........... Jamuan Raya Cina 2014 - Dong Zong Memang Terbaik ! | dinturtle - Blogger PARTI MELAYU

Jamuan Raya Cina 2014 - Dong Zong Memang Terbaik !

Monday, February 10, 201414comments


Semalam berlangsung Jamuan Raya Cina Dong Zong 2014 .... kali ini hanya muka Anwar saja yang hadir.


Tapi samada Najib hadir atau tidak, bagi Dong Zong - tuntut tetap tuntut ! Apatah lagi dekat2 Pilihanraya. Kesempatan terbaik jangan dipersiakan.

Kepada Pusat - Tuntut sijil UEC diiktiraf
Kepada Selangor - Tanah seluas 2.02 hektar untuk pembinaan Sekolah Menengah Yu Hua. - Utusan.


Nah .... tidak adakah NGO Melayu yang mampu bertindak cara yang sama ? Kepentingan bangsa didahulukan, politik dipergunakan.

Bab bodek membodek dalam politik kita masuk NGO lain pulak. Bagian ini memang Dong Zong terbaik ( dalam konteks memperjuangkan bangsa )

Share this article :

+ comments + 14 comments

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2014 at 11:11 PM

Org melayu..tolonglah...
Politik kena pakai otak, bukan pakai nafsu.
Guna otak: duit/tanah dapat, kuasa pn dapat.
Guna nafsu: kuasa hilang, harta tergadai..

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2014 at 11:20 PM

Dalam pemerintahan si sial Ahjibgor orang Cina tuntut macam2 seperti budget,sekolah,wang dll,SEMUA mereka DAPAT.

Puak Melayu dan NGO Melayu BODOH ini hanya TUNTUT agar 'polis report' yang beratus ribu telah di buat agar tindakan di ambil oleh kerajaan,siapa pun TAK LAYAN. Kesian,bo layan oleh Ahjibgor dengan Zaid Hamidi!!!

Hari saya baru baca banyak news yang Asha Gill tawar 10 sen kepada sesiapa lempang muka Zaid Hamidi. Hahahaha kelakar juga kalau penyokong pembangkang berani buat perkara ini.

alfie

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 10, 2014 at 11:41 PM

NGO umno hanya bertaraf longkang..hanya reti buat report polis n memakai uniform spt tentera.pastu bersorak ramai2 depan camera tv3..kemudian takbir2..pastu sembelih ayam n ugutan 13 mei..dong zhong n ngo cina lain, senyap2 dpt peruntukan berjuta n tanah berekar..ngo umno dptlah seorang 50 buat minum teh..tp mmg nak kata apa dh.mmg dlm umno hanya dihuni oleh mereka yg tidak bijak..

....................
Reply To This Comment ...................
February 11, 2014 at 12:58 AM

Korang ni kan kalau ngutuk kena ke guna perkataan2 yang kasar dan buat orang marah ? hmmmmm.....

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 11, 2014 at 1:31 AM

Apa kata ngo melayu tuntut sekolah vernakular dihapuskan?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 11, 2014 at 8:00 AM

@dinturtle

Benda lembut... mesti kena keraskan dulu bro! Caranya, kena bagi ubat2 pengeras!

Kalu cara nih pun Ahjib masih lembut lagi, telan 100biji Vimax (boleh didapati di blog2 PAS) pun rasanya tak berkesan!

BTW, mana agaknya Ahjib menghilang yer? Lama tak dengar kabar berita. Rindu pulak rasanya nak dengar ayat2 yang manja, bibir yang merah dan tempias-tempias lembut...

....................
Reply To This Comment ...................
February 11, 2014 at 1:28 PM

....kita tuntut cina di hapuskan, din.... bukan hapus mati, hapus kuasa cauvinis/rasis yang sinonim menjadi rapist kepada setiap buntut melayu....

Itu lah kerja mereka siang malam. Menggarap perpaduan jangan harap. Menggagrap permusuhun, yang utama.

Pertaruhan sekarang buntut-buntut PKR jusi ( juicy).. mereka tengah memilih !

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 11, 2014 at 5:13 PM

Salam
Betul ke dong zhong tak jemput president umno, ah jib gor? Patut la tak ada paluan gendang tahun ni. Mungkinkah mereka dah tak perlu ah jib gor ? Mereka dah kuat Dan tak perlu bn lagi. Mampuih LA MCA. Tak sokong pun tak apa Pasal semua tuntutan dipenuhi. Melayu cukup dengan janji manis he.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 11, 2014 at 6:56 PM

sekolah menengah Cina bukit di buka, pusat GIATMARA ditutup...sakit hati la rasa macam nak bunuh kapir je

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 11, 2014 at 10:47 PM

Kat sjkc sekarang extra curricular activities yg dulu kena bayar skg dah percuma. Puas anak cina memahirlan diri dlm segala bidang. Terima kasih najib atas peruntukan yg gila-gila banyak. Kt sek keb semua kena bayar. Masuk taek kwon do kena bayar. Tersengih ibubapa sjkc.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 11, 2014 at 10:51 PM

Selangor darul cina. Terbaek sbb disokong pas pis pus. Jadi ppinang la tak lama lagi. Itm tak bagi dibina, sekolah cina patut dibina. Tahniah pas. Pas bermuafakat dgn dap melemahkan tuntutan melayu dan menguatkan tuntutan cina. Politik apa yg diperjuangkan?

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 11, 2014 at 10:57 PM

Kenapa setiap tuntutan cina dimakbulkan pd setiap pilihanraya? Tak kira samada mereka majority atau minority. Bertuah badan. Tension betul dgn ahli politik melayu. Tak reti jaga tanah air.

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 12, 2014 at 8:21 AM

@Anonymoussekurang-kurangnya orang UMNO menyuarakan perasaan marah terhadap kebiadapan bangsa Dong Zhong tu.
Orang PAS ada buat apa-apa?

Orang PAS hanya berani bersuara dalam kelambu je. Kat luar rumah lain...sanggup terima Cina tak mandi wajib naik atas masjid hanya utk bagi limau, sedangkan kalau ada wanita muslim yang tak bertudung cuba buat begitu dah pasti kena kutuk tak cukup kertas, kan?

Susah sangat ke untuk kita semua orang Melayu, tak kiralaa kita penyokong parti mana pun, bersatu menentang kebiadapan bangsa Dong Zhong.

Apakah Melayu Islam penyokong PR pikir bila PR memerintah Negara, Dong Zhong tidak akan membuat tuntutan biadap lagi?

Fikir-fikir lah

....................
Reply To This Comment ...................
Anonymous
February 13, 2014 at 1:05 AM

Apasal le kita asyik layan orang dengan PhD palsu?

Post a Comment