........... MH370 Tidak Kelihatan Pada Radar Pihak Maldives Jadi Dakwaan Sebelum Ini Tidak Benar. | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

MH370 Tidak Kelihatan Pada Radar Pihak Maldives Jadi Dakwaan Sebelum Ini Tidak Benar.

Wednesday, March 19, 20148comments

Perlu rasanya saya siarkan penafian dari pihak kerajaan Malaysia dan Maldives tentang laporan dari Maldives yang mengatakan ada penduduknya disebelah selatan ada melihat sebuah jumbo jet yang dipercayai MH370 terbang rendah pada awal pagi 8 Mac lalu ( KLiK-
mstar
Dan dari The Star.-

SEPANG: MH370 was not seen over the Maldives, said acting Transport Minister Datuk Seri Hishamuddin Hussein (pic).

Speaking at a press conference at the Sama-Sama hotel here, Hishamuddin said the confirmation was made by top-level armed forces personnel in both countries. 

"Regarding reports that the plane was sighted in the Maldives, I can confirm that the Malaysian Chief of the Defence Force has contacted his counterpart in the Maldives, who has confirmed that these reports are not true," said Hishamuddin on Wednesday. 


Pengesahan dibuat oleh Panglima Tentera Maldives .....

KLiK


Based on the monitoring up to date, no indication of flight MH370 has been observed on any military radar's in the country. Furthermore, the data of radars at Maldives airports have also been analyzed and shows no indication of the said flight.

Pendek, ringkas dan padat. 

Agaknya rakyat Maldives pun kalau tanya lebih2 mesti kena tempelak - Jangan banyak tanya ! Ini isu keselamatan negara.


OKlah ...... walaupun tidak ada penjelasan apakebendanya yang menghasilkan bunyi yang begitu kuat -

Some people got out of their houses to see what was causing the tremendous noise too.

dan dari mana datangnya  "low flying jumbo jet"  ...... They said that it was a white aircraft, with red stripes across it

DAN fakta yang apakebendanya itu terbang begitu rendah yang memungkinnya tidak kelihatan pada radar.....

Tapi kalau dah pengguna radar kedua belah negara kata takder tu takder lah. 

PS - Pihak polis Maldives dikatakan tidak mengeluarkan sebarang kenyataan lagi. ( KLiK ) tapi perlu diingat, pihak Polis tidak jaga radar.

Share this article :

+ comments + 8 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 19, 2014 at 10:37 PM

Assalamualaikum sume,

Ada berita baik...kuasa penyembah Dajjal No. 1 dunia akan binasa tidak lama lagi...

1. ICBM akan meluncur dari China ke USA....confirmed.

2. ICBM akan meluncur dari
USA & territorial military ke China...juga confirmed.

3. Armada China dah dapat lesen ke Laut Hindi....dengan pengorbanan warga 150 lebih jiwa dlm MH 370

4.USA Panicked...tak berani pon.....

5. US gertak China...

6. China tibai semacam je..kata misi kita misi SUCI kemanusiaan untok cari warga yang hilang

7. Di lautan Hindi akan ada kapal perang China yang ronda2 baru la Bapak Daqjjal No. 1 dunia ada AKAI..

8. Mudah2an akan binasa lah tu....

9. Bab Orang Maldives Nampak kapal terbang rendah iras2 MAS ..

10. Depa ni Muselims.. Koran tak ajar menipu...

--kalau orang Maldives nampak kapal terbang tu tapi kata tak nampak itu maknanya TIPU.

-- kalau orang Maldives tak nampak kapal terbang MAS tu tapi kata NAMPAK maknanya sama ada Orang Maldives itu GILA atau Kapal terbang MAS tu yang GILA....

11. Ini permainan world powers...

12. Kalau ada sapa sapa yang DEFENSIVE sangat kapal tu tak da di DIEgo Garcia tu sebenarnya takut sebab bukan senang nak kata US / CIA punya kerja..Siapa berani ? Be honest please...biasa la tu...memang CIA syok buat kerja haramjadah tu..

