........... Rekonsiliasi Nasional - Awal2 Lagi Najib Dah Kena Perangkap Pembangkang ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Rekonsiliasi Nasional - Awal2 Lagi Najib Dah Kena Perangkap Pembangkang !

Wednesday, February 26, 201413comments

Najib dah mula nak kena kencing dengan rakan2 Rekonsiliasi Nasional ( RN ) nya. Artikel sebelum ini ( KLiK ) saya dah berikan pandangan ikhlas saya tentang RN dan kalau anda baca apa yang disebut oleh Najib , bunyinya seperti kedua2 BN dan PR bersungguh2 nak berbaik demi perpaduan rakyat ..... kononnya.

Mungkin ya .... mungkin saja benar Najib sudah bertemu dan berbincang dengan pihak PR -

Pihak Pembangkang dan pelbagai organisasi telah memberikan cadangan-cadangan untuk menjayakan rancangan ini. 

Tapi kalau dibaca laporan TMI ini, nampaknya pembangkang sedang main TARIK TALI -


Mula2 komen dari Bapa Rasis ( bayangkan Najib bertepuk bahu dengan Lim Kit Siang dalam RN ! )


Pakatan selar pelan rekonsiliasi Najib, dakwa sudah terlambat

“Kerajaan minoriti 47% ini angkuh bekerja sendiri dan secara sulit merencanakan NRP tanpa berunding dengan Pakatan yang mendapat 51% undi rakyat,”

Bukan saja menafikan dakwaan Najib yang RN itu hasil kerjasama BN-PR, Kit Siang siap kutuk lagi BN sebagai kerajaan minoriti yang angkuh dan licik ! Baik punya rakan Najib cari .....

“Saya tidak fikir ada cara lebih buruk, teruk atau tidak bertanggungjawab untuk menyelamatkan negara daripada jurang kaum, agama serta mencetuskan huru-hara terutamanya apabila media Umno dan BN memberi ruang kepada penghasut dengan mensensasikan permintaan puak ekstremis.

“Apakah Najib mengeluarkan arahan segera kepada Utusan Malaysia dan semua media Umno-BN agar berhenti memberi ruang publisiti kepada mereka?

“Jika Najib tidak bersedia mengeluarkan arahan sedemikian, adakah beliau mengizinkan penghasut dan puak pelampau terus menambahkan kebencian kaum dan agama dengan penipuan serta kesalahan?”

Ambik kau ..... ada syarat2 pula kalau nak masuk meminang ! Mula2 hulur ( kalau betullah kata Najib kata ada berbincang dengan PR ), kemudian tarik, siap maki sekali, kemudian hulur balik ( dengan bersyarat ) .... 


Dengan orang macam ini yang Najib nak berRekonsiliasi ? Apakah Najib tak ada kemaluan untuk menerima penghinaan sebegitu dan tunduk kepada syarat2 yang diberikan ?

Melihat pada orangnya ....... Nak kata Najib akan tolak mentah2 pun saya tak berapa yakin ! Mungkin saja Najib akan akur sebab dah terlajak kata ....

Yang jelas, Najib sudah kena perangkap !

Jadi suka saya ulangi, mohon Najib jangan mencairkan lagi apa2 hak dan keistimewaan yang ada pada agama dan bangsa atas nama Rekonsiliasi Nasional ini. 

Awal2 lagi para pejuang yang mempertahankan perjuangan asal Umno telah dijadikan syarat sebagai korban oleh pembangkang, kalau Najib terima juga, alamat hancurlah  ......

Melihatkan muka Najib ..... saya tak yakin.

Share this article :

+ comments + 13 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 26, 2014 at 4:50 PM

aku dah ulas sebelum ini yang najib dah laksanakan rekolinsasi ... tah apa bunyi dan ejaannya ... dengan memperkasakan sekolah cina sejajar dengan tuntutan dhong zhong ...
memperkuatkan penguasaan ekonomi cina melalui penguasaan felda oleh syarikat cina ...
yang diminta oleh kandanya lim kit siang cuma memberhentikan tuntutan berkaitan hak bangsa melayu ...
yang pasti sedang diusahakan oleh najib dengan seruan meminta puak konservetif dalam umno berubah kepada liberal ...
dan seruan najib agar jangan dilayan puak ekstrimis ... iaitu puak konservetif dalam umno dan ngo yang memperjuangkan hak bangsanya secara melampau ...
harus diingat dhong zhong dan yang sealiran dengannya adalah sekutu najib dalam memperjuangkan kearah memperkasakan sekolah cina ...
najib dan dhong zhong adalah sealiran ...

