........... MH370 - White House Tolak Kemungkinan Ia Mendarat Di Diego Garcia | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

MH370 - White House Tolak Kemungkinan Ia Mendarat Di Diego Garcia

Thursday, March 20, 201420comments


Terbaru kenyataan dari White House menolak sebarang kemungkinan MH370 mendarat di Diego Garcia -

The United States has ruled out the possibility of the missing Malaysian plane landing at its Indian Ocean base in Diego Garcia.

"I'll rule that one out," White House Press Secretary Jay Carney told reporters yesterday when asked about such news reports appearing mainly in the Chinese press.
( Business-standard )

.

Jadi tutup kes lah Diego Garcia.

PS - Tapi kenyataan ini belum lagi disiarkan oleh media perdana asing, cuma portal2 yang India based jer. Mungkin mereka dapat info awal....

Share this article :

+ comments + 20 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 1:50 AM

Kenapa Media antarabangsa tidak mahu sentuh kemungkinan MH370 didaratkan secara paks aoleh US Military di Diego Garcia? Semua tahu Amerika banyak menipu dlm plot pencarian MH370, tidak telus dan kelihatan pelik dalam membantu..

Kerajaan Malaysia pulak hanya terima bulat2 pembohongan Amerika? Kenapa AMerika tarik balik kapal tenteranya? tiba2? permainan jahat Amerika satu2 negara yg ada kemudahan aircraft hijacking menggunakan kemudahan pesawat tenteranya..

apakah nyawa penumpang2 MH370 akan di jadikan bahan konspirasi Amerika di Diego Garcia. Celakalah America'S Govt!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 1:51 AM

ALL EYES ON DIEGO GARCIA
There are numerous alternative theories now, all being pushed by either mainstream media or “mainstream alternative media” and all have major problems. Diego Garcia remains by far the most highly probable location for flight 370. There are three big reasons why flight 370 most likely ended up there, and a few smaller ones
The first big reason is because the Malaysian military plotted flight 370 on radar as it turned around and flew for a full hour in the direction of Diego Garcia until it disappeared from their military radars far sooner than it should have absent jamming. All the terrain mapping and flying at 5,000 feet stories are bold faced lies, the last radar blip from this plane happened at 29,500 feet and at that altitude it disappeared from military radars after previously vanishing from civilian radars at 36,000 feet. The terrain mapping stories which are being hatched by either think tanks, liars with a motive or total idiots do not hold water. If this plane was vanished while at altitude there is absolutely nothing to support the low altitude radar evasion stories other than zionist fantasies of having Iran be blamed for what was obviously done by the U.S. air force. This plane not only vanished while in clear sight of civilian radars, it vanished a second time while in full sight of military radars, the plane remained within range of military radars for at least a full 300 miles after it vanished from them, simply calculating the curvature of the earth proves it and only a phase cancelling electronic warfare platform could have done that.

The second big reason for Diego Garcia to be the destination is the simple fact that it is out in the middle of nowhere and therefore taking the risk of spoofing other nation’s radars would not be necessary after vanishing from Malaysia. Diego Garcia is so isolated that it would be the equivalent of running into a 5,000 acre corn field to play hide and seek. If you have ever been into even a small corn field, you know what I mean by this. Diego Garcia is so prime for a plane kidnapping that if this obviously kidnapped plane was flown anywhere else, the people in charge of that mission should be court martialed.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 1:51 AM

The third big reason to take this plane to Diego Garcia is because there is a huge U.S. military base there and the Chinese military engineers could be quickly debriefed and re-flown out. Neither they or this 777 are likely to be there now, though some of the other passengers were probably drugged and will be forced to work KP for the rest of their lives in their now permanent new tropical paradise with only concrete visible home. Imagine what they would have to say on liberation day if Russia takes the place without killing them as collateral damage. Then again, they may not be there because any old abandoned mall or grain elevator will make a great CIA prison.

Smaller reasons to point the finger at Diego Garcia is the fact that as far as the MSM goes, the place is not on the map. Cute. Small world, eh?

