........... MH370 - Wakil Malaysia Ke Beijing Di Maki, Negara Kita Di Hina ! Memang Bangsa KIASU ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

MH370 - Wakil Malaysia Ke Beijing Di Maki, Negara Kita Di Hina ! Memang Bangsa KIASU !

Saturday, March 22, 201420comments


Para pegawai Malaysia yang dihantar ke Beijing untuk memberi taklimat kepada keluarga penumpang MH370 telah diserang dengan pelbagai tohmahan dan kerajaan Malaysia pula di dakwa sebagai penipu dan pembunuh.

"Kerajaan Malaysia menipu kita. Mereka tidak berani berdepan dengan kami. Kerajaan Malaysia adalah pembunuh terbesar,"

"There are two killers here! One is the hijacker on the flight, and another is Malaysian government!"

"Kerajaan Malaysia, beritahulah kita yang benar! Pulangkan orang-orang yang kita sayangi!"

"Say no to lying! Announce the truth! Give me back my loved ones!"

"Kami tidak boleh menanggungnya lagi... Mereka menawarkan kami pampasan, tetapi kami telah kehilangan seluruh keluarga kami.

"Say no to lying! Announce the truth! Give me back my loved ones!"

"Mereka tidak boleh hanya memberitahu kami untuk datang atau pergi sesuka hati mereka. Kita akan tunggu di sini. Jika mereka tidak datang, kami tidak meninggalkan tempat ini,"

"They can't come and leave China as they wish. Chinese must unite.

"Have trust in our own government. Our officers are dealing with them now. We will not let them leave. Let's sit down and wait for them here."

Quote Melayu dari Mkini dan Omputeh dari The Star.

Semalam saya ada copy artikel dari FB KijangMas yang menjawab isu ini. - KLiK.

Kepada para pegawai Malaysia itu, balik jer lah. Tak perlu buang masa layan kelompok manusia yang tidak mampu berfikiran rasional. Biar pegawai kerajaan China saja yang melayan mereka.


Niat baik kita untuk bertemu dan beri taklimat secara terus tidak dihargai malah wakil negara pula dijadikan punching bag untuk keluarga mangsa melepaskan geram. 

Begitu juga keluarga mangsa dari China yang berada di sini ..... hantar jer mereka pulang. Jika ada sebarang perkembangan, barulah kita beritahu mereka. Lagipun sidang media yang saban hari diadakan boleh mereka tonton secara langsung dari China.

Mungkin Hishammuddin boleh bawa masuk duta China sekali dalam team, babitkan sekali wakil mereka supaya tidak ada lagi tohmahan sedemikian hina dilemparkan kepada negara kita.

PS - Ni dah lain macam jadinya ....

Saya prinskrin dari The Star -



Share this article :

+ comments + 20 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 22, 2014 at 9:14 PM

Agaknya ada yang menghasut mereka kononnya Malaysia menjadi konspirator atau perancang utama tragedi MH370. Apa diaorang ingat Malaysia saja-saja je ke buang duit berjuta-ringgit ringgit semata-mata nak mencari pesawat yang hilang. Apakah mereka lupa bahawa China yang mempunyai puluhan satelit pengesan pun belum mampu menjejaki kedudukan tepat MH370 secara real-time.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 22, 2014 at 9:21 PM

Setuju .... Balik aje sebab orang cina ni dah ada persepsi mereka sendiri. Selepas jumpa samada hidup atau mati barulah panggil mereka. Kita tak perlu ke sana. Mereka bukan nak dengar tapi hanya nak tahu hidup atau mati sahaja.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 22, 2014 at 9:49 PM

MAS harus tarik balik offer untuk membiayai family mangsa ke Perth kalau bangkai pesawat MH 370 dijumpai. Tak guna habis duit saja kalau orang begini tak berterima kasih. Mereka ini sudah tak civilised lagi kerana sebegitu lama tertindas oleh rejim komunis. Sekarang dah tak reti tangani kebebasan bersuara.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 22, 2014 at 9:56 PM

Kalau da 'china'.... china jugak...

....................
Reply To This Comment ...................
March 22, 2014 at 10:28 PM

Manusia makan apa saja, mana ada adab, din. Ramai saudara mara mereka di sini yang cucuk jarum 'acupuncture' merata-rata sehingga rakyat negara lain terpengaruh dengan dakyah mereka.

Natijah nya PM Najib jangan lagi menjadi tikus baiki labu. Beliau mesti menjadi Pemimpin Benar Malaysia yang tidak lagi di pengaruhi kumpulan 'decision maker' yang di lantik nya di mana lebih menjurus ke pihak lawan politik nya.

Moga beliau sudah mendapat syifa' dalam majlis selawat perdana semalam......

