........... MH370 - Malaysia Kena Perbetulkan Laporan CNN Ini - US Kata Malaysia Yang Berikan Data Tentang 4 Jam Terbang | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

MH370 - Malaysia Kena Perbetulkan Laporan CNN Ini - US Kata Malaysia Yang Berikan Data Tentang 4 Jam Terbang

Friday, March 14, 20148comments


A senior US official ... there is a strong likelihood the flight is at the bottom of the Indian Ocean. Why did they come to this conclusion ?

Well, the Malaysians have now given the US in the last 24 hours, the access to key data ....

The US analyze all of that and now conclude that it did fly over the Indian Ocean ...

Itu yang disebut oleh pengacara CNN seperti dalam video artikel terbaru CNN - Search for missing Malaysia Airlines plane expands to Indian Ocean
.



Maklumat dari pegawai2 berkuasa Malaysia ?

Adakah ini tindakan memandai2 dari US yang bertindak ala Lone Ranger ?

"We're not out here freelancing, and it's not just something the U.S. Navy thinks and no one else," Marks said. "So this was by request of the Malaysian government. They asked the Navy to move our ship to the west into the Strait of Malacca. ... It is coordinated, but certain ships and aircraft stay in the east, and some go to the west. And we're moving to the west."


Semalam Hishammuddin menafikan kemungkinan pesawat itu terbang tambahan 4 jam dari lokasi terakhir .... tapi apa yang dilaporkan oleh CNN pula  berbeza.


Jadi untuk mengekalkan kredibiliti laporan dari pegawai2 Malaysia terutama dari Hishammuddin sendiri, mohon  beliau menafikan laporan CNN diatas secepat mungkin !


Sebab jika benar US sedang melakukan pencarian di Lautan Hindi padahal tidak ada kemungkinan pesawat itu terbang tambahan 4 jam, bukankah satu kerugian besar sedangkan segala usaha itu boleh ditumpukan kepada kawasan yang kita tumpukan perhatian ?


Dalam dunia watsup pula, sudah mula tersebar nama sebuah pulau terpencil di hujung Laut Hindi - Diego Garcia ..... masih didalam lingkungan bulatan jarak maksimum di atas dan kebetulan mempunyai kemudahan sebuah lapangan terbang tentera US.




Agak ekstrim la spekulasi ini , tapi sekadar bahan bergossip ..... menarik juga untuk dibaca !

Dari TMI - Amerika dakwa Malaysia beri data MH370 terbang 4 jam selepas hilang

PS - Rakyat diminta terima apa yang kerajaan laporkan dan jangan percaya spekulasi liar termasuk laporan media luar. Media luar punya agenda jahat terhadap Malaysia. Sebab nak percaya cakap kerajaanlah maka saya mohon Hishammuddin perbetulkan CNN .... dan yang lain-lain !

Share this article :

+ comments + 8 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 14, 2014 at 12:22 PM

Kepada pemimpin Malaysia yg terlibat isu MH370... Bersabarlah dengan segala dugaan yang diterima.ada hikmah disebalik musibah diakhiri rahmat dari allah swt. Insyallah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 14, 2014 at 12:30 PM

http://militaryofmalaysia.net/2014/03/misteri-bin-ajaib-mas-mh370-story/

....................
Reply To This Comment ...................
March 14, 2014 at 12:31 PM

@Anonymouskepada pemimpin jer ? Kepada rakyat terutama keluarga mangsa ?

....................
Reply To This Comment ...................
Melayu Kampung
March 14, 2014 at 1:07 PM

Tiap-tiap hari kena nafikan berita luar. Kadang-kadang keadaan seolah-olah Malaysia versus the world dan tidak seperti sepatutnya iaitu Malaysia dan dunia bersama-sama mencari pesawat yang hilang.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 14, 2014 at 2:23 PM

Celiklah mata hati...renunglah disebalik apa yang berlaku....ALLAH ITU SATU...tidak berkongsi-kongsi.Dek kerana politik...semuanya bermusuhan ,bertelingkahan...hilang rasa hormat sesama sendiri ...'Allah' dibiarkan dijaja-jaja....ulamak-ulamak membisu...yang mempertahan sekadar melepas batuk ditangga...pemerintahpun sekadar acah-acah....makanya musibah diberi.Masih butakah?.....

....................
Reply To This Comment ...................
March 14, 2014 at 2:46 PM

@Melayu Kampungtu la pasal ..... kita kena pertahankan apa yang pihak Malaysia keluarkan ( kenyataan ) !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 14, 2014 at 3:57 PM

Di sebab kebodohan Ahjibgor yang dimana consultant2 nya tidak disisi dia all time,dia sangat slow untuk react kepada crisis atau fitnah2 yang di tuju kepada dia dan kerajaan dia.

Hari ini saya tengok news di BBC,CNBC,CNN hentam kerajaan Malaysia kaw-kaw. What is happen now is the foreign news agencies are ALSO accusing Ahjibgor is incompetent AS a leader. This will augur well dengan internal kempen Anwar yang tuduh kerajaan BN/UMNO tak guna! Message2 yang di forward sekarang melalui social media sangat ACTIVE mengutuk kerajaan Ahjibgor,saya yakin tidak ada masalah bagi Tian Chua untuk mengajak rakyat Malaysia turun buat protest jalanan untuk tumbang kerajaan Ahjibgor.

Tapi biasa lah Ahjibgor kita tidak buat buat apa persediaan untuk 'uprising' ini. Isu JEREBU hari ini pun semakin chronic tapi gomen tapi buat apa2,hanya suruh orang pakai topeng dan jangan keluar rumah kalau boleh. Tiap2 tahun insiden ini SELALU terjadi tapi kita TAk PERNAH dengar sesiapa pun yang kena tangkap atau di denda pun. Asik duk gempak orang dengan denda2 yang boleh di kena jika bersalah tapi not even one person is caught!!

alfie- kalau betul renung wajah Ahjibgor lama lama,ada mirip wajah orang down syndrome.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 14, 2014 at 5:06 PM

pelik sangat kes mh370 ni..kapal tetiba ghaib dari alam semesta yg penuh dgn technologi.kalau pun tenggelam mana serpihannya?kalau kene hijack pula kenapa 1 berita pun tak bgtau tentang hal sebenar?dah nak seminggu mh370 hilang...

Post a Comment