........... Bila KJ Sound Zul Nordin - Shut Up ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Bila KJ Sound Zul Nordin - Shut Up !

Friday, April 18, 201466comments

Semalam heboh juga orang membicarakan tentang tweet Shut Up yang KJ tujukan kepada Zul Nordin ekoran tweet awal Zul berkaitan kematian Karpal -


Yang ini pula mereka berbalas pantun kali kedua -


Saya tidak mahu bahas tentang komen Zul berkaitan kematian Karpal. Ada yang sokong dan ada yang anggap ia kasar. Terserah pada penilaian masing2 ...Agree to Disagree.

Tapi wajarkah seorang bertaraf Menteri seperti KJ memarahi seorang yang dianggap pemimpin jugalah seperti Zul Nordin dengan - Shut Up ! ? Kasar tuh ....

Perlu ke KJ sound Zul in the first place ? Tidakkah itu bakal memalukan / mengaibkan Zul di depan umum ?

Kalau anda kena sound begitu, apakah anda akan berdiam diri ? Apatah lagi anda seorang yang sering berada di atas pentas memberi ceramah pada orang ramai ....

Kenyataan asal Zul sudah ditulis, sudah tersebar luas dan ramai dah baca. Tak boleh nak tarik balik dah. Jadi perlu ke KJ enter frame dan menimbulkan satu side story pula ?

Ker ....... KJ nak publisiti murah ?

Bacalah apa yang disebarkan oleh setiausaha akhbar kesayangan KJ yang berdarah Dap -



Damage control atau nak promote diri ?

PS - Zul pun satu, entah siapa pula Dear yang ditujukan tweet kedua di atas, kenapa tidak terus jer ke KJ... 

PS2 - Oya, dalam kes sebegini lajuuuuuu jer KJ enter frame dan beri komen, tapi dalam beberapa kes lain yang lebih penting yang melibatkan agama dan bangsa, senyap pulak ? ? 

Kemaskini 2:10pm - Ini kenyataan KJ yang ditweet orang Dap beliau sepertimana disiarkan Bernama -

"Sebarang kenyataan yang mempolitikkan kematiannya (Karpal Singh) dalam bentuk sedemikian rupa yang dilakukan oleh Zulkifli Noordin langsung tidak mencerminkan sikap rakyat Malaysia dan orang Islam.

"Saya malu dengan individu ini dan saya malu beliau bertanding bagi Barisan Nasional dalam pilihan raya lepas dan kita tidak harus meletakkan beliau sebagai calon lagi,"

Share this article :

+ comments + 66 comments

....................
Reply To This Comment ...................
April 18, 2014 at 2:08 PM

Kalau P.Ramlee cakap "shutup you" lebih kasar.Tak kira siapa melafazkannya ungkapan "shut up" memang kasar dan kekadang kurang ajar.Khairy tak ada lain yg lebih berfaedahkah?Bukan macam peragngai menteri lagaknya.Minta berhenti bertweet.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 2:17 PM

KJ ni tak ada kerja banyak sebenarnya...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 2:18 PM

Hek eleh ...perasan . Ada ke dia kata tak akan letak zul sebagai calon lagi ....wah...macam pengurusi BN kau ye. Ini suma boleh jadi kontrovesi ni. Orang boleh pandangan serong kat PM .

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 2:18 PM

Pada saya ramai umat islam yg memang bengkak dgn kapal singh... saya sendiri pun...zul biadap terang2 ... dia x hipokrit. Lagi sakit hati kalau yang mulut manis. Demi nama baik islam ... kena jaga juga agar non muslim tak fitnah islam.....kontrol emosi. dan kj pun takperlu sound dgn kasar ... apa yg karpal buat selama ni...memang menyinggung persaan...senaraikan pun cukup baik.

....................
Reply To This Comment ...................
berasiam
April 18, 2014 at 2:34 PM

apa yang boleh kita harapkan dari kj. itu memang dah diri dia. dan najib angkat dia jadi menteri, tindakan yang pak mertua dia pun tak buat. dia pulak angkat cina dap jadi setiausaha. boleh berlagak pulak bercakap bagi pihak orang Islam dan seluruh rakyat Malaysia. memang sama-sama padan sebab sama-sama perasan. besor kepala sangat2. kalau dah anggota kabinet buat macam ni, tok ketua yang kena tanggung sama.