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 22, 2014 at 10:40 PM

apa nak heran. Batu api pun banyak di Malaysia ni!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 22, 2014 at 11:05 PM

Diaorg ni bertuhankan duit..bg Je duit skit nanti senyap le

....................
Reply To This Comment ...................
Otak geliga
March 22, 2014 at 11:59 PM

PELIK.....budak kecik kat China kena lenyek tak sapa peduli, tak pasal2 nak emo kat Mas je walaupun 13 buah negara termasuk China GAGAL kesan kapal terbang sebijik....kalau nak emopun, rasional la skit...kalau Malaysia menipu, maknanya negara2 yg terlibat dlm pencarianpun PENIPU SEKALI....ini Cinapek mesti sudah byk kali makan minyak masak dibuat dr hasil kumuh yg KOTOR.....akhirnya JARUM yg Cinabeng keSAYANGan DS Ah Jib Gor cucuk kat suku sakat di China berjaya dicucuk-cucuk kat muka SELURUH RAKYAT MALAYSIA.

Generasi baru China yg belajar di Malaysia sememangnya di BRAINWASH oleh cinabeng2 di Malaysia....aku ckp sbb ada bukti, bukan ckp KOSONG....lepas ada Uni China di Mas, lg byk yg akan dibrainwash sprt APEK n NYONYA2 China yg emo tu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 23, 2014 at 12:15 AM

Saman akan menyusul kerana mereka memang bertuhankan duit. Jadi harap pihak kerajaan Malaysia dan MAS dokumenkan semua usaha2 kita betul2. Jangan tinggal walau sekelumit info pun supaya nanti senang. Rekodkan semuanya. Bukan kita tak bantu tapi semua bentuk bantuan dah diberi.

Media barat pula asyik tambah minyak ke dalam api. Sepatutnya media tempatan kenalah memainkan peranan dalam membantu pihak kerajaan Malaysia pula. Contohnya tanyakan soalan2 seperti kenapa satelit2 canggih US, China dll hanya dapat kesan objek selepas beberapa hari ni ? Kenapa tiada maklumat langsung radar2 canggih mereka untuk kesan MH370 ni ?

Media pembangkang dan Red Bean Army (RBA) pun tak habis2 dok perburuk negara ni. Apa kata alang2 nak hantar balik keluarga china tu hantar sekali dengan RBA ni sebab mereka memang tak suka negara ni buat apa nak tinggal di sini lagi?

Orang putih kata if we can't beat them join them. so, i think we should really play their game. don't let them push us around anymore.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 23, 2014 at 12:20 AM

Bah. pertama:

Betul tu Din Turtle - dahlah kat China tu sendiri, lagi banyak tragedi besaran!

BENCI betul si media-media besar KAPIR Barat-ZIONIS DAJAL seolah macm. suka sgt bila NEGARA ISLAM jadi kecoh; saya syak keluarga-keluarga mangsa tu DIHASUT si PEMBANGKANGPELIWATSONGSANG utk. MENGAMOK, supaya dpt. menunjukkan seolah K'jaan kita 'lemah'! K'jaan kita jgn. TUNDUK dan salahkan POLIS kita yg- berhak mengawal keadaan huru-hara itu! Dan hari ni EVANGELIS Star bukan main galak heboh tentang pegawai tertinggi ISLAM/Melayu kita diHERDIK oleh keluarga mangsa di China – GERAMnya aku!

Dan rejim Australia dan si media-media besar Barat-ZIONIS DAJAL pun si PENIPU besar!
Yg. herannya kenapa MAS tak dikesan dr. awal, oleh satellite spy-kongsi Australia/CIA di Australia mahupun pengkalan US di Diego GarCIA, walaupun CIA dah yakin MAS melintasi atau terhempas di Lautan Hindi sebelum ini (lihat di http://www.nst.com.my/nation/general/could-vital-info-be-down-under-1.520539, Could vital info be Down Under?, By HARIS HUSSAIN AND FARRAH NAZ KARIM, 19 March 2014)! Disyaki cebisan pesawat kalau jumpa, dibawa dr. Diego Garcia spt. yg. telah diramalkan Cabal Times dlm 'poll' dan artikelnya, dr. awal lagi!

Lihat pengkalan tentera US di Diego GarCIA telah membatalkan semua penerbangan selama 3 HARI pd. hari MAS hilang (walau pengkalan Diego GarCIA ini juga ada 2,000 pekerja bukan tentera contohnya kontaktor dll – tapi latarbelakang dan pergerakan pekerja-pekerja ini dan pelawat -pelawat ditapis/dikawal dgn. ketat, dan kenderaan bermotor persendirian tak dibenarkan; lihat di http://www.militaryinstallations.dod.mil/pls/psgprod/f?p=132:CONTENT:0::NO::P4_INST_ID,P4_INST_TYPE:930%2CINSTALLATION )!