....................
Reply To This Comment ...................
February 26, 2014 at 5:49 PM

Salam Bro. Otak Najib dah tak mampu untuk 'berfikir' yang termampu dibuat olih Njaib hanyalah memuji isterinaya apabila menyanyi disamping Syed Sobri dan Azie demi menghiburkan hatinya yang gundah gulana yang tak tentu pasal. Mungkin teringat 'awek' lama kot.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 26, 2014 at 6:05 PM

Kalo begitu keadaannya, apa gunanya ditubuhkan Majlis Perundingan Perpaduan Negara (MPPN) ? Saya rasa MPPN telah gagal, sebab itulah RekonNas dicipta. Itu pun kita tak tau idea dari saper. Saya percaya RekonNas pasti akan gagal juga kerana puak-puak ni amat tebal kiasunya. Almaklumlah mereka ni adalah produk daripada Sekolah Vernakular yang menjadi kebanggaan Ah Jib Gor.

Buatlah apa-apa idea pun termasuklah PLKN ke, 1M4U ke (yang memakan bajet jutaan ringgit)....ianya tetap akan menemui kegagalan kerana punca penyakitnya ialah Sekolah Vernakular. Jika punca penyakit ni tidak dihapuskan, selagi itulah perpaduan antara kaum tidak akan tercapai sampai bila-bila pun.

Saya cuma takut satu benda jer. Hak milik melayu digadaikan atas nama perpaduan. Tapi hakikatnya apa yang ditakuti telah berlaku sekarang, sedikit demi sedikit. Kementerian Pembangunan Usahawan telah hilang, orang bukan melayu telah berjaya menyusup masuk ke dalam Petronas dan Felda. Kemungkinan selepas ini banyak lagi yang akan merugikan melayu. Hak melayu hilang satu demi satu demi memenuhi tuntutan puak kiasu.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 26, 2014 at 6:14 PM

Din.honestly saya sangat ngeri membaca segala2 yg ko bentangkn din.sungguh.saya sgt defensif kalo sape2 yg kutuk2 kerajaan.tp kutukan drp pihak sana je din.sbb takde kebaikan kerajaan langsung pd mereka.tp saya sgt sokong segala yg ko ckp din.rasa nak muntah dgn perangai najib dan all d powers that be.ya allah kau selamatkanlah negaraku tercinta.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 26, 2014 at 8:25 PM

salam,

kalu ikut kata ah jib gor (memang sedap nama tu, manja) RN ni diterima oleh rakyat. maksudnya rakyat yang sedang berjuang bersamanya iaitu pak menteri, penasihat, pemandu, penyokong tegar i lap pm, penyokong kak ros, dan ahli umno yang berjumlah 3 juta orang tu ( memberi kemenangan penuh kpd ah jib gor sebagai presiden) selain daripada tu, rasanya tak mungkin kot terutama geng ah jib gor, penyokong sekolah vernakular. orang kampung kalu kata sokong, menipu tu. mereka mana faham. dapat brim, mereka kata duit kerajaan kasi. orang yang faham brim, tahu la nak guna. guna masa nak beli gula, beli minyak, beli pelbagai benda lagi la yang bersubsidi. ya la, orang yang layak dapat subsidi. yang tak layak, tengok aje la yang layak berbaris mengambil duit.