tak berapa lama dulu kj sound zahid hamidi. belum lama pun tapi ramai yang dah lupa. nak harap apa pada pemuda umno bila ketuanya pun dah macam ni. masa zahid ketua pemuda pun dah macam pondan, sambung dek hishammuddin pun lebih kurang, sekarang kj, entah apa2. tak heran ramai yang malu nak jadi pemuda umno. pru-14, pemuda bukan umno yang jadi penentu agaknya. presiden tak reti2 nak bertindak lagi ker?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 2:36 PM

Sebab kita selalu tunjuk baik, sabar, senyum lah orang pijak kepala, cacing naik kemata. Setakat bangsa , fahaman politik, atau keturunan (kesultanan) mungkin kot boleh tahan lagi , tapi demi Islam jangan cuba nak tunjuk berani. Kau mainkan Islam, sampai mati pun kami akan taji. Biar jadi contoh pada yg lain. Itu pun nasib baik Hudud belum kuat kuasa, kalau tidak lagi awal kau.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 2:36 PM

Aku sokong Zul nordin beliau seorang yg berani dan bercakap dgn fakta sampai Anuar pun tak berani dgn nya. Aku rasa elok KJ masuk PAS saja. Nik Aziz terkilan kerana dia mengajar karpa Sink tentang hudud melebihi 20 tahun akan tetapi tidak dapat di fahami oleh karpal sehingga mati.Begitu juga dgn KJ nasib baik Tun M letak jawatan kalau tidak tak merasa dah jadi menteri.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 2:38 PM

Aku org umno dan aku laaaaagi malu kalu pemimpin umno dok goyang telor. ..cakap berdegar2 tp bila org lain pulas org melayu dan agama islam depa tidor...ni kerja ustaz...ni la petualang....fools u guys...tambah kantong n jadi lbh kaya bila berjawatan...agama kita org perlekek hangpa tk kesah....patutla masyarakat tambah meluat dgn pemimpin umno...

....................
Reply To This Comment ...................
April 18, 2014 at 2:48 PM

'Langkah mayat saya dulu' - itu mungkin sopan buat kj...
'Langkah mayat saya dulu' - ada pemimpin dap suruh karpal shut up?

Kj ni cerdik cuma bahalolnya yg banyak....ooopppss shut up.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 2:54 PM

Betul 3x

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 2:55 PM

Aku sokong Zul Nordin...dia guna bahasa paling dipolasilah tu.....tapi yg KJ dok bentak camtu-tu......aku tak fahamlah......Kita perlu juga pemimpin yg keras......takan nak lembek cam tahi ayam aje...nanti org pijak........tak caya ......kaji-selidiklah sendiri.......

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 2:55 PM

kj ni jenis manusia gila babi.selagi ada kj dalam umno jangan harap aku nak sokong umno.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 2:58 PM

Anak buah arwah Kiai Arshad sila beri pandangan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 2:59 PM

Sewaktu Islma dihina oleh mendiang karpal..KJ seperti menikus...kemudian sewaktu kejadian di sulu sabah anggota keselamatan dibunuh dengan kejam dan pada ketika itu siapa yang mempermainkan perasaan keluar perajurit kita..bukan tian chua and the gang ker?? kenapa masa itu KJ tak nak sound shut up?? KJ dok cari publisit murah ker... dan siapa yang sedang menegak dan memperjuangkan kebenaran, Islam dan hukum ALLAH? Apakah oerang yangbercakap benar kena Shut UP? Apakah tak ade melayu lain yang boleh jadi pegawai KJ? FADE UPPP dengan KJ....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 3:05 PM

Satu parti melayu/islam perlu ditubuhkan menggantikan parti melayu/islam yang sedia ada!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 3:06 PM

Elok kj yg d tendang sebagai calon. Kaki bidek. Apa punya perasan syiok sendiri. Never like him since him n father in law lala """RESCUE""" ai.
despicable behaviour.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 3:08 PM

Betul. You right on the dot 2.36pm. Cakap benar walau pon pahit.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 3:14 PM

Ketua Pemuda Umno tu takut,nanti org bukan Islam tak undi Umno,dia sangka Umno menang dulu kerana undi puak bukan Islam lah kot,itu sebabnya dia tak berkira-kira langsung utk membalas budi org Melayu selepas kemenangan piliharaya lalu.Regina tu pun pengundi tegar Umno. KJ tak pernah menghayati ayat berkaitan dgn Abu Lahab,tu yg marah sangat di pada Zul tu.