13. Allah tak redho...bagi orang Maldives yang MUslims (tak menipu) nampak....

14. Allah tu banyak Jundullahnya dibumi ini..nyamok la, ikan nun la, entah apa lagi tak ingat la...ini pula MUslim beriman kesayangan Allah swt yang nampak..

15. Kalau di Maldives kata berita tu palsu, maknanya yang nampak tu semua GILA atau sebenarnya bermain game TAKUT kat US...Kalau Chief Army yang buat pengumuman lagi lah jelas PENGESAHAN itu adalah STRATEGIK !

16. Sapa tak takut US mai tolong bagi tau saya IC numbers dan Name...nak simpan je !

Apa pon memandangkan Tuan Guru Haron Din YANG TERSASAR perjuangan politiknya sebelum ini telah bagai sireh pulang ke gagang yakni BERKATA BENAR TENTANG KEUPAYAAN Kerajaan menangani kes ini dan beliau mohon kita bersatu ...dan berdoa mohon ditunjuk oleh Allah jua. Iaitu pengakhiran episod KHIANAT ini...

...abu ahmed & the Keeper of East Gate....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 19, 2014 at 11:28 PM

Kalau menteri tak cekap semua nak guna teknologi sampai bila pun tak jumpa pesawat MH370. Memanglah radar tak dapat kesan pesawat tu sebab dia terbang rendah tapi penduduk boleh nampak pesawat dari bawah begitu juga penduduk d kelantan. Sepatut itu dah klu yg pesawat itu berada d laut hindi tapi tak mendarat d maldive. Patut report tanya siakan yg tak berkaitan seolah mintak menteri ni ditukar tapi sebab supaya najib itu yg protected,

....................
Reply To This Comment ...................
March 20, 2014 at 1:05 AM

Point utama artikel ini bukan untuk mempertikaikan apa yang dinyatakan. Tapi cara ia dinyatakan..... begitu ringkas dan mudah kemudian memaksa orang ramai terima buta.

Kenapa tidak diperjelaskan betul2 supaya orang faham dan terima. Kalau ia bukan MH370, habis tu apa yang penduduk lihat pagi itu ?

APakah jika tidak kelihatan di radar bermakna ia tidak wujud ? Tapi kemudian terpaksa flip flop bila muncul bukti2 yang tidak dapat dinafikan .....

Siasatlah dulu baru confirmkan....

Entahla.... banyak soal nanti dituduh macam2 oleh mereka yang jenis suka ikut buta jer ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 2:34 AM

Kalau lah ada wartawan Malaysia (yg Muslim lg bagus) yg sanggup pergi siasat sendiri kat maldives, kan elok.

Macam wartawan Washington Post yg bongkar skandal Watergate.

....................
Reply To This Comment ...................
March 20, 2014 at 2:55 AM

@AnonymousMaldives ? Saya sanggup pergi kalau ada yang nak sponsor !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 7:19 AM

Me too, Kalau ada nak sponsor pergi . Saya boleh jadi sukarelawan. Tak perlu bayar gaji, I do it for Allah. *!*

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 9:18 AM

bro din,

Hati saya kuat mengatakan mereka endarat di diego Garcia. kalau pn kita jumpa bangkai pesawat lepas ni belum tentu kapal yg sebenar.

kalau bende ni melibatkan us, authority Malaysia pn saya x percaya kenyataan derang.

Tp saya cuba memahami dilemma kerajaan kalau benar bende ni melibatkan us, cuma menarik sbbb ramai dikalangan rakyat buat solat hajat.

kali ni us xkan Berjaya, kalau Allah mahu sedemikian.

kali ni kita semua patut bertakbir Allahuakbar.

melayu hampa

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 2:06 PM

dlm isu ni bkn semua bnda kerajaan kn bg mklumt yg detail , saya tk fkr yg kerajaan kt sebodoh tu main percaya je , mgkn phk china yg bertndk bg phak kerajaan kt . kkdng apa yg d ckp tu tk semestinya itu yg ckp , kt kn la jg rasional skt . klau kerajaan kt prrcaya untk apa unit komando kt d gerakkn ? unit komando kt bkn clng2 unit .

Post a Comment