........... PRK KAJANG - Pesanan Kepada Pengundi2 Melayu - BE SMART ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

PRK KAJANG - Pesanan Kepada Pengundi2 Melayu - BE SMART !

Saturday, February 1, 201426comments


Ramai yang ketika membuat analisis pola pemilihan pengundi DUN Kajang menggunakan fakta peratusan pengundi mengikut kaum - Melayu 48 - Cina 41 - India 10 dengan menumpukan perhatian kepada - Arah mana 41% pengundi Cina Kajang akan undi ?

Hampir semua orang setuju majoriti pengundi cina akan pilih - Asal Bukan BN. Malah tidak kurang juga yang kata ianya mencecah 100% TERMASUK calon Mca sendiri akan pangkah pembangkang ! Orang tak hairan pun kalau benar2 terjadi ...

Tapi saya juga percaya para penasihat Najib akan kata BN mempunyai peluang cerah untuk men-swing-kan pengundi Cina supaya menyokong BN JIKA usaha bersungguh2 dilakukan untuk menarik perhatian mereka ! Dan Najib pula, seperti biasa, akan dengar dan akur kepada nasihat bernilai billion2 RM itu ..... Kan ? Kan ?

Jadi apakata pada Prk Kajang kali ini orang Melayu AMBIL KESEMPATAN  !  ?

Pedulikan siapa pun yang bakal menang .... cuma fikirkan apakah HASIL yang orang Melayu bakal dapat dari usaha mengeksploitasikan pilihanraya kecil ini. 

Nak bodek pun, bodeklah cara bijak.

Jangan cepat sangat nak umumkan  ' Kami sokong BN ! ' atau ' Kami sokong PR ' sebelum dapat apa2. 

Letakkan harga yang tinggi kepada undi anda !

Kajang merupakan lubuk emas pada Prk ini buat anda..... Bayangkan kedua pihak PR dan BN yang bertanding MAMPU untuk berikan apa jua kehendak anda. Dua-dua pun terdesak nak menang apatah lagi Anwar yang bertanding atas tiket PR kerana percaturan politik yang telah memperbodohkan pengundi Kajang sebelum ini bakal meranapkan karier politik beliau jika PR kalah.

UNDI ADALAH RAHSIA. Jadi siapapun yang anda pangkah pada kertas undi itu adalah hak dan rahsia anda. Kalau anda mahu ranapkan cita2 Anwar nak jadi PM, dipersilakanlah pangkah BN TAPI biarlah itu menjadi rahsia anda sendiri .

Di luar, buat2lah muka sardin.... belajar buat muka BLUR macam Najib ! Belajar berlakon menunjukkan muka begini -


Kepada NGO2 Melayu diluar sana, turun dan bantulah orang Melayu Kajang ! BUKAN untuk berkempen mana2 parti tapi membantu mereka supaya dapat membuat tuntutan secara berkesan. Lagi cantik kalau dapat membuat tuntutan2 yang seluruh orang Melayu dapat merasakan tempiasnya. BE SMART !

Kebajikan orang Melayu Kajang langsung tidak pernah sekalipun disebut oleh Anwar dan pemimpin2 PR dalam usaha membuat penerangan akan tindakan bekas apek YB anda mengosongkan kerusinya. Semuanya berkisar tentang PR dan agenda nasional mereka.

Peluang sebegini tidak akan datang lagi, jadi gunakan sebaik2 kesempatan ini buat diri dan bangsa anda.

Bantuan buat sekolah2 kebangsaan, sekolah2 agama, balairaya, peluang2 perniagaan, biasiswa untuk anak2 anda, program2 buat remaja ..... TUNTUTLAH !

Pastikan KETIKA diumumkan keputusan nanti, anda bukan saja tercongok di depan tv terlopong menunggu siapa pemenang tapi anda tengah sibuk mengira HASIL yang anda telah berjaya korek dari kedua BN dan PR !

Jadikan PRK KAJANG satu kenangan indah buat diri anda !

Dan tolong ubah persepsi yang pengundi bangsa Melayu ini dari kelompok yang taken for granted kepada kelompok yang harus dibodek undi mereka...... dengan harga yang tinggi.

Share this article :

+ comments + 26 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 1, 2014 at 2:30 PM

Jangan lupa pasang banner I Love PM.

