........... Kes 3 Lelaki DiTangkap Edar alKitab - Sudah DiBuat Laporan Polis ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Kes 3 Lelaki DiTangkap Edar alKitab - Sudah DiBuat Laporan Polis ?

Monday, February 17, 20145comments

Beliau ‎yang juga merupakan setiausaha agung DAP berkata, kerajaan pimpinannya itu sentiasa percaya bahawa amalan saling menghormati, keharmonian dan keamanan dalam masyarakat yang pelbagai ini hanya boleh dicapai apabila kita meraikan keunikan dan perbezaan.

"Bagaimanapun, pendekatan terhadap keharmonian sosial dan keamanan dicabar secara berterusan oleh pelbagai insiden seperti bom api di sebuah gereja bulan lalu, bom api di balai polis awal bulan ini dan penodaan terbaru di masjid semalam, apabila daging dipercayai daging babi dibuang ke dalam kawasan masjid," katanya.

Begitulah bunyi kenyataan dari KM Penang Tokong Lim Guan Eng.

Dan di bawah adalah keratan perutusan beliau 2 Krismas lepas yang mencetuskan polemik kalimah Allah sehingga ke hari ini ..... 


Kenapa 'seruan' itu perlu diseru dalam bentuk Perutusan Krismas ? Tidakkah itu seperti sengaja mengundang perdebatan yang tidak kunjung padam dan ini terbukti dengan apa yang sedang berlaku sekarang ?

Mungkin dalam senyap, Tokong tersenyum puas melihat hasil dari perutusan beliau dulu ....

Ada satu perenggan dari kenyataan terbaru beliau yang menyentuh insiden seorang guru menangkap 3 lelaki sedang mengedar alKitab kepada pelajar2 disebuah sekolah di Pulau Pinang baru2 ini -Benarkah tidak ada laporan polis dibuat ? Saya harap guru terbabit dan Pengerusi PIBG Sekolah Menengah Haji Zainal Abidin, Nor Amin Ahmad yang keluar dalam artikel Sinar semalam dapat tampil membuat laporan Polis secepat mungkin.

Saya juga tertanya2 apa langkah seterusnya setelah cikgu itu 'menangkap' 3 lelaki berkenaan ? Tangkap dalam ertikata Tangkap Basah atau DiTahan ? Ada Bukti atau tidak ?

Jika tidak laporan Sinar itu seperti kata Tokong, akan dianggap tidak lebih hanyalah satu Laporan Tidak Berasas.
Share this article :

+ comments + 5 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 17, 2014 at 6:34 PM

http://pecahpalakmikir.blogspot.com/2014/02/penafian-lim-guan-eng-isu-pengedaran.html?m=1 .... ada gambat lapuran polis dibuat ...

....................
Reply To This Comment ...................
February 17, 2014 at 7:33 PM

@Anonymousitu insiden tahun lepas

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 17, 2014 at 7:58 PM

Salam,
Sy percaya istilah tangkap tu bermaksud terjumpa org yg edar. Guru nak tangkap org? Kalu polis mungkin. Tambahan pula kat luar sekolah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 17, 2014 at 8:41 PM

Kalau pn perkara tersebut benar dan laporan polis dibuat apakah ia akan mengubah apa2?
Sedangkan tindakan menghasut dan provokasi secara terang2 yg dilakukan kemudian disusuli ratusan laporan polis, akhirnya tiada apa2 pn yg berlaku.. Kes senyap dan diam2 selesai luar mahkamah..
Buat laporan pn mcm tak buat laporan je sbb lps tu takde ape2 tindakan susulan yg konkrit sbg bukti yg undang2 didaulatkan.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 18, 2014 at 8:42 AM

It is useless to make police reports bec thy do nothing thats y this problems keep on happening every now n then. these ""pendakwah"" knows thy wont b trial they also knows our police r lame.

Post a Comment