Nampaknya PKR tak perlu berusaha keras utk menang piliharaya,sebab kalau Umno menang pun Anwar Ibrahim ke dua dah menunggu utk jadi PM.Betul juga kata Zul 'we don't need another Anwar..' but Umno need him.What to do?.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 3:14 PM

Bravo MR.Zul.....keep it up.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 3:14 PM

siapa 'kita' apabila KJ menyebut jangan kita meletakkan beliau sebagai calon mewakili BN (lebih kurang begitu). BN tu siapa punya. KJ punya? ayahanda mertua KJ punya atau semua ahli komponen BN punya? sesedap rasa je KJ ni. cerdik sikitlah KJ oiiii. kamu tu cerminan orang muda. portfolio belia dan sukan woiii!! tak dinafikan bahawa tweet zul nordin tersebut agak kasar jika dinilai sebagai kasar. bagaimanapun ianya adalah agak lembut jika dibandingkan dengan ungkapan2 mendiang menentang pelaksanaan hukum Islam semasa hayatnya masih hidup. tak gitu KJ? dan kenapa pulak KJ mentweet 'shut up, really shut up' kpd zul nordin? adakah dgn mentweet begitu dapat 'mendelete' tweet asal zul nordin? menegah orang berlaku 'kasar' secara 'kasar' tu nampak tidak matang, tidak teliti, sembrono, tak fikir akibat dan nampak tidak cerdik (cambridge?) malah macam budak2. pada mata kasar aku, KJ akan beraksi bila rakan dalam kelompok sendiri cuba memulas telinga pihak lawan, tetapi bila rakan dalam kelambu sendiri kena pulas telinga, haram tak nak respon. telur kecut dalam kerandut. eksyen je lebih. hampeh menteri umno macam ni.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 3:21 PM

Aku pun sokong Zul Nordin. KJ you shut up...nasib jer kau tu menantu Pak Lah... Boleh belah...apa yang kau sayang sangat kat Singh tu??? Jangan nk tunjuk baik..boleh gi mampuss KJ/..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 3:43 PM

Khairi Jamaluddin sepatutnya SHUT UP, kalau tak tahu nak komen,

Dah Memang Sah Musuh Islam No. 1 di Malaysia Karpal Singh Laknnatullah yang menentang Hudud, Menentang Penubuhan Negara Islam, Menentang Islam secara terang-terangan.

Amat Benar sekali kata-kata Zul.. Allah yang Mematikan Karpal yang terlalu banyak menghalang usaha penyatuan Umat Islam dan Islam di Malaysia..dengan sedikit pengetahuan perundangannya. (Kerana terbukti adanyer orang yang lebih pandai drp Karpal ini). Apakah ada KUASA lain selain daripada Allah yang boleh mematikan Manusia? Kemalangan itu adalah sebab musabab..

Jadi Khairi Jamaluddin.. You fucking DESERVE TO BE a wakil rakyat or holding a Ketua Bahagian or any position in UMNO ONLY because you are FUCKING son in law of Abdullah Badawi (THe Most Useless Prime Minister in Malaysia). Otherwise you are nobody, there are thousands of other Malay more and better than you, but they are not lucky as you are.

What the FUCK you ask your Regina to post a comment on the issue? May be you are damned bloody covered and try to get support of Non-Muslim..

Khairy.. You are damned bloody stupid..

Anak Warisan Ampang.



....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 3:48 PM

Khairy ... In addition... You dont fucking deserve to hold any POST in the Cabinet, It is a GREAT Mistake to have you as a Menteri..

Sad to say the least you had asked and beg for the position, NOW with your own stupidity people will judge you accordingly..

Hope well for the next election as surely YOU WILL LOOSE...period.

Anak Warisan Ampang.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 3:50 PM

setakat nak menumpang ramai mat rempit, tak yah laaa. tak ada sapa nak takut pun. dah la pak mentua buat slack banyak , kau pun nak ikut sama ke. aku dari dulu lagi dok syak, Trojan horse anwar memang ramai dalam umno.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 3:52 PM

kalau malu...keluar je dari umno(bn) pas tu join pakatan..perghhh..nak kena mention kat dia dulu? baru jadi menteri tuuuuuuu...kalau jadi pm cammana gamaknye?memang betul...anwar ke2 bakal muncul...hancur le umno dari dalam...pak jib...takkan tak nampak2 lagi? jangan dengar kata2 orang keliling jer...itu semua poyoooo!

azhar

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 3:54 PM

Kj ni kurang ajar lama sgt kat england.tu kurang ajar ngan dr m,zahid hamidi,kutuk
perkasa n ibrahim ali,tak lama dulu kurang ajar lg
sampai dato ct pun
terpanggil nak menegur.mmg confirm kalau lama lg kurang cam anwar.u ulang i saman.camni kalau kj jd pm hancus melayu!dgn kafir n pembangkang bukan main diplomasi plak.bad luck umno.harap2 mukhriz naik...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 3:56 PM

Kera Jalanan baik suroh jadi berok sarkas lagi baik...tp sbb Big Boss dia pun supo dia jgk...,maka boleh la dia jadi menteri....nasib kita rakyat Malaysia

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 4:07 PM

As salam semua, kepada abg din .. semoga sihat sokmo..