The obviously faked “Iranian hijacker” photos also do not bode well for alternative explanations, And probably more importantly, the fact that the Malaysian military backed down (WHY??) on saying they tracked it West, only to once again later say they did, only to have this get followed up by more B.S. about a Malaysian airline hijacking plot compliments of the Banker whipping post of Islam all the while the obvious is ignored – HOW DID IT VANISH FROM ALL ACTIVE RADARS THAT NEED NO TRANSPONDER TO SEE PLANES WHILE THE MISSING PLANE WAS AT OR NEAR FULL CRUISING ALTITUDE, why is the MSM avoiding the key question like the plague?

ANSWER: Because only one nation on earth has both the technology to remote hijack and vanish a plane from radar, and only ONE NATION on earth also has the ability to keep the NSA’s mouth shut about where all the passenger’s cell phones popped up.

When all the cards are on the table, there are only two that tell the story, the fact that the plane completely vanished from the radio spectrum while at altitude, and the fact that the NSA totally shut up about where the passenger cell phones, no doubt at least 200 of them, went.

So while you peruse all the alternative theories being hatched by think tanks and their counterparts the liars and idiots, and all the other meanderings posted by the ziopress which SO BADLY wants war with Iran, never forget those two cold hard facts that are set in stone, THEY SAY IT ALL.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 2:00 AM

Nama diego garcia tu pun menakutkan.mcm nama setan iblis..gerun semacam

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 2:19 AM

Memang senang betul US buli kita.

Mr Obama, err may I inspect Diego Garcia for my plane?

Mr Najib, saya cakap tak ada... Tak ada lah!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 2:28 AM

Yg paling pelik sekali kenapa hal lain Krjn dan DCA akan jwb 'we will look into it'..meluat dh dgt ayat pengarah DCA yg slow dan berlagak tu.. tp tadi petang bila wartawan tanya mengenai Diego Garcia cepat2 Hisham dan DCA jwb itu tidak benar.. celakalah Krjn jika cuba jadi talibarut Amerika.. bukti apa yg beritahu pesawat itu tidak ke sana sedangkan hampir semua data terhampir serta saksi mata di Kepulauan Maldives mengetahui dan melihat ata satu pesawat jumbo jet melalui kawasan itu tepat pada masa yang dijangka.. terbang rendah.. apakah saksi2 yg melihat itu hanya dikira sebagai berok atau biawak bagi pihak Kerajaan2 terlibat atau takut pd tekana Amerika?

Awal2 dlu bika simpati dan mahu lihat penemuan ini dan percaya pd Krjn Malaysia..tp akhir2 ini kelihatan mcm plot permainan antara Kerajaan dan pihak luar.. begitu takut Malaysia dengan Amerika.. kenapa tiada nota diplomatik utk minta data dari radar atau maklumat lain di Diego Garcia.. media2 barat pun hanya main isu pilot dan isu radar tentera Malaysia..

Sampai bila Operasi ini akan berjalan? Sejauh mana Krjn percaya pd Amerika dan China? Thailand juga dengan sifat talam dua muka.. tidak mahu berkerjasama..

Bila kepimpinan negara lemah.. radar pun tembus.. pegawai Tentera tidor.. atau syok main FB di malam hari yg sepatutnya memintas pesawat ganjil.. inilah Allah nk tnjuk negara yg kucar kacir.. rakyat yg ganas..

tidak kah kita rasa Negara ini semakin teruk??

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 2:31 AM

Macam mana Krjn Malaysia boleh cepat2 terima kenyataan US konon tiada MH370 lalu di Diego Garcia.. sedangkan semua data terhampir menunjukkan ia ke sana?

Bodohnkah pentadbiran negara? apa yang berlaku sebenarnya?? semakin ganjil cara Menteri dan Pengarah DCA jwb PC.. boleh percaya dgn CIA-FBI bulat2? so lepas ni nk cari di mana lagi?

selepas CIA taburkan cebisan pesawat palsu.. tergedik2lah nanti media asing dan Malaysia lapor pesawat telah terhempas.. sedangkan celaka besar di belakang ialah CIA-Amerika.. Malaysia tahu tp pengecut.. itukah endingnya?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 2:53 AM

