........... Jemaah Gereja Kajang Bertepuk Sorak Bila DiKencing Anwar ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Jemaah Gereja Kajang Bertepuk Sorak Bila DiKencing Anwar !

Sunday, February 16, 201417comments


HALLELUJAH ! Memang terbaiklah angle jurufoto TMI ambil gambar Anwar sedang berkempen dalam sebuah gereja di Kajang .... pasti menjadi salah satu gambar evergreen beliau.

Kat mesjid tak boleh berkempen, kat gereja pun jadik ! 

Pastinya Anwar akan bercakap tentang pendiriannya dalam isu kalimah Allah, kan .... mustahil kalau Anwar tak sebut, tapi artikel TMI ( KLiK ) takder lapor apapun tentang isu itu. Heran ......

Adaaaaaa ....... Anwar ADA sebut tapi ia cuma dilaporkan dalam versi omputeh ( KLiK )  jer, versi Melayu tak dilaporkannya ! Herannnn ......

Apa yang disebut Anwar hingga TMI main sorok2 ni ?



"When I asked an international scholar about it, he asked me what kind of question that was.

"I told him it was Umno's question, so he explained that Muslims recite five times a day: "Praise be to Allah, Lord of Heaven and Earth.

"So, if Allah is Lord for the entire universe, how can there be limitations?" Anwar pointed out.



He also stressed that for Umno, the Allah issue  was clearly not about faith.

"If it was, then their stand must be binding on all. But in this case they are saying Sabah and Sarawak can use the word but not in the peninsula," Anwar said to loud cheers.



Dan jemaah gereja pun bertepuk suka sangat ....... padahal Anwar tak jawab pun, Anwar tidak pun nyatakan pendiriannya dalam isu kalimah Allah secara terang dan jelas ( mengikut apa yang dilaporkan )

Jika Allah adalah Tuhan semesta alam, kenapa harus ada batasan ( limitations ) ? dan menyifatkan soalan tentang penggunaan kalimah Allah oleh Kristian adalah satu soalan yang REMEH dan tidak harus dilayan ( subject unworthy of debate )

Jika isu Allah itu berkaitan akidah, pendirian Umno harus menyeluruh bukannya dibenarkan di Sabah dan Sarawak tapi dilarang di Semenanjung.

Itu pendirian Umno, tapi apakah Anwar ada sebut tentang pendirian beliau @ PR ? Tidak ada ! Habis tu kenapa jemaah gereja bertepuk sorak ? Heraaannnnn .....

Satu lagi kalau anda perasan ...... isu kalimah Allah yang dikatakan Anwar sebagai Remeh itu adalah BUKAN pendirian Anwar tapi pendirian seorang International Muslim Scholar yang entah siapa ntah.


Habis tu kenapa jemaah gereja bertepuk sakan ? Heraaannnn .........

Kemudian Anwar berjenaka diluar konteks isu kalimah Allah yang bagi saya tambah mengelirukan rakyat -

He then joked that this meant that a person who boarded a flight from Kuching to Kuala Lumpur will say "Insyallah I'm going to KL" when he gets on the flight but when he lands, he will have to say "Alhamdu Lord".

Kalimah Allah itu dilarang dalam bentuk percetakan bagi mengelakkan ia disalahgunakan bagi tujuan dakwah kepada umat Islam. Sendiri nak pakai dan percaya ...dipersilakanlah, takder siapa boleh larang.

Kenapa Anwar tidak gunakan platform gereja itu bagi tujuan DAKWAH yang sebenar ( kalau nanti Anwar dakwa yang beliau bukan berkempen politik ), iaitu menerangkan perbezaan konsep Allah yang diterimapakai antara Islam dan Kristian yang menjadi isu utama dan kenapa majoriti umat Islam negara ini membantah ?

Kenapa tidak dijadikan contoh2 kes para mubaligh Kristian yang terbukti menjalankan usaha dakwah Kristianiti kepada umat Islam menggunakan alKitab dan risalah2 yang mengandungi kalimah Allah bagi merujuk konsep Ketuhanan Triniti mereka ?