Maka, K’jaan kita JANGANlah nak PERCAYA sgt. si KAPIR DAJAL Intelligence FBI/CIA/Pentagon-MI6-NATO (Barat) (yg. sebenaqnya sudah dikuasai Mossad-Israel/ZIONIS)! CIA dan ejen tempatannya dr. PENGGANAS Red Bean serta PEMBANGKANGPELIWATSONGSANG, tak habis-habis nak mengalih perhatian dari DIEGO GARCIA di tengah Lautan Hindi! Dan pi MAMPOSlah si DALANG-DUA-MUKA White HouseZIONIS itu!

Lagipun, hairan betul media-media besar Barat-Zionis terutamanya CNN, tak lansung bangkitkan kenapa pengkalan militari US di Diego GarCIA ini, dgn. sistem satelit yg. pasti amat canggih, tak dapat kesan lansung MAS di RADARnya, kalau kononnya melintasi Lautan Hindi ke atas Kepulauan Andaman dari awal lagi!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal-Asli/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

....................
Reply To This Comment ...................
March 23, 2014 at 12:36 AM

@AnonymousMakcik sambal, Mohon jangan diulang komen2 sama yang pernah disiarkan.

....................
Reply To This Comment ...................
dontortoise
March 23, 2014 at 7:20 AM

RBA dah cucuk jarum tu..Red Bean Assholes semua tu kan kiasu sama kaum dgn mereka..so lagi senang nak cucuk kasi panas..

Cuba tengok..ada atau tidak dap dan pgayr hendak bersama2 membantu dlm menjaga nama baik negara selama ini? takde kan? jadi masih nak harap dap san pgayr memerintah negara?

pas nampaknya lebih baik sebab seorang wakil dia sanggup berkorban jiwa raga menggantikan krew dan penumpang pesawat tersebut..hehe

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 23, 2014 at 7:24 AM

sedih betul saya dengan perangai china ni. saya dengar ada pegawai yang sangat keberatan nak pegi china untuk kes ini. apa apa pun tabik hormat kepada mereka yang terpaksa pergi berdepan dengan puak yang tak beriman ni. kalau ikut sejarah, china adalh puak yang tinggi diri dan merasa diri terlalu mulia dari bangsa lain hingga tak nak berhubung dengan negara lain.. namun begitu sikap sembrono dan tak tahan dugaan ini sangat sangat membuktikan sebaliknya, bahawa inilah jenis bangsa yang paling hina.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 23, 2014 at 9:44 AM

Malaysia harus panggil balik briefing team kita atas sebab2 keselamatan. Minta gantikan dengan org2 China Southern Airlines.yg code share dgn MAS tu. China Southern juga harus ada wakil dalam SAR investigation team di Malaysia bersama2 dgn wakil kerajaan China. Team DS Hishamuddin juga mesti ada muka2 Cina tu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 23, 2014 at 11:30 AM

Cina-cina yang khianat pada negara sendiri pun patut dihantar pulang sekali ke china. Dah benci negara sendiri apa barang nak duduk sini?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 23, 2014 at 4:44 PM

Mmg bangsa lahanat oopppsss n I am not sorry to say it...dont trust them one bit...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 23, 2014 at 6:18 PM

Aku bosan dgn kerajaan ahjibgor dan mas yg sedia selalu sanggup jd doormat kpd bangsa ni dlm dan luar negara. Grow some balls la!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 24, 2014 at 7:09 AM

Aik? Marah kan orang china, cina local pulak yang kena? ..apekebenda awak melalut ni.?*!*

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 24, 2014 at 7:27 AM

Kesian betul la Malaysia ni.. nak buat baik pun tak ada orang nak appreciate.. kena maki lagi ada. Still remember hari pertama atau hari kedua mh370 hilang, negara kita hantar pakar kaunselling (cam tu ker ejaan? Pepagi cam ni,pandai lupa lak ). Nak counselling apa? Mereka mana faham maksud baik kita . Kesian kat GO TEAM kita ... Mereka ni angkuh sangat... macam lah kita ni berhutang dengan mereka. Benda dah jadi, nak buat cammana. ??? Bukan kita nak semua ni.. Ini dah takdir .
That's why sometimes boring tengok muka org china ni kat tv..dah beri penginapan dan makanan free, masih nak tunjuk sombong..kang ku bagi penampor baru tau!!!!
(Kalau lah ada peluang)*!*
PCP84

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 25, 2014 at 9:59 AM

@Anonymousmanusia yang tak mengenang budi memang semua berasal dari sana.Yang kerajaan Malaysia pu satu mangkok hayon, kenapa tak lantik beberapa cina untuk menjadi pegawai kedutaan atau yang berurusan dgn China? letak melayu memanglah alamat nak kena maki... benda simple mcm ni pun tak ada instinct nak buat, kata hebat sgt berpolitik...

Post a Comment