Penting ker MH 370 pada masa depan negara?.Kalau tak jumpa nak buat macam mana.Usaha mencari dari laut,darat dan satelit dah sudah dah.Tahan jer telinga mendapat cemuhan dari kuasa besar dunia negara china.Ta kan sampai nak putuskan hubungan diplomatik.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 3:41 AM

BENCI betul si media-media besar Barat-ZIONIS DAJAL seolah macm. suka sgt bila jadi kecoh mcm. ni - sya syak kelurga mangsa ni DIHASUT si PEMBANGKANGPELIWATSONGSANG utk. menunjukkan seolah K'jaan kita 'lemah'! K'jaan kita jgn. TUNDUK dan salahkan POLIS kita yg- berhak mengawal keadaan huru-hara itu!

Lihat pengkalan tentera US di Diego Garcia telah membatalkan semua penerbangan selama 3 HARI pd. hari MAS hilang!

Maka, K’jaan kita JANGANlah nak PERCAYA sgt. si KAPIR DAJAL Intelligence CIA/Pentagon-MI6-NATO (Barat) (yg. sebenaqnya sudah dikuasai Mossad-Israel/ZIONIS)! CIA tak habis-habis nak mengalih perhatian dari DIEGO GARCIA di tengah Lautan Hindi! PI MAMPOSlah si White HouseZIONIS ini!

Lagipun, hairan betul media-media besar Barat-Zionis terutamanya CNN, tak lansung bangkitkan kenapa pengkalan militari US di Diego Garcia ini, dgn. sistem satelit yg. pasti amat canggih, tak dapat kesan lansung MAS di RADARnya, kalau kononnya melintasi Lautan Hindi ke atas pulau Maldiveslah, ke Kepulauan Andaman, dari awal lagi!

Sedgkn tentu pengkalan militari ini akan memantau seluruh Lautan Hindi di RADARnya utk. kemungkinan ia disasarkan ‘teroris’ melaui laut atau udara, termasuk melalui peluru berpandu (yg. takkan ada radar pun). Tapi CIA/Pentagon sebelum ini tahu pula MAS dah ‘terhempas’ di Lautan Hindi – sekarg. dah nafi pula! Lihat di di http://maelpengerang.blogspot.com/2014/03/mh370-prayformh307-kenapa-satellite.html, Kenapa Satellite Amerika Gagal Kesan MH370? , March 15, 2014; dan https://www.facebook.com/PeopleForTrueRuleOfLaw/posts/10203269067105644, A MILITARY HIJACK BY AMERICAN AWACS PLANES (over patent rights owned by a Rothschild)?

Lihat di http://beforeitsnews.com/global-unrest/2014/03/flight-mh370-mystery-diego-garcia-suspended-all-flights-on-march-8th-for-72-hrs-2458394.html:

Flight MH370 Mystery. Diego Garcia Suspended All Flights On March 8th for 72 hrs.

March 19, 2014
(Before It's News)

By now, it should be obvious to people they are hiding something in Diego Garcia. The latest info just piles on top of a mountain of evidence that flight 370 is in a hangar in Diego Garcia.

….Notice they have completely erased all posts between March 6th, and March 9th. There is some very weird stuff going on down in creepy Diego Garcia, a place where the US operates completely independant of the constitution.
Edit to add, here is a link to the Diego Garcia Passenger facebook page with the March 8th flight schedule. Notice all other flight schedules throughout the month all had several flights schedules. The fact that no flight were scheduled for 3 days during the time MH370 went missing, all maintenance crew most likely were off on leave. Great time to sneak in an aircraft.

https://www.facebook.com/pages/Diego-Garcia-Passenger-Terminal/242934902443795

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 3:42 AM

Besar implikasi kalau xjumpa.. mcm2 hal negatif boleh terjadi..
Krjn China mesti akan bertindak balas jugak sedikit sebanyak.
Politik negara-mmg Krjn BN boleh tumbanglah tak lama lagi.. tekanan negara luar dan tekanan balaci2 Pakatan Haram.. yg siang malam akan cari apa shj modal. Skrg modal dh besar.. isu ini akan dimainkan sebesar2nya.. BN xlayak lagi memerintah krn gagal jaga keselamatan udara negara.. Kena pulak rakyat China yg jd mangsa mula ugut utk mogok lapar.