Sebab itu majoriti umat Islam kita bantah ! Tapi Anwar memilih untuk bodek penganut Kristian dengan mengelak membicarakan isu sebenar.

Dan jemaah gereja pun bertepuk sorak sakan bila dikencing Anwar .... heraaaannnn .....

Tak percaya ? OK, selepas baca artikel TMI di atas, cuba nyatakan dengan jelas dan terang apakah pendirian Anwar @ PR tentang isu penggunaan kalimah Allah oleh pihak gereja di negara ini - Dibenarkan atau Tidak ?  Tak boleh jawab kannnn ...sebab masih tak jelas !

Dibawah saya prinskrin versi Melayu TMI yang tidak ada sebut perkara di atas -




Share this article :

+ comments + 17 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 16, 2014 at 7:58 PM

mampus la ko anwar kena panah petir

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 16, 2014 at 8:10 PM

Apa jenis punya manusia ini aljuburi? Belum pernah lagi pemimpin islam masuk gereja untuk menyampai agenda2 mereka. Memang sah ini satu ekor dah sesat. ORANG MELAYU BUKA MATA SIKIT, JGN TERPEDAYA DGN INI SETAN SATU EKOR.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 16, 2014 at 8:10 PM

Pusing punya pusing akhirnya kita ditemukan dgn Malaikatul Maut. Berapa lama kita hidup di atas bumi lama lagi jasad kita mati di dalam bumi, dan akan lebih lama lagi hidup kita di Akhirat yg kita akan didirikan di hadapan Allah swt Rabbul Jalil, yg Esa Tunggal, tidak beranak tidak berbapak. Bagaimanakah ketika itu keadaan kita semua dan bagaimanakah pula mrk mrk yg bersekongkol meredhai dan menyokong ungkapan ungkapan yg mensyirikkanNya yg amat dimurkaiNya.
"Dan katakanlah ; Wahai Tuhanku ! Jika Engkau perlihatkan kpdku apa (azab) yg Engkau janjikan (kpd mrk). Wahai Tuhanku ! Mk jgnlah Engkau jadikan aku berada di kalangan org org yg zalim itu." 23;93 &94.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 16, 2014 at 8:25 PM

nuar nuar , engko nasib baik kerna bercakap kat tanah melayu , kalau dkt pakistan , dkt a
fganitan ke , dkt negara arab ke, dah lama kena bom , gigi pun tak jumpa , ya ALLAH ya tuhan ku binasakan lah BABI se ekor ni...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 16, 2014 at 8:43 PM

salam,
tu pasal saya kata dalam bi tu ustaz tak baca. kalu diterjemahkan, baru ustaz baca dan kata fitnah kerana terjemahan itu mungkin salah. mereka tak rujuk artikel dalam bi. banyak ustaz penyokong pas kerana berasa pas lebih baik daripada Islam. tafsiran ikut mulut sendiri hanya merujuk kepada umno sahaja yang salah. kalu ikut agama Islam, rujuk quran dan hadis. susah sikit nak salahkan umno.

antara sebab pak mus kekal sebagai su agung pas, pasal bi pak mus tu lebih banyak baik daripada lain-lain ustaz pas. kalu ditulis dalam bi, maka imej anwar tak terjejas pada mata ahli pas. yang penting jaga ahli pas. pemimpin no prob. cakap macam mana pun tak boleh nak lawan kalu ahli pas nak juga bang non. artikel bi tidak dibaca oleh ahli pas. tulis la macam mana pun, mereka tak mungkin baca kecuali artikel tu puji nik ajis macam wali, hadi serupa tokong, setaraf lim guan eng. tu ada la yg berusaha untuk terjemahkan. penggunaan bi ni kurang dikalangan melayu terutama ahli sorga pas.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 16, 2014 at 8:49 PM

salam,

antara hujah anwar itu, membuktikan kebenaran kata2 TDM berkenaan anwar. dia sangat pandai berhujah secara ilmiah walaupun tak jawap soalan. jawapannya salah tapi berilmiah iaitu menyalahkan umno dan tergantung. sebab ayat power dan teknik menjawab yang baik, kira pendengar dok rasa macam dah jawab soalan. kena ikut cakap tun daim, tak perlu memberi ruang untuk anwar dalam sebarang cerita. dia hanya pentingkan glamer jer.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 16, 2014 at 9:17 PM

Anwar ni bapak tajaan yahudi!!! Haram jadah punya manusia!