....................
Reply To This Comment ...................
February 1, 2014 at 2:51 PM

Bro aku setuju cadangan kau tu. Aku harap org Melayu disitu bersatu hati minta apa yg mereka mahu. Dalam komuniti mesti ditubuh 2 group. Satu group pergi tuntut kat Ajib Gor dan satu group lagi pergi tuntut kat Nuar. Permintaan jangan bertindih. Mesti ada persefahaman antara 2 group ni. Mereka kena main wayang. Kutuk sesama sendiri tak apa. Terima aja.

Group 1. Org2 surau dan masjid. Mintala apa2 yang tak da. Kalau Dewan solat x da air-cond. minta air-cond. Minta besarkan surau dll.

Group 2. Ini kumpulan kebajikan masyarakat. Minta tempat riadah yg lebih selesa. Tak da gelanggang futsal minta gelanggang futsal. Kalau longkang tersumbat minta diselesaikan segera. Macam2 boleh difikirkan.

Rugilah kalau penduduk Kajang tak gunakan kesempatan ni. Baik Anwar atau BN yg menang nanti tak akan mengubah apa2.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 1, 2014 at 3:03 PM

Saya fikir Bro Din bahawa NGO2 MELAYU kali ini patut tukar taktik dalam PRK KAJANG. Mereka patut TERANG TERANG tunjuk perasaan tidak puas hati dengan Ahjibgor jika tidak memang mereka akan di 'take for granted' lagi oleh Ahjibgor. Mana2 kempen BN di sana jangan hadir, biar Cina Kajang tengok dan sedar hanya BN guna penyokong import dari luar yang datang ke majlis BN ini

Buat punahsihat Ahjibgor SEDAR bahawa semua 48% Melayu di Kajang akan juga undi Anwar kerana bukan mereka suka dia TETAPI kerana Melayu Kajang MELUAT Ahjibgor lebih dari depa meluat Anwar. Dengan cara ini baru MELAYU boleh KENYANG macam orang Cina,ma!!! Satu Malaysia ma,macam slogan AirAsia 'Now,everybody can HATE Ahjibgor' dan dapat HABUAN dan DURIAN RUNTUH!!! Pelik kan lojik kerajaan Ahjibgor ini kan kan?

alfie

alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 1, 2014 at 3:38 PM

Mintak buat masjid besar tgh2 Kajang dan boleh azan spt biasa,bukan snyp mcm Singapore. Api air govt tanggung. Sekolah agama siap aircond pun buat dlm compound masjid.

Kedai2 yg ganggu trafik hendaklah dipindahkan dan dirobohkan.

Kedai haram wajib roboh.

Pegawai JSJ bukit aman diletak di IPD kajang utk awasi kegiatan gangster dan ops canvas khas dilaksanakan . ajak surendran sekali,jgn lupa.

Kolej New Era diharamkan dari diperbesar dan tambah student.

Kedai jual babi hendaklah tersorok.

Harga rumah bumi lot ditambah kuota dan tidak boleh lebih 200k utk doubestorey

ADA BERANI ?


....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 1, 2014 at 3:44 PM

Salam,
Yup setuju dgn bro. Buat dek je. Undi cina 41 % tu dah sah milik pr. Mca dlm mimpi lagi. Dok perasan kuat. Harap pibg sekolah kebangsaan buat program mesyuarat agung pibgmasa tu. Bincang fgn sekolah n buat kertas kerja. Tak beri, tak yah tepuk. Jgn dok beri peluang kat sekolah vernakular. Mereka dah sah tolak bn.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 1, 2014 at 4:24 PM

Org melayu tak sebijak dan seberani itu utk tuntut mcm2.mereka lebih rela diperbodohkan atas dasar perjuangan parti kononnya tp para pemimpin hidup mewah.

Klu cinabeng awal2 lg mcm2 dituntutnya.paling best lg semuanya mereka dpt

....................
Reply To This Comment ...................
February 1, 2014 at 4:27 PM

Den pun nak beri penilaian sikit, din :-

1. Jika BN nak taruh calon pun boleh, tak taruh pun boleh. Calon bebas pun ada peluang raih undi, tapi mungkin tak banyak, cuma boleh pecah undi

2. Serius nya, pengundi cina akan mengundi PKR kerana rakan politik Dap masih menyokong Anuar dan majoriti kerusi di pentadbiran Selangor. Kaum cina sekarang di pihak "advantage" dan mereka di puncak sekarang. PM Najib dengan cara liberal nya memberi dan menyediakan segala kemudahan perang yang di perlukan mereka. Cara politik nya, mereka juga du bela kerajaan pusat. Apa perlu risau, betul tak ? Sekarang kaum cina perlukan kekuatan cengkaman. Seperti biasa MCA, Gerakan tidak rugi apa. Mereka cuma ikut arah sahaja.

