lokasi kapal terbang berhampiran pulau spratly, kat dasar laut.. Semua masih ingat lg kapten norudin? Dia bgtau kat tv 3, mh370 hilang, full stop.. Kapten norudin tu pun org tabligh.. Dia antara yg betul2 tahu kejadian sebenar.. Pd pagi 24 mac 2014, kapten norudin, bersama lg 4 org telah pergi ke putrajaya berjumpa dengan najib untuk bgtau kat mana mh370.. mereka jumpa 3 org, najib, rosmah, dan jamil khir. Ustaz hamzah (ustaz tabligh di sri petaling) dakwah mereka bertiga, dakwah pasal aurat pramugari, dakwah pasal arak dalam MAS.. Dakwah sampai rosmah menangis.. Lepas tu baru ustaz bgtau lokasi sebenar mh370.. Dan mereka bgtau najib supaya rahsiakan dulu perkara ni, sehingga mereka nak bawak sendiri najib untuk tengok sendiri bangkai mh370 tu.. Tiba2, malam 24 mac tu, secara tergesa2, najib buat kenyataan media kata mh370 berakhir di lautan hindi.. Jadi ustaz2 tu terkejut ar.. Mereka check balik, rupa2nya najib buat kenyataan media tu dalam keadaan kene sihir oleh yahudi.. Yahudi telah sihir najib untuk keluarkan kenyataan macam tu.. Yahudi xnak malaysia dapat balik mh370.. Yg betul2 tgh berusaha nak dapatkan balik mh370 adalah org tabligh.. Kapten norudin, mulvi osman, ustaz azwan dan beberapa nama lagi.. Setelah gagal untuk menggunakan najib, mereka telah pergi pula kepada panglima tentera malaysia.. Jadi, pada hari khamis, 1 mei 2014, geng tabligh ni telah bawa panglima tentera udara diraja malaysia, panglima tentera darat diraja malaysia, dan panglima tentera laut diraja malaysia.. Mulvi osman, kapten norudin yg bawa mereka.. Kalau x percaya, sesiapa yg kenal panglima2 ni, boleh tanya mereka sendiri.. Mereka pergi menggunakan kapal terbang jenis charlie.. Ketika terbang melintasi kawasan laut persisir pulau spratly tu, mereka dapat melihat dengan jelas bangkai mh370 di dasar laut.. Air laut kat persisir pulau spratly tu begitu jernih, sehingga dapat lihat dasar laut dengan jelas.. Semua panglima2 tentera malaysia nampak dengan jelas bangkai mh370 tu.. Sebiji kapal terbang, tanpa ada sedikit pun yg berkecai cuma patah sedikit sahaja pada sayap kanan.. Boleh tgk jugak video kapten norudin ditemuramah oleh rtm.. Tajuk video grandstand 9 mei kapten norudin.. Search kat youtube.. Dlm video tu kapten norudin dah bg hint yg cukup jelas.. Segala data yg diberi selama ni hanyalah helah untuk buat dunia menukar tempat mencari ke lokasi yg salah.. Kapten cakap kembali kpd hari pertama, cari di situ.. Banyak yg dia cuba sembunyikan dalam temuramah tu, tp secara tersirat, dia suruh cari di laut china selatan, mh370 ada kat situ.. Amerika pun dah tahu lokasi mh370.. Sebelum dorg ni pergi pada 1 mei, amerika telah terlebih dulu pergi.. Amerika niat nak amik kotak hitam.. Mereka pergi dengan sebuah kapal perang yg besar.. Tapi sebelum tiba kat lokasi mh370, Allah telah tenggelamkan mereka.. Sebiji kapal perang dengan tentera2, semua sekali tenggelam.. Benda ni langsung x keluar berita.. TLDM labuan tahu benda ni, sebab kat radar dorg, ada kapal asing yg menceroboh, jadi bila dorg sampai kat situ, kapal perang amerika tu tgh tenggelam.. Mulvi osman tu cakap, seluruh dunia punya sihir, sekarang tertumpu kat perairan tu.. Mereka sungguh2 xnak malaysia dapat mh370 balik.. Yg terbaru, mereka (org tabligh dan tentera serta beberapa org teknikal) akan pergi lg skali kat tempat tu, kali ni mereka nak pergi beramai2.. Mereka akan pergi pada 29 mei ni.. Jadi marilah sama2 doakan kejayaan mereka, dan semoga Allah pelihara mereka dari rancangan jahat yahudi..

Post a Comment