Disini saya ingin beritahu siapa KJ yang sebenar.

KJ adalah musuh dalam selimut orang melayu. Baginya melayu itu hanya di tapak kaki.
Najib yang sepatutnya telah lama diundurkan tidak kurang petualangnya. Menggunakan melayu untuk terus berkuasa dan di masa yang sama melakukan pelbagai gerakan untuk melemahkan bangsa melayu.

Ingat lagi bagaimana MARA dari kementerian ditukar menjadi jabatan.
Ingat lagi bagaimana bank2 melayu seperti CIMB , Maybank kini dimonopoli oleh orang cina yang jelas anti melayu.
Ingat lagi bagaimana PETRONAS dulunya tempat intelek2 melayu kini menjadi sarang /base gerakan memusnahkan melayu dengan hampir 70% pengambilan eksekutif kanan .hanya untuk cina bermula dari era Pak Lah.

KJ adalah petualang utama yang menggunakan rasuah dan ugutan ketika era persaingan dgn Mukhriz untuk jawatan KP Umno.Bagaimana di Bukit Damansara ketika itu, begitu banyak kereta2 mewah berarak dengan poster KJ malah nombor plat pun bermula dengan KJ.

Regina Lee adalah merupakan teman sehati KJ malah biarlah saya berterus terang betapa KJ telah meniduri Regina Lee even before the Pak Lah era.Tanyalah Nouri jika anda rapat dengan nya.

Regina Lee adalah merupakan ahli kanan DAP yang telah dilatih secara khas untuk menjalankan aktiviti sabotaj,khianat, laporan palsu dan fitnah, menimbulkan keraguan dan sepastinya untuk memecah belahkan melayu sebagai matlamat utama.

Regina Lee secara rahsia masih lagi merupakan konsultan bebas dalam Malaysia Kini. Malah Harakah Daily kini boleh dikatakan adalah milik mutlak Regina Lee melalui kerjasama rapatnya dengan Kamarudin Jaafar - Tumpat MP (kawan karib Anwar yang kini menjaga Harakah Daily).

Perlantikan Regina Lee sebagai pegawai KJ adalah jelas sebagai usaha memecah belah melayu tanpa gangguan atau BIG 'Green Light' . Begitu banyak rahsia melayu , umno dan pas kini dalam genggaman musuhnya melalui Regina Lee dan KJ.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 4:09 PM

Regina Lee hampir setiap bulan ke Singapura untuk tujuan berjumpa dengan pimpinan PAP. Malah dia sendiri mempunyai bilik khas dengan papan nama ' Regina Lee' di salah satu bangunan milik kerajaan Singapore berdekatan Jurong st.

Malah dalam war room sendiri , Regina Lee sentiasa berada di luar bilik mesyuarat konon nya untuk memberi statistik dan update terkini kepada pimpinan ketika PRU baru2 ini. Acap kali juga Regina Lee dilihat menerangkan 'strategi2 ' kepada pimpinan atasan UMNO di dalam auditorium dan war room melalui invitation khas dr omar ong ditambah dgn sokongan tak berbelah bagi dr KJ dan campnya (mamak2 ).

Fikir2knlah ..untuk menyahkan Regina Lee hendaklah kita menyahkan melayu pengkhianat yang menjadi kepalanya dahulu - KJ si bangsat kaki betina , arak dan rasuah.

Malah kenapa sokongan orang muda masih tidak bertambah kepada UMNO. Kerana KJ yang diangkat menjadi role modelnya yang sememangnya jauh panggang dari api untuk memperjuangkan nasib anak muda melayu.

Bagaimana debat rafizi dan KJ telah diketahui hanyalah staging untuk meningkatkan populariti KJ dalam menghadapi pemilihan umno.KJ dan rafizi sendiri telah merancang berbulan lamanya untuk debat itu dengan tujuan utama untuk mengangkat KJ . Jadi senanglah untuk memecah belahkan melayu apabila petualang itu sendiri diangkat menjadi menteri.