3. Untuk kaum india, kini mereka menyokong cina termasuk lain-lain yang bukan Islam.Nyata nya sekarang di Kajang fenomena nya mereka memihak dan menjadi pembangkang. Tidak pro kerajaan.

4. Melayu memang bersendirian, memusuhi sesama sendiri dalam kelompok sokongan Umno(tak kuat) dan sokongan Pkr dan Pas ( cara fitnah dan persepsi mereka berkesan mengabui melayu pertengahan yang aktif). Jika ada calon BN, sebahagian baki dari pengundi ini memang setia kepada Umno.

Jadi kita lihat polar nya sekarang. Jika PM kita lemah dan tidak dapat mengawal nafsu nya, jentera nya, sikap membantu pembangkang, maka sebahagian Melayu penyokong Umno akan menjadi lebih kecewa kerana tindakan-tindakan melawan arus, kepentingan dan juga apa yang tidak di sukai Melayu. Lantaran itu bagaimana pengaruh dan sokongan 100% Melayu boleh di realisasikan ?

Kajang boleh di jadikan kayu pengukur. Pembangkang masih di sanjung kerana keberkesanan strategi retorik dan persepsi.

Watak pencatur mereka memang berkesan membenam lemas jentera BN dan Umno setiap masa. Mereka hanya letak gambar LKS atau gambar babi - mereka pasti menang ( melayu penyokong mereka sudah tidak kisah halal atau haram, sudah tidak kisah susah jerih sejarah warisan terdahulu kerana longgar pengaruh kerajaan di hati mereka akibat longgar nya pihak tertinggi Umno memahami sikap perubahan Melayu yang di suruh berubah ! Berubah untuk lebih berkorban memberi lebih ruang kepada minoriti yang sudah sedia senang lenang hidup penuh aman dan terpelihara....cuma kaum ini tidak sedar untung !

Harapan Palsu dan Harapan Mengabui. Mana satu pilihan Melayu..... nyata nya, din, Melayu tiada pilihan dan tidak untung juga bila memilih. Politik Gila Babi Melayu ! Kalimah Allah pun di gadai....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 1, 2014 at 4:56 PM

sekolah agama rakyat/ maahad mohon peruntukan sama dengan peruntukan sekolah cina

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 1, 2014 at 4:58 PM

INILAH MASA DAN KETIKANYA...ROSEMAH MANSOR..a "Winanable Candidate for PRK Kajang".

Tinggi Harapan Rakyat Malaysia untuk Melihat Calon Yang Paling Sesuai, Paling Layak yg telah lama terlibat sebelah kaki dlm politik untuk Meletakkan lagi sebelah KAKInya ke dlm Arena Politik Tanah Air..

Saya amat berharap ... TENGKU Adenan Mansor akan mencalonkan ROSEMAH MANSOR menjadi Calon BN di PRK KAJANG...

Cadangan ini Akan Disokong Berapi2 oleh oleh Shahidan Kasim, Hassan Malek, Jamil Khir Baharom, Wahid Endut, Ahmad Maslan, Azalina Oseman dan Khairy Jay.

Najib akan Kata Rosemah Layak dan seMesrtinya Winnable Candidate kerana beliau Banyak Berjasa kpd "penduduk Kajang". Rosmah Terkenal di seluruh Dunia, terutama di Negara Arab...setanding dgn Nuar Berahi... Rosemah juga kawan Baik Michelle Obama... better than Nuar yg hanya kenal Senator US.. Nuar Banyak Skandal.. orang Melayu Tetap Pilih... Rosemah pon Banyak Skandal.. jadi orang Melayu Cina dan Idia patut Pilih Rosemah!!!! Auuuwwwww Auuuuwwww!!!

Hee hee hee....Bukan nak Kata tapi sungguh2 Nak Mengata..

AWDA..

....................
Reply To This Comment ...................
February 1, 2014 at 5:51 PM

Masalahnya suara melayu tiada harga bagi kedua2 pemimpin tersebut baik UMNO atau PKR.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 1, 2014 at 6:31 PM

Yahudi bertanding kat sini pun puak Pas akan undi. Dia nak masuk Islam lps menang katanya....

