........... Rahman Dahlan VS Lim Guan Eng - Coming Soon ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Rahman Dahlan VS Lim Guan Eng - Coming Soon !

Tuesday, February 25, 20147comments


Perang Tweeter antara wakil 2 rakyat yang menyaksikan aksi keanak2an Lim Guan Eng mungkin akan berlanjutan ke mahkamah ! MP Abdul Rahman protes bila berterusan dituduh Lim Guan Eng sebagai menyokong pembakaran Bible dan bila digertak dengan tindakan saman, Guan Eng menganjing serta menCABAR Rahman supaya menyamannya.






Sebelum ini, Guan Eng pernah menyelar Abdul Rahman yang didakwa mempertahankan keputusan kerajaan untuk tidak mengambil tindakan terhadap Presiden PERKASA, Datuk Ibrahim Ali yang mengugut mahu membakar bible dalam bahasa Melayu.- astroawani.

Menarik nih .......

Saya artikelkan mesej2 tweeter di atas sebab nak jadi batu api, nak pastikan Rahman benar2 bawa kes ini ke Mahkamah demi mempertahankan maruahnya !

Jangan biarkan Lim Guan Eng berterusan memperlekehkan pemimpin2 Umno, Rahman kena jadi 'wakil' kepada pemimpin2 Umno yang selama ini sepi tunduk membisu bila dipersendakan oleh pembangkang.

Kebetulan pula Zahid baru memberi cabaran kepada pemimpin2 Umno supaya BANGKIT menyerang persepsi negatif yang dilemparkan pembangkang.

"Kita tidak harus berdiam diri sebaliknya menyerang berlandaskan fakta dan hujah yang benar," - SINAR.

Kenyataan yang saya rasa mengundang senyuman sinis di kalangan rakyat yang mengikuti perkembangan politik semasa .... kerana ia bukan lagi dilihat sebagai persepsi malah satu kenyataan yang pemimpin2 Umno itu penakut.

Terserah pada MP Kota Belud untuk mengembalikan semula maruah Umno ..... atau beliau pula yang akan merubberstampkan kenyataan itu .... kita tunggu dan lihat.

Share this article :

+ comments + 7 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 25, 2014 at 10:04 AM

Tak payahlah nak excited sangat. Kita semua tahu kesudahan cerita ni nanti - Kes akan settle out of court. Kena minta maaf pun tak.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 25, 2014 at 10:11 AM

Not very sure.

But from my personal view, Rahman Dahlan is a very young wise man.
He talk with brain.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 25, 2014 at 10:22 AM

Salam
Nak jd batu api gak. Rahman dahalan hanya ckp kosong. Pi mahkamah n ugut jer. Pas tu tarik balik bila guan eng kata rahman salah tafsir. Kira dah minta maaf zahir batin.

....................
Reply To This Comment ...................
February 25, 2014 at 10:27 AM

@AnonymousTu pasal yang buat artikel ni ! standby nak balun kaw2 salah sorang hehehee

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 25, 2014 at 12:36 PM

Bole ker nk prove kt mahkamah yg tulis tu benar2 si tokong?
Dr segi teknikal mmg susah nk prove pn. Sbb tu si tokong ni berani semacam jer..
Welll..anyway just see how far MP Abd Rahman Dahlan walk his talk...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 25, 2014 at 2:42 PM

@dinturtle

takpe din. kita bg dulu rahman dahlan benefit of doubt. kalau dia teruskan, kita sokong 200 persen. kalau dia back off, kita bg telur ayam 2 biji kat rumah dia.

jentayu

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 26, 2014 at 12:03 AM

perbezaan ketara dari segi mentaliti low class dap dgn highly educated umno.

Post a Comment