....................
Reply To This Comment ...................
Melayu Kampung
February 16, 2014 at 9:24 PM

Gambar duta vatican city ke Malaysia tu bro. Tak dapat jadi PM, Jadi MB pon boleh. Tak dapat jadi MB, jadi duta pon boleh jugak la.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 16, 2014 at 10:03 PM

Datok Haron Din . bagi komen sikit...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 16, 2014 at 10:08 PM

wahai anwar, siapa tuhan mu dan siapa rasul mu, nanti anwar jawap Allah tuhan ku, nabi Muhammad rasul ku, tapi anak cucu nya kan jawap, jesus is my lord, and father brasso of this church and that church is my rasul... sebab tuhan sama lord dan father abd baptise cucu anwar,.. so kalau soal aqidah tu patut lah kamu pertahan kalau kamu tu betul islam, tapi rasanya kamu dah terkeluar sebab nanpak sangat sifat munafik ko,..macam kapal wil cair cakap... anwar mesti bertaubat, anwar sudah banyak bikin kacau ini negeri dalam...

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 16, 2014 at 11:06 PM

Jahanam pnya anwar laknatullah..moga Allah laknat makhluk yg byk buat kerosakn kt msia nie..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 16, 2014 at 11:09 PM

Kat cina dia cakap lain, kat india dia geleng kepala, kat puak Christian dipusing cam gasing kat melayu pulak pooh kanan poooh kiri depan belakang mata aji no motor no taste. Tu le Anwar before , when and after as Malaysian dPM. (d kecik saja nak ampu).

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 16, 2014 at 11:59 PM

He is Brother Anwar Bin Ibrahim or the short form as BABI

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 17, 2014 at 8:00 AM

itu pun ada golongan yg mgaku ulama msih myokong BABI.....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 17, 2014 at 12:32 PM

Tuan din anwar dah bgtau terang2 pendirian beliau mengenai issue kalimah Allah. Dia guna ayat2 hiasan bahawa dia setuju d peninsular patut guna Allah utk org2 xstian. Ya Allah hapuskan la keluarga munafik nih...hanya Allah Maha Mengetahui.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 17, 2014 at 9:18 PM

Satu-satunya factor gereja sokong Anwar adalah kerana Anwar mencintai DAP. Cuba Anwar tak geng dgn DAP, tak akan dapat layanan istimewa dari mereka. Jadi mana-mana orang Melayu yang nak popular di mata orang bukan Islam, bersahabatlah dengan DAP, lepastu kutuk-kutuk UMNO. Gerenti dapat undi mereka. PAS tidak menyedari bahawa mereka sebenarnya bukan mengundi PAS, tapi memberi lebih ruang dan peluang DAP bertapak di Negara ini.

....................
Reply To This Comment ...................
February 21, 2014 at 4:11 PM

Kepada ketua MCA Malaysia Datuk seri Liow Tiong Lai,

Kami ingin memberitahu bahawa ketua cawangan MCA Gombak YIP KUM FOOK dan ketua pemuda MCA Gombak YIP JIUN HANN, namanya sangat kotor di masyarakat Cina.

Untuk kemenangan pilihan kecil DUN 25 kajang, kami harap peminpin MCA dan parti komponen BN, jauhkan orang yang tersebut di atas.
Kalau tidak parti MCA tentu akan kalah dengan lincin

Sekian, Terima Kasih

SAMNAK SAMBODHI COMMITTEES

Post a Comment