........... MH370 Side Story - Anda Percaya IPhone 5 Boleh DiSumbat Dalam Lubang Jubor ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

MH370 Side Story - Anda Percaya IPhone 5 Boleh DiSumbat Dalam Lubang Jubor ?

Saturday, March 29, 201423comments

( Posting tengah malam, buat relaks minda... )

Agak2 koranglah ... bolehke hanfon jenis Apple I-Phone 5  disumbat ke dalam lubang jubor ?  Tak kisahlah lubang jubor milik seorang biasa atau seorang homoseks sekalipun ..... boleh ke ?



Bukan apa ...... cerita tentang satu mesej dan gambar yang didakwa dikirim dari Diego Garcia oleh salah seorang penumpang MH370, sedang disebarkan oleh beberapa pengamal media sosial. 

Kalau anda percaya dan yakin IPhone 5 boleh di sumbat kedalam lubang jubor, mungkin cerita itu sesuai untuk anda.


Anda boleh cari linknya di Bloglist saya .... tak kuasa nak letak di sini ! ( tak pun google search 'Philip Wood penumpang MH370 minta tolong dari Diego Garcia' )



PS - Macam karangan subjek bahasa omputeh pun ada ayat mamat tu. Siap cerita lengkap sumbat hp dalam jubor bagai ... .... samada ia direka oleh seseorang yang nak bergurau memperbodohkan orangramai atau ia sengaja disebar untuk memperlekehkan teori DG .......

Share this article :

+ comments + 23 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 29, 2014 at 12:58 AM

Grammar yang ditulis tu macam produk SRKJ(C) kumpulan Dong Zong.

....................
Reply To This Comment ...................
March 29, 2014 at 1:09 AM

Oiii... Philip Wood tu cam orang Anuwar saja... Betullah ada konspirasi!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Melayu Kampung
March 29, 2014 at 1:11 AM

Boleh masuk benda tu bro Din. Tapi lepas kena kenduri dengan Nuar & the gang la. TQ bagi post kelakar ni. Hilang stress browse cari berita MH370

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 29, 2014 at 1:27 AM

try tanya nuar...LOL

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 29, 2014 at 1:39 AM

Alang2, ipad hok baru pun bole sumbat gak .... kalau nak, seribu daya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 29, 2014 at 1:49 AM

Tetapi dia tulis, "In my ass (arse)"; bukan 'arsehole'. So, kemungkinan maksudnya tersepit di bahagian kangkangnya berhampiran dengan lobang 'itu'. Tengok gambar wajah dia tersiar pada mulanya menunjukkan Wood seorang berbadan besar... tentu bahagian buntut dia besar... mungkin....

....................
Reply To This Comment ...................
March 29, 2014 at 2:05 AM

Tapi kalau macam bang Non punya barang, TV pun boleh lepas Bro...

....................
Reply To This Comment ...................
March 29, 2014 at 2:15 AM

Memang dah dijangka komen2 begitu akan keluar ! hahahaha

....................
Reply To This Comment ...................
dontortoise
March 29, 2014 at 8:23 AM

apabila terbaca cerita mamat tu, perkara pertama yang terlintas adalah itu cerita rekaan semata2.

i phone disembunyikan dalam jubor..ada logiknya jika di mamat gay yang jubornya dah rabak..hehe. tapi part paling bodoh adalah memperkenalkan diri. jika dia bijak, sepatutnya dia hanya minta pertolongan. secara teori confirm lepas ni dia akan dibunuh..sia2 bukan?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 29, 2014 at 8:49 AM

?..mamat buat cerita tu dia guna alat sonar bang non.....4cm jer alat sonar tu.....4cm alat sonar tu mcam macam boleh jumpa......bukan bangkai mh370 jer yang timbul....bangkai ulamak dalam pas punboleh timbul....ulamak syiah , ulamak pluralisme ulamak libralisme dan ulamak bisu semua timbul..iklan kejap....gunkan alat sonar keluaran berukuran 4cm bang non .....macam macam adaaaaa......

....................
Reply To This Comment ...................
March 29, 2014 at 8:59 AM

Siapa kata tidak boleh di sorokkan ? Tak percaya ? Tanya Anuar bagaimana dia sorokkan senjata sulitnya dalam dubur orang bagi kes liwat pertamanya hinggakan para hakim gagal mengesan sebarang bukti walaupun percaya senjata anuar pernah disorokkan kedalam dubur bekas pemandu peribadi beliau,.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 29, 2014 at 9:18 AM

adoi!!! takleh blah la statement ni!
macam nak mati hidup semula aku ketawa!

TontoJr

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 29, 2014 at 9:54 AM

Celah jer tu bro..bukan dlm lubang..kalo bro tetap kata yg benda tu dlm lubang..bro cuma buat ANDAIan dan SANGKAan...sama mcm timb. Menteri pertahanan ari tu..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 29, 2014 at 1:01 PM

Satu hal lagi, mengikut fakta, kat DG tiada sebarang RBS utk mana2 operator selular. Nak pasai SATCOMM pun IPhone ada itu function ker? Nih misti team-team Ahjubs yg suka berfikir guna otak inside the Ass...

....................
Reply To This Comment ...................
March 29, 2014 at 1:02 PM

Omputih kalau guna ass maksudnya itulah , asshole pula selalunya digunakan sebagai bahasa mencarut ditujukan orang lain.

....................
Reply To This Comment ...................
March 29, 2014 at 1:21 PM

@dinturtleMaksud kamu Din, kawan yang komen pasal 'ass' dan 'asshole' tu le yang dikatakan asshole?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 29, 2014 at 1:27 PM

Jgn heran pulak lepas nih.... Posting Bro Din ini pasti menyumbang kpd kelahiran lebih ramai lagi pakar2 jubo.... ha..ha..ha..

Tahniah! Lawak betul lah!

....................
Reply To This Comment ...................
March 29, 2014 at 1:53 PM

@QalamQabutIni baru spekulasi !

....................
Reply To This Comment ...................
March 29, 2014 at 1:53 PM

Abg. Din.
'Next Post' dan 'Previous Post' yang di bawah ini, saya rasa silap. Sepatutnya ia bertukar tempat. Next, sepatutnya yang baru. Previous, sepatutnya yang terdahulu.

....................
Reply To This Comment ...................
March 29, 2014 at 3:18 PM

@Anonymous
Aku harap pun macam tu jugak, biar ramai pakar2 tempatan.

Tapi Din jugak kena asah bakat dia. Dia kena siasat dan experiment sendiri, biar betul2 pasti iPhone tu tak boleh masuk baru boleh keluar cerita ni. Jangan dituduh keluarkan cerita teori dan spekulasi semata2.

Satu lagi... Tajuk 'mh370-side-story-' tu tak berapa tepat. Sepatutnya 'backside story'

....................
Reply To This Comment ...................
March 29, 2014 at 5:06 PM

@QalamQabuttakperlah, saya rela dituduh speculative blogger dari investigative blogger dalam isu sebegini !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 31, 2014 at 12:45 AM

Boleh rasanya iphone disumbat dalam lubang jubur tapi kena ada org tolong "sodok" masukkan laaa...maximum kedalaman yg direkodkan adalah 4cm sahaja..."anu" kena jenis yg bengkok sikit...alaaa...takut makan space yg limited...maklum laa maximum cuma 4 cm aje...dan mesti berskill tinggi utk melakukan operasi yg sukar seperti itu...with or without KY Jelly...hmmmmm...sapa la agak2 nya yg mampu buat mende tu sambil makan karipap dgn selamba badak...dan yg penting sentiasa terlepas drp kantoi meskipun ada cctv...ada court...ada saksi...ada bukti...ayat powerrr cuma mcm nie haa...looks like me...sounds like me...but...sorry...not my tummy....hehehehe....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
April 1, 2014 at 3:01 PM

Awat tak masuk ipad. Lebih terang.

Post a Comment