Satu dunia skrg lihat Amerika sbg plot utama- Diego Garcia sengaja disenyapkan.. media Barat hanya pusing cerita main isu incompetence Kerajaan Malaysia dan kredibiliti Pilot. sedangkan yg dirahsiakan oleh radar2 sekutu2 mereka, aset pesawat tentera US yg boleh hijack/ jamm kan isyarat Jumbo Jet Boeing, bukti2 sah tapi sengaja dinafikan tentang diversion jelas MH370 menuju ke arah Maldives-Diego Garcia.

Tiba2 tanpa apa2 bukti jelas.. Krn Malaysia seperti ikut telunjuk Amerika mengatakan jgn kaitkan dgn Diego Garcia.. ishh pelik2.. yg penting skrg kat mana pesawat tu mendarat.

Jika terllau lewat, CIA-US boleh siapkan plot akhir konspirasi ini dgn mudah-taburkan cebisan pesawat yg seakan MH370 dan media mereka akan laporkan pesawat MH370 telah dijumpai terhempas di lautan mana2.. itu kerja CIA.

Krjn Malaysia tahu menda ini tp sengaja bodohkan diri.. tktahu lah apa sbb.. wallahualam..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 3:45 AM

Satu shj cara yg boleh lawan kerja jahat Amerika (jika betul), iaitu dengan SOLAT HAJAT dan DOA yang berterusan oleh orang ramai dan Kerajaan. Allah Maha Berkuasa. sehebat mana alat2 perosak dan rancangan jahat CIA-Amerika tidak mampu mengatasi Perancangan Allah.. JIKA kita org Islam mahu Yakin dengan Kuasa Allah..

Itu shj jalan kita.. mmg dr segi peralatan dan kelicikan tipu daya Amerika-CIA kita awal2 akan kalah.. hanya dgn Kuasa Allah mereka akan gagal!

Doa Semoga Allah temukan segera pesawat MH370 dengan sepenuhnya keselamatan buat krew dan penumpang.. ALLAHU AKBAR!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 6:16 AM

Aku sokong anon 3.45 am.
Kpd mazidul. Tolong buat artikel. Solat hajat besar besaran harus diteruskan. Sebab. Kebenaran semakin terungkai satu persatu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 7:18 AM

Ingat lagi tak pasal komando Malaysia yang menziarahi rumah Jamalul Kiram ketika berlakunya tragedi Lahad Datu. Saya cadangkan supaya komando yang sama berkunjung ke DG atas satu misi rahsia. Kita cuma nak pastikan sama ada US berbohong atau tidak.

....................
Reply To This Comment ...................
Aslan
March 20, 2014 at 7:42 AM

Salam,

Bagi sy mmg apa yg kebanyakan kita tafsir tu mungkin betul. Pembabitan faktor luar semakin sukar dinafikan.
Sy pertama sekali berasa tidak sedap hati bila pd hari pertama lg sebuah negara kuasa besar dunia beria2 menghantar bantuan kpd kita. Ini diikuti dgn gmbr kononnya 2 penumpang Iran yg menggunakan paspot palsu telah terang2 kantoi diedit (kedua2nya mempunyai kaki yg sama).

Sekarang setelah kita mendengar pelbagai penafian demi penafian oleh pihak negara terhadap pelbagai bukti2 dr seluruh dunia sbnrnya semakin mengiakan kerisauan ramai.. iaitu pembabitan sebuah negara kuasa besar dunia.

Bagi saya ada antara perkara yg nampak kantoi itu mungkin disengajakan oleh pihak negara. Sebagai contoh berkenaan gambar 2 org iran tersebut. Kalau kita fikir betul2.. takkanlah perkara sebegitu tiada yg perasan kalau nk menipu pun. Amatur sgt ke yg tukang edit tu smpai nk gunakan kaki yg sama pd org berlainan? Hampir2 mustahil. Bagi sy ia disengajakan utk memberi signal kpd kita bahawa negara sedang diikat tgn di blkg dan apa yg dikeluarkan ketika press conference hanyalah berasaskan skrip yg telah disediakan.