....................
Reply To This Comment ...................
February 1, 2014 at 9:18 PM

rasa nak gelak pun ada...siapa yang lebih cerdik? biasanya ahli politik la yang selalu memperbodoh kan pengundi... tuntut la apa macam sekali pun...yang pasti jawapanya "kalau kita menang, kalau kita diberi undi, kita akan tunai segala tuntutan tuan tuan"....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 1, 2014 at 11:07 PM

@Esa Adam
PERKASA nak masuk group mana bang?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 1, 2014 at 11:13 PM

@Anonymous

trend hari nih, cinabeng tak yah tuntut pun. dengar dengarkanlah nanti habuan yang akan mereka terima bila mula jer kempen. merka dah ada kelas tersendiri sekarang nih bang oi! mereka dah menjadi penentu kemenangan. orang Melayu asyik bercakaran dan berdendam. cinabeng tidak berdendam sesama mereka dan tetap bersatu dibelakang tabir.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 1, 2014 at 11:17 PM

@Anonymous

mana boleh beb!!!! SAR takder gendang tarian naga.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 1, 2014 at 11:20 PM

@Anonymous

lagi tak patut........... mana ada standard jadi adun. ada lebih baik Najib ikut contoh kak wan. kosongkan kerusi kat pekan dan beri laluan untuk kak rose. kak wan kan ker beri laluan pada nuar?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 1, 2014 at 11:24 PM

@Unknown

tahu tak per. itu pun orang Melayu tak sedar diri. hidung tak mancung pipi dah jadi cengkung; dibelakang meraung, didepan melopong dan bila keputusan diumumkan, termenung............

....................
Reply To This Comment ...................
February 1, 2014 at 11:47 PM

i like!!!!!

sangat tepat - menggunakan "peluru bertunang". best article ever. orang Melayu WAJIB baca, terutamanya MELAYU Kajang. jangan dibiarkan bangsa MELAYU dipinggirkan. inilah masa dan ketika untuk menunjukkan nilai bangsa. kalah atau menang sudah menjadi resam pertandingan, tetapi harga diri, maruah bangsa dan kesucian ISLAM WAJIB dipelihara. dahulukan perjuangan dengan يسم الله الرحمن الرحيم dan akhirinya dengan الحمد لله

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 1, 2014 at 11:47 PM

UNDI ADALAH RAHSIA? ceh.. Din, hang tau tak setiap kertas undi ada serial no. Bila hant I nak undi dia check dan record serial number kat nama hang atas buku log. Jadi depa tau sapa undi sapa. Maka btu ke Undi tu Rahsia?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 1, 2014 at 11:53 PM

@anak melayu


tapi kalau cina on the spot akan diberikan, napa yer?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 2, 2014 at 3:36 AM

Undi orang Cina mungkin senang diagak kemana, tapi undi Melayu masih lagi sukar di telah lebih-lebih lagi jika ada calun bebas yang berkarisma berbangsa Melayu. Inilah masanya orang Melayu boleh membalas dendam keatas MCA yang telah mengkhianati Umno masa pilihanraya umum yang lalu. Siapa kata Umno tak boleh khianat Mca. Pastikan undi Umno mahal.

....................
Reply To This Comment ...................
February 2, 2014 at 5:20 AM

@Anonymouseleh, berlakonlah sikit ! Nak tuntut mcmana kalau yg ini pun tak leh berlakon hehehe

....................
Reply To This Comment ...................
February 2, 2014 at 5:22 AM

@Anonymoustak perlu nak balas apa2... kita ikut cara mereka berpolitik kerana ternyata cara mereka berkesan memegang telur pemimpin2 Melayu yang ada

....................
Reply To This Comment ...................
February 2, 2014 at 5:25 AM

@Anonymousjangan lupa kerajaan negeri bawah PR, BANYAK REZAB ! Dua2 kena makan ni kalau tak rugi.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 2, 2014 at 7:07 PM

yg paling sesuai ialah letak seorang paderi kristian wakili bn.... Amacam...? Mahu konpius pihak kawan dan pihak lawan... Kikiki... Sori.. Joke sikit...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 2, 2014 at 9:42 PM

Org kajang ni cerdik2...taulah mereka nk pilih...

Post a Comment