........... Jika Yakin TMI Suara Pembangkang, Bagaimana Dengan Artikel INI ? | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Jika Yakin TMI Suara Pembangkang, Bagaimana Dengan Artikel INI ?

Friday, February 21, 20148comments


Artikel sebelum ini ( KLiK ) saya kemukakan satu soalan ringan bagi mendapat pandangan ikhlas mengenai kebolehpercayaan anda kepada apa yang dilaporkan oleh portal Mkini dan TMI ..... saya percaya ramai yang mempertikaikan ketelusan kedua portal itu, kan ?

Senang cerita, kedua Mkini dan TMI condong kepada agenda pembangkang dan cara pemberitaan dan komentar mereka semuanya terarah kepada kepentingan politik pembangkang - setuju ?

Nak kata komentar mereka ikhlas, tidak berpihak dan telus .... sememangnya boleh dipertikaikan. Lebihkurang macam kenyataan2 yang keluar dari pemimpin2 pembangkang jugalah.

Ada satu Formula yang satu ketika dulu pernah saya tulis - Apa saja yang pembangkang sokong dan puji pasti ada yang tak kena !

OK ..... sebenarnya ada tujuan lain saya siarkan artikel itu .....  hehehehe. Jangan marah ya .... 

Anda dah baca pujian melambung2 saaaaampai pohon sena, apa dalam baju, sekuntum bunga cina? dari TMI ini ? 

Anda percaya kepada ketelusan dan keikhlasan komentar dari The Malaysian Insider yang lebih berpaksikan agenda pembangkang ini - KLiK kalau nak rasa tekak loya.


Ingat 'poster' baru ni -


Share this article :

+ comments + 8 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Otak geliga
February 21, 2014 at 5:17 PM

hahahaha......betul apa yg TMI tulis....KJ anak omak mmg power....PM in the near future...MASALAH BESAQ, BALA BESAQ la maknanya tuuuu....:)

emmm cuma ada masalah dgn gambar KJ yg BESAQ tu....tp BUKAN sbb gambar KJ, cuma gambar PM tu yg SALAH kot....bukan Idris Jala ke PM Malaysia sekarang?......:)

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 21, 2014 at 5:33 PM

Aku tak paham la Din. Maksud ko Khairy ni duri dalam daging ke..? Tapi, aku tengok Khairy ni pun semacam je la.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 21, 2014 at 5:46 PM

Tpi yg aku pasti Malaysiakini adalah tajaan dari ned...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 21, 2014 at 5:59 PM

Klu nak kenal nuar muda..dia ni la orgnya..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 21, 2014 at 7:23 PM

Yupp.. Sifir asas politik yg telah terbukti kebenarannya.
Nk tunggu apa lg? Musang dh dpn mata.. Ayuh BANGKIT!!!

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 22, 2014 at 12:05 AM

Dato Jai perlulah sedar diri. Jangan nak memandai mandai

Semenjak ketiadaan orang lama yang menjadi setiausaha politik YAB PM, saya lihat ada sedikit perubahan yang amat ketara di dalam pentadbiran PMO apabila seorang setiausaha politik yang dilantik sejak zaman Pak Lah cuba untuk merencana politik negeri terengganu. Sebelum pru13 yang lalu individu ini lah juga yang telah memporak perandakan umno negeri terengganu dan menyusun atur calon yang akan bertanding. Kini Dato Jai menjadi sebutan semula apabila sekali lagi mencampuri urusan umno terutama mengatur politik negeri terengganu.

Tugas Dato Jai yang merupakan selaku Setiausaha politik kepada YAB PM dalam hal ehwal berkaitan dengan Agama Islam nampaknya tidak lagi dilaksanakan kerana beliau nampak lebih berminat untuk mengatur politik umno.

Beliau akan merosakkan umno apabila PMO mencampuri urusan dalaman parti kerana Dato Jai perlu sedar diri bahawa dari Presiden UMNO lah yang melayakkan seseorang menjadi Perdana Menteri. Bukan dari PM yang menjadi Presiden. Pekara ini perlu Dato Jai sedar bahawa PMO tidak boleh mencampuri apatahlahi memberikan arahan itu dan ini kepada UMNO.

Dato Jai setiausaha YAB PM perlu sedar bahawa beliau duduk di jawatan tersebut adalah atas ehsan YAB Najib Razak Presiden UMNO. Jadi adalah lebih baik Dato Jai fokus untuk menjaga hal ehwal ugama berbanding mencampuri urusan politik UMNO.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 22, 2014 at 12:54 AM

Malaysian Insider kalau tak salah finance dari Singapura, it was reported back then, Kalimuthu was the chief editor, sekrg tak tahu le.... pokoknya, semua pakai duit bai. Dgn cara MI being managed, they definitely perlu banyak dana nak bayar gaji reporter/staff semua tu ... berapa sangat le dapat dari iklan dok flashing2 tu. MI despite being pro PR atau anti government, tends to pick certain figures in the government and lift them up dgn publisiti yg positive walaupun intipati ceritanya bau hapak. Kalau menurut aku, KJ adalah salah seorg yg mana dlm MI sentiasa mendapat liputan positive. Kalau tak percaya buka archive MI and search for KJ name.

....................
Reply To This Comment ...................
February 22, 2014 at 1:56 AM

@Anonymous ? ? Lari topik tapi saya lepaskan sebab menanrik ! :) Siapa Dato Jai ?

Post a Comment