ah jib gor memang suka ikut cakap pembangkang. pemandu dan penasihat ingat, kalu ikut cakap pembangkang, rakyat akan sokong kerana ramai pengundi sokong pembangkang kerana memperjuangkan akan apa yang sedang ah jib gor lakukan sekarang. so, mereka ingat nak potong jalan pembangkang la. bila pembangkang kata nak buat, ah jib gor terus buat. so mana lebih hebat, yang cakap sahaja atau yang buat. ah jib gor perasan, rakyat suka la sebab dia yang buat, bukan pembangkang yang buat. mereka baca, rakyat suka kepada pembangkang kerana idea pembangkang. rakyat yang jadi penyokong, mereka tak perasan. mungkin mereka anggap pengundi bn macam hidung tak mancung, pipi tersorong-sorong. pengundi aje yang nak ke bn, tapi pemimpin bn tak nak pun kerana nak undi daripada orang lain.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 26, 2014 at 9:46 PM

jujur cakap la din, aku pun tiap hari dread nak buka blog ni... takut terbaca lagi pasal perkara sebegini. tapi aku baca juga tiap hari coz aku sayangkan agama, bangsa dan negara aku.
Aku doakan kau terus bersemangat mperjuangkan perkara ini. Boleh dikatakan kau din dan beberapa bloggers lagi are my rock. Sumber kekuatan semangat kami. Terima kasih.

....................
Reply To This Comment ...................
February 26, 2014 at 10:29 PM

@Anonymousya, saya terfikir juga kenapa ada MPPN dan waktu sama nak ber RN dgn pembangkang ....kedua2nya utk perpaduan katanya.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 26, 2014 at 11:18 PM

@AnonymousSetuju Bro,Dreaded sampai dah dah tak larut nak komen lagi pasal kebodohan Ahjibgor. Bukan I tak buka you punya web Bro Din,hari hari duk baca sampai berlinang air mata aje mengenang nasib Melayu yang di tangan Ahjibgor.

alfie :'(

....................
Reply To This Comment ...................
February 26, 2014 at 11:21 PM

Bro,

Belum apa2 dah ada yg minta butir2 kaum tidak dimasukkan dalam borang2 rasmi kerajaan. Sekarang sudah ada pula permintaan dari kaum India untuk menubuhkan Sekolah Menengah Tamil. Muhyiddin pun dah minta Kurup bentangkan dalam mesyuarat kabinet.

Lepas ni tak tahu apa pula yg diminta. Nampak macam one way traffic aja.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 26, 2014 at 11:43 PM

Saya pelik kenapa perlu guna istilah yang bombastik seperti rekon...yang susah nak disebut apatah lagi nak difahami oleh rakyat biasa. Apa salahnya menggunakan nama Perpaduan Nasional atau Jalinan Antara Kaum. Orang kampung pun boleh faham.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 27, 2014 at 11:54 AM

bro din...
ini lah bodohnya puak umno dan najib ni... sekarang lu ada kuasa... rakyat dah pilih.... apekejadah nak rekonsilisasial pulak dengan pembangkang.... kalu tak reti guna mandat dan kuasa baik haram jadahkan umno dan bn supaya terbubar pemerintahan bagi je pembangkang memerintah.... yang aku paling tak paham sekali masa merrayu indu pru dulu macam macam cakap... untuk prk pun dia ada cakap, jangan pilih pengacau jadi pemimpin.... yang paling lahanatnya kita dah pilih dia jadi pemimpin dan tak pilih pr, tapi alih alih dah jadi pm sibuk nak mppn dan rekontol dengan puak pr.... shit hits the fan and all of us just tutup hidung je lah hahahah

....................
Reply To This Comment ...................
February 27, 2014 at 12:16 PM

@AnonymousNak saya ikut Lifestyle Najib - tunjuk gambar dan cerita yang baik2 bagaimana perpaduan dipraktiskan, macam polis Melayu tolong ahsoo lintas jalan ?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 27, 2014 at 12:41 PM

@Anonymous

memang rekontol tahap dewa!! kita tubuhkan MALAYAN UNION II !! KASI AJAR SAMA PUAK2 LIBERALISASI DAN TRANSFOMAKI DLM UMNO NI! KASI AJAR KOMUNIS URBAN YG DOK JOLI KELING MABUK TODI LAA NI!

APA NAJIB INGAT ORANG MELAYU DAH HILANG KE DARAH AMOK ? SILAP LAAA

Post a Comment