Musykil...baiklah lihatlah setiap kali KJ muncul di harakah daily atau Mkini. Betapa dia diangkat seumpama pemimpin era baru, terbuka . Pernahkah kita melihat kedua2 akhbar ini menyerang KJ terutama sejak era Najib dan Regina Lee diangkat menjadi pegawai KJ.

Maka syahidlah orang islam yang boleh menumpaskan KJ seperti mana tumpasnya Karpal Singh di tangan rakyat marhaen yang bekerja sebagai pemandu lori.

Ketahuilah, KJ ini seribu kali lebih merbahaya dari Karpal Singh.

Malah cuba renung persamaan wajah Karpal Singh dan KJ.Umpama anak dan ayah bukan? Antara Gobind Singh dan KJ umpama sibling bukan ? tak perlulah diterangkan panjang lebar di ruangan komen ini. Cukuplah sesiapa yang pernah bertugas di kedutaan tempat ayahnya bekerja tahu mengenai perancangan halus untuk menjatuhkan melayu.

Malah tidak keterlaluan untuk dikatakan , staff melayu islam di sana cukup membenci ayahnya dan ibunya kerana norma hidup barat dan pegangan agama yang zero. Hanya muncul di khalayak berpakaian sopan dan seolah2 islam.. Sebelum tidur hendaklah dibawakan air kencing syaitan untuk membantunya tidur lena.

Cubalah sesiapa bertanya mampukah KJ membaca al fatihah secara spontan?

Abang Din.. ingat KJ ingat pengkhianat ..ingat KJ ..ingat bagaimana Melaka runtuh

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 4:15 PM

Mana KJ tahun lepas masa Tian Chua kata kes Lahad Datu adalah sandiwara UMNO? Kenapa tak cakap''shut up'' masa tu? Hipokrit. Dengan Melayu aje tunjuk berani.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 4:26 PM

antara Zul Nordin dan KJ, aku lebih memihak kepada Zul Nordin. dia bercakap dengan fakta dan tidak berselindung. nak bandingkan dgn kj? betul la dia tu knee jerk politician. dia kan ketua pondan? takkan dah lupa sayap yang dia ketuai itu sebelum ini pernah digelar Pemuda Pondan? hehe

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 4:32 PM

Agaknya Regina mintak KJ sound Zul, hahaha, Regina ertinya queen, queen control?
Kalau KJ nak ambik hati orang kafir sangat, nanti GE14 pergi bertanding tempat majoriti kafir tu, takyah tanding kat tempat majoriti Melayu!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 4:47 PM

Salam,

kita yang dok syiok balun kj punya tweeet tu tahu ke yg kj tulis atau admin dia tulis. kalu ikut apa yang pengerusi media yg dilantik kj, dia hanya suruh pi buat peace bila ambil gambar karpal. tunjuk muka, senyum, angkat tangan, buat peace. rasanya regina yg tweet atas nama kj tu. kj tu budak baik. seluruh hidupnya dengan mengamalkan budaya melayu. yg suruh shut up tu regina sebagai admin kot. kj hebat dalam memberi pandangan dalam bidang sukan, membela ah jib gor yang dikritik, mempertahankan tindakan kerajaan, ambil berat hal mh 370. semua tu dia ambil tau. bab agama, kalu menentang cina, kj kena lipat lengan nak belasah orang yang menentang cina. tapi dalam tweet jer. tu pasal kita kata admin. kj banyak main bola jer. bola 2 biji kepunyaan sendiri.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 4:48 PM

Aku heran betullah, di waktu Tanah Melayu, pusaka nenek moyang kita dr. sebelum dijajah si KAPIR LAKNAT Barat-ZIONIS dan mana-mana puak pendatang KAPIR yg. dibawa si PENJAJAH buas tu, makin TERGADAI kerana kejahatan-makin-DAJAL si KAPIR MUSUH Islam spt. kapal ni, ada pula si Islam/Melayu HIPOKRIT meratapi KEMAMPOSANnya!

Sebenaqnya, di Tanah Melayu ini, puak KAPIR GAY/PORNO , Kristian Zionis serta PENYAMAQ Islam PKRPELIWAT/DAPBANGKAI sbg. ejen Illuminati Barat-ZIONIS ini, sedg- mempergunakan sbg. senjata DAJAL mereka, golongan Melayu/Islam LIBERAL/GAY, dlm PKR/PAS/UMNO utk. MEROSAKKAN perjuangan amat BERANI Islam/Melayu, terutamanya lawan MUSUH-MUSUH Islam!

