........... Koridor Laluan MH370 | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Koridor Laluan MH370

Sunday, March 16, 20147comments

Sekadar berkongsi satu artikel penerangan mengenai apa yang disebut oleh PM Najib sebagai KORIDOR kemungkinan laluan MH370 -




Gambar di atas merupakan dokumen siasatan Jabatan Penerbangan Awam dalam rampasan MH370.

Garisan merah atas dan bawah merupakan laluan yang dipercayai mungkin digunakan pihak yang merampas kapal berkenaan.

Jajaran itu selari dengan koridor yang menjadi tumpuan siasatan masa kini seperti yang diumumkan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dalam sidang akhbar beliau tengah hari tadi.

Koridor Utara meliputi sempadan Thailand ke sempadan Kazakhstan dan Turkmenistan manakala Koridor Selatan, merentasi Utara Indonesia hingga Selatan Laut Hindi. - Mynewshub.

Dibawah versi kaler dari malaymailonline -

Share this article :

+ comments + 7 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 16, 2014 at 4:05 PM

Kapten Zaharie bukanlah perancang utama. Ada kuasa besar yang menjadi dalang semua ni. Soal sama ada Kapten Zaharie diugut atau tidak, itu soal kedua. Soal pertama ialah bagi melesapkan sebijik pesawat yang besar, perlukan perancangan teliti berbulan-bulan lamanya bagi mengelakkan kesilapan. Banyak perkara perlu diambilkira terlebih dahulu. Apatah lagi ianya adalah kes jenayah peringkat dunia kerana ianya melibatkan banyak negara.

Saya tak rasa pesawat itu diambilalih secara paksa sebaik sahaja mahkamah telah menjatuhkan hukuman kepada Anwar. Takkanlah hanya kerana fanatik kepada Anwar, beliau nak mengambil risiko dengan memperjudikan 237 nyawa. Tak logik sama sekali.

Menjadi seorang pilot, apa yang kurangnya ? Gaji lumayan, dapat hotel percuma, percutian percuma dan macam-macam lagi kelebihan. Tak berbaloi nak mengorbankan semua tu demi Anwar Ibrahim.

Bagi saya, ada agenda lebih besar yang melibatkan tangan-tangan ghaib di belakang misteri ini. Sekali lagi teori 9/11 boleh dikatakan agak logik. Ini kerana MUSTAHIL satelit US dan radar Pentagon tak mampu mengesan kehadiran pesawat yang nak melanggar WTC. Inilah adalah satu konspirasi peringkat tertinggi yang melibatkan organisasi besar dan paling berpengaruh di dunia.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 16, 2014 at 8:13 PM

Bro Din,I can see where was heading, Kapt Zaharie fikir Anwar akan di penjarakan pada hari Isnin tapi allowed bail. The hostages on the plane were supposed to be a 'TRADE' for Anwar punya freedom, once Anwar di penjara oleh kerajaan Malaysia.

alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Melayu Kampung
March 16, 2014 at 9:07 PM

Kalau semua rakyat Malaysia (+/- 30 juta orang) berbaris sepanjang garisan di koridor sebelah utara itu sahaja, belum lagi dapat melingkupi keseluruhan kawasan tersebut. Bayangkanlah bagaimana sukarnya usaha mencari sekarang ini. Kita semua kena bersatu tanpa kira bangsa, agama dan pegangan politik. Kita mesti tunjukkan kepada dunia bahawa dalam keadaan yang sebegini genting, kita sanggup ketepikan perbezaan demi mencapai 1 matlamat. 22 buah negara kena bersatu untuk usaha mencari sekarang ini. Kalau kita sebagai ketua kepada operasi yang besar ini tidak boleh bersatu, yakinkah orang luar untuk berindukkan kepada kepimpinan kita? Niat kita dan mereka adalah sama - cari pesawat tersebut sampai dapat.

....................
Reply To This Comment ...................
March 16, 2014 at 9:37 PM

Pagi tadi aku tengok program cnn mengenai kehilangan mh370. Ramai yg dijemput membincang krisis ni. Termasuk seorg wanita yg berpengalaman dlm jenayah (tak ingat nama). Beliau berkata sesiapa boleh bertindak melakukannya. Baik peguam doktor guru atau ahli politik.
Jadi beliau tak akan terperanjat jika yg melakuksnnya adalah pilot sendiri.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 17, 2014 at 7:45 AM

Agree dengan awak. Kalau betul kapten Zaharie buat macam tu, memang sewel lah dia. Takkan dia sanggup lepaskan kerjaya nya, family nya Dan menggadaikan nyawa 237 nyawa .. demi anwar poyo tu. Memang ada yang tersirat... says pasti hal ini tak ada kaitan dengan rakyat Malaysia. Saya yakin dan pasti.*!*
PCP84

....................
Reply To This Comment ...................
dontortoise
March 17, 2014 at 9:01 PM

anda pernah dengar perkataan TAKSUB?? jika pernah..tiada yg mustahil bukan? taksub dgn ajaran sesat..taksub dgn tok bomoh..taksub dgn pemimpin..taksub dgn ilmu ghaib bla bla bla..bila dah taksub, manusia selalunya hilang pertimbangan..logik tak logik dah tak fikir dah..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
March 19, 2014 at 2:50 PM

jangan percayakan dakwaan media asing. hal ini tiada kaitan dengan parti politik. jangan sesekali melaga-lagakan kami bangsa melayu.. bersatulah, jika tidak kita akan hancur.

Post a Comment