........... Mat Maslan Kata Cina Akan Untung Jika Undi BN ! Anda Setuju ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Mat Maslan Kata Cina Akan Untung Jika Undi BN ! Anda Setuju ?

Thursday, March 13, 201417comments

Mat Maslan semasa berkempen di Prk Kajang dilaporkan Mkini berkata -

Ahmad: Cina mahu untung kena undi BN

Betul ker ni ? Anda setuju dengan kenyataan itu ?
.

Mungkin kalau Mat Maslan yang jadi PM, saya mungkin setujulah ..... begitu juga kalau Mukhriz atau MatSaid ..... tapi kalau PM adalah Najib ?

Bukan cakap retorik atau berkias atau secara logik sebab ini bukan retorik, ini hakikat dan memang tak masuk akal - Najib tetap bodek Cina tak kira parti mana yang mereka undi pun !

Share this article :

+ comments + 17 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 13, 2014 at 8:49 PM

apa ajib nak bagi kat kat kajang ..... TTUUUNNGGUUUUUUU

....................
Reply To This Comment ...................
March 13, 2014 at 9:19 PM

salah! cina lg untung kalau x undi bn.sebab? lg die x undi bn lg la ah jib gor desperate nk undi diorang n dok tabur macam². Xpercaya? majoriti melayu undi bn, dapat apa? cina x undi bn dapat apa? Clear kan xD

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 13, 2014 at 9:23 PM

Alah makin menyampah la umno perangai mcm ni

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 13, 2014 at 9:38 PM

Cina tak undi BN pon da banyakkkk dah mereka untung.
Mat Maslan tak nk bodek melayu ker?
Siapa majoriti kt kajang sebenarnya??

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 13, 2014 at 9:49 PM

Memang mereka mahu untung, selalu mesti untung,kuasa pun mereka mahu, tambah pula banyak barua-barua melayu yang tolong dan sokong mereka.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 13, 2014 at 10:04 PM

Kenyataan ahmd maslan bermaksud bahawa orang Melayu bodoh kalau undi BN. Kerana Melayu tak dapat apa apa pun , walaupun ramai yg dah balik ke BN.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 13, 2014 at 10:06 PM

sorry din, nak komen kat posting yang lama tapi dah terlambat plak ....

----

saya sangat bersetuju dengan en. leong (BAR COUNCIL) dan dengan itu sepatutnya pihak peguam ds. anwar tidak perlu lah bersusah payah untuk menafikan perbuatan itu berlaku, mereka perlu bersetuju sahaja dengan perbuatan meliwat dilakukan dengan penuh nikmat oleh ds. anwar tetapi buat masa yang sama berhujah dan mengemukan bukti bahawa liwat tersebut adalah diatas kerelaan kedu-dua pihak! :) baru OK!!! LOL

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 13, 2014 at 10:28 PM

Kita boleh kata Mat Maslan 'talk cock' kerana kalau BN tak memang pun mereka akan untung kerana Ahjibgor 'down syndrome' akan memberi juga apa sahaja yang mereka mahu. In fact mereka akan lagi lebih untung jika kalau Pakatan memang kerana orang Cina akan menguasai bidang ekonomi dan politik jika di bandingkan BN memang kerana arrangement orang Cina dengan UMNO ialah kita menguasai politik dan bidang ekonomi sahaja di beri kepada mereka.

Ceramah macam ini orang Cina sudah tak makan saman lagi. Mereka sudah TAHU UMNO di ambang kehancuran bila bila masa sahaja di bawah kepimpinan Ahjibgor!!!

Dengan 53% majority rakyat penggundi menyokong Pakatan,mereka tidak perlu takut kepada ugutan BN atau layan apa apa permintaan BN.

But on a serious note,kalau kita betul betul renung wajah Ahjibgor lama lama,kita boleh NAMPAK memang dia ada wajah macam orang 'down syndrome'.

alfie

....................
Reply To This Comment ...................
March 13, 2014 at 10:40 PM

@Anonymoussaudara ni tak habis2 dengan down sindrom !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 13, 2014 at 10:44 PM

@dinturtleJust stating the fact aje Bro Din!
alfie

....................
Reply To This Comment ...................
March 13, 2014 at 10:52 PM

Bagaimana kalau Mat Maslan cakap depan orng Melayu - Undilah calon BN jika mahu untung .... agak2 apa respon orang pulak ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 13, 2014 at 11:32 PM

@dinturtleOrang melayu sekarang akan undi BN tanpa apa apa imbuhan kerana mereka sudah nampak kuasa orang Cina semakin kuat dan sudah nampak kemungkinan orang cina memerintah Malaysia akan satu menjadi reality bila bila masa from now on.

alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 13, 2014 at 11:46 PM

Salam,
Tak undi pun pm kasi juga. Kalu cina minta nyawa, mungkin pm tak beri. Kalu minta wife pm, laju jer pm kasi agaknya. Undi atau tidak, cina memang untung pasal pm dah tukar kulit dr melayu jadi ah jib gor.

Melayu nak harap kat zahid tin kosong, boleh dengar sembang dan dpt air liur aje. Praktikal hancur. Mungkin ahli umno pun sokong pemimpin umno hanya kuat ckp menjadi pujaan. Yg kerja, kita kasi pancung.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 14, 2014 at 12:33 AM

walaupun cina pupus di malaysia ni...pemimpin melayu tetap tabur duit hatta di rumah kecil berwarna merah demi jawatan selamanya....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 14, 2014 at 12:46 AM

penang x aokong BN pun dapat macam.macam..terbaru dapat jabatan ke 2..sabahbdanbswk sokong BN abok x dapat..pkr qkannkenangbsi kajang bukqnnfaktor nuat tpi ahjibgor gagal..daia x yau apa apa semua guna konsultan dan punahsihat yg rakyat benvi..lembek..layu. ikut telunjuk pembnagkang.melok sokong pembangkang..itu aja..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 14, 2014 at 12:47 AM

melayu jafi lembu..tak kira parti mana..cina akannfapat aemuanya..BN dan amno useless..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 14, 2014 at 5:06 PM

Trend kini. Setelah cauvinis x dpt ambil kuasa melalui dap, mca masuk scene balik utk pejuang cauvinis.

Apa beza dap dgn mca?

Bodo benar.org yg x nampak

Melayu hampa

Post a Comment