Sy merasakan mmg kita tersepit dlm hal ini. Apa yg mungkin berlaku adalah niat pihak yg nk melakukan sesuatu terhadap pesawat tersebut telah disedari oleh pihak kita. Ini tiada dlm perancangan asal dan mereka mungkin sedang melaksanakan Plan B kerana Plan A dh kantoi. Pembabitan banyak negara dlm misi bantuan semakin merumitkan keadaan bg pihak tersebut. Plg mudah kita telah diarahkan utk mengikut arahan mereka sambil rundingan berlangsung. Pada yg kata kerajaan jadi tali barut tu, fikir balik. Kita sedang berurusan dgn kuasa besar dunia. Mentimun je kita ni. Faktanya 239 nyawa yg dipertaruhkan. Sebahagian besar pula rakyat negara China, yg juga kuasa besar dunia. Suka atau tidak memang kena tarik rambut dalam tepung.

Dalam hal ini mmg kita x byk pilihan. Kita xtau apa yg sedang dirundingkan. Kalau difikirkan hampir mustahil nk dpt happy ending dlm hal ni namun sebagai umat Islam kita tak boleh berhenti berharap dan kena yakin sekuat mana sesiapa sahaja di dunia ni, kita cuma makhlukNya. Walau bagaimana mereka hebat membuat perancangan, hebat lagi perancangan Allah SWT. Jadi sy menyeru kepada semua agar teruskan berdoa setiap masa kerana itulah senjata orang Islam yg paling ampuh. Gunakanlah sebaik mungkin tatkala senjata lain x mampu kita gunakan. Insya Allah. Bersangka baiklah kerana Allah mengikut sangkaan hambaNya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 7:48 AM

Perbincangan, rundingan dan tawar menawar diperingkat tertinggi telah berlaku. Apa yg dipertontonkn hanyalah kulit utk mengaburi byk pihak dan juga melenggahkn rundingan yg masih berlaku. Apa yg kerajaan tiada sekarang adh MASA. Ditekan oleh pihak yg menuntut, jawapan dari rakyat dan kritikan dari pembangkang.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 1:48 PM

Jangan risau...kita ada sb kita sendiri...biar diorang yang siasat...kerajaan kita jangan kata apa la...depa pun sekarang ni nak jaga hati sesetengah negara...kita ada perisik terbaik didunia insyaAllah segalanya akan terbongkar...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 4:26 PM

Insya Allah sy pun doakn begitu..sy sayangkn negara ini..saya sayangkn MAS..dn sy percaya pd krjn penerintah kita tkkn buat suatu yg meletakkn ngara dlm bahaya. Sbb itulah kita dituduh merahsiakn byk hal. Sy tidak berniat menuduh krjn talibarut tp sy terlalu sedih byk ujian berat buat ngara kita, sedia ada pun pembangkang yg JAHAT yg tk pernah mahu bersatu dlm situasi begini. HANYA PADA ALLAH SWT KITA BERTAWAKKAL..DIALAH TUHAN YANG MENJAGA KITA DN MEMELIHARA? YA ALLAH PELIHARALAH MH370 DAN SELAMATKANLAH SEMUA MEREKA DARI KEBURUKAN SERTA KEJAHATAN MAKHLUKMU..JAUHKANLAH KAMI DN NEGARA TERCINTA INI DR FITNAH MUSUH! AmeenIn

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 4:48 PM

bukan depa dah otw ke sana ke?
apa pun bila dah deploy komando, sudah pasti ada misi yang jelas dan spesifik...tiada keraguan seperti SAR 370 yang yang silap2 haribulan kita bodohkan sehingga ke kutub utara

....................
Reply To This Comment ...................
dontortoise
March 21, 2014 at 7:22 AM

pd awalnya sy fikir pesawat terhempas..mmg sedih jg fikirkan keadaan krew dan penumpang..

tapi apabila disahkan pesawat berpatah balik..sy semakin yakin pesawat tersebut dihijack. dan kita semua tahu siapa yg pakar buat benda2 tu semua. cukuplah 911 dahulu kita ditipu hidup2..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 22, 2014 at 1:41 AM

Apa nk buat.msia tkde kepakaran.kena kencing je le.

Post a Comment