........... Objek DiPercayai Dari Sebuah Pesawat Hanyut Di Pantai Maldives ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Objek DiPercayai Dari Sebuah Pesawat Hanyut Di Pantai Maldives !

Thursday, March 27, 20142comments

Di atas saya prinskrin tajuk artikel terbaru di portal HaveeruOnline ( ingat lagi berita penduduk Maldives yang mendakwa melihat kelibat sebuah jumbo jet berwarna putih dengan garisan merah yang terbang rendah dan mengeluarkan bunyi bising minggu lepas ? )


Dilaporkan satu objek yang dipercayai sebuah 'fire suppression bottle' dari sebuah pesawat telah dihanyutkan ombak ke pantai berdekatan Baarah di Haa Alif Atoll, Maldives.


Saya cek dalam google dan dapat imej ini bagi apa yang dirujuk sebagai - There is a wheel-well fire detection system but although the engine fire bottles are located in the wheel-well, there is no extinguishing system for a wheel-well fire  bagi pesawat Boeing 737.Lebihkurang sama jer dengan objek yang hanyut tu .....

TAPI ini tidak membuktikan apa-apa, ok. Walaupun tidak ada laporan mengenai 'probe' pihak Polis Maldives keatas dakwaan penduduk tempohari, pihak tentera Maldives sudahpun keluarkan kenyataan resmi yang MH370 tidak dikesan pada radar mereka.

DAN kerajaan Malaysia juga sudah mengakhirkan penerbangan MH370 di kawasan selatan Lautan Hindi ...... DAN besar kemungkinan objek di atas datang dari pesawat Boeing ( mungkin ) lain. Banyak pesawat terbang di Maldives !


Sekadar berkongsi maklumat dunia jer ...

Share this article :

+ comments + 2 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 27, 2014 at 3:34 PM

caya lah mu, sekarang dah jadi CSI.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 29, 2014 at 3:36 AM

aah smua tu poyo....slagi blum sah benda tu asal dr mh370,slagi tu la smuanya poyo belaka..bak kata pepatah spandai pndai tupai mlompat,akhirnya kucing juga yg comel...skian dr sy karam d lautan utk brita pakdin turtle..

Post a Comment