........... ( Kemaskini : Imej Satelit ! ) MH370 - PM Australia Teruja Dengan Penemuan 2 Objek DiPercayai Serpihan Pesawat | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

( Kemaskini : Imej Satelit ! ) MH370 - PM Australia Teruja Dengan Penemuan 2 Objek DiPercayai Serpihan Pesawat

Thursday, March 20, 20149comments

KEMASKINI 3:40PM  - Laporan terbaru menunjukkan imej satelit kedua objek yang dimaksudkan -





                                   *****************************************



PM Australia begitu teruja sekali dengan imej satelit yang menunjukkan terdapat 2 objeks besar  terapung dengan salah satunya bersaiz 24 meter, 2500 km dari Perth. Beliau percaya ia adalah serpihan dari MH370 tapi tidak ada sebarang kepastian lagi.

Beliau memaklumkan perkara ini kepada Parlimen Australia, sidang akhbar dan telah menelefon sendiri kepada PM Najib untuk memberitahu berita penemuan imej satelit itu.

News of the potential breakthrough emerged on Thursday afternoon when Prime Minister Tony Abbott told Parliament that an Australian P-3 Orion aircraft had been diverted to check out the objects and would be followed by other planes.

But Mr Abbott described the breakthrough as "new and credible information".

"The Australian maritime safety authority has received information based on satellite imagery of objects possibly related to the search," Mr Abbott said.

Australian Maritime Safety Authority's John Young addresses the media on the latest in the search for a press missing Malaysia Airlines flight MH370. Photo: Andrew Meares

"I should tell the House - and we must keep this in mind - the task of locating these objects will be extremely difficult and it may turn out that they are not related to the search for flight MH370," Mr Abbott said. - The Sydney Morning Herald

Buat masa ini media masih belum dibekalkan imej gambaran satelit yang dimaksudkan dan pihak kerajaan Australia juga masih menunggu laporan dari pesawat P-3 Orion yang dikejarkan ke lokasi untuk membuat pengesahan.

A P-3 Orion aircraft.
Sama-sama kita tunggu dengan debaran ....

Share this article :

+ comments + 9 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 2:17 PM

aku yakin itu bukan mh370. ini semua mainan permainan mrk. bila us sudah capai misi mgorek rahsia2 kslmtn ngara dan sudah tahu tahap kkuatn armada,satelit,pesawat dan risik ngara2 lain, barula mrk akn dedahkn dmana pswat itu berada.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 3:53 PM

betul tu yobe...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 3:55 PM

anonymous 2:17pm......kamu ni dalam ilusi kamu sendiri...muhasabah diri ko..jgn dibiarkan ilisi kamu merosakkan otak kamu...lama2 otak kamu akan jadi sakit.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 4:07 PM

Teori2 konspirasi, spekulatif... tidak ada lain selain dari menghanyutkan manusia untuk lari dari fokus sebenar dlm kehidupan. Jika benar 'debris' tue adalah sebahagian dr MH370, tunggulah pada pengesahan dr pihak berwajib.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 4:18 PM

Aku setuju dgn komen diatas, org bodoh shj percaya dgn game plan USA CIA serta sekutunya. Utk apa peswat yg sihat tu dialihkan arah kemudian dikatakn crash? Media barat xhenti fokus syak pd pilot. Kenapa bodoh sgt kita data menunjukkn kebrgkalian besar ia dirancang rapi dn menuju ke pengkalan US DIEGO GARCIA. Apakh pnduduk oulau Maldives tu semua bermimpi melihat pesawat gnjil terbang di atas bumbung rumah mereka?

Susah sgt ke bg Amerika CIA nk taburkan cebisan konon peswat mh370? Perang Iraq pun mereka blh buat, WTC 9-11 drama penuh tipu helah pn jadik jer..inikn pula pesawat malaysia yg mmgpun mudah dimanipulasi US. INSYA ALLAH sy yakin pesawat itu selamat dn ia mainan jahat kuasa besar dunia.

....................
Reply To This Comment ...................
March 20, 2014 at 5:10 PM

Agak terlalu jauh...kalau diego garcia tu pun dah kira jarak paling maksimum,inikan pula barat daya australia.Tapi entahlah mana tahu mungkin pesawat tu boleh gliding tanpa minyak sejauh itu....

....................
Reply To This Comment ...................
CIADajjal
March 20, 2014 at 5:49 PM

Perisik Rusia mengatakan MH370 memang dihijacked oleh US Navy aka Diego Garcia..

terlalu banyak bukti berturutan yg tidak disengajakan menunjukkan penglibatan US.. dari awal US menunjukkan sikap pelik tergesa2 mahu bantu Malaysia.kemudia tarik balik kemudahan Kapal..lepas tu deploy je udara pulak.. kemudia release data yg bercelaru.. memaksa Malaysia mengikut pengesahan data mereka.. apakah ini kebetulan lagi? Bukan konspirasi..

bukalah minda akal.. pesawat 777 tu buatan Boeing USA.. Boeing asalnya ialah pengeluar pesawat tentera.. skrg buat pesawat komersial, peralatan komunikasi dibekalkan oleh agen2 US.. apakah susah sgt US CIA nk aturkan semua ini? Tahu kah berapa ramai rakyat China yg penting berada dlm penerbangan MH370??

Saya sangat2 meragui US dan sekutunya.. mereka mempunya peralatan canggih..dn mereka telah lama cipta Stealth B series jet yg invisible dari radar.. ini semua perancangan jahat US CIA.. saya amat yakin. ending plot ini ialah mereka akan taburkan cebisan pesawat.. filem Hollywood yg sehebat Avatar pun mereka boleh bikin.. inikan pula bukan tayangan filem.. no live telecast dr Lautan Hindi.. media boleh manipulasi mudah gambar dan fakta...



http://deadlinelive.info/2014/03/19/malaysian-flight-370-hijacked-by-us-navy-to-protect-suspicious-cargo-newest-updates/

Malaysian Flight 370 Hijacked by US Navy to protect ‘Suspicious Cargo’ – Russia
15 Mar 2014 A new report circulating in the Kremlin prepared by the Russian Main Intelligence Directorate of the General Staff of the Armed Forces (GRU) states that Aerospace Defence Forces (VKO) experts remain “puzzled” as to why the United States Navy “captured and then diverted” a Malaysia Airlines civilian aircraft from its intended flight-path to their vast and highly-secretive Indian Ocean base located on the Diego Garcia atoll… Interesting to note, this report says, was that Flight 370 was already under GRU “surveillance” after it received a “highly suspicious” cargo load that had been traced to the Indian Ocean nation Republic of Seychelles, and where it had previously been aboard the US-flagged container ship MV Maersk Alabama. What first aroused GRU suspicions regarding the MV Maersk Alabama, this report continues, was that within 24-hours of off-loading this “highly suspicious” cargo load bound for Malaysia Airlines Flight 370, the two highly-trained US Navy SEALS assigned to protect it, Mark Daniel Kennedy, 43, and Jeffrey Keith Reynolds, 44, were found dead under “suspicious circumstances.”

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 20, 2014 at 8:13 PM

Saya dh kata akan ada bangkai pesawat n jgn terkejut kalau mereka claim tu mh370.

Saya x percaya langsung.

Just nk tgk ape tindakan kerajaan kita. Adakah mereka akan play along. Tht will speaks volumes about kerajaan kita.

Saya hanya akan percaya kalau jumpa penumpang hidup atau tidak dan disahkan keluarga

Ini bukan kemalangan biasa. Semuanya mcm x betul dlm kes ni. Byk persoalan yg x terjwb.

Melayu hampa

....................
Reply To This Comment ...................
AkuSayangMalaysia
March 20, 2014 at 11:30 PM

Insya Allah teruskan berdoa semoga Allah pelihara MH370 dr kejahatan konspirasi atau kemudaratan lain. Malaysia tersepit dlm isu ini... kuasa besar China dan Amerika main game. China desak Malaysia utk dapatkan pesawat, Amerika pulak dgn lakonan jelasnya.. buat2 bodoh tak tahu tp pada masa yg sama paksa Malaysia terima FBI-Interpol utk masuk siasat.

Data2 saelit dibekalkan Amerika dan sekutunya.. jika selama ini pun AMerika tanpa rasa bersalah memintas perbualan telefon negara2 sahabatnya.. merancang pelbagai macam provokasi perperangan... apa sangat dgn membuli negara kecil Malaysia.. kita dikelilingi oleh sekutu2 Amerika berjiranan..

Kes MH370 ini sgt2 ganjil dan logik ilmu kita tk dapat terima cebisan pesawat yg sengaja ditaburkan nanti untuk mengatakan pilot tu suicide, diplotkan cerita smulator.. sedangkan ucapan akhir ke menara kawalan OK GOOD NIGHT itupun terlalu mudah untuk US-CIA generate secara komputer utk menipu kononnya pilot/co pilot yg jawab.

USA berpura2 awal2 tidak kisah sgt kes ini..kemudia di akhir2 ini mereka memuji2 sakan Krjn Malaysia 'sgt profesional'.. kita pun tahu Krjn agak kelam kabut sbb ini kes pertama.. xde lah sgt profesioanl.. lagi pulak Amerika xpernah akan memuji2 negara seperti kita.. wpun jelas betul.. inikan pulak puji tiba2 dr White House.. spt nk menutup sesuatu...

AKhir sekali kisah hari ini..tiba2 pula Whita House buat statemnt MH370 ialah keutamaan USA.. sejak bila pulak US letak minat tiba2? Australia tiba2 bertahu imej satelit semacam yakin itu cebisan pesawat.. sedangkan minggu lepas satleit China pun ada mengesan objek serupa jugak.. pelik sgt objek kedua ini terlalu di yakini.. seolah2 mereka yg aturkan..


Apapun semoga Allah SWT gagalkan rancangan jahat musuh2 Malaysia.. jika berlaku semoga dgn Kekuasaan Allah Tuhan Yang Maha Agung kasihanilah negara kami..pemimpin2 kami.. wpun PM Najib didoktrinkan sepenuh kebencian oleh pembangkang tp beliau sbrnya adalah manusia yg baik.. Najib PM yg mulia dan baik..

Kasihanilah dia yg tanggung beban ini sbg PM.. Maghrib tadi ada jemaah sempat tangkap gambr Najib spt merenung di sejadah di Masjid Putra Solat Isyak.. dr jauh kelihatan dia letih..kelihatan menanggung beban besar.. mungkin dia sedang mengadu pd Allah Ta'ala..

WALLAHUALAM..

Post a Comment