Puak Illuminati ditubuhkan dan dikuasai puak ZIONIS yg. ingin menubuhkan Satu K'jaan Dunia (New World Order/One World Government) - bertuhankan Syaitan, di mana kebebasan individu adalah mutlak utk. berperangai mcm. binatang buas termasuk utk. MELIWAT, merogol anak kecil (Pedofilia); merogol binatang; bebas seks luar-nikah, pornografi dan kegiatan homoseksual; menggugurkan anak; menghisap dadah, minum arak, main judi; merompak /membunuh sesuka hati termasuk melalui perang-perang/penjajahan buas terutamanya ke atas Dunia Islam yg. kaya minyak-gas dsbnya!

Dan antara yg. paling hipokrit berterusan tetapi antara plg. licik dan merbahaya buatUMNO dan Islam/umatnya, ialah si Kairi-budak-mentah-BERANGAN-nak-jadi-PM yg. memang asyik diPUJA EvangeliSStar (ejen si DAPBANGKAI/PKRPELIWAT serta penaja mereka dr. Barat-ZIONIS), sergah Timbalan Pres. PERKASA yg. cukup kuat berjuang utk. ISLAM, Datuk Zulkifli Nordin “to shut up” psl. kapal ni - umat Islam/Melayu yg. asyik diHINA dan diBUNUH, termasuk MAJORITI mangsa dlm. kemalangan jlnraya oleh lori/bas/kereta4WD BUAS, tak pula si mamat-mentah-amat-benci-PERKASA ni nak bela!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 4:52 PM

Aku sokong Zul Nordin...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 5:11 PM

Rasenya ucapan shut up tu sbb kj bengang zul kata umno sokong hudud.kj dan rafizi
2x5,golongan liberal yg
fobia hudud dan mereka
berebutkn undi cina.pd
saya jika kj jd pm, cina
akn ramai 2 undi kj sbb
kj adalah klon
anwar.liberal,sekular dan mengidam jawatan
pm..melayu umno pula
akn terpinggir serta
mengharapkn ngo spt
jati,isma,perkasa utk
mempertahankn apa yg
tinggal.perlu hati2 dgn
permainan kj.agenda
melayu islam kj hanya
penting utk pemilihan
jawatan umno sahaja.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 5:24 PM

kj ke anwar ni?rembau not most wanted you.....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 5:36 PM

Sedih tgk melayu dah pertahankn karpal singh.'Singh is King',terpampang besar poster ungkapan di pejabatnya kerana keberanian saman raja,kemudiannya sultan perak,hak kalimah Allah dll...kj,kj!kurang ajar betoi hang!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 6:03 PM

pilihanraya pas ni kalu mamat ni ader lg,jjgn harap aku nak pangkah bn lagi xyah mengundi lg bagus

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 6:15 PM

KJ, shut the fuck up, REALLY. Shut the fuck up and tell that Regina of yours too.

You should go back and learn the history what the late Karpal had done in his lifetime in Malaysia.

Islamic country?, Hudud? - "Over my dead body" or in Bahasa Melayu "Langkah mayat dia dulu" is the famous quote he left behind.

Kelantan is in the midst of tabling hudud laws implementation. Sometimes be careful what you wish for.

Anwar and Kit Siang ....... what's it going to be your wish?.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 6:51 PM

KJ sebenarnya jasad jer dlm kerajaan..tp hati dn jiwa dlm pembangkang.
Dia kena la tunjuk yg dia backing karpal sink sbg bukti taat setianya. Sbb kalo next election BN ruyup, at least pelampung keselamatan dh standby..

KJ- DUA-DUA DIA MAKAN.
KIRI KANAN DIA SAPU.
JANJI KANTUNG PENUH.
POKET TEBAL.
HIDUP SENANG.
APA NK JADI BLAKANG KIRA...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 7:10 PM

saya x nampak kt mana salah zul. mungkin sikit x sensitive. sikitttttt.

sebenarnya zul boleh reply dia hanya ckp facts. mmg itu hakikatnya. pas kemelut hudud. karpal penentang tegar hudud. karpal mati.

mungkin timing x betul. tp dibuatnya seolah2 zul ckp padan muka karpal.

tp article blog dia cerita detail pasal dia n karpal.

kalau ni keadaan terbalik and zul org dap mereka akan reply saya hanya ckp facts n xkan minta maaf.

zul patut minta maaf kalau mengguris hati keluarga simati. strategically not wise statement dia.

suka saya note org liberal dgn org pro melayu mmg x penah ngam.

melayu hampa

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 7:26 PM

Politik malaysia berubah arah kehanvuran era paklah@samdol n Kj..Bn tersungkur sebab dik 2 ekor kera ..ni.....ituaja

....................
Reply To This Comment ...................
April 18, 2014 at 7:31 PM

@Anonymouskok ya pun nak marah tak perlulah berfuk-fuk. Cakap elok-elok :))

....................
Reply To This Comment ...................
April 18, 2014 at 7:36 PM

@Anonymouskenapa karpal tumpas pada pemandu lori pulak ? Pemandu tu tak buat apapun, kereta karpal yang langgar belakang lori.

....................
Reply To This Comment ...................
April 18, 2014 at 7:41 PM

@Anonymoussaya nak tegur jangan marah ya, cuba komen tanpa terlalu banyak guna label2, mungkin menarik sikit dan lebih macam orang biasa. :)

....................
Reply To This Comment ...................
April 18, 2014 at 7:42 PM

Takde ker yang nak pertahankan KJ ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 8:23 PM

Tiap kali ada cerita kj dlm blog,maka berjela jela kj kena hentam tp biler pemilihan umno kj
sapu bersih undi.camna
plak tu...satu lg si kj
ni,dia ingat ambik regina nak brainwash jd pro bn
tp nampak gayanya kj yg dah kena brainwash pro
oppo....regina tu dah ler dulu dapster ,mcm
russian spy jadinya,habis
rahsia,senjata dan
kelemahan umno n bn
dalam genggaman
regina.besar plak kuasa
dia sampai bole post komen mengutuk bg
pihak kj.Bahaya,bahaya...
musuh dlm selimut kj...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 8:33 PM

What do you expect from someone who hired a Dapster. Macam dah takde orang lain berkelayakan. KJ tolong jangan perasan anda boleh menentukan siapa boleh jadi calon BN atau tidak. Who are you? Zul Kulim is very consistent dalam pendirian dan senang nak faham dia.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 9:06 PM

To be frank and not to be hipocrite, aku setuju ngan Zul.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 9:34 PM

@dinturtle ketua media sedang berinstagram dengan mayat karpal kot. lagipun tak best kalu berpolitik sangat. kita kena lifestyle dan bukannya kuat berpolitik. jom pakat langkah mayat karpal kerana diberi tempoh sebulan sebelum ditanam. kita bergambar di sana.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 10:06 PM

KJ....dalamannya kurang baik, air mukanya memendam seribu cerita muslihat...mula-mula dulu suka gak kat dia....shut up buat buat aku berkata sendirian....bn menyimpan musang berbulu ayam

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 18, 2014 at 10:21 PM

Benar kata dr m.umno perlu cari ramai professional muda spt dlm pas.pas skrg ada
ramai professional muda
belia yg tak
mengharapkn
habuan.baru la kj ada
saingan.nak jatuhkn kj
pun susah sbb takda
calon wibawa.tu yg kj
angkuh sampai dato ct pun 'sound' kj.
Lupa diri walaupun tak
sampai
setahun jd
menteri.camana pun kj
mmg kurang ajar bila
ckp shut up pd senior
politician.walhal dr m pun dah maafkn zul n najib sendiri pilih zul jd calon.camtu kalau jd pm mmg porak peranda
melayu islam kita kena shut up.org
liberal smmgnya alergi
dgn melayu ultra,tu yg kj
angin dgn dr
m,ibrahim ali n
zul.liberals n ultra
melayu ibarat golongan
syiah dan ahli sunnah
waljamaah.pertembungan
ideologi yg tiada
kesudahan.

apapun kj tak patut lantik hardcore dapster regina walhal ada beribu puteri umno yg bole dipilih.sah sah jd trojan horse...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 19, 2014 at 2:52 AM

Pada Orang Yang Bernama Khairy Jamaluddin INI..

TIDAK PERLU ADA SEDIKIT RASA HORMAT PON...

Pok Din Lebih Berpengetahuan siapa Khairy Jamaluddin lebih daripada saya.

Cara beliau menangani isu tersebut.. dan BILA disokong pula oleh pembantunya.. SI REGINA...

Atas Rasa Hormat kat Pok DIN, bahasa itu digunakan..

Kalau Tidak sebetul nya Nak Maki Hamun Sepuas Hati..Dah Memang Tak suka pon.

Tapi Pok Din selalu Marah-marah orang guna bahasa Kasar..

Kali ini, saya akur terima dosa akibat berkata demikian dan Maaf kan saya kerana Melepaskan di Blog Pok Din.

Anak Warisan Ampang

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 19, 2014 at 3:07 AM

....Dan kami juga sebagai pengundi UMNO tidak mahu seorang pemimpin yg telah dibuktikan seorang PERASUAH menerajui Pemuda UMNO....kami akar umbi bukannya BODOH utk tidak melihat kemenangannya yg melibatkan tangan2 ghaib disebaliknya
....PEMIMPIN2 UMNO yg berkenaan....ANDA SEDANG DIPERHATIKAN.....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 19, 2014 at 3:23 AM

Maka syahidlah orang islam yang boleh menumpaskan KJ seperti mana tumpasnya Karpal Singh di tangan rakyat marhaen yang bekerja sebagai pemandu lori.

Pelik sungguh kenyataan di atas... Binggung bila di ulang baca?

Yang Matinyer Karpal Singh..

Pemandu Lori itu pon Berbangsa India.. agama Allahu'alam..

Kenapa Pemandu yang sampel air kencing nyer ada kandungan dadah "MASIH HIDUP" boleh dikategorikan sebagai Syahid.

Uhh oooh, sungguh aneh bin ajaib?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 19, 2014 at 10:45 AM

Itu tanda umno x mewakili suara melayu.

Kita kene ingatkan generasi sekarang betapa kj dulu mcm kerang busuk serah passport anwar bila paklah bebaskan dia.

Betapa.kj ketika pemilihan pertama kali org boo dia dgn rasuah.

Barangkali org celik mata boleg nampak anwar = kj.

Ntah nape najib lantik kj beats me.

Melayu hampa

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 19, 2014 at 1:39 PM

Sedih rasa di hati melihatkan keruntuhan bangsa melayu semakin hari semakin terasa.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 19, 2014 at 4:50 PM

pei rwakilan pemuda yang pilih kj , kau orang jawab le kat akhirat nanti ... kj si kitol moden , ....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 19, 2014 at 7:53 PM

Kj ni anwar reincarnate....tidak percaya kpdnya satu biji sawi pon...

....................
Reply To This Comment ...................
PakKaduk
April 19, 2014 at 9:21 PM

...and I repeat "We don't need another Anwar in this country!" :)

Sebenarnya umat Islam di Malaysia ni dikira terlalu baik walaupun agama dihina sebegitu rupa oleh Karpal. Karpal ni kalau hidup di negara Islam lain rasanya dah ada wang hadiah untuk bunuh dia. Jadi dengan ayat tweet Zul Nordin tu saya kira tak ada apa-apa pun.

Shut up Khairy!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 19, 2014 at 9:56 PM

Nak expect apa mamat tu sekolah singapore berjiwa pap lah

....................
Reply To This Comment ...................
Anti Bohong
April 20, 2014 at 3:02 PM

Amat bodohlah mana2 pihak yg pertahankan KJ.. liabilit besar buat UMNO.. tanya dia apa hebat sgt kah semasa dia jd kepala tingkat 4 bersama bapak mertuanya sehingga menjahanamkan negara.. Jambtaan Bengkok itu jd korban politik pembelot KJ dan keluarga elitnya..

Tp syg Melayu tk sedar.. Peliwat yg jelas menipu pun boleh dijilat angkat sebagai bakal Pii Emm.. apakah lakonan KJ yg licik ini Melayu2 yg separa cerdik akan tahu??

Melayu malas fikri sbb tu kes MH370 kita boleh terima cara Najib laki Rosmah uruskan.. konsultan multi-billion RM akan cashkan bill mereka tk lama lagi.. tungggulah GST akan tukang bayar dr kita..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 22, 2014 at 7:13 PM

setuju..KJ ni si kitol..jom kita lenyapkan KJ dan familynya dari terus merosakkan Melayu dan islam. dasar anjing DAP. The Star tiap2 hari cerita pasal KJ. hari ni pergi Australia bawak basikal pun keluar front page online. Karpal Singh mampus pun, surat khabar ni buat coverage and tribute front page sampai berminggu2. eloklah KJ dan KS. Dua2 K.. " King of Kencing"

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
June 12, 2014 at 7:17 PM

As Salam Abg Din, mohon tulisan saya di atas dipadam di atas sebab2 tertentu.

....................
Reply To This Comment ...................
June 12, 2014 at 7:23 PM

@Anonymous? ? Yang mana satu ?

Post a Comment