........... MH370 - Bukan Rampasan Cuma Haluan DiAlih, Komunikasi DiPutus Dan Radar DiElak | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

MH370 - Bukan Rampasan Cuma Haluan DiAlih, Komunikasi DiPutus Dan Radar DiElak

Saturday, March 15, 20148comments

Media2 perdana luar rata2 mengulas kenyataan media Najib sebentar tadi dan hampir semua menjadikan kenyataan - deliberate actions by someone on the plane, ( tindakan yang disengajakan oleh seseorang dalam pesawat ) sebagai tajuk utama mereka.

Associated Press -


Reuters -


WallstreetJournal -


CNN -


Semuanya menjurus kepada Hijack/Rampasan. Walaupun tidak dinyatakan secara spesifik oleh Najib tapi apalagi rumusan yang ada bagi apa yang digambarkan ? Haluan pesawat dialihkan tanpa izin dengan komunkasi diputuskan serta penerbangan dilakukan dalam keadaan cuba mengelak daripada dikesan ?

Share this article :

+ comments + 8 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 15, 2014 at 7:39 PM

Macam ada konspirasi:

Selapas Anwar dijatuhkan hukuman penjara 5 than, esoknya, pesawat MAS hilang....

Pilot yg bawak pesawat tu penyokong kuat PKR dan mungkin penyokong kuat Anwar juagk...

Dulu masa insiden Lahat Datu pun ada unsur dimana pemimpin pembangkang berjumpa dengan si Kiram sebelum menceroboh Sabah...

Kita tunggu dan lihat
Mereka lupa perancangan Allah akan mengatasi segalanya...

Tak lama lagi kiat akan tahu, siapa disebalik tragedy ini...

Allahu Akbar!!!!

Teruskan berdoa...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 15, 2014 at 7:58 PM

think this ... like he know something http://www.anwaraidc.com/?p=44859

....................
Reply To This Comment ...................
March 15, 2014 at 9:22 PM

Mungkin MH370 dirampas melalui rampasan oleh jet-jet tentera yang halimunan (tidak dapat dikesan oleh radar biasa atau awam) dan diarah menukar haluan...bukan rampasan dari dalam...sistem perhubungan pesawat boleh di jammed oleh perampas...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 15, 2014 at 10:29 PM

@AnonymousSepandai-pandai tupai melompat, pasti akan jatuh ke Tanah jua.

Kumpulan (sebab tak mungkin di lakukan seorang diri) yang melakukan perkara ini nampaknya amat teliti, segalanya telah di rancang dengan sangat rapi (mungkin dah berbulan-bulan lamanya sebab mereka sudah rancang destinasi yg merupakan satu tempat di Negara lain).

Namun, saya rasa mereka tidak sangka yang Negara kecil seperti Malaysia mempunyai ramai kawan dan mampu menarik negara2 kuasa besar dgn teknologi canggih untuk membantu.

Yang lagi mereka tak sangka ialah, ada antara Negara yang membantu ini adalah negara2 yang pada waktu yg lain adalah bermusuh.

....................
Reply To This Comment ...................
March 15, 2014 at 10:36 PM

Apakah benda yang begitu bernilai sehingga semua ini dilakukan ?

Kargo ? Penumpang ?

Dan bernilai kepada siapa ?

Kenapa tidak ada tuntutan dari mana2 pihak ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 16, 2014 at 1:04 AM

Bukan Rampasan Cuma Haluan DiAlih, Komunikasi DiPutus Dan Radar DiElak.......'RAMPASAN' le tu bro Din...yang selalu buat kerje hina camni MOSSAD je ...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 16, 2014 at 2:08 AM

Ntah2 kapalterbang tu dah landing kt mana2 pulau...pilot tu mmg expert part2 landing landasan pendek nih..pelik jugak kapal perang USS Kidd nie tergesa2 balik kt arah Laut Andaman...mcm nak kejar sesuatu. Paling pelik TUDM ler sbb radar dia yg dpt kesan dulu MH370 berpatah balik...tersasul tu bila bitau PM, pastu dinafikan dulu seolah2 nak bagi masa tentera kita check senyap2...last2 bocor semua bila US pon dpt tau drp satelite dia dan kuncu2 eropah dia...China pon dah bengang sbb penat2 cari kt Laut China Selatan...last2 baru bagitau yg pesawat tu ada pusing balik..apa sebenarnya dlm pesawat MH370 tu sampai dah jadi mcm 9/11 punya konspirasi la pulak. Kapten MAS tu mmg sume org MAS tau bukan calang2 pilot...mcm kena paksa bawak lari pesawat tu oleh pihak tertentu ke satu destinasi rahsia smpaikan US dan China mcm berebut2 nak jumpa dulu. Apa2 pun aku rasa mcm kerajaan kita tersepit dgn situasi ini dan mungkin dah tau pesawat tu ada di mana..cuma takut bila jumpa nanti akan pecah tembelang cerita sebenar drp kotak hitam pesawat yg menjadi permainan politik kuasa2 besar tu...elok jugak la wat2 bodoh dulu dgn lawak bomoh kt KLIA aritu...kena dapatkan kotak hitam tu diam2 dan lepas tu baru cerita...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 16, 2014 at 9:31 PM

@Anonymous
Good one...kalau MOSSAD buat, it is not surprising.

US nak conquer Laut Cina Selatan, China pun. Malaysia caught in between. indonesia already in genggamman US, so is S'pore. Vietnam and Myammar ada bad blood dgn US gov., so can not jadi kawan.

M'sia under pressure from US to accept FTA and IMF model economy.

Impossible this big brotherpunya satelite tak nampak apa-apa.

Depa lani ada leverage against M'sia. Media dia orang yang play the issue that the pilot bersalah.

china is now being tricked to go against M'sia due tothis incident, so M 'sia have no good powerful friends to protect our interests except now the US of